Sirija

Locked
sarajevoxxxx

#5001 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Damask, Džuber - 13.09.2013.

Image
sarajevoxxxx

#5002 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Demonstracije u Halebu ''bidna hurijjeh'' - želimo slobodu.

japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5003 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Kikibombona wrote:
Sama cinjenica da raketiraju strateski vazne lokacije SAA i da se zalazu za svrgavanje Asada stavlja ih na stranu pobunjenika. Interes Izraela je da Asad padne.

To niposto ne znaci da vole Nusru i drustvo. Sutra ce i njih raketirati po potrebi. Mozda sutra podrze novog Asada.

Za Izrael je najvaznije da Arapi tapkaju u mjestu ili propadaju. Sektaska mrznja koju raspiruje prvenstveno Nusra i slicne grupe su ono sto Izrael zeli.

Sve dok Arapi vode sektaske ratove, dok su perjanice napretka Nusre, Islamske drzave Iraka i Leventa, Liva al Islam... Nema njima ni milimetra naprijed.
naravno da izraelu odgovara podjela i sektaštvo među arapima ali najodgovorniji za takvo stanje i pojavu raznih nusri al-kaida i sličnih su arapski diktatori i represija koju vrše nad vlastitim stanovništvom
pa i moderna haridžijsko-tekfirska ideologija kojom se povode terorističke skupine i pojedinci je nastala u egipatskim zatvorima pod torturama raznih vrsta koju su mučitelji provodili nad 99,9% nevinim ljudima po svim osnovama

slična situacija je bila i jeste i danas u siriji
Avetinho

#5004 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Putinov drveni lutak Ass-sadista je dokumentovani ratni zlocinac. Cionisticki New York Times javlja o nalazima cionisticke Komisije Ujedinjenih Nacija:
New York Times wrote:Syrian government forces are systematically attacking hospitals and medical staff and denying treatment to the sick and wounded from opposition-controlled or affiliated areas, the United Nations investigators said Friday in a new report that also detailed the use of hospitals as torture centers by military intelligence.

GOOGLE Translate wrote:Sirijske vladine snage sustavno napadaju bolnica i medicinskih djelatnika i uskraćuju terapiju za bolesne i ranjene iz područja pod kontrolom oporbe, Ujedinjeni narodi su istražitelji izjavio je u petak u novom izvješću koje je također detaljno korištenje bolnicama kao mučenje centrima po vojne obavještajne službe.
http://www.nytimes.com/2013/09/14/world ... itals.html

Putinov drveni lutak ne zasluzuje niti dana u sudnici.
Co0l

#5005 Re: Sirija

Post by Co0l »

cetmi wrote: Rusija je veliki saveznik Izraela, samo što se to ne govori.
Putin svoje bogastvo temelji na saradnji sa brojnim tajkunima koji žive na relaciji Moskva-Tel Aviv.
Najmanje milion stanovnika današnjeg Izraela se naselilo iz Rusije.
Ogromne biznise imaju tamo.
Oni su od početka kontrolisali Jelcinja, oni su doveli na vlast Putina, oni ga i održavaju.
Kao što su Jevreji vlasnici banaka i meidja u SAD-u, isto tako su vlasnici i u Rusiji. Samo što su u Rusiji usput preuzeli i naftni sektor, rudna bogastva, nekretnine i mnogo toga.
Jedina razlika, ali jako bitna jeste da su Jevreji koji kontrolišu ogromno bogastvo po SAD-u rođeni tamo, a i generacije prije njih, a ovi što su tajkuni po Rusiji su rođeni u Rusiji.
Avigdor Lieberman, inače dobar prijatelje našeg Dodika je rođen odrastao u Rusiji, i svoju političku moć zasniva na glasovima ovih ruskih jevreja. Dodik je i došao do njega preko nekih ruskih zastupnika sa kojima Lieberman ima prijateljske i ekonomske interese.
Previše čitaš ovog Jet Lija. AIPAC nije jedina jevrejska grupacija. Njen uticaj nije toliki koliko se govori. U SAD-u jeste, ali ogroman je broj ovih finansijskih-bankarskih grupacija koje djeluju širom planete.
Zapamti da Putin nikad neće povući potez koji će i najmanje ugroziti stabilnost Izraela.
Sirija je samo moneta za potkusurivanje. Uostalom Rusija je veliki izvoznik nafte i plina i nesigurnost na BI im odgovara zbog visokih cijena nafte, a posebno plina.
Ako imaš problem u Siriji, Libanu, Izraelu, Egiptu kuda misliš dopremiti katarski plin u Evropu?
Neto dobit u trećem tromjesečju 2012. iznosila je 10,05 milijardi dolara, u usporedbi sa 5,07 milijarde dolara u istom razdoblju prethodne godine, naveo je u priopćenju ruski plinski div.
Prihodi su u promatranom razdoblju iznosili 36,9 milijardi dolara i povećani su za 18 posto u odnosu na isto razdoblje 2011.
Neto prodaja plina smanjila se u devetomjesečnom razdoblju za osam posto, pritisnuta ponajprije 16-postotnim smanjenjem prodaje državama na području nekadašnjeg Sovjetskog Saveza. Prodaja plina Europi i drugim zemljama povećala se u istom razdoblju četiri posto, zahvaljujući povećanju cijena dok se obujam prodaje zapravo smanjio.
Kao što vidiš prodaja se smanjila, ali zarada uduplala.
U Moskvi se vode veliki lični i porodični biznisi. Odavno su oni prestali sanjati snove o vojnoj supersili. Vi vidite na internetu onu veliku džamiju u Groznom i odmah pomislite kako Putin voli muslimane, a ne pogledate da je taj region prebogat naftom koja se neprestano izvlači.
:thumbup:

Posto je @Cheli veliki zagovornik odredjivanja krivca po principu 'who benefits' evo mu materijala za razmisljanje :D
Challenger__

#5006 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Cool

Lik ne da ne poznaje stvari, on je kapitalni analfabet tamošnjih prilika.
Co0l

#5007 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Cool

Ruskom energetskom sektoru ne odgovara kriza na BI?
Challenger__

#5008 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Da je samo to napisao, ni po jada. Govorim o cjelini upisa, a ta cjelina je skup besmislica na koje neću da gubim vrijeme. Imam nešto iz arapskih krugova, sačekaj...
AleksoMKD

#5009 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Koliko ce vojna industrija naplatiti intervenciju u Siriji, preliminarno. http://www.vice.com/read/how-much-will- ... inst-syria
Jer kad se potrose rakete treba kupit zamjenu.
Murat Sabanovic

#5010 Re: Sirija

Post by Murat Sabanovic »

politika izraela:

- pokusati izazvati sukob sija i sunita
ili
- navuci neprijatelja oko sebe,pa ga onda unistiti, te stvoriti drzavu od nila do eufrata
Co0l

#5011 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Da je samo to napisao, ni po jada. Govorim o cjelini upisa, a ta cjelina je skup besmislica na koje neću da gubim vrijeme. Imam nešto iz arapskih krugova, sačekaj...
A mislio sam da se podrazumijeva da se na korist e.sektora i odnosila moja 'who benefits' opaska a ne na rusko-jevrejske odnose.Jos kad tu dodamo i rusku korist od prodaje oruzja...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5012 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Co0l wrote:
Challenger__ wrote:
A mislio sam da se podrazumijeva da se na korist e.sektora i odnosila moja 'who benefits' opaska a ne na rusko-jevrejske odnose.Jos kad tu dodamo i rusku korist od prodaje oruzja...
ma ne ... rusi su alturisti oni to rade za spas čovječanstva od zla
Challenger__

#5013 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Al-Manar iznosi pozadinu dešavanja u Sredozemlju, koja su, prema njihovom izvoru, stvari oko Sirije, iz intervencionističke ideje okrenula u pravcu diplomatskih inicijativa;

- pozivajući se na anonimnog diplomatu, tvrde da je priča o izraelskoj krivici za dva ispaljena (i u Sredozemno more pala) projektila u stvari - dogovorena (izraelsko-američka i ruska) laž, jer bi široj javnosti objelodanjena istina imala moguće nesagledive posljedice, kako na političke procese u i oko Sirije, tako i na reputaciju Obamine administracije;

- dakle, njihov stvarni ili fiktivni izvor tvrdi da je neposredno pred ispaljivanje projektila, ruska strana upozorila američku da je "napad na Damask isto što i napad na Moskvu". Uprkos tome, dolazi do ispaljivanja dva projektila, od američke strane;

- ideja je bila da se uoči samita G20 u S. Petersburgu nanese simbolična šteta Damasku, odlučno demonstrira sila, samim tim i nanese šteta kredibilitetu Kremlja i tako njih i Damask stave pred svršen čin. Istovremeno, ovo je bilo testiranje ruske odlučnosti i vojno-tehnološke osposobljenosti;

- ispaljivanje projektila je trenutno registrovano sa ruske strane i pristupilo se njihovom uništavanju. Jedan projektil su ruske snage oborile, a drugi je promjenio kurs i pao u more;

- dat je jasan signal Obaminoj administraciji, te je između daljnje eskalacije i pokušaja da se iznađe diplomatski izlaz iz svega, prevagnula diplomatska opcija.

Izrael je na sebe preuzeo odgovornost ("vojne vježba") radi skrivanja blamaže, a Petrogradske razovore je obilježilo stvaranje uslova za častan, diplomatski izlaz ("ideja hemija").

IZVOR

______

Tačno ili ne, fikcija ili stvarnost, vrijedi postaviti na temu.
Challenger__

#5014 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

ma ne ... rusi su alturisti oni to rade za spas čovječanstva od zla
Daj, Japinčugo, nema dobrih i loših naroda. Ima samo različitih momenata i pristupa. Nema potrebe za banalizacijama.
Co0l

#5015 Re: Sirija

Post by Co0l »

Ma netacno,jedini cilj lansiranje ta dva projektila je bilo testiranje reakcije sirijske PVO.Zato su i bili lansirani sa sredine Mediterana,da im se da dovoljno vremena da ih detektuju.Da su htjeli zaista da ih gadjaju ispalili bi ih sa razaraca koji su bili blizu Sirije smanjujuci im i vrijeme za eventualnu reakciju.
Challenger__

#5016 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kuleru... Ne kažem ja da je tačno ovo, ili ono. Imamo zvaničnu priču (ovo što si ti napisao) i imamo ova alternativna tumačenja. Zašto da ih ne postavimo na temu? Radi kredibiliteta Obumbice?

LOL!

:lol: :lol: :lol:
Challenger__

#5017 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

U stvari, Obama je ljudina u odnosu na neke druge, opake ljude iz Administracije... Sorry, Mr. President.

- izgleda da je ova inicijativa dala snagu SAA koja pokreće operacije na više frontova:

Co0l

#5018 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Kuleru... Ne kažem ja da je tačno ovo, ili ono. Imamo zvaničnu priču (ovo što si ti napisao) i imamo ova alternativna tumačenja. Zašto da ih ne postavimo na temu? Radi kredibiliteta Obumbice?

LOL!

:lol: :lol: :lol:
Pa ne moras bas svaku glupost koju iskopas na netu postavljat :D
Avetinho

#5019 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Zastro te to cudi? Celo to radi od kada se prijavio na forum.
Challenger__

#5020 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Cool. Ma ljudi (prijatelji i poznanici) mi šalju svašta na privatni mail, ne kopam ja baš toliko...

- za sada se razgovori oko "projekta hemija" razvijaju u dobroj atmosferi. Daj Bože da sve bude u redu, iako mislim da se loši ljudi neće pomiriti sa ovakvim razvojem događaja.

- ako se ne varam Dara, gori nebo i zemlja

Kuleru (dobri druže, lozo plemenita), kolege, čitamo se...
jefferson

#5021 Re: Sirija

Post by jefferson »

cetmi wrote:
Challenger__ wrote:Cool

Brat mi skoro 25 godina živi u Moskvi i ima svoju firmu bar 20 godina.
Više sam vremena proveo u Rusiji nego što si ti proveo na ruskim internet stranicama.
Ja sam tamo bio u raznim intervalima. Od vremena pijanice Jeljcina, preko vremena kada je nekoliko Jevreja dijelilo rusku imovinu, bio sam u vrijeme kada je imenovao Putina, pa kad je ojačao, u vrijeme Medvedeva, a i poslije toga.
Bio sam u vremena kada kriminalci tuku ljude na sred ulice pred policijom. U vrijeme kada mafijaš parkira đipa pred centralnom bankom Rusije, a niko ne smije da ga pogleda. Bio sam u vrijeme kada je Rusima trebalo više papira da uđe u Moskvu nego meni.
Kad si ti bio u Rusiji? Jesi bio ikad?

Ti nisi kapitalni analfabet, jer i to treba zaslužiti. Postoji termin da se označi tvoje stanje, ali sam dobio opomenu, pa ne bih da se izjašnjavam.
Osim toga podatke sam iznio za ljude koje to zanima, tebi to nije interesantno, jer ti ne ide u prilog.
Ko ne vjeruje može jednostavno izguglati nekoliko najvećih tajkuna u Rusiji i biće mu sve jasno.
Uzmite Hodorovskog. On je počinio samo jedan grijeh više u odnosu na ostale tajkune. Nije dao procenat svog bogastva Putinu i ostalim bivšim špijunima, jer je mislio da je dovoljno moćan i korektan u odnosu na ostale. A većina onih koji su radili za njega će to i reći. Zato ga mnogi Moskovljani žale.
Zašto se Putin razvede od žene? Gdje su mu kćerke? Zašto je njegova žena sve to mirno podnijela? Zašto Putin nema ozbiljnih političkih protivnika? Zašto ga ni Žirinovski nikad ne kritikuje? Zašto se Medvedev nije ponovo kandidirao za presjednika? Zašto niko nikad nije odgovarao za civile ubijene u Boljšoj teatru, zatim za djecu iz Beslana? Da li bi Putin naredio specijalcima da upadnu u školu da su njegove kćerke bile unutra?
Strah je odgovor na sva pitanja.

Ili bar mi reci zašto je dolar valuta po kojoj se ugovaraju svi poslovi, a naplaćuju samo u protuvrijednosti u rubljima?
Ma on ti je kao onaj delirijum, occupy street ili kako se vec zvao (ali to su bili nenadjebivi tekstovi teorija zavjere).
Elem, ne znam gdje nestade delirijum, jel ga plima odnjela dok je cekao iskrcavanje kineza na obale floride, ali to ti je taj koncept.
Nemas sta raditi po cijeli dan, zivot ti je stan, trafika po cigare, i onda advance.hr i sta ja znam, i osjecas se provodeci cijeli dan ovdje kao da imas neku svrhu u zivotu.
Kakva bolan posjeta Moskvi, trebalo bi im dva dana da skontaju kako kupiti kartu do Moskve!
Avetinho

#5022 Re: Sirija

Post by Avetinho »

jefferson wrote: Ma on ti je kao onaj delirijum, occupy street ili kako se vec zvao (ali to su bili nenadjebivi tekstovi teorija zavjere).
Elem, ne znam gdje nestade delirijum, jel ga plima odnjela dok je cekao iskrcavanje kineza na obale floride, ali to ti je taj koncept.{...}
I ja sam majkemi odmah na njega pomislio kad je stavio one motocikliste sto bi da ruse Vasington.

Rekoh, evo ok-lupaj vaskrsnuo.
jefferson

#5023 Re: Sirija

Post by jefferson »

Ja Sam Odavle wrote:
jefferson wrote: Ma on ti je kao onaj delirijum, occupy street ili kako se vec zvao (ali to su bili nenadjebivi tekstovi teorija zavjere).
Elem, ne znam gdje nestade delirijum, jel ga plima odnjela dok je cekao iskrcavanje kineza na obale floride, ali to ti je taj koncept.{...}
I ja sam majkemi odmah na njega pomislio kad je stavio one motocikliste sto bi da ruse Vasington.

Rekoh, evo ok-lupaj vaskrsnuo.
Vjeruj mi da sam i ja pomislio. Ali falilo je ono: isao bi i ja, ali ne mogu, radim :D
Ili nema nista od toga dok se ne pocnu pod tenkove bacati :lol:
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#5024 Re: Sirija

Post by Hame_ »

@cetmi, ovo što na ovoj temi pišeš objašnjavajući nekome šta pišeš...

Hoću ti reć, nemoj se razočarati i nastavi pisati.
sarajevoxxxx

#5025 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Akcija ''Bevabetu Dera'' ili Vrata Dere - zauzimanje režimskog pješadijskog bataljona u Atamanu

Locked