Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hajvan

#5001 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Hajvan »

jefferson wrote: Zaboravljas da je portal privatno vlasnisto i imaju pravo odlucti sta ce objaviti a sta ne.
ccccc, bosansko poimanje sbobode govora.
jefferson wrote:
Walther wrote:generalno je na zapadu svaki medij "privatno vlastnistvo" pa je prema tome cenzurisanje novinara sasvim normalna stvar... jel tako?:)
Od strane koga?
od strane vlasnika, šta se praviš ĐŽefersn? :lol:
Walther

#5002 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Walther »

jefferson wrote:
Walther wrote:generalno je na zapadu svaki medij "privatno vlastnistvo" pa je prema tome cenzurisanje novinara sasvim normalna stvar... jel tako?:)
Od strane koga?
:-)
jefferson

#5003 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jefferson »

Hajvan wrote:
jefferson wrote: Zaboravljas da je portal privatno vlasnisto i imaju pravo odlucti sta ce objaviti a sta ne.
ccccc, bosansko poimanje sbobode govora.
jefferson wrote:
Od strane koga?
od strane vlasnika, šta se praviš ĐŽefersn? :lol:
Pa normalno, neko kao vlasnik novina ima pravo odluciti sta ce ta novina objaviti.
insomnia78

#5004 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

jefferson wrote:
Od strane koga?
Joj tebe jesi neupucen
Pa od jevreja
Gledas li ti uopste YT il makar posjecujes stranice koje u nazivu imaju novisvjetskiporedak?
mrAdil

#5005 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mrAdil »

Sezam wrote:
mrAdil wrote:
exliberal-ex wrote:
Sutra da se neko pojavi pa doticnog nalupa ili mu se murija naklati na kosti pa ga malo zatvore zbog poziva na zlocin garantujem ti da bi bila opsta frka, sto njega hapsite sto nehapsite cetnike I ustase......a nekontaju da pojedinci kao ovi vise nanose stete muslimanima nego cetnici I ustase
Kakve štete je dr. Safet K. nanio muslimanima?
Za četnike i ustaše i njihovo "dobročinstvo" prema muslimanima, valjda, znamo!
Nanosi im mentalnu stetu, ako nista drugo. Sramota je za Bosnjake, evropski narod, u 21. vijeku, da se ovakav mentalno poremeceni manijak shvata ozbiljno.

Jadan je taj fakultet na kojem je taj poludivljak postao Dr.
Bošnjaci muslimani imaju instituciju koja je zadužena za tumačenje vjere. Ovaj i nije predstavnik te institucije, i otkud onda potreba da se isti predstavi kao stav Bosnjak a - muslimana?

Međutim, ne može se isti povezati sa belajom - pa se pronalaze nekakve objave, kojima se osuđuje.
Sa druge strane, poziv na ubistvo SVIH MUSLIMANI je svakodnevno, pa se niko ne obazire.
Sezam

#5007 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Sezam »

mrAdil wrote:
Sezam wrote:
Nanosi im mentalnu stetu, ako nista drugo. Sramota je za Bosnjake, evropski narod, u 21. vijeku, da se ovakav mentalno poremeceni manijak shvata ozbiljno.

Jadan je taj fakultet na kojem je taj poludivljak postao Dr.
Bošnjaci muslimani imaju instituciju koja je zadužena za tumačenje vjere. Ovaj i nije predstavnik te institucije, i otkud onda potreba da se isti predstavi kao stav Bosnjak a - muslimana?

Međutim, ne može se isti povezati sa belajom - pa se pronalaze nekakve objave, kojima se osuđuje.
Sa druge strane, poziv na ubistvo SVIH MUSLIMANI je svakodnevno, pa se niko ne obazire.

Znas sta, ne da mi se raspravljati vise o necem sto je ocigledno. Svako kome mozak nije ispran vidi o cemu se ovdje radi.

Ostalima, kojima zadnjih 20 SDA godina, od djestinjstva ispiraju mozak religijom, rijeci tog poludivljaka zasigurno zvuce umirujuce (ko sto rece pacijent sa saffa). No to i nije cudno, s obzirom da ispran mozak nije sposoban za kriticku misao.
uglavnomja

#5008 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

mrAdil wrote:

daj linkove i izvore ove tvrdnje.

ako mislis na fox, zena je rekla njih, RADIKALNE MUSLIMANSKE TERORISTE!!! ne sve muslimane. a sto novinarima i politicarima odgovara raspirivanje strasti i mrznje - zbog veceg tiraza i vise glasova zatucanim strankama, to je vec drugi padez, u zemlji bez ikakve kontrole nad kretenima poput kuduzovica.

evo ti snimak. zena govori polako i razgovijetno, samo gluhi i glupi tokmak ne cuje sta je rekla. ne moras zanti ni engleski, sve je dobro razumije. 3. recenica u snimku.

http://www.fokus.ba/42656/vijesti/globu ... ane-video/
uglavnomja

#5009 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

damskot wrote:
Piracetam wrote:Pa realno novinarstvo i Klix nemaju nikakve veze ali eto Klix voli da se fura na novinarstvo.
OK ali ako priznas klix kao novinare onda moras i sve ostale joomla portale . ovdje se radi o nasem mentalitetu i komentarima a ne o vijestima i informisannju gradjana.

Znaci ja sad uplatim hosting sa jednim klikom instaliram joomlu isl cijelu noc prevodim vijesti sa svih svjetskih stranica i ujtro sam ja novinar . Jel to to ? Moguli onda i penziono sebi uplacivati kao novinar ? Mada nemam 3 osnovne zavrseno al eto ja bi da budem pilot .

Nema nista protiv klixa samo se pitam sta sa ostalim portalima . Imacemo vise novinara nego magistara kako je krenulo :)

ako zanemarimo klix kao medij :D (imaju fotografa :oops: )

ostaje ovaj pokusaj karikature, uzeta tudja slika sa totalno bezze tekstom i promasenom poentom ...jer na njoj su 2 lika sa FORUMA! FORUM nije medij, nego drustvena mreza. kao sto fb nije medij, jer nema urednika, novinare ... i fino pise stvaovi ucesnika foruma ne odrazavaju stavove vlasnika portala.

chmoljo i nin su administratori, ilitiga izbacivaci, paze da ne bude nereda, vrijedjanja, trolanja, ... itd ... nisu novinari ni urednici.

kad forumas nin napise ono sto je napisao to nema nikakve veze sa novinarstvom, sa portalom, sa vlasnicima ...
mrAdil

#5010 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mrAdil »

uglavnomja wrote:
kad forumas nin napise ono sto je napisao to nema nikakve veze sa novinarstvom, sa portalom, sa vlasnicima ...

Itekako ima veze sa portalom ono što je NIN napisao, jer tip je moderator.
uglavnomja

#5011 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

ljudi dragi, portal i forum nemaju veze jedno sa drugim, osim sto imaju istog vlasnika, koji je obezbijedio platformu.

portal je medij, koji objavljuje vijesti, kolumne, reportaze, intervjuee, ... ima novinare, urednike, registrovan je u rak-u kao elektronski medij.

forum je mjesto gdje obicni ljudi piskaraju, iznose svoja misljenja anonimno.

slazeem se da je nin sinoc pretjerao, ali to ima veze sa FORUMSKOM moderacijom, ne sa portalom.

da citiram: stavovi forumasa nemaju nikakve veze sa stavovima portala!

to pise na svakoj stranici.

kruske i jabuke .... :roll:
jefferson

#5012 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jefferson »

uglavnomja wrote:ljudi dragi, portal i forum nemaju veze jedno sa drugim, osim sto imaju istog vlasnika, koji je obezbijedio platformu.

portal je medij, koji objavljuje vijesti, kolumne, reportaze, intervjuee, ... ima novinare, urednike, registrovan je u rak-u kao elektronski medij.

slazeem se da je nin sinoc pretjerao, ali to ima veze sa FORUMSKOM moderacijom, ne sa portalom.

So je Nin pretjerao? Iznio svoje misljenje na forumu na kojem svoje misljenje iznose ljudi iza nekih nickova, pseudonima i slicno?
Nakon svih ovih godina dosli smo do srzi problema, a to je da mnogi u nase drustvu ne razumiju da sloboda govora podrazumjeva da tebi neko ne moze reci da li ces nesto reci, objaviti i slicno, svo dok ne ugrozavas bezbjednost drugih ljudi (tipa onog kozojeba sto anziva sebe Dr., efendijom i slicno).
Mnogi ovdje smatraju da ako si novinar, i radis za nekoga ko je vlasnik da ti vlasnik ne moze reci sta ces objaviti a st ne (ii urednik). Onda fino spakujes kofere, i osnujes svoj lsit, portal, blog i kazes sta hoces. Bar danas je to lako, odes na google i za 5 min otvoris blog.
Tako isto, ako neko smatra da je Nin pretjerao, odmah na google, otvori blog i pocni pisati nesto kontra ljudi koji smatraju da mogu reci sta hoce, i brani svoju ideju. Ali tvoja sloboda govora prestaje onog trenutka kada pocnes pozivati na ubijanje da bi odbranio svoju ideju.
York Light 100`s

#5013 Re: Terorizam u Parizu!

Post by York Light 100`s »

@NIN

Srećom screenshot tvog posta napravljen prije nego što si ga izbrisao.

Prijavljeno FUP-u koji su sa SIPA skoro pokrenuli akciju protiv širenja mržnje govora na internetu, web stranici islamske zajednice pa ako ne tužba bar će telefon zazvoniti u redakciji klixa i screenshot posta poslat u inat (mada ih ne podržavam) Saffu i drugim ekstremnim portalima gdje njihovi čitaoci imaju malo slabije živce.

Očekujem Klix da se ogradi od moderatora NIN i da ga odstrane sa pozicije moderatora i banuju a siguran sam da uposlenici klix.ba i nisu baš toliko raspoloženi da u ovakvom kratkom vremenu opet budu u centru pažnje zbog mišljenja jedne osobe a ne čitavog tima

Da je neki običan user ne bih ni reagovao jer znam da su mogućnosti veoma male da bi se šta postiglo ali pošto se radi o moderatoru jednog od najvećih portala u BiH mislim da bi ovaj slučaj bio veoma interesantan
Last edited by York Light 100`s on 16/01/2015 21:07, edited 1 time in total.
skupljac_zeljeza

#5014 Re: Terorizam u Parizu!

Post by skupljac_zeljeza »

uglavnomja wrote:ljudi dragi, portal i forum nemaju veze jedno sa drugim
Forumi su bili aktuelni prije desetak godina kada nije interenet bio u svakoj kući i kada društvene mreže nisu bile popularne kao danas. Što se mene tiče ja bih ukinuo administratore i moderatore bar na mjesec dana da provjerimo kako funkcioniše sloboda govora bez granica.
uglavnomja

#5015 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

jefferson wrote:
uglavnomja wrote:ljudi dragi, portal i forum nemaju veze jedno sa drugim, osim sto imaju istog vlasnika, koji je obezbijedio platformu.

So je Nin pretjerao? Iznio svoje misljenje na forumu na kojem svoje misljenje iznose ljudi iza nekih nickova, pseudonima i slicno?
Nakon svih ovih godina dosli smo do srzi problema, a to je da mnogi u nase drustvu ne razumiju da sloboda govora podrazumjeva da tebi neko ne moze reci da li ces nesto reci, objaviti i slicno, svo dok ne ugrozavas bezbjednost drugih ljudi (tipa onog kozojeba sto anziva sebe Dr., efendijom i slicno).
Mnogi ovdje smatraju da ako si novinar, i radis za nekoga ko je vlasnik da ti vlasnik ne moze reci sta ces objaviti a st ne (ii urednik). Onda fino spakujes kofere, i osnujes svoj lsit, portal, blog i kazes sta hoces. Bar danas je to lako, odes na google i za 5 min otvoris blog.
Tako isto, ako neko smatra da je Nin pretjerao, odmah na google, otvori blog i pocni pisati nesto kontra ljudi koji smatraju da mogu reci sta hoce, i brani svoju ideju. Ali tvoja sloboda govora prestaje onog trenutka kada pocnes pozivati na ubijanje da bi odbranio svoju ideju.
rjecnik :oops: moglo se ono isto reci na pristojniji nacin, a isti efekat.

i ne mislim da ce ono imati neki efekat u mupu. u safu vjerovatno hoce :-) . ali nema tu poziva na mrznju, covjek misli da je vjera besmislica. ne poziva na ubijanje, sankcije, ... ne salje nikakvu poruku, ne glumi sejha :mrgreen: da odredjuje ko ce biti ubijen ili smije li zena do zenice .
jefferson

#5016 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jefferson »

Piracetam wrote:
jefferson wrote:

Ti si glup. Idi skupljaj zeljezo. Debilu i sl.

Jesam li zasluzio ban ili sam iznio misljenje koje je dozvoljeno na forumu?
Jaro moj, biznis sa starim zeljezom je vrlo unosan posao.
skupljac_zeljeza

#5017 Re: Terorizam u Parizu!

Post by skupljac_zeljeza »

jefferson wrote: Jaro moj, biznis sa starim zeljezom je vrlo unosan posao.
I ja sam rekao, ali oni se sprdaju.
jefferson

#5018 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jefferson »

skupljac_zeljeza wrote:
jefferson wrote: Jaro moj, biznis sa starim zeljezom je vrlo unosan posao.
I ja sam rekao, ali oni se sprdaju.
Glup zato sto skupljas zeljezo, cccccc.
uglavnomja

#5019 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

De ba, a americki amandmani, slobode ... :D

Primjer nidje veze :)
domena je zatvorena zbog postavljanja filmova, muzike ... Onoga sto nanosi stetu u dolarima :D ilegalno po svim zakonima.

Forum nije napravio ni nin ni chmoljo, forum je javna platforma. Klix je samo omugucio koristenje te platforme. I za to dobija odredjeni broj klikova, koji za sobom nosi marke, jer mediji zive id reklama, a najcitaniji ili najklikaniji medij tu najbolje stoji.
Portal se igradjuje od izjava forumasa!

Banalan primjer: covjek izdaje stan, zanima ga osnovno, da dobije kiriju, da su rezije placene i da podstanari ne prave haos u zgradi, a za to se brine upravitelj ili kucni savjet .... u zgradi, javni red i mir, smece, muzika, smrad ...

A sta podstanar radi u stanu nije vlasnikov problem. Da li stvarno mislis da ce, ako podstanar opljacka banku, doci neko vlasniku stana da ga vodi u zatvor i traziti da vrati pare 8)
VjecitiStudent

#5020 Re: Terorizam u Parizu!

Post by VjecitiStudent »

Solidarnost sa Gazom, ljetos, više novinara no učesnika.

Image
uglavnomja

#5021 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

safet-safa wrote:Ja postavih primjer on se hvata za pirateriju :lol: ovdje ima toliko visoko inteligentnih ljudi da se usereš od straha.Bespredmetno je ovde vodit bilo kakve rasprave kraj forumskih genijalaca s plaćom od 600km i invalidninom od 200km.

Pa pise na onome sto si ti postavio .... :izet:

Nego, svi ste se uhvatlili nina i jedne recenice na forumu.

A sta sa trilionima gadosti na komentarima na portalu? To nikoga ne zanima :zzzz: a tu je moguce traziti odgovornost portala. Svaki normalan portal ima izbacivaca na komentarima, samo klix nema.
sarajevoxxxx

#5022 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sarajevoxxxx »

Mislim prilika je da se obnovi štivo...Titovim stazama revolucije

Image

Lupiga.com
Josip Broz Tito o terorizmu (11. septembar 1972. godine)
Last edited by sarajevoxxxx on 16/01/2015 23:00, edited 1 time in total.
Kinesko prkno

#5023 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Kinesko prkno »

safet-safa wrote:Ja postavih primjer on se hvata za pirateriju :lol: ovdje ima toliko visoko inteligentnih ljudi da se usereš od straha.Bespredmetno je ovde vodit bilo kakve rasprave kraj forumskih genijalaca s plaćom od 600km i invalidninom od 200km.
Kakav pacenik :run:
uglavnomja

#5024 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

U norvesku doslo 170 komada charliea, prodati za 43 minute, za par sati se pojavili u oglasima, traze 2.500, 2000 maraka :D , aukcija ... Samo jedan trazi svojih 11,50 km koliko je platio.
insomnia78

#5025 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

Samo, Francuzi su se opasno krenuli sa obracunom protiv bilo kakvog podrzavanja ovih atentata
Dovoljno je npr izgovoriti u javnosti ili na internetu "ja sam, i ime jednog od napadaca" (ne smijem navesti primjer iz objektivnih razloga:D) pa da se zavrsi u zatvoru :D
Odmah se ide na sud i ekspresno se osudjuju
Neka, i treba
Jebes vise guju u njedrima
Post Reply