nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bude

#5001 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bude »

mirzet87sa wrote:Simpaticno. Kad se prizivaju bandere, opravdano je. Kad se ismijavaju mrtvi rejseri, opravdano je, sami su trazili. Kad ne das nekome, ko pretice kolonu preko pune, da se ubaci nenormalan si. :lol: Ja nemam s tim problema, cak sta vise, prije dvije tri godine se je jedan kacio na karambolku nekih 20km s dugim.. meni "slucajno" izleti cuko na ulicu, moradoh opalit punim po kocnici.. zabi se u mene, kaze sta ti bi jarane sto zakoci :? Ne dajem nikome ko divlja da se ubaci, nek se zabije ali uci sigurno nece :)
Clan 60.
(1) Vozac kojem je dat znak za preticanje s njegove lijeve
strane dužan je da pomjeri vozilo ka desnoj ivici kolovoza.
(2) Vozac ne smije da povecava brzinu kretanja vozila dok
ga drugo vozilo pretice.
(3) Ako zbog nedovoljne širine kolovoza ili njegovog stanja
preticanje nije moguce bez ugrožavanja bezbjednosti saobracaja,
vozac vozila koje se krece sporije od vozila koja se krecu
neposredno iza njega dužan je da pomjeri svoje vozilo što više
udesno, a ako to nije dovoljno, cim to bude moguce, da zaustavi
svoje vozilo na pogodnom mjestu da bi propustio brža vozila.

Clan 235.
(1) Novcanom kaznom od 100,00 KM do 300,00 KM
kaznice se za prekršaj:

9) vozac koji povecava brzinu kretanja svog vozila dok ga
drugo vozilo pretice (clan 60. stav (2));

(2) Ako je prekršajem iz stava (1) ovog clana izazvana
neposredna opasnost za drugog ucesnika u saobracaju, ili
prouzrokovana saobracajna nesreca, ucinilac prekršaja kaznice se
novcanom kaznom od 100,00 KM do 300,00 KM i odredice mu
se jedan ili dva kaznena boda, a ako je ucinilac prekršaja vozac
motornog vozila, može se izreci i zaštitna mjera zabrane
upravljanja motornim vozilom u trajanju do dva mjeseca.
(3) Osim novcane kazne, za prekršaje iz stava (1) ovog
clana vozacu se odreduju i jedan ili dva kaznena boda.

Clan 237.
(1) Novcanom kaznom od 50,00 KM kaznice se za prekršaj:

5) vozac koji u slucajevima iz clana 60. stav (3) ne pomjeri
svoje vozilo ka desnoj ivici kolovoza, odnosno ne zaustavi vozilo
na pogodnom mjestu;

(2) Ako je prekršajem iz stava (1) izazvana saobracajna
nesreca, ucinilac ce se kazniti novcanom kaznom od 50,00 KM
do 200,00 KM, a ako je ucinilac prekršaja vozac motornog
vozila, odredice mu se jedan ili dva kaznena boda.
(3) Za prekršaj iz stava (1) kojim je izazvana saobracajna
nesreca vozacu se može izreci zabrana upravljanja motornim
vozilom u trajanju do dva mjeseca.

Clan 238.
(1) Novcanom kaznom od 40,00 KM kaznice se za prekršaj:

11) vozac koji u slucaju iz clana 60. stav (1) ne pomjeri
svoje vozilo ka desnoj ivici kolovoza;

(2) Ako je prekršajem iz stava (1) izazvana saobracajna
nesreca, ucinilac ce se kazniti novcanom kaznom od 50,00 KM
do 200,00 KM, a ako je ucinilac prekršaja vozac motornog
vozila, odredice mu se jedan kazneni bod.
(3) Za prekršaj iz stava (1) kojim je izazvana saobracajna
nesreca vozacu motornog vozila može se izreci i zabrana
upravljanja motornim vozilom u trajanju do dva mjeseca.
MrShadow

#5002 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by MrShadow »

Sinoc 03.07.2016 u 22.20 vozeci se glavnom cesto brzinom oko 50 kmh preko mosta "Zeljeznica" odjednom je sa moje desne strane i sa sporednog puta velikom brzinom naletio crni ili tamnoplavi Golf4. Nije se zaustavio na znak STOP pri cemu se zabio u mene.
Prije nego sam uspio izaci iz vozila krivac je vec udario po gasu i nestao preko mosta. Svjedoci kazu da je odmah ugasio svjetla, valjda kako mu se ne bi vidjele tablice. U potjeru nisam mogao jer mi je polomio tocak.

Iako se tako ne cini na slikama, na vozilu mi je napravio stetu od cca 10,000 Km jer mi je polomio tocak, zracni amortizer, most, itd, itd. Na srecu nije bilo povrjedjenih.

Sudeci po velikoj kolicini stakla po cesti mislim da je na GOLFU razbio farove ili sajbu.

MOLIM SVE SA PODRUCJA ILIDZA KOJI OVIH DANA PRIMJETE CRNI ILI TAMNOPLAVI GOLF4 negdje po servisima u okolini, a da je razbijen sa prednje strane da mi se jave putem privatne poruke. Za sve informacije koje ce me dovesti do krivca dajem NOVCANU NAGRADU.

Nije mi do stete na vozilu vec sto je idiot mogao usput i ubiti nekoga, a ne bi se ni okrenuo.

Na mapi sam sa X oznacio crvenom bojom smjer iz kojeg je dosao krivac. Danas sam bio u tom dijelu grada i primjetio da se u toj ulici okuplja veliki broj tunera, bilo je dosta auta sa napucanim branicima i felgama tako da pretpostavljam da pocinioc pripada ovoj grupi.

Image
Image
Image

HVALA
drug_profi

#5003 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Ako ti šta znači, jako bih volio da ga neko nađe.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#5004 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

Bože sačuvaj, ma ja kako vidim Golfa 4 ili E46 i pogotovo mlađu glavurdu, nadrkanu, sklonim se kolko mogu, čast izuzecima, al to su u našem gradu postala glavna auta (Oružje) mlađe populacije našeg lijepog Sarajeva.
530i

#5005 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Kakva panjina, ko zna šta je imao u autu od oružja i droga pa dao gasa...
Danas vidim crvenog golfa jedinicu, sređen, al naljepnice sa strane nešto u fazonu kontra tih rip žan i rip vedran...dobar auto, bez problema ide stoju uz Bistrik :mrgreen:
kloniran

#5006 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kloniran »

meni se veceras dvojica papaka na bulevaru zaredom ubacise u traku i sa oba za dlaku sudar, bez zmigavca bez icega i to đonerski na pola auta, sreca pa me refleksi dobro sluze a sreca njihova sto mi je zao da auto slupam :roll:
KB9

#5007 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by KB9 »

u nasoj drzavi je haman dobro djelo vozit kakvu dzipcinu punu branika onih i samo lopatat te degenerike po cestama 8)
kloniran

#5008 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kloniran »

meni je to zelja i samo jednom kroz naselje da prođem 8-)
quarterback

#5009 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by quarterback »

https://youtu.be/bTKL-WERvWw

nije nas trkac ali i nema neke razlike

po mom misljenju ovaj momak se malo previse prepao, mogao je proci i bez prevrtanja ali ko zna kako bi ko od nas reagovao u slicnoj situaciji, lako je pametovati iz ove perspektive sta je mogao i kako je mogao
autoskolee

#5010 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by autoskolee »

quarterback wrote:https://youtu.be/bTKL-WERvWw

po mom misljenju ovaj momak se malo previse prepao, mogao je proci i bez prevrtanja ali ko zna kako bi ko od nas reagovao u slicnoj situaciji, lako je pametovati iz ove perspektive sta je mogao i kako je mogao
Oj "no anger dont worry" pa pojeo bi svaki dio onog stakla i svoje zube cuj no anger
holowey

#5011 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by holowey »

autoskolee wrote:

Oj "no anger dont worry" pa pojeo bi svaki dio onog stakla i svoje zube cuj no anger
ziva glava, nema povreda, auta osigurana, imas snimak crno na bijelo pa nema dileme kako je do udesa doslo...i cemu onda jos zivce kidati?
tempuser

#5012 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Slazem se, zaustavi klip na 1,08 pa ces vidjeti da se BMW vratio u traku prije nego je Yaris skrenuo sa ceste, tako da me je reakcija bila "radikalna", ne vidi se brzinomjer ali imam utisak da ja je i on fino przio! Jbga isprekidana crta ni lik sa BMW-om nije bio trkac preko pune.
direstraits0078

#5013 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by direstraits0078 »

Vozač Yarisa je bio debelo u prekršaju prije kočenja. I nije pravovremeno i ispravno reagovao. Njegova krivica, 100 %.
quarterback

#5014 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by quarterback »

umalo me pregazi plavi bmw J82 T .... koji je iako je bilo crveno kod pjesackog mosta obala zaobisao prvi red koji je cekao na semaforu i u punoj brzini proletio tramvajskim sinama prema pozoristu
autoskolee

#5015 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by autoskolee »

holowey wrote:
autoskolee wrote:

ziva glava, nema povreda, auta osigurana, imas snimak crno na bijelo pa nema dileme kako je do udesa doslo...i cemu onda jos zivce kidati?
Neces zivce kidati nego ces njemu glavu pokidati. Vidis li da majmun nije pokuso ni usporit nego je jos gas dao da se kao provuce? A sam je on mogo zakocit a ne pod svaku cijenu prestizat, ovaj jado lockale mu se kocnice i zdrao
klaki

#5016 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by klaki »

da je kocio bio bi direkt frontalni sudar
holowey

#5017 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by holowey »

autoskolee wrote:
holowey wrote:
autoskolee wrote:
Neces zivce kidati nego ces njemu glavu pokidati. Vidis li da majmun nije pokuso ni usporit nego je jos gas dao da se kao provuce? A sam je on mogo zakocit a ne pod svaku cijenu prestizat, ovaj jado lockale mu se kocnice i zdrao
i sta ces postici? auto ti na boku, pa ces da biras izmedju prekrsajne i krivicne prijave?
autoskolee

#5018 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by autoskolee »

Pa taj sigurno vise ne bi nikog mogao ugrozit to bi postigao.
A mislis da taj sto pretice ima yarisa a ovaj bengu ovu karavana mislis da bi se opet pokuso provuci? Bi malo sutra nego bi se sklonio a vako ga boli kurac jer zna da te moze razvalit ko konzervu..To je stoka bezmuda sa 2 tone pod guzicom
Throttle

#5019 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Throttle »

Covjek snima kako ubija Yarisa zestoko preko ogranicenja i na kraju je kriv lik koji mozda vozi 10-20 iznad ogranicenja-jer je bio u preticanju- samo zato sto vozi BMW :roll:
Po meni je krivac ovaj s Yarisom zbog neprilagodjene brzine, da je vozio normalno imao bi vise vremena za reakciju a ni ovaj s BMWom ne bi krenuo preticati jer bi ga vidio na vrijeme
autoskolee

#5020 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by autoskolee »

Throttle wrote:Covjek snima kako ubija Yarisa zestoko preko ogranicenja i na kraju je kriv lik koji mozda vozi 10-20 iznad ogranicenja-jer je bio u preticanju- samo zato sto vozi BMW :roll:
Po meni je krivac ovaj s Yarisom zbog neprilagodjene brzine, da je vozio normalno imao bi vise vremena za reakciju a ni ovaj s BMWom ne bi krenuo preticati jer bi ga vidio na vrijeme
Nema nigdje brzinomjera nisam znao da si naucnik odokativno odredit brzinu. + 1.0 yaris uzbrdo tjera ga garant 200 :-)
A normalno je jel kad vidis auto dolazi ti u susret ti jos vecu gascinu spucas i skoro izguras covjeka kojeg pretices i ovog ubijes? A nije normalno kad vidis auto zakoci cekaj drugu priliku? bravo bravo
holowey

#5021 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by holowey »

autoskolee wrote:Pa taj sigurno vise ne bi nikog mogao ugrozit to bi postigao.
A mislis da taj sto pretice ima yarisa a ovaj bengu ovu karavana mislis da bi se opet pokuso provuci? Bi malo sutra nego bi se sklonio a vako ga boli kurac jer zna da te moze razvalit ko konzervu..To je stoka bezmuda sa 2 tone pod guzicom
a pretpostavljam da ocekujes, policija i kasnije sudija bi ti prijateljski stisnuli ruku i rekli "aferim, momcino"? :-)
autoskolee

#5022 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by autoskolee »

holowey wrote:
autoskolee wrote:Pa taj sigurno vise ne bi nikog mogao ugrozit to bi postigao.
a pretpostavljam da ocekujes, policija i kasnije sudija bi ti prijateljski stisnuli ruku i rekli "aferim, momcino"? :-)
Pa mislis da ja ne bi znao posljedice? Vrijedilo bi sto se mene tice. Meni neka sud sudi al njemu bi presudio ja da meni zivot ugrozi ili "mojim" kratko jasno
ranger

#5023 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by ranger »

oj bokte rasprave, situacija koja se desi milion puta u voznji...
ti krenes u preticanje pojavi se auto ti zavrsis preticanje i vozdra, nit ko treba u jarak ic niti ko treba koga izguravat
mali je nepotrebno izramatiso situaciju, eventualno malo prikocit... al jbg neiskustvo jako kocenje pjesak i gruh u među... vidi se na usporenom (1:08) da je ovaj sto je pretico, skoro i zavrsio preticanje a ovaj ga vec namoto u brdo :-)
kake veze ima sta je ko vozio koji kurac :roll:
autoskolee

#5024 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by autoskolee »

ranger wrote:oj bokte rasprave, situacija koja se desi milion puta u voznji...
ti krenes u preticanje pojavi se auto ti zavrsis preticanje i vozdra, nit ko treba u jarak ic niti ko treba koga izguravat
mali je nepotrebno izramatiso situaciju, eventualno malo prikocit... al jbg neiskustvo jako kocenje pjesak i gruh u među... vidi se na usporenom (1:08) da je ovaj sto je pretico, skoro i zavrsio preticanje a ovaj ga vec namoto u brdo :-)
Bitno je kad vidi konzervu a ovaj sa karavanom ko tenk i maksuz jos po gasu umjesto da saceka priliku.
Eto ti da vozis auto tipa Yaris i krenes prestizat i u susret ti dolazi auto duplo vece hoces li gas dat da uletis u makazice ili ces se povuci?
ranger

#5025 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by ranger »

autoskolee wrote:
ranger wrote:oj bokte rasprave, situacija koja se desi milion puta u voznji...
Bitno je kad vidi konzervu a ovaj sa karavanom ko tenk i maksuz jos po gasu umjesto da saceka priliku.
Eto ti da vozis auto tipa Yaris i krenes prestizat i u susret ti dolazi auto duplo vece hoces li gas dat da uletis u makazice ili ces se povuci?
a boktemazo... :run: zaboravi, u pravu si...
Post Reply