Deblokada Sarajeva???

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5001 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pici »

strucnjakdemagog wrote:
pici wrote:ja recimo na žuči s Hakijom nisam imao pojma gdje idem i gdje se nalazim, tek kad stanemo i okupimo se onda ide saptavi glas sad smo u neprijateljskoj pozadini i priprema je tamo a cetnici svuda oko nas i da napomena ostavite jedan metak za sebe nepadajte im u ruke zivi... strava i uzas... i ne useri se u gače , moj brate kontas da sanjas i da ces se probuditi iz tog horrorca... ma da se ispravim prle i tihi su piČkurine za nas...

Jesi bio možda u saobr. fakultetu ili na Glavici u julu 1993?
Nisam...
džakailibu

#5002 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by džakailibu »

U pogresnom smjeru je ovo otislo. dakle niti sam neki militantni lik niti sam zaljubljen u folove sa oruzjem. znam sta je rat ali gledajuci sa ove vremenske distance- 3godine se ratovalo. armija imala oko 200 000 ljudi. na drugoj strani golema teritorija sa dubinom vecinom pokrivena sumama i planincugama. Meni je zanimljivo da za te tri godine nisu napravljene ozbiljne diverzantske grupe koje su obucene za tu vrstu rata. da ne kazem partizanskog ratovanja. nije to pitanje boraca iz sarajeva samo (iako je tema deblokada) vec lupam iz glavaticeva grupa diverzanata prodre do cemernog naprave tamo neku akciju u pobjegnu u gorazde. nisam ratovao i drago mi je zbog toga ali mi nije jasno da bar dio koncepta naseg ratovanja nije otisao u tom smjeru vec cisti rovovski rat.
90minut

#5003 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by 90minut »

džakailibu wrote:U pogresnom smjeru je ovo otislo. dakle niti sam neki militantni lik niti sam zaljubljen u folove sa oruzjem. znam sta je rat ali gledajuci sa ove vremenske distance- 3godine se ratovalo. armija imala oko 200 000 ljudi. na drugoj strani golema teritorija sa dubinom vecinom pokrivena sumama i planincugama. Meni je zanimljivo da za te tri godine nisu napravljene ozbiljne diverzantske grupe koje su obucene za tu vrstu rata. da ne kazem partizanskog ratovanja. nije to pitanje boraca iz sarajeva samo (iako je tema deblokada) vec lupam iz glavaticeva grupa diverzanata prodre do cemernog naprave tamo neku akciju u pobjegnu u gorazde. nisam ratovao i drago mi je zbog toga ali mi nije jasno da bar dio koncepta naseg ratovanja nije otisao u tom smjeru vec cisti rovovski rat.
Bile " kukavice " 90 posto s obje strane koje nisu htjele dati život za domovinu vodio se tako reci siguran rat ko je iole krenuo u napad taj je završio mrtav s obje strane.

Rat je to jedina akcija s obje strane koja je vrijedna prave pohvale je vozuca kad su arapi ludi uljetali bukvalno u rovove srbima i ginuli.

Sve ostalo je drži nedaj čuvaj glavu nemoj provirit.
PM72

#5004 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

90minut wrote:
Bile " kukavice " 90 posto s obje strane koje nisu htjele dati život za domovinu vodio se tako reci siguran rat ko je iole krenuo u napad taj je završio mrtav s obje strane.

Rat je to jedina akcija s obje strane koja je vrijedna prave pohvale je vozuca kad su arapi ludi uljetali bukvalno u rovove srbima i ginuli.

Dosad od tebe nisam nikad pročitao neki smislen post...
90minut

#5005 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by 90minut »

Ti više ne znaš ni šta pišeš pucaš po šavovima skroz sad kad pišem ono što si ti pisao cijelo vrijeme, a to je da je to rat i da imaš samo jedan život da nema sve ispocetka..

Ti opet ideš u kontru samo da kontriraš kao baba od 80 godina koja govori da je prije bilo bolje.

Smislen post?

Šta u toj tvojoj glavici ima ovdje nesmisleno svi koji su vodili pravi rat su pod zemljom, ostali su samo oni koji su se pazili i koji kazu da ako odeš iza neprijateljske linije onda ti glava mora biti za ludnice, jer takvi likovi ne mogu da razumiju hrabrost i želju da napadnu kako treba a ne da se kriješ iza sigurnih rovova u gradu.

Da li je i ovo nebuloza?
PM72

#5006 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Nemam namjeru s tobom ulaziti u diskusiju o ratu i ratnim desavanjima jer si drzak i bezobrazan.
zateznistub

#5007 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by zateznistub »

90minut wrote:Ti više ne znaš ni šta pišeš pucaš po šavovima skroz sad kad pišem ono što si ti pisao cijelo vrijeme, a to je da je to rat i da imaš samo jedan život da nema sve ispocetka..

Ti opet ideš u kontru samo da kontriraš kao baba od 80 godina koja govori da je prije bilo bolje.

Smislen post?

Šta u toj tvojoj glavici ima ovdje nesmisleno svi koji su vodili pravi rat su pod zemljom, ostali su samo oni koji su se pazili i koji kazu da ako odeš iza neprijateljske linije onda ti glava mora biti za ludnice, jer takvi likovi ne mogu da razumiju hrabrost i želju da napadnu kako treba a ne da se kriješ iza sigurnih rovova u gradu.

Da li je i ovo nebuloza?
Šta konkretno misliš pod ovim?
Ili si jako glup ili jako bezobrazan ... trećeg nema
90minut

#5008 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by 90minut »

Zar ti ne piše konkretno šta mislim pod ovim?

Pricam o tome da je u procentima bilo 20 posto vojnika koji su bili spremni na prave akcije i pravi sukob šta ima nejasno u ovome?
Gledali su svi svoje guzice nije niko išao na sve ili ništa sam ti pici kaze nakon 2 godine je i on uzeo sjedište iza.

Sve su to normalne stvari i ne umanjujem bilo šta, al' treba reci stvari kakve jesu.

O tome ovaj momak i priča nije mu jasno kako je 3 godine bila pat pozicija na mnogim ratištima, a ustvari su stvari vrlo jednostavne svako cijeni svoj život osim onih 20 posto hrabrih koji su u svaku akciju isli spremni na smrt.
HAVANA

#5009 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by HAVANA »

Jao stratega i diverzanata :lol: Jes lako pricati o diverzantskim akcijama i kako je i sta trebalo. :-) Haj samo da dijelic okusis,obuci se sad i otidji pjeske do zivkovica i vrati se.Ne moras nista radit.Samo otidji po mraku i vrati se.Mozes malo i do kote ili mujkica brda,kroz sumu...Ako ces malo da osjetis vise,lezi 10 sati u sumi i ne mrdaj.Opet samo mali djelic,ja sam lezao 10 sati ranjen,12 januara 93g,ko bogdu je i hladnije bilo :oops: na nicijoj zemlji,sa mrtvim drugom pored sebe...Dok nisu dosli po mraku sa druge strane da nas izvuku,od onih barica kako li se zove.I svi smo se usrali od straha.Normalna ljudska reakcija.Ko nema straha nije dobre glave i nije pozeljan saborac...Sta ono kao uci iza linije normala,nista to? :lol: Haj ti udji u avliju nekom na sirokaci bez pitanja...a ne ovo...Jebo li vas rat i glupe price.
90minut

#5010 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by 90minut »

HAVANA wrote:Jao stratega i diverzanata :lol: Jes lako pricati o diverzantskim akcijama i kako je i sta trebalo. :-) Haj samo da dijelic okusis,obuci se sad i otidji pjeske do zivkovica i vrati se.Ne moras nista radit.Samo otidji po mraku i vrati se.Mozes malo i do kote ili mujkica brda,kroz sumu...Ako ces malo da osjetis vise,lezi 10 sati u sumi i ne mrdaj.Opet samo mali djelic,ja sam lezao 10 sati ranjen,12 januara 93g,ko bogdu je i hladnije bilo :oops: na nicijoj zemlji,sa mrtvim drugom pored sebe...Dok nisu dosli po mraku sa druge strane da nas izvuku,od onih barica kako li se zove.I svi smo se usrali od straha.Normalna ljudska reakcija.Ko nema straha nije dobre glave i nije pozeljan saborac...Sta ono kao uci iza linije normala,nista to? :lol: Haj ti udji u avliju nekom na sirokaci bez pitanja...a ne ovo...Jebo li vas rat i glupe price.
Apsolutno poštovanje ima svaki borac od mene koji je samo bio prisutan tu svojim tijelom i to uopšte nije priča i o cemu ja tacno pricam ovdje niti pricam bajke da sam vojni strateg.
Vec samo i iskljucivo o tome koliko je u procentima bilo spremnih na smrt, da nas je bilo 50 posto spremnih na smrt u vrijeme pokušaja deblokade probile bi se linije bez problema.

Al' kao što i sam kazes nije rat samo borba prsa u prsa vec je mrak i hodanje kroz taj mrak i šumu pa onda glad nedostatak artiljerije..

Nemoj slucajno pomisliti da bilo šta umanjujem razumijem ja da je osjetljiva tema, al' je cinjenica da je 20 posto spremnih bilo na borbu svi ostali su bili rezervirani i gledali kako doci kuci.

Što opet ne UMANJUJEM kud mi otac nije bio takav danas bi bio tu.
eltroxin

#5011 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by eltroxin »

Opet ova blentovina 8-)
pici

#5012 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pici »

HAVANA wrote:Jao stratega i diverzanata :lol: Jes lako pricati o diverzantskim akcijama i kako je i sta trebalo. :-) Haj samo da dijelic okusis,obuci se sad i otidji pjeske do zivkovica i vrati se.Ne moras nista radit.Samo otidji po mraku i vrati se.Mozes malo i do kote ili mujkica brda,kroz sumu...Ako ces malo da osjetis vise,lezi 10 sati u sumi i ne mrdaj.Opet samo mali djelic,ja sam lezao 10 sati ranjen,12 januara 93g,ko bogdu je i hladnije bilo :oops: na nicijoj zemlji,sa mrtvim drugom pored sebe...Dok nisu dosli po mraku sa druge strane da nas izvuku,od onih barica kako li se zove.I svi smo se usrali od straha.Normalna ljudska reakcija.Ko nema straha nije dobre glave i nije pozeljan saborac...Sta ono kao uci iza linije normala,nista to? :lol: Haj ti udji u avliju nekom na sirokaci bez pitanja...a ne ovo...Jebo li vas rat i glupe price.
:thumbup: meni ni sad nije jasno otkuda nam tolika snaga, ja sam tih dana sa 105 kg spao na 75 kg... ispijen koda sam u logoru bio, al sam opet mogao pun redenik, kalas, rpg i plus dvije bebe nositi i pjesaciti od 21h navece do 3 sata ujutro, zauzet polozaj puzat i rokacit se sa cetnicima dva tri sata i vratiti se nazad istim putem bez da sam se zadiho... il istrcis gore prema spici uz grdonj vratis rovove sat vremena se rokas i padaju granate po tebi i onda hladno dodjem kuci i stara jesil graha skuhala... il lezis na poljinama pucaju tvoji pucaju njihovi a ti na nicijoj zemlji i u minskom polju i pisas u gace jer se ne mozes mrdnut da te ne sasijeku sijacima... pun mi je qurac geostratega sto kaze havana samo pjeske izadjite po mrklom mraku do golog brda ima da se saserete ko grlice... jednu akciju da mi vas je vidjet samo jednu.
HAVANA

#5013 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by HAVANA »

Ti si profiter ratni. :lol: Ja 94 imao 64 kile.Sestrine leviske nosio.Dobre.Jes da sam malo na vehabiju baco ,kratke al dobre. :D
pici

#5014 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pici »

HAVANA wrote:Ti si profiter ratni. :lol: Ja 94 imao 64 kile.Sestrine leviske nosio.Dobre.Jes da sam malo na vehabiju baco ,kratke al dobre. :D

a dobro sverco sam cigarama priznajem... :mrgreen:
Nekako s proljeća

#5015 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Nekako s proljeća »

Nema smisla. Shvatam da je ID veteranima znatno kraći fitilj od ostalih boraca, ali nema potrebe za vrijeđanjem, naročito siročadi. Pokušajte se malo staviti u njegov položaj i siguran sam da će i međusobni odnos popraviti na bolje. Ako zbog predrasude u smislu njegovih godina nemate strpljenja da pojasnite nešto, odsaburajte i ostavite prostora da neko drugi to uradi na primjereniji način. Po meni je u suštini ukzao na činjenicu, da su rat iznijeli oni koji su za slobodu bili spremni dati život. Znamo i mi koliko je naših giganta otišlo tim jednosmjernim putem. I njegov otac je dao ono najvrjednije što se može dati.
Tromblon

#5016 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Tromblon »

Meni je jako žao zbog njegovog gubitka i volio bih da nikad u životu nije iskusio tu bol i patnju.

Ali, to mu ne daje pravo da ide i kenja okolo.
Nekako s proljeća

#5017 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Nekako s proljeća »

To je posljedica, jer oni koji su ostali bez svojih očeva nemaju tu mogućnost da od njih čuju mišljenje o onom što ih zanima. Pogrešnim pristupom šaljemo lošu poruku takvim koji čitaju temu ali se ne javljaju. Niko od vas nema pravo da degradira i omalovažava doprinos bilo kojeg pripadnika snaga odbrane. A nije da nema toga na temi, malo po neprijatelju a onda, sa naknadnom pameću ide koji rafal po nekom ko je tada bio na istoj strani sa nama. Pišanje uz vjetar.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5018 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by JoseMujica »

i vi ste budale...raspravljate sa nekim ko ne konta ni šta pričate :roll:

ko nije kopao rukama zemlju samo da glavu gurne nit zna šta je rat nit mu možeš objasniti da sto godina pričaš.

ps

isto ko što nama kao djeci bila apstrakcija šta nam starci, dede i nane pričaju
hamza_sa

#5019 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by hamza_sa »

90minut wrote:
džakailibu wrote:U pogresnom smjeru je ovo otislo. dakle niti sam neki militantni lik niti sam zaljubljen u folove sa oruzjem. znam sta je rat ali gledajuci sa ove vremenske distance- 3godine se ratovalo. armija imala oko 200 000 ljudi. na drugoj strani golema teritorija sa dubinom vecinom pokrivena sumama i planincugama. Meni je zanimljivo da za te tri godine nisu napravljene ozbiljne diverzantske grupe koje su obucene za tu vrstu rata. da ne kazem partizanskog ratovanja. nije to pitanje boraca iz sarajeva samo (iako je tema deblokada) vec lupam iz glavaticeva grupa diverzanata prodre do cemernog naprave tamo neku akciju u pobjegnu u gorazde. nisam ratovao i drago mi je zbog toga ali mi nije jasno da bar dio koncepta naseg ratovanja nije otisao u tom smjeru vec cisti rovovski rat.

Pa, ne bih se bas slozio sa ovim boldiranim.

Prvo.

Ima nas prezivjelih. Ne volim se isticati, ali kada je vec ova prica tema, samo da ti kazem da sam ja za vrijeme agresije ranjavan 5 puta. Sto lakse, sto teze i vjerovao ili ne, uvijek u direktnoj borbi sa cetnicima.

Obzirom da sam se tesko razbolio i u par zadnjih mjeseci sam boravio kod doktora imao sam pravo smjesnih reakcija doktora na moja ranjavanja. Eto, prilikom pregleda kod neurohirurga, prelistavao je dokumentaciju od ranjavanja kada sam pogodjen sa 19 metaka.

Posto je to ranjavanje bilo 27.06.1992. godine, covjek me je upitao kako sam uopce poslije hospitalizacije mogao nastaviti sa ratovanjem. Nakon sto je vidio da ga blijedo gledam, rekao mi je da mu nije jasno da sam mogao uopce i hodati, jer jedan od tih 19 komada me je pogodio u vrat, zabio se izmedju dva prsljena i slomio rep jednog od njih, sto je po medicini trebalo kao posljedicu da ostavi to da budem nepokreta. Na kraju mi je rekao da sam ja za njega medicinski fenomen.

I kao sto vidis, nisam poginuo, a jos manje mrtav.

Drugo.

Vozuca jeste bila brilijatna operacija, ali pored nje je bilo jos mnogo takvih. Da ih ne nabrajam, da se ne bih raspisao, spomenucu samo operaciju oslobadjanja Vlasica itd. itd.

Dakle tvrdnje ti "ne piju vode".
Tromblon

#5020 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Tromblon »

Nekako s proljeća wrote:To je posljedica, jer oni koji su ostali bez svojih očeva nemaju tu mogućnost da od njih čuju mišljenje o onom što ih zanima. Pogrešnim pristupom šaljemo lošu poruku takvim koji čitaju temu ali se ne javljaju. Niko od vas nema pravo da degradira i omalovažava doprinos bilo kojeg pripadnika snaga odbrane. A nije da nema toga na temi, malo po neprijatelju a onda, sa naknadnom pameću ide koji rafal po nekom ko je tada bio na istoj strani sa nama. Pišanje uz vjetar.
Tebi brate svaka čast na mirnom tonu i biranim riječima. Moje poštovanje imaju svi borci ABiH. Samo što sve stvari treba nazvati pravim imenom i ne idolizirati nikoga bez stvarne podloge.
pici

#5021 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pici »

Nekako s proljeća wrote:To je posljedica, jer oni koji su ostali bez svojih očeva nemaju tu mogućnost da od njih čuju mišljenje o onom što ih zanima. Pogrešnim pristupom šaljemo lošu poruku takvim koji čitaju temu ali se ne javljaju. Niko od vas nema pravo da degradira i omalovažava doprinos bilo kojeg pripadnika snaga odbrane. A nije da nema toga na temi, malo po neprijatelju a onda, sa naknadnom pameću ide koji rafal po nekom ko je tada bio na istoj strani sa nama. Pišanje uz vjetar.
posto se ovo odnosi na mene to cu komentirat... cetnik je cetnik i tu nema sumnju nikakve, neprijatelj i to je to al kad te nas izda il zavali il uperi cijev u tebe i puca pa ti pred ocima istuku kundacima jarana koji ima srce i borac jedan kroz jedan... kako bi njih definisao kao nashe... il dernece u komandi jaja, mesine, kolaci, baklave na stolu, gitara, harmonika, pjevaljka a ja trazim sljedovanje hljeba... il ova dvojica sto su bila sa mnom u vodu napije se stoka i baci bombu medju zgade, ubiju zenu, rane mi jarana i brata... kako bi njih tretiro il dodje arap na igman i udje u zemunicu sa isukanom macetom i imali kaura ovdje... pa pocne pljacka magacina i narede ti da ubijes svakog ko pridje magacinu il krene krast... il uperi ti pistolj u celo i kaze vodi momke gore da se vrate rovovi da bi ce cinovi nabacili... il dodjes umoran , blatnjav, promrzo, sa žuči nisi ni spavao jos se rokacio sa cetama i docekuje te uplakana mater i kaze odveli ti oca cacini... ma ja bacam lovacke citavo vrijeme i pisam uz vjetar... jebo mene ja sam izdajnik i kukavica, tako me danas tretiraju... selam :bih:
zateznistub

#5022 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by zateznistub »

pici wrote:
posto se ovo odnosi na mene to cu komentirat... cetnik je cetnik i tu nema sumnju nikakve, neprijatelj i to je to al kad te nas izda il zavali il uperi cijev u tebe i puca pa ti pred ocima istuku kundacima jarana koji ima srce i borac jedan kroz jedan... kako bi njih definisao kao nashe... il dernece u komandi jaja, mesine, kolaci, baklave na stolu, gitara, harmonika, pjevaljka a ja trazim sljedovanje hljeba... il ova dvojica sto su bila sa mnom u vodu napije se stoka i baci bombu medju zgade, ubiju zenu, rane mi jarana i brata... kako bi njih tretiro il dodje arap na igman i udje u zemunicu sa isukanom macetom i imali kaura ovdje... pa pocne pljacka magacina i narede ti da ubijes svakog ko pridje magacinu il krene krast... il uperi ti pistolj u celo i kaze vodi momke gore da se vrate rovovi da bi ce cinovi nabacili... il dodjes umoran , blatnjav, promrzo, sa žuči nisi ni spavao jos se rokacio sa cetama i docekuje te uplakana mater i kaze odveli ti oca cacini... ma ja bacam lovacke citavo vrijeme i pisam uz vjetar... jebo mene ja sam izdajnik i kukavica, tako me danas tretiraju... selam :bih:
:thumbup:
PM72

#5023 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

pici wrote:

Ništa mi više ne ide na živce neko naknadna pamet i pametovanje - šta bi bilo kad bi bilo...

Ovdje smo da se požalimo jedni drugima,da razmjenimo iskustva,ponekad od srca nasmijemo a češće zamislimo pa vraćamo film unazad... onda se umješaju dijasporske pizde i naložena balavurdija... i onda kad usere motku provocirajući ostale učesnike kaže - ja sam šehidsko dijete.Kuri me bolac čiji si i šta si,nisam ti ja kriv što ti je babo stradao,takva nafaka i sudbina.Pored i oko mene je stradalo bar 15 ljudi,sve bili dobri i čestiti ljudi,borci a mene eto zaobišlo i sad sam ja ( i svi ostali koji su preživjeli) ko fol pičkurine (da oprostite na izrazu) jer su stradali samo oni koji su išli srcem i imali muda.

ma odjebaus u skokovima.
Tromblon

#5024 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Tromblon »

Ja mogu samo reći da niko nije išao svjesno život da da. Koga je odabralo... :(

Ja prvi za sebe kažem da nisam hrabar, a nemam ni neka mooda. JNA nisam služio. Pokazali mi kako se kalaš koristi, sastavi i rastavi u glavu među guzove. Nikad se nisam kurchio i herojisao, ali nikad nisam ni odustao.

Išao sam svuda i gdje je trebalo i gdje nije. Prijavio sam se i da idem u Goražde 94, poslalo nas u Vareš.

Prošao sam u ratu skoro sve. Te 94 sam svom komandiru pred cijelom jedinicom rekao da ne može voditi diverzante jer nismo vidjeli njegova mooda. Nisam tad sa 20+ godina dozvoljavao nikome da mi soli pamet ni komandantima brigade i bataljona, a pogotovo sa skoro 50 neću nekakvim mlatimudanima po forumima.

Pitam takve znaju li šta znači i kakav je osjećaj krenuti u akciju sa još 24 brata od kojih se 4 nikada ne vrate, a 17 ih bude ranjeno od toga pola teško. Ti budeš među četvoricom koju ništa ne zakači. I onda 20 i kusur godina te proganja zašto i tebe nije i sanjaš i sanjaš.

Dok ovo pišem suze mi same krenu i sad ja trebam čitati da mi neki balavac piše o kukavicama i herojima i veliča neke tamo strance i piša po nama Bosancima i Hercegovcima. Neka nađe društvo koje će to slušati jer ovdje neće.

Imam svako pravo i ne dam da mi niko sere o ratu. NIKO!
90minut

#5025 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by 90minut »

hamza_sa wrote:
90minut wrote:

Pa, ne bih se bas slozio sa ovim boldiranim.

Prvo.

Ima nas prezivjelih. Ne volim se isticati, ali kada je vec ova prica tema, samo da ti kazem da sam ja za vrijeme agresije ranjavan 5 puta. Sto lakse, sto teze i vjerovao ili ne, uvijek u direktnoj borbi sa cetnicima.

Obzirom da sam se tesko razbolio i u par zadnjih mjeseci sam boravio kod doktora imao sam pravo smjesnih reakcija doktora na moja ranjavanja. Eto, prilikom pregleda kod neurohirurga, prelistavao je dokumentaciju od ranjavanja kada sam pogodjen sa 19 metaka.

Posto je to ranjavanje bilo 27.06.1992. godine, covjek me je upitao kako sam uopce poslije hospitalizacije mogao nastaviti sa ratovanjem. Nakon sto je vidio da ga blijedo gledam, rekao mi je da mu nije jasno da sam mogao uopce i hodati, jer jedan od tih 19 komada me je pogodio u vrat, zabio se izmedju dva prsljena i slomio rep jednog od njih, sto je po medicini trebalo kao posljedicu da ostavi to da budem nepokreta. Na kraju mi je rekao da sam ja za njega medicinski fenomen.

I kao sto vidis, nisam poginuo, a jos manje mrtav.

Drugo.

Vozuca jeste bila brilijatna operacija, ali pored nje je bilo jos mnogo takvih. Da ih ne nabrajam, da se ne bih raspisao, spomenucu samo operaciju oslobadjanja Vlasica itd. itd.

Dakle tvrdnje ti "ne piju vode".

Ti si samo moju tvrdnju potvrdio da je takvih bilo 20 posto u procentima, a tih 20 posto ili su završili kao šehidi ili tako kao ti koji su ranjavani više puta o ljudima koji su ostali bez noge ili ruke nemam šta reci osim poštovanja.
To je moja poenta cijelo vrijeme ako nisi ranjavan više puta nisi realno ni ratovao.

Kad smo vec kod te priče bio sam ukljucen i pomagao tim ljudima fizički jer mi neko blizak radi s njima.
Ja licno znam bolje o borbama od mnogo likova ovdje jer mi je iz prve ruke prepricavao amidža koji je sam ranjen s 4 metka dva prva na pocetku rata su bila umalo kobna po njega..I opet se vratio i bio ranjen u ruku i nogu do kraja rata.

Smiješno je pričati koliko dajem sebi pravo da pricam o bilo cemu pogotovo kad su to stvari za koje moj amidža sam kaže da su istine prvo o ratnim profiterima drugo o tim borcima koji nisu borci nego kao neke karikature stoje i gledaju kako da se vrate kuci sigurno.
Zato i nismo napravili ništa konkretno u dvije ofanzive.

Da bilo je mnogo operacija kvalitetnih, al' sam vozucu s namjerom spomenuo jer je jedina bila gdje su se brigade cijele zarobljavale a zna se dobro šta je bilo potrebno za to ludi arapi ( kojih je najviše poginulo ) koji su takvi borci bili da su uljetali u rovove na što se sami četnici sjebavali i paničarili.
Post Reply