Klavikula wrote:na BHT-u pricaju da je moguce proglasavanje vanrednog stanja na kompletnom podrucju BiH (na drzavnom nivou).
dobro su se sjetili!! nesposobnjakovici jedni bezobrazni.
Moderator: anex
Klavikula wrote:na BHT-u pricaju da je moguce proglasavanje vanrednog stanja na kompletnom podrucju BiH (na drzavnom nivou).
Vala, bio red i krajnje vrijeme. Ovo nije prirodne nepogoda ovo ima sva obilježja prirodne katastrofe koja direktno pogađa barem 1/4 stanovništva, a indirektno sve.Klavikula wrote:na BHT-u pricaju da je moguce proglasavanje vanrednog stanja na kompletnom podrucju BiH (na drzavnom nivou).
Bog zna gdje će ti ljudi,kraj nadaleko poznat po malinama,sve uništeno,samo na malinama milioni su propaliEurosa wrote:Pa nema Zeljeznog Polja, nema kuca, niceg...Paradajz50 wrote:Strasni snimci iz Zeljeznog Polja na FTV...Daj Boze da je sto manje zrtava, ali ovdje tesko da se moze ponovo izgraditi selo.
Vapaj iz Šerića: Ima djece, hladno je, pomozite nam 17. maj 2014. u 16:47
U Šerićima kod Zenice, od ranih jutarnjih sati mještani se evakuišu ka obližnjem brdu, a situacija je i dalje teška, javljaju čitatelji portala Radiosarajevo.ba s područja Zenice.
U protekla tri dana niko nije uspio doći do sela, osim helikoptera koji je jučer prevozio stare i bolesne.
"Hitno trebamo helikopter, ovo je užas. Ima djece, hladno je. Ima nas oko 100. Radite šta znate, samo da djecu i bolesne izbavite odavde." Nalaze se na koti Dobra voda - pratiti potok'', kazali su.
Mjesto je sa svih strana odsječeno klizištima.
apsolutno.DaffyDuck wrote:bio bi red.Klavikula wrote:na BHT-u pricaju da je moguce proglasavanje vanrednog stanja na kompletnom podrucju BiH (na drzavnom nivou).
A DOBRO SU SE SJETILIKlavikula wrote:na BHT-u pricaju da je moguce proglasavanje vanrednog stanja na kompletnom podrucju BiH (na drzavnom nivou).
Boskero wrote:Potrebna suha hrana za Parače i Kikače kod Tojšića. Informacije s terena kažu da je dramatično. Hrana se može donijeti u centar Tojšića, kontakt osoba Jerome Stickman broj telefona 061 430 061
Joj jebo te dezinformacija! Znas li da se ZP sastoji od NASELJA i da to nije jedna kasaba kao sto je npr centrar nekog grada?Eurosa wrote:Pa nema Zeljeznog Polja, nema kuca, niceg...Paradajz50 wrote:Strasni snimci iz Zeljeznog Polja na FTV...Daj Boze da je sto manje zrtava, ali ovdje tesko da se moze ponovo izgraditi selo.
Prvo kada vidis sliku search by google tako da znam da je slika stara i nije skoro nastala ali mi se svidio tekst ispod te zbog toga sam je podijelio...Janjicar wrote:Ne zelim da skrecem sa teme, al' samo da vas upozorim na ono sto se radi i da je ova situacija izbacila ono najbolje u ljudima, ali nazalost i ono najgore. Mnogi na FB sheruju ovu sliku, a jos vise ljudi sheruju i ovaj link:drag_gost wrote:
http://www.balkaninfo.org/vazno-procita ... e-zalosno/
E sada pogledajte ovaj link:
http://www.sigma.ba/cuvari-blaga/suza-mog-oca/ i obratite paznju na datum i sliku. Ne znam ko je na slici, ali 100% nije neko ko je ovih dana snimljen i ovo izjavio citirano. Za lijeka vam trebalo. Ne odnosi se na citiranog, pretpostavljam da ni ti nisi znao, vec si kao mnogi sliku sa FB "pokupio".
Kod proglašenja vanrednog stanja, kakve su obaveze stanovništva, privrede, države i njenih organa na svim nivoima?Klavikula wrote:na BHT-u pricaju da je moguce proglasavanje vanrednog stanja na kompletnom podrucju BiH (na drzavnom nivou).
Šta to konkretno znači? Izvinjavam se ako je glupo pitanje, ali stvarno ne znamIt_is_a_Leclerc wrote:Vjekoslav Bevandra potvrdio - proglasit će se vanredno stanje na nivou cijele BiH. Po prvi put u historiji naše zemlje.
- Vanredno stanje na nivou države se proglašava u posebnim okolnostima, na a) jednoglasni zahtjev Predsjedništva BiH a b) saglasi se Parlamentarna skupština BiH, a sa ciljem da se svi resursi države stave u odbranu od opasnosti koje prijete (u ovom slučaju prirodna nepogoda).Klavikula wrote:apsolutno.DaffyDuck wrote:bio bi red.Klavikula wrote:na BHT-u pricaju da je moguce proglasavanje vanrednog stanja na kompletnom podrucju BiH (na drzavnom nivou).
interesuje me, ako neko poznaje zakon, sta bi to tacno znacilo, osim upravljanja na visem nivou?
Zeljezno polje je ogromno selo od 5500 stanovnika, sa dosta zaselaka, dosta rastrkano, nije bas da je cijelo selo nestaloEurosa wrote:123456789 wrote: Joj jebo te dezinformacija! Znas li da se ZP sastoji od NASELJA i da to nije jedna kasaba kao sto je npr centrar nekog grada?
Hajde molim te, reci mi kako si dosla do zakljucka DA NEMA ZELJEZNOG POLJA!?
Hajde ne tersaj,ono sto sam ja vidjela maloprije na FTV NEMA niceg, doslovno.I ne , ne znam,izvinjavam se.
KAd zatraže od njega. još niko iz entiteta nije zatražioIt_is_a_Leclerc wrote:Vjekoslav Bevandra potvrdio - proglasit će se vanredno stanje na nivou cijele BiH. Po prvi put u historiji naše zemlje.
Vlast ce moci postupati kao sto je bilo u Srbiji kada je ubijen Djindjic....co211 wrote:Šta to konkretno znači? Izvinjavam se ako je glupo pitanje, ali stvarno ne znamIt_is_a_Leclerc wrote:Vjekoslav Bevandra potvrdio - proglasit će se vanredno stanje na nivou cijele BiH. Po prvi put u historiji naše zemlje.
Vareš i dalje u potpunoj saobraćajnoj izolaciji: U gradu aktivirano 30 klizišta