Pomislio bi da je Barbarezbreba wrote:Ferid Avdic wrote:Ustat pa teci EDIN DZEKO...Kapiten,momak koji uvijek srcem igra za drzavu,majstore ovi ostali ti nisu ni do koljena...Klasicni spic,a u ove dvije tekme si igrao sve samo nisi na stoperu i na golu bio...Ti si majstore nesto najvrijednije sto imamo u ovoj drzavi i u reprezentaciji....Ziv i zdrav nam bio puno godina SINE BOSANSKI
EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
oridjidji
#5001 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
-
todd_smith
#5002 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Prije nego sto komentarisem utakmicu samo u vezi minute sutnje i skandiranja i medijske hajke:
Nije nikakva grupa zvizdala niti skandirala, nego jedan debil se dreknuo 2-3 puta "Palestina", nasi navijaci mu dobacili da glupan usuti i on se poceo svadjati sa njima. To je sve. Nista vise, nista manje.
Nije nikakva grupa zvizdala niti skandirala, nego jedan debil se dreknuo 2-3 puta "Palestina", nasi navijaci mu dobacili da glupan usuti i on se poceo svadjati sa njima. To je sve. Nista vise, nista manje.
- Ricken
#5003 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Možda u PLBiH, ako Valjić sudi, i jedino Sarajevu. U ozbiljnom fudbalu se to odavno sudi. Ali ti si baš odlučio terorisati nas svojim fudablskim neznanjem koje jedino može biti simpatično u PLBiH, mislim uklapa se u PLBiH. Neprirodan položaj ruke nema veze sa namjerom igrača da igra rukom. Al haj živi u svojim iluzijama.jeza u ledja wrote:Vi bi non stop mijenjali trenere.![]()
Penal nije bio, apsolutno, i nije uopste pitanje "da li bi sudija mogao svirati ili ne". "Neprirodan polozaj ruke" je termin usvojen da bi opisao namjerno igranje rukom - jer SAMO NAMJERNO igranje rukom je prekrsaj. Igranje rukom samo po sebi nije.
Ova lopta je udarila Zukanovica u ruku koju je NAMJERNO savio i drzao uz tijelo. Lopta je u njega napucana, mescini da je nije ni vidio. Ono nije penal nikad ni u kakvom obliku. "Jedna od najgorih sudijskih odluka sto se tice penala koju sam vidio" - rijeci irskog komentatora.
I za njega je zasluzan sudija iza gola, ne Kuipers, koji igranje rukom nikako nije mogao vidjeti.
- jeza u ledja
#5004 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Sudijska definicija? Mislis FIFAine upute za sudije? Ne znam da postoji neka uputa koja govori o "prirodnim i neprirodnim polozajima". Je li ti govoris nesto suprotno ili sta? Ne kontam? Ovo prvo sto si napisao nije u koliziji s onim sto sam ja rekao.BHF_Manijak wrote:Haj' ti to jos jednom provjeri sa rukama i prirodnim, neprirodnim polozajima... Sudijska definicija kaze da ako tijelo "ucinis vecim", u prevodu ispruzena ruka, bice okarakterisano kao igranje rukom. Medjutim svjedoci smo milion puta da se i te tzv. ruke uz tijelo sviraju, kao i sklanjaje ruku od lopte i slicno, pa sudijama niko nista ne prigovori nakon utakmice, mislim od onih cija bi to nadleznost bila.
Nazalost jos uvijek ima mnogo prostora za manevrisanja kod ruke i sviranja.
Ja ovakav primjer penala nisam nikad vidio. Znaci ruka na stomaku presavijana u suprotnom pravcu. Vidio sam "ruku uz tijelo" penal kad je ruka bila na boku ali ovako nesto jos nisam.
- Bianconeri1988
#5005 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Generalno ovoj reprezentaciji je potreban totalni remont, neophodno je da se zrtvuje jedan kvalifikacioni ciklus kako bi se u naredni uslo sa sto jacom i uigranijom ekipom.
Po ponasanju, zalaganju, trudu i igri da se primjetiti da su pojedini igraci prezasiceni i da jednostavno ne daju svoj maksimum i igraju manje vise zato sto moraju.
Po ponasanju, zalaganju, trudu i igri da se primjetiti da su pojedini igraci prezasiceni i da jednostavno ne daju svoj maksimum i igraju manje vise zato sto moraju.
- dakine
#5006 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Pa dobro si rekao...sam u 11 iraca, i nije nista mogao da uradi. Al uzmi li se u obzir ono sto je uradio, uradio je kako treba i kako se od njega ocekuje. Gdje su vezni igraci, kad vise lopti jedan napadac na sredini terena pokupi i prenese na protivnicku stranu.Koliko je lopti dobio od Pjanica i Medunjanina? Koliko centarsuteva? S kim je imao da odigra? Smijesno...ovakva igra i ocekivati nesto, ne ide nikako...oridjidji wrote:I sta je napravio nocas osim sto se gradio? Potpuno neupotrebljiv sam u 11 Iraca.dakine wrote:Ma ljudi realno jedini igrac koji je sta napravio kod nas je Dzeko! Nisam do sada tako mislio, al nakon ove dvije utakmice tvrdim da je on nas najbolji i najvrijedniji igrac. Najvise se trudio, gradio, uposljavao igrace, al sta ce jadan sam, kad nema sa kim da igra. Pa gledam ga, kad ide na njega lopta i kad se zagradi, ma moze irac kur*c pusit al nece mu je uzet nema sanse...lik je vise igrao centralnog veznog nego napadaca...usput, irci zasluzeno prosli dalje, vise pokazali u 2 utakmice, tako je to...
- Ricken
#5007 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Boga mi bilo ih je više od jednog. Jedno trojica. Sasvim nebitno, bitno je da nismo u stanju držati jezik za zubima 45 sekundi i odati nekome počast.todd_smith wrote:Prije nego sto komentarisem utakmicu samo u vezi minute sutnje i skandiranja i medijske hajke:
- jeza u ledja
#5008 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
O cemu ti pises covjece? Kakve gluposti si navaljao u jednom postu nevjerovatno. Kakav Valjic, kakvo Sarajevo, jesi svjestan kakve gluposti pises????!Ricken wrote:Možda u PLBiH, ako Valjić sudi, i jedino Sarajevu. U ozbiljnom fudbalu se to odavno sudi. Ali ti si baš odlučio terorisati nas svojim fudablskim neznanjem koje jedino može biti simpatično u PLBiH, mislim uklapa se u PLBiH. Neprirodan položaj ruke nema veze sa namjerom igrača da igra rukom. Al haj živi u svojim iluzijama.jeza u ledja wrote:Vi bi non stop mijenjali trenere.![]()
Penal nije bio, apsolutno, i nije uopste pitanje "da li bi sudija mogao svirati ili ne". "Neprirodan polozaj ruke" je termin usvojen da bi opisao namjerno igranje rukom - jer SAMO NAMJERNO igranje rukom je prekrsaj. Igranje rukom samo po sebi nije.
Ova lopta je udarila Zukanovica u ruku koju je NAMJERNO savio i drzao uz tijelo. Lopta je u njega napucana, mescini da je nije ni vidio. Ono nije penal nikad ni u kakvom obliku. "Jedna od najgorih sudijskih odluka sto se tice penala koju sam vidio" - rijeci irskog komentatora.
I za njega je zasluzan sudija iza gola, ne Kuipers, koji igranje rukom nikako nije mogao vidjeti.
"Neprirodan polozaj ruke nema veze sa namjerom igraca da igra rukom" - pa to sam i napisao. Glup nacin da se opise namjerno igranje rukom.
Napisao si ovo:
pa onda ovo:Zukanovića je pogodila u ruku, ruka u neprirodnom položaju.
Umij se, lezi spavaj, nije ti dobro nikako.Neprirodan položaj ruke nema veze sa namjerom igrača da igra rukom.
-
todd_smith
#5009 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ma jedan se samo dreknuo. Kada je tek pocelo jedan rece malo glasnije KURDISTAN i onda par nasih mu reklo da suti i onda bosnjo ko bosnjo ono TA CES MI MENI RECI SAD CU JA TEBI RECI i onda se on dreknu Palestina. I tu krenu suskanje i "dreka" da usuti debil.Ricken wrote:Boga mi bilo ih je više od jednog. Jedno trojica. Sasvim nebitno, bitno je da nismo u stanju držati jezik za zubima 45 sekundi i odati nekome počast.todd_smith wrote:Prije nego sto komentarisem utakmicu samo u vezi minute sutnje i skandiranja i medijske hajke:
- Ricken
#5010 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
jeza u ledja wrote:O cemu ti pises covjece? Kakve gluposti si navaljao u jednom postu nevjerovatno. Kakav Valjic, kakvo Sarajevo, jesi svjestan kakve gluposti pises????!Ricken wrote:Možda u PLBiH, ako Valjić sudi, i jedino Sarajevu. U ozbiljnom fudbalu se to odavno sudi. Ali ti si baš odlučio terorisati nas svojim fudablskim neznanjem koje jedino može biti simpatično u PLBiH, mislim uklapa se u PLBiH. Neprirodan položaj ruke nema veze sa namjerom igrača da igra rukom. Al haj živi u svojim iluzijama.jeza u ledja wrote:Vi bi non stop mijenjali trenere.![]()
"Neprirodan polozaj ruke nema veze sa namjerom igraca da igra rukom" - pa to sam i napisao. Glup nacin da se opise namjerno igranje rukom.
Napisao si ovo:pa onda ovo:Zukanovića je pogodila u ruku, ruka u neprirodnom položaju.Umij se, lezi spavaj, nije ti dobro nikako.Neprirodan položaj ruke nema veze sa namjerom igrača da igra rukom.
"Neprirodan polozaj ruke" je termin usvojen da bi opisao namjerno igranje rukom - jer SAMO NAMJERNO igranje rukom je prekrsaj. Igranje rukom samo po sebi nije. Ovo si TI napisao malo više. Tako da se kasno ispravljati. Zato psssssssss, veze ti nemaš.
- Ricken
#5011 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ima bolan snimak. Vrlo tužan snimak.todd_smith wrote:Ma jedan se samo dreknuo. Kada je tek pocelo jedan rece malo glasnije KURDISTAN i onda par nasih mu reklo da suti i onda bosnjo ko bosnjo ono TA CES MI MENI RECI SAD CU JA TEBI RECI i onda se on dreknu Palestina. I tu krenu suskanje i "dreka" da usuti debil.Ricken wrote:Boga mi bilo ih je više od jednog. Jedno trojica. Sasvim nebitno, bitno je da nismo u stanju držati jezik za zubima 45 sekundi i odati nekome počast.todd_smith wrote:Prije nego sto komentarisem utakmicu samo u vezi minute sutnje i skandiranja i medijske hajke:
-
todd_smith
#5012 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Sto se tice utakmice....
Mesa zajebao. Jebi ga. Takticki ispao neznalica, majke mi na nivou Dzenana Uscuplica. U Irskoj jucer i danas ismijavali i cudili se kako izbacis Viscu da bi ubacio Djurica, a Ibisevica drzis na krilu....cudno.
Danas toliko gresaka. Lahko je biti general protiv bitke, ali za neke stvari postoji zdrav razum.
Zukanovic na stoperu, promasaj.
Medunjanin u veznom ofanzivnom, promasaj.
Kolasinac na beku koji igra kroz bol, promasaj.
Spahic na terenu, promasaj.
I da budemo jasni. Nisu igraci promasaji. Stavise mislim da su odigrali do mogucnosti. Jebiga, Medunjaninu pluca na usta izlaze, kriv je on sto ima problem sa kondicijom i klubom, ali Mesa je kriv sto ga takvog ubaci.
Cocalica sasvim solidnog izbaciti, da bi ga zamijenio istim igracem tj pozicijom dok ganjas rezultat...ne kontam.
Dzeko nema podrske, dobio podrsku kad je bilo 2-0.
Sto se repke i buducnost iste tice danas je Sasa Papac najbolje rekao. "Gotovo, to je to."
Nema vise, bunar dijaspore je presusio, ovo sad sto imamo je VRH. To nam je plafon. Dzeko kada ode imas Armina Hodzica i Milana DJurica. Ali nije to, to. Mozda MOZDA Ara bude superzvijezda i napadac, nadam se. Ali Edin Dzeko dolazi jednom u 20 godina.
Vezni red, Besic i ona narav...Pjanic i neopravdan pritisak....Odbrana Kolasinac....
Ovo ostalo ili 1) ode 2) nije dovoljno dobro da ostane
Jedino rjesenje citave situacije je da bukvalno sutra Savez organizuje neki vanredni sastanak i skontaju kako i sta i plate Svabama za remont sistema kao sto su Svabe uradile 2002. godine.
12 godina su cekali i radili i osvojili su SP sa igracima koji su sistematski stvoreni planom 2002. godine.
Mi nemamo ni P od tog plana, ali zato imamo K.
Mesa zajebao. Jebi ga. Takticki ispao neznalica, majke mi na nivou Dzenana Uscuplica. U Irskoj jucer i danas ismijavali i cudili se kako izbacis Viscu da bi ubacio Djurica, a Ibisevica drzis na krilu....cudno.
Danas toliko gresaka. Lahko je biti general protiv bitke, ali za neke stvari postoji zdrav razum.
Zukanovic na stoperu, promasaj.
Medunjanin u veznom ofanzivnom, promasaj.
Kolasinac na beku koji igra kroz bol, promasaj.
Spahic na terenu, promasaj.
I da budemo jasni. Nisu igraci promasaji. Stavise mislim da su odigrali do mogucnosti. Jebiga, Medunjaninu pluca na usta izlaze, kriv je on sto ima problem sa kondicijom i klubom, ali Mesa je kriv sto ga takvog ubaci.
Cocalica sasvim solidnog izbaciti, da bi ga zamijenio istim igracem tj pozicijom dok ganjas rezultat...ne kontam.
Dzeko nema podrske, dobio podrsku kad je bilo 2-0.
Sto se repke i buducnost iste tice danas je Sasa Papac najbolje rekao. "Gotovo, to je to."
Nema vise, bunar dijaspore je presusio, ovo sad sto imamo je VRH. To nam je plafon. Dzeko kada ode imas Armina Hodzica i Milana DJurica. Ali nije to, to. Mozda MOZDA Ara bude superzvijezda i napadac, nadam se. Ali Edin Dzeko dolazi jednom u 20 godina.
Vezni red, Besic i ona narav...Pjanic i neopravdan pritisak....Odbrana Kolasinac....
Ovo ostalo ili 1) ode 2) nije dovoljno dobro da ostane
Jedino rjesenje citave situacije je da bukvalno sutra Savez organizuje neki vanredni sastanak i skontaju kako i sta i plate Svabama za remont sistema kao sto su Svabe uradile 2002. godine.
12 godina su cekali i radili i osvojili su SP sa igracima koji su sistematski stvoreni planom 2002. godine.
Mi nemamo ni P od tog plana, ali zato imamo K.
- jeza u ledja
#5013 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Je li ti ne razumijes bosanski ili sta?Ricken wrote: "Neprirodan polozaj ruke" je termin usvojen da bi opisao namjerno igranje rukom - jer SAMO NAMJERNO igranje rukom je prekrsaj. Igranje rukom samo po sebi nije. Ovo si TI napisao malo više. Tako da se kasno ispravljati. Zato psssssssss, veze ti nemaš.
Sta je problem u recenici iznad? Ti si spomenuo termin "neprirodan polozaj ruke". Ja ti govorim da je on besmislen. Sta treba, da ti nacrtam???
- Koshpa
-
todd_smith
#5015 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Znas sve sta mislim i sta imam reci, ali ovo za boldirano, ma brate mi nismo ni na sredini u toj "grupi" ekipa.BHF_Manijak wrote:Ne znam sta mi je gore, sto ispadosmo k'o picke ili ovi sto rasprave svode na klubske boje...
Jebo vas vise rasprave FKS-FKZ!
Mesa fulio, sablonske izmjene iz utakmice u utakmicu, igre svakako vec dugo nemamo. A navijaci treba da se osvjeste da nismo Njemacka ili Spanija, vec prosjecna ili malo iznad prosjecna repka, sa par klasnih igraca ala Dzeko. Ostalo je naprdjivanje.
Uzmi sve te prosjecne ili iznad prosjecne repke, i mi smo prosjek u tom prosjeku, EH TO je ono sto je najtuznije. Gledaj Irske jebem im mater narandzastu, likovi institucija kod kuce, nemaju igru, nemaju napad, nemaju ni odbranu sto se tice igrackog kvaliteta, ali organizaciju, disciplinu, zelju. To je ono sto razlikuje ekipe i TIMOVE. Mi smo ekipa, tj skup igraca koji dodje kada igraju repke. Irci su tim, rad i red zajedno, kompaktni.
- Freamon Lester
#5016 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Nabili nasi loptu u njihov dio gdje se zagrijavaju pa ovaj njihov matori dosao da protestira kod naseg matorog. Tako veli komentator.
- Ricken
#5017 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Jedino su tvoje definicije besmislene. Ajd vozdra, smaraš.jeza u ledja wrote:Je li ti ne razumijes bosanski ili sta?Ricken wrote: "Neprirodan polozaj ruke" je termin usvojen da bi opisao namjerno igranje rukom - jer SAMO NAMJERNO igranje rukom je prekrsaj. Igranje rukom samo po sebi nije. Ovo si TI napisao malo više. Tako da se kasno ispravljati. Zato psssssssss, veze ti nemaš.
Sta je problem u recenici iznad? Ti si spomenuo termin "neprirodan polozaj ruke". Ja ti govorim da je on besmislen. Sta treba, da ti nacrtam???
- jeza u ledja
#5018 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Hajd sad priznaj da ne znas da igranje rukom mora biti namjerno da bi bilo svirano.Ricken wrote:Jedino su tvoje definicije besmislene. Ajd vozdra, smaraš.jeza u ledja wrote:Je li ti ne razumijes bosanski ili sta?Ricken wrote: "Neprirodan polozaj ruke" je termin usvojen da bi opisao namjerno igranje rukom - jer SAMO NAMJERNO igranje rukom je prekrsaj. Igranje rukom samo po sebi nije. Ovo si TI napisao malo više. Tako da se kasno ispravljati. Zato psssssssss, veze ti nemaš.
Vidim po svemu sto si napisao da je tako.
Zemljo otvori se s kakvim likovima ja raspravljam.
- jeza u ledja
#5019 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ma tacno tako. Mi imamo skupinu igraca, oni imaju TIM. Realno to je uvijek i bila odluka reprezentacija poput Irske.todd_smith wrote:Znas sve sta mislim i sta imam reci, ali ovo za boldirano, ma brate mi nismo ni na sredini u toj "grupi" ekipa.BHF_Manijak wrote:Ne znam sta mi je gore, sto ispadosmo k'o picke ili ovi sto rasprave svode na klubske boje...
Jebo vas vise rasprave FKS-FKZ!
Mesa fulio, sablonske izmjene iz utakmice u utakmicu, igre svakako vec dugo nemamo. A navijaci treba da se osvjeste da nismo Njemacka ili Spanija, vec prosjecna ili malo iznad prosjecna repka, sa par klasnih igraca ala Dzeko. Ostalo je naprdjivanje.
Uzmi sve te prosjecne ili iznad prosjecne repke, i mi smo prosjek u tom prosjeku, EH TO je ono sto je najtuznije. Gledaj Irske jebem im mater narandzastu, likovi institucija kod kuce, nemaju igru, nemaju napad, nemaju ni odbranu sto se tice igrackog kvaliteta, ali organizaciju, disciplinu, zelju. To je ono sto razlikuje ekipe i TIMOVE. Mi smo ekipa, tj skup igraca koji dodje kada igraju repke. Irci su tim, rad i red zajedno, kompaktni.
Mislim da to donekle ima i veze sa tim sto svi igraju u istoj ligi i dosta su ujednaceniji po kvalitetu.
-
budza
#5020 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ricken wrote:Boga mi bilo ih je više od jednog. Jedno trojica. Sasvim nebitno, bitno je da nismo u stanju držati jezik za zubima 45 sekundi i odati nekome počast.todd_smith wrote:Prije nego sto komentarisem utakmicu samo u vezi minute sutnje i skandiranja i medijske hajke:
pa sta da ih je bilo i 300... nista. sta su oni ocekivali, da 65 hiljada ljudi zacepi gubice.. e, malo morgen.
pijani ljudi su tu dosli gledati fudbal i derneciti. mnogi od njih niti je culo za desavanja u parizu, a jos manje za minutu cutanja.
masa njih je bila i drogirana. i naravno, uvek u tolikoj masi ima buntovnika. povik palestina nije vredjanje zrtava pariza, vec opomena licemrnoj evropi na decenijsku patnju i ugrozenosti palestinaca.
-
Tipicoti
#5021 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Sad samo da ne bude raspad sistema !!!
Mislim da ce Spahic zavrsiti karijeru, Mesa ce morati nesto radikalno mijenjati ....
i Mesa molim te za sljedece kvalifikacije: DAJ NAM 11 STANDARDNIH IGRACA (sa eventualno 2-3 djokera)
Vazda se nesto mjenja, rotacija kod svake utakmice.
Mesa daj nam 11 igraca i jedan sistem igre, ovo niti je ofanzivno niti defanzivno.
Kod Susica smo bar mljeli sve za redom, ako oni daju 2 gola mi im damo 3 gola.
Mislim da ce Spahic zavrsiti karijeru, Mesa ce morati nesto radikalno mijenjati ....
i Mesa molim te za sljedece kvalifikacije: DAJ NAM 11 STANDARDNIH IGRACA (sa eventualno 2-3 djokera)
Vazda se nesto mjenja, rotacija kod svake utakmice.
Mesa daj nam 11 igraca i jedan sistem igre, ovo niti je ofanzivno niti defanzivno.
Kod Susica smo bar mljeli sve za redom, ako oni daju 2 gola mi im damo 3 gola.
-
Mustang1
#5022 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Svim igracima koji sjede po klupama reci da nadju i ako se moze pomoci im da nadju neki klub gdje ce igrati redovno. Ne mora biti neki jaki klub ali mislim da u Bundesligaskim timovima moze igrati vecina nasih igraca. Ne u onih top 5 ali ostalima mogu. Ako im se ne moze naci klub otpisati ih i cao. Stopera nemamo. Beka jednog imamo. Visca moze prosjecnim timovima bjezati ali svaki bolji igrac ce ga zatvoriti samo tako. Lulic kao da je naograjisao. Oko Pjanica 12 igraca. Lako je u Romi gdje imas De Rossija,Naingollana i koga jos ne.
Gledam ono kad smo Irsku napali. Covjek napravi dvije zamjene zatvori nas i napadose oni
A mi takvu mogucnost osim ubacivanja Djurica pa nabij loptu na njega nemamo.
Gledam ono kad smo Irsku napali. Covjek napravi dvije zamjene zatvori nas i napadose oni
-
oridjidji
#5023 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Stariji si , a moram ti reci da ispadas naporan pa ne kontas o cemu ti se prica. Statistika samo svjedoci trenutnu formu pojedinca, ne i njegov kvalitet. Nigdje nisam rekao da Dzeko nije nas najbolji napadac, kao sto je Miralem nas najbolji veznjak, htio ti to priznati ili ne i svidjalo se tebi ili ne, to im govori i njihova cijena, a i klubovi u kojima igraju. Dzeku u Romi trenutno ne ide najbolje. Forma kurac. Pjani ide bolje u klubu nego u repki, ovome obratno.hrasno38 wrote:
Mene bi sramota bilo pisati ovakve nebuloze. Sta mene boli kurac za statistike Pjanica, Dzeke i Ibisevica u njihovim klubovima??? Jel veceras igrala Roma, Herta ili reprezentacija BiH. E ajmo malo o toj statistici momcino!!!!
Pa ta statistika kaze da je Edin Dzeko u ovim kvalifikacijama postigao 8 golova iz 9 utakmica
Vedad Ibisevic je postigao 2 gola i jednu asistenciju iz 11 utakmica a Pjanic niti jedan
Pa je nas najbolji asistent Senad Lulic sa 6 asistencija a Pjanic sa duplo manje znaci tri.
Pa gdje god otvoris statistiku pronadjes u vrhu samo Edina Dzeku i zato i jeste kultni igrac ove reprezentacije i onaj koji najvise daje. I dobro je veceras i rekao samo gledaju kome ce loptu da daju da je dalje od njih. A da ne pricam o statistici u kvalifikacijama za SP jer tek si onda donji sa svojim pricama. A ti i dalje prostiri statistike igraca po klubovima jer su one kao vaznije od ovih.
I cuj Misketu Pjana gurao loptu..................pa ko mu je gurao lopte u Wolfsburgu da bude najbolji asistent njemacke lige??????![]()
Ja da sam na tvom mjestu bi se okanio fudbala i presaona recimo...kriket.
Svo teziste nase igre je na Dzeki, takvi kao ti bi mu jos dodali 20 kila oklopa da sam moze igrati protiv svih i kad ga najbolje ne ide. Htio ti priznati ili ne zbog toga nam igra i pati, a bome ni Dzeki samom nije lako hrvati se s odbranama. Dzeko je zabio 4 gola protiv Andore. Belgiji je dao gol jedan na asistenciju Pjanketa i u drugoj utakmici na asistenciju Mujdze. Dao je jos go Izraelu i sada Ircima.
Eto ti njegove statistike. Opet u najvaznijim utakmicama ovih kvalifikacija, tj, na samome kraju, kada je falio, pristojno su ga zamjenili Djuric i Vedo. E sad zamisli koliko bi mu bilo lakse igrati da igra jos s nekim u napadu. U prvoj utakmici baraza vise puta se nasao u sansi nego nocas jer je imao druga u napadu Vedu, doduse i on je igrao iza njega, ali se znao povremeno ubaciti i ispred njega.
Puno vise je golova davao onda kada je kraj sebe imao jos nekoga u napadu jer bi ga rasteretio taj napadac.
Jeste Lula je nas najboli asistent namjestio golove Dzeki protiv Andore, reprezentacije koja je inace top i igra beton odbranu, koliko se sjecam 4 asistencije u mecevima sa tom ekipom.
Bio jednu godinu Miske asistent lige, iste godine i Sejo bio tatica drugi asistent lige u Hofenhajmu, sa asistencijom dvije manje. Jedino je Dzeko cijepao bolje u Volfsburgu nego i gdje drugo nakon toga. Miske je imao par dobrih igraca u veznom redu te ekipe Gentnera, Santanu, Dežagu, Kržinoveka, naravno on je kvalitetom prvenstveno zbog tehnike bio najbolji od njih, trkacki nas mag Miske nikada nije bio raspolozen, ali da je valja je znao mangupski, pored toga u tim je imao dva odlicna napadaca Grafite i Dzeku da ih hrani loptama. Dzeko je vise trcao tada nego sada. Mladji i poletniji je bio. Ipak pricamo o 2008 godini. Sada je 2015. godina.
Na kraju ti opet pravis gresku poredis Pjanica koji igra povucenije sa Misketom koji je igrao ofanzivnije. Dok jedan igra maltane ispred odbrane i ne ide duboko u napad, drugi je igrao sa puno manje defanzivnih zadataka i puno blize protivnickom golu. Iako su obojica veznjaci ta dva tipa igraca se ne porede. Jedino kada je Pjanke igrao puno blize golu bilo je u Mecu.
Last edited by oridjidji on 17/11/2015 02:27, edited 2 times in total.
-
oridjidji
-
todd_smith
#5025 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
eh ti mislis njih boli kurac ba da li ce on biti u formi ili da igra u klubu kada je u pitanju repka? bjezi baMustang1 wrote:Svim igracima koji sjede po klupama reci da nadju i ako se moze pomoci im da nadju neki klub gdje ce igrati redovno. Ne mora biti neki jaki klub ali mislim da u Bundesligaskim timovima moze igrati vecina nasih igraca. Ne u onih top 5 ali ostalima mogu. Ako im se ne moze naci klub otpisati ih i cao. Stopera nemamo. Beka jednog imamo. Visca moze prosjecnim timovima bjezati ali svaki bolji igrac ce ga zatvoriti samo tako. Lulic kao da je naograjisao. Oko Pjanica 12 igraca. Lako je u Romi gdje imas De Rossija,Naingollana i koga jos ne.
Gledam ono kad smo Irsku napali. Covjek napravi dvije zamjene zatvori nas i napadose oniA mi takvu mogucnost osim ubacivanja Djurica pa nabij loptu na njega nemamo.