Logovan wrote:Da, ide na ljeto, ali ne znamo koje godine.Cossack wrote:http://www.sa-c.net/news-archive/item/5 ... orska.html
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- problemnatravunu
#5001 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- manekenka u penziji
#5002 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
U kojem gradu? Gradu Sjeverne Koreje?neki wrote: jbg..to sto si ti nabrojala zove se zivot u gradu..ako ti ne odgovara mozes preseliti na selo..
Ja bih ovdje raspravu s tobom zavrsila.
Argumenti ti bas i nisu jaca strana.
-
neki
#5003 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ne shvatam sto se ovdje sjeverna koreja uzima za primjer svako malo...tamo se ovakve gradnje zavrse "preko noci"..jer se niko ne pita ni da li mu je cesta usla u parcelu, ni da li će imati direktan pristup, ni da li mu je trolejbus pod prozorom itd...manekenka u penziji wrote:U kojem gradu? Gradu Sjeverne Koreje?neki wrote: jbg..to sto si ti nabrojala zove se zivot u gradu..ako ti ne odgovara mozes preseliti na selo..
Eto toliko o tvojim argumentima
Sto se tice problema i dalje ti savjetujem odlazak
- manekenka u penziji
#5004 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Da ti malo približim, uzima se za primjer jer njihov vođa radi sve sa nadasve zanimljivim entuzijazmom, iako njegova politika nema uporišta u zdravom razumu a vlastite neuspjehe pripisuje drugima tj. podanicima koji se ne smiju na lijevu stranu počešljati, osim ako je tako rečeno u njegovom pravilniku, inace ode glava. Zaostalost cjelokupnog rezima, naroda, arhitekture i nacina vođenja života dosta liči nasoj zemlji koja jedino ne kasni za sjevernom korejom. Ne znam da li treba da ti ja povlacim paralele sa našim entizijastičnim projektom "kruzni tok u beskonačnost" ili ti je malo jasnije?neki wrote:Ne shvatam sto se ovdje sjeverna koreja uzima za primjer svako malo...tamo se ovakve gradnje zavrse "preko noci"..jer se niko ne pita ni da li mu je cesta usla u parcelu, ni da li će imati direktan pristup, ni da li mu je trolejbus pod prozorom itd...manekenka u penziji wrote:U kojem gradu? Gradu Sjeverne Koreje?neki wrote: jbg..to sto si ti nabrojala zove se zivot u gradu..ako ti ne odgovara mozes preseliti na selo..
Eto toliko o tvojim argumentima![]()
Sto se tice problema i dalje ti savjetujem odlazak![]()
-
neki
#5005 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Uh..dolazim do zaključka da za onih pet dana sto nisi imala interneta, bilo je i manje gluposti na forumu..manekenka u penziji wrote:Da ti malo približim, uzima se za primjer jer njihov vođa radi sve sa nadasve zanimljivim entuzijazmom, iako njegova politika nema uporišta u zdravom razumu a vlastite neuspjehe pripisuje drugima tj. podanicima koji se ne smiju na lijevu stranu počešljati, osim ako je tako rečeno u njegovom pravilniku, inace ode glava. Zaostalost cjelokupnog rezima, naroda, arhitekture i nacina vođenja života dosta liči nasoj zemlji koja jedino ne kasni za sjevernom korejom. Ne znam da li treba da ti ja povlacim paralele sa našim entizijastičnim projektom "kruzni tok u beskonačnost" ili ti je malo jasnije?neki wrote:Ne shvatam sto se ovdje sjeverna koreja uzima za primjer svako malo...tamo se ovakve gradnje zavrse "preko noci"..jer se niko ne pita ni da li mu je cesta usla u parcelu, ni da li će imati direktan pristup, ni da li mu je trolejbus pod prozorom itd...manekenka u penziji wrote:
U kojem gradu? Gradu Sjeverne Koreje?
Eto toliko o tvojim argumentima![]()
Sto se tice problema i dalje ti savjetujem odlazak![]()
Vozdra
- O'zone
- Globalni moderator
- Dope_Man
#5007 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Eh.. iznenadih se nesposobnoscu vlasti ovako na sabahu 
- studiorum_tuzlaensis
#5008 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Imaju pare u budžetu, još uvijek je tek mart 2018., ali oni neće početi sa izgradnjom ove godine...
eto dragi građani Kantona Sarajevo, Muju Fišu očigledno BOLI KURAC za nas.

eto dragi građani Kantona Sarajevo, Muju Fišu očigledno BOLI KURAC za nas.
- O'zone
- Globalni moderator
#5009 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Eto nekog boli..... 
- problemnatravunu
#5010 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Krmci nesposobni i bezobrazni
A vala ta sva dionica neće imati previse smisla kad će do daljnjeg postojati to usko grlo....
poserem im se u najsavremeniji kružni tok, hebo ih on
A vala ta sva dionica neće imati previse smisla kad će do daljnjeg postojati to usko grlo....
poserem im se u najsavremeniji kružni tok, hebo ih on
-
bumerangss
#5011 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Zna li neko zašto je zatvoren most, nadvožnak, nadpružnjak kako li se vec zove
u Briješću?
- Thorgerson
#5012 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Sabura. Polako.studiorum_tuzlaensis wrote:Imaju pare u budžetu, još uvijek je tek mart 2018., ali oni neće početi sa izgradnjom ove godine...
eto dragi građani Kantona Sarajevo, Muju Fišu očigledno BOLI KURAC za nas.![]()
Mogu mislit samo kako je tim staranima zgrade. Nit mozes stan prodati (teoretski mozes - al ko ce ga kupiti), nit mozes sta adaptirati, nista...vezan si tu i cekaj da se ovi smiluju.
- Logovan
#5013 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma mrš u tri lijepe, preko 15 godina razmišljaju šta će i kako će, a narod ispašta.
A pravo mi je žao naroda koji živi u ovoj zgradi što se treba rušiti. Niti mogu prodati stan, niti znaju kada će krenuti gradnja nove zgrade, ništa ne znaju. Fuj.
-
neki
#5014 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
meni smiješno, zar je neko stvarno mislio da će gradnja početi ove godine??
Pa ni idejni projekat nisu definisali
- JThomas
#5015 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
da vi znate kakav je mujo fišo sir i kajmak pravio prije uspona u stranci...nema više takav nigdje u slobodnoj prodaji.
-
noviclan
#5016 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
"Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke."bumerangss wrote:Zna li neko zašto je zatvoren most, nadvožnak, nadpružnjak kako li se vec zoveu Briješću?
https://bihamk.ba/bs/spi/stanje-na-cesti-u-bih
i to su trebali ovi radovi biti zapoceti jos prije cetiri-pet mjeseci al je8e ih probijanje rokova s projekta na projekt
- Logovan
#5017 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma jok, nisam mislio, znao sam da nema nikakve šanse da gradnja krene ove godine, ali svaki put se iznova iznerviram kada pročitam članak u vezi nove zgrade i rušenja stare.neki wrote:meni smiješno, zar je neko stvarno mislio da će gradnja početi ove godine??
Ista situacija kao i sa podzemnim garažama i stadionima.
- So What!
#5018 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
IX Transverzala - 25. 03. 2018. @ Mamkić (SSC)

- nepass1
#5019 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Koliko je ovo napredovalo od prve slike koju si stavio?So What! wrote:IX Transverzala - 25. 03. 2018. @ Mamkić (SSC)
Mislim da se timelapse moze napraviti od tri slike
-
noviclan
#5020 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
ala kad ga povezu ima da frca od saobracaja ali prethodno ide kruzni toknepass1 wrote:Koliko je ovo napredovalo od prve slike koju si stavio?So What! wrote:IX Transverzala - 25. 03. 2018. @ Mamkić (SSC)
- So What!
#5021 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ljudi se ovdje žale na dinamiku izgradnje Južne longitudinale, a ono je prebrzo, poredeći ovo.nepass1 wrote:Koliko je ovo napredovalo od prve slike koju si stavio?
Očistili su prostor, izgradili temelj mosta i nasuli, a za razliku od prošli put uklonjena je ova kućica što je stojala tu uz samu zgradu TDS, označena je na slici ispod.
Slika je uslikan 24. 11; dakle prije nekad četiri mjeseca, a stanje na samom gradilištu se nije značajnije promjenilo.

- Thorgerson
#5022 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kako se nije stanje promjenilo jebo ga ti. Zasto lazes?So What! wrote:Ljudi se ovdje žale na dinamiku izgradnje Južne longitudinale, a ono je prebrzo, poredeći ovo.nepass1 wrote:Koliko je ovo napredovalo od prve slike koju si stavio?
Očistili su prostor, izgradili temelj mosta i nasuli, a za razliku od prošli put uklonjena je ova kućica što je stojala tu uz samu zgradu TDS, označena je na slici ispod.
Slika je uslikan 24. 11; dakle prije nekad četiri mjeseca, a stanje na samom gradilištu se nije značajnije promjenilo.
Zar ne vidis da se ovaj bager pomjerio sigurno nekih 4-5 metara udesno!
Mart 2018

Last edited by Thorgerson on 26/03/2018 14:57, edited 2 times in total.
- Thorgerson
- Haris.ba
#5024 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Koji će rokenrol da bude kada se krene dalje. Jer se pravi ogroman nadvožnjak koji se završava kružnim tokom.
Još plus rade interesi da se prekine gradski autoput radi priče o ukidanju pruge. I plus Efendić obečava četiri trake između dva kružna toka (neovisno od gradskog autoputa).
Šteta samo što nisu planirali produžiti gradski autoput do tog novoga kružnoga toka. Koliko bi to samo rasteretilo Stupsku petlju i dvanaestu transferzal...
Još plus rade interesi da se prekine gradski autoput radi priče o ukidanju pruge. I plus Efendić obečava četiri trake između dva kružna toka (neovisno od gradskog autoputa).
Šteta samo što nisu planirali produžiti gradski autoput do tog novoga kružnoga toka. Koliko bi to samo rasteretilo Stupsku petlju i dvanaestu transferzal...
- mayab
#5025 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa hoce li do oktobra spojiti ovo sa slika gore, i napraviti taj kruzni tok???