TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
PlusSA

#5001 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

Ne može EON radi samo na MU modelima 2017 godine.
MTV

#5002 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

3 klika na googlu.
Preporučeni modeli iz 2017.
Pogledaj odabrane modele za najbolje EON iskustvo.

Samsung 2017
Q9F | Q8C | Q7F | Q7C | MU9000 | MU8500 | MU8000 | MU7500 | MU7000 | MU6500 | MU6490 | MU6300 | MU6290 | MU6100 | M5300 | M4500

Sony 2017
A1E | XE80 | XE83 | XE90 | XE94 | X930E | X940E | X800E | X850E | X900E

https://eon.telemach.ba/preporuceni-uredjaji
semirsar

#5003 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

Merebit bi mogao preko browsera
channel10

#5004 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Hvala svima :thumbup:
Doda37

#5005 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Doda37 »

moke_31 wrote:
Doda37 wrote:Prije nekoliko dana pojavio se sw 7.0 Nougat za Sony TV iz 2015 koji imaju Android, za sada nije OTA vec preko usb-a, mozete skinuti sa sluzbene stranice
Skino već, ništa posebno, USB-ovi opet loše rade, novih funkcija slabo, doduše moj TV je iz 2015. godine. Šaltanje kanala je bržei stabilnost je čini mi se bolja.
Koje probleme imas sa usb ? Imam dva sony android-a , jedan 2015, drugi 2016 oba na 7.0, spojeni na usb hdd 500 gb, usb 128 radi snimanja i pohrane, nikada nije zablokirao usb niti tv
moke_31

#5006 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by moke_31 »

@Doda37
Ma imam USB od 64 gige ali neće da ga registruje kao HDD, možda je i do USB, ne znam više kako da ga formatiram, sad je u NTFS sistem formatiran. ESfile explorer ga vidi ali ga ne može otvoriti. Doduše, preko njega sam snimio ovaj novi update i posle nsa PC-iju samo izbriso update i stavim ga u uSB HDD utor ali ništa.

Uspio sam spojiti jedan USB od 8 giga i formatiro kao pohranu i prebacio aplikacije na njega, joj užasa ne možeš ništa otvoriti koliko je sporo, doduše možda je i do brzine USB-a. Probaću još koji put da ga formatiram za snimanje, to mi najviše treba i da ga vidi Kodi da ga mogu prijaviti u Quasaru da snima torrente na njega a ne na internu memoriju. To mi jedino treba što se tiče USB-a, ostalo manje više.

Sa HDD diskovima vjerovatno bolje radi.
Doda37

#5007 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Doda37 »

moke_31 wrote:@Doda37
Ma imam USB od 64 gige ali neće da ga registruje kao HDD, možda je i do USB, ne znam više kako da ga formatiram, sad je u NTFS sistem formatiran. ESfile explorer ga vidi ali ga ne može otvoriti. Doduše, preko njega sam snimio ovaj novi update i posle nsa PC-iju samo izbriso update i stavim ga u uSB HDD utor ali ništa.

Uspio sam spojiti jedan USB od 8 giga i formatiro kao pohranu i prebacio aplikacije na njega, joj užasa ne možeš ništa otvoriti koliko je sporo, doduše možda je i do brzine USB-a. Probaću još koji put da ga formatiram za snimanje, to mi najviše treba i da ga vidi Kodi da ga mogu prijaviti u Quasaru da snima torrente na njega a ne na internu memoriju. To mi jedino treba što se tiče USB-a, ostalo manje više.

Sa HDD diskovima vjerovatno bolje radi.
Mislim da neci ici sa NTFS, uradi format na FAT i probaj registraciju na 7.0, trebas ici kroz meni na inicijalizaciju i format pa tek onda prodje registracija
semirsar

#5008 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

prilikom registracije kao HDD za snimanje nije bitno u kojem je usb formatu, on ga sam po svom cejfu formatira :mrgreen:

P.S. za snimanje ne mre manji od 32GB, dok za skladistenje podataka mere i 1GB
P.P.S. Na mom starom Sony tv iz 2014 pokrene EON preko opera browsera, ali se jadan dobro zapati i na kraju kaze, djaba, ne mogu, nemam dovoljno snage, iliti memorije :mrgreen:
moke_31

#5009 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by moke_31 »

Jesi siguran da ide na FAT? Negdje sam čito za Sony Tv da je sve bolje od FAT-a. Plus meni treba za Quasar, a u postavkama Quasara kad određuješ destinaciju snimljenih fajlova u zagradi piše not FAT :)

Dakle bilo šta osim FAT-a :D

P.S. Sad formatiro USB u exFAT, i ubacio u USB REC, neće TV ni da ga prepozna, nema nikakve reakcije :-)
semirsar

#5010 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

tv sam formatira usb, tako da je nebitno koji je, barem je moje iskustvo takvo, a naizmjenjao sam se usb hepeka na tri Sony tv

P.S. samo jednom mi se desilo da nijesam mog'o, ali ga ni windows nije pozn'o...
Doda37

#5011 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Doda37 »

moke_31 wrote:Jesi siguran da ide na FAT? Negdje sam čito za Sony Tv da je sve bolje od FAT-a. Plus meni treba za Quasar, a u postavkama Quasara kad određuješ destinaciju snimljenih fajlova u zagradi piše not FAT :)

P.S. Sad formatiro USB u exFAT, i ubacio u USB REC, neće TV ni da ga prepozna, nema nikakve reakcije :-)
Ne koristim Quasar pa niti znam sta treba, iz iskustva ubacivanja sw u razne receivere i slicne aparate uvijek je bilo format fat pa onda sw, meni je proslo nov usb 128GB format fat
semirsar

#5012 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

Doda37 wrote:
moke_31 wrote:Jesi siguran da ide na FAT? Negdje sam čito za Sony Tv da je sve bolje od FAT-a. Plus meni treba za Quasar, a u postavkama Quasara kad određuješ destinaciju snimljenih fajlova u zagradi piše not FAT :)

Ne koristim Quasar pa niti znam sta treba, iz iskustva ubacivanja sw u razne receivere i slicne aparate uvijek je bilo format fat pa onda sw, meni je proslo nov usb 128GB format fat
svojevremeno za update sw sam morao takodje formatirati usb u fat. Mislim da za ovo sto njemu treba ne mora biti u fat. Ne znam, moguce i nisam u pravu, ipak mi je tv iz 2017. Na starom sam samo snimao tv program i nista vise.
Doda37

#5013 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Doda37 »

Doda37 wrote:

Sad sam uzeo usb 64 gb i uradio format fat ( to iz navike ) ubacio u TV , onga prepozna odaberem snimanje, format inicijalizacija i registarcija za manje od par minuta, znam da znas sve ovo i mislim da probas drugi usb
moke_31

#5014 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by moke_31 »

Znam sve to. U pravu si možda he do USB-a. Problem je što samo imam ovaj jedan od 64 gige. Ko što Semir reče za snimanje na USB mora biti bar 32 gige.
Imo sam još jedan i bio u utaknut u računar, malac sjeo za računar koljenom ga malo zakačio i zezno ga :D
jarobot

#5015 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by jarobot »

CooK wrote:Gorivo nije sve isto, postoji odredjeni postotak prljavstine u svakom a u tim jeftinijim je obicno veci. Auta nisu sva ista iako sva obavljaju ono za sta su napravljena a to je prevoz sa jedne lokacije na drugu. Televizori nisu svi isti a niti slicni iako svi sluze za gledanje. Mirisi nisu svi isti. Ovdje se ne radi o tome da neko ima nesto protiv jeftinih stvari nego protiv nametanja jeftinih stvari drugima pod izlikom da je skuplja stvar slicna kao i jeftina. Meni su najdrazi skromni ljudi koji se zadovolje malim i jeftinim stvarima ali njihova skromnost se ogleda i u tome da oni nece drugima nametati svoje misljenje jer znaju da su zadovoljni i ne treba im necija potvrda za to a pogotovo promocija jeftinog kao kvalitetnog. Rugafet nije skroman, on je samo mediokritet u punom smislu te rijeci i promovisuci jeftino kao kvalitetno on samo zadovoljava neke svoje unutrasnje porive i to ga cini sretnim jer hoce da misli da je on za manje novca dobio nesto sto drugi bespotrebno placaju skuplje a u dubini duse i on zna da to sto pise nema nikakve veze sa logikom i stvarnim stanjem.
Uh u sta se pretvorila ova tema, odjava od mene do nekih boljih dana. :)
Ja sam jako skroman i nisam se nimalo pokajao što sam kupio Telefunken smart full HD 43 inča za 598 km i tri godine garancije.
TV je jako dobar za uloženo dobijeno. Poslije 3 sedmice korištenja sve preporuke za one sa malim budžetom.
Sad eto mediokrata ko preporučuje nešto što ima manju cijenu, a šta su oni kojima je samo super nešto što ima zvučni brend kako njih nazvati - bolesnicu možda
diablobih

#5016 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

I dalje on nastavlja hahahha. To sto si ti zadovoljan ispodprosjecnim, to je tvoja stvar. A tv solidan se ne moze naci ispod hiljade+ i to je sve. Ko nije navikao na dobru sliku, njemu je dobar i telefunken i awt i tako ti brendovi. Ti da imas uporediti to smece sa boljim vidio bi koliko grijesis.
jarobot

#5017 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by jarobot »

diablobih wrote:I dalje on nastavlja hahahha. To sto si ti zadovoljan ispodprosjecnim, to je tvoja stvar. A tv solidan se ne moze naci ispod hiljade+ i to je sve. Ko nije navikao na dobru sliku, njemu je dobar i telefunken i awt i tako ti brendovi. Ti da imas uporediti to smece sa boljim vidio bi koliko grijesis.
Telefunken je odličan za cijenu. Full HD slika sper ni postranama ni nigdje nema probijanja, crna je baš ono duboko crna.
Sve ostalo frcera idlično. Tv za 10 ko je ograničen sa budžetom i ko ne boluje i nije iskompleksiran brendovima.
Bio sam jutros u jednom TC i gledam kablovsku na sony smart 999 km 40" i awt 399 km 39" na sonju slika za nijansu bolje osvjetljena i oštrija. Oba imaju dvije godine garancije.
E sad ako tih 5% u kvlitetu slike vrijedi 500 km ne znam.
diablobih

#5018 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

Cini ti se da je 5%, mnogo je vise, ali opet zavisi i koji je sony, nije svaki ni sony dobar :D To sto je full hd, ne znaci da je slika dobra automatski.
jarobot

#5019 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by jarobot »

diablobih wrote:Cini ti se da je 5%, mnogo je vise, ali opet zavisi i koji je sony, nije svaki ni sony dobar :D To sto je full hd, ne znaci da je slika dobra automatski.
Čuj nije dobar a 1000 km. Dva i pol puta suplji od awt ako obijemo na smart 100 km znači trebao bi prvo sliku imati dva puta bolju a ne nekih 5%.
Sad kako ni svaki sony nije dobar ( ali je preskup) tako niti svaki Telefunken nije govno ( ali barem nije skup).
Ko je rekao da full HD automatski dobra slika. Ja to nisam nigdje napisao.
diablobih

#5020 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

jarobot wrote:
diablobih wrote:Cini ti se da je 5%, mnogo je vise, ali opet zavisi i koji je sony, nije svaki ni sony dobar :D To sto je full hd, ne znaci da je slika dobra automatski.
Čuj nije dobar a 1000 km. Dva i pol puta suplji od awt ako obijemo na smart 100 km znači trebao bi prvo sliku imati dva puta bolju a ne nekih 5%.
Sad kako ni svaki sony nije dobar ( ali je preskup) tako niti svaki Telefunken nije govno ( ali barem nije skup).
Ko je rekao da full HD automatski dobra slika. Ja to nisam nigdje napisao.
Ne, nisi shvatio, nije svaki sony dobar, ali je bolji od telefunkena i ostalog smeca. To kako si ti izracunao bas da je bolji 5% ne zelim da ulazim. A sto se tice zadnje recenice, svaki telefunken je smece i to je to.
MTV

#5021 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

jarobot wrote:
diablobih wrote:I dalje on nastavlja hahahha. To sto si ti zadovoljan ispodprosjecnim, to je tvoja stvar. A tv solidan se ne moze naci ispod hiljade+ i to je sve. Ko nije navikao na dobru sliku, njemu je dobar i telefunken i awt i tako ti brendovi. Ti da imas uporediti to smece sa boljim vidio bi koliko grijesis.
Telefunken je odličan za cijenu. Full HD slika sper ni postranama ni nigdje nema probijanja, crna je baš ono duboko crna.
Sve ostalo frcera idlično. Tv za 10 ko je ograničen sa budžetom i ko ne boluje i nije iskompleksiran brendovima.
Bio sam jutros u jednom TC i gledam kablovsku na sony smart 999 km 40" i awt 399 km 39" na sonju slika za nijansu bolje osvjetljena i oštrija. Oba imaju dvije godine garancije.
Ne bi ja tako rekao jer si preskocio ovo:
CooK wrote:
jarobot wrote: Kod tebe vidim uvijek govno na tastaturi.
Imaju dobru sliku. Ne izvrsnu nego dobru a neki i jako dobru. A ti ako ne znaš razliku između dobrog i izvrsnog tvoj problem.
Ta telefunken led t43fx280dlb ima jako dobru sliku, smart, FHD, tripltuner veoma bitno ko ima kaovsku digitalnu a ne želi hrpu daljinski, jako dobar usb plajer sa svim mogućnistima podešavanja slike titla itd i to uz prihvatljivu cijenu
Normalnom narodu je to ok, a youtube čitačima recenzija je govno
De skini ovu sliku na stick pa je pusti na TV-u i fotografisi ekran u mraku pa postavi fotografiju ovdje.
https://www.rtings.com/images/test-mate ... ormity.png
Pa nam fino postavi ovdje pa da ti povjerujemo jer ja vise vjerujem svojim ocima nego tudjim pricama. LP
jarobot

#5022 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by jarobot »

MTV wrote:
jarobot wrote:
Ne bi ja tako rekao jer si preskocio ovo:
CooK wrote:
jarobot wrote: Kod tebe vidim uvijek govno na tastaturi.
Imaju dobru sliku. Ne izvrsnu nego dobru a neki i jako dobru. A ti ako ne znaš razliku između dobrog i izvrsnog tvoj problem.
Ta telefunken led t43fx280dlb ima jako dobru sliku, smart, FHD, tripltuner veoma bitno ko ima kaovsku digitalnu a ne želi hrpu daljinski, jako dobar usb plajer sa svim mogućnistima podešavanja slike titla itd i to uz prihvatljivu cijenu
Normalnom narodu je to ok, a youtube čitačima recenzija je govno
De skini ovu sliku na stick pa je pusti na TV-u i fotografisi ekran u mraku pa postavi fotografiju ovdje.
https://www.rtings.com/images/test-mate ... ormity.png
Pa nam fino postavi ovdje pa da ti povjerujemo jer ja vise vjerujem svojim ocima nego tudjim pricama. LP
hajde ti prvo sa svog megaskupog primjerka uslikaj i postavi da vidimo.
Čuj slikaj slikaj ti taj tvoj megaskupi da vidimo .
I koji kurac da buljim u crnu sliku na ekranu ,eto narod kupuje tv da bi postavio crnu test sliku i gledao u nju.
daj mani se labo testova i vrati se u stvarni život...
Hebo te labo test ako će u stavrnom životu na kablovskom operateru imati sliku haman istu.
To je stvarnorst a labo testovi su za marketing.
To je isto ko samsung fon ima mega giga ovo ono i 2 milje maraka a kad dođe u stvarni život šaomi ga potuče haman u 70% testova a dvaput jeftiniji...
Last edited by jarobot on 20/03/2018 14:16, edited 1 time in total.
diablobih

#5023 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

Pa ta slika je primjer dobre crne boje. Ili slikaj credits poslije filma, moze i tako :D
jarobot

#5024 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by jarobot »

diablobih wrote:Pa ta slika je primjer dobre crne boje. Ili slikaj credits poslije filma, moze i tako :D
Hajde ti svoj uskijaj da vidim..
MTV

#5025 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Koji njega kompleks drma da mi je znati.
Post Reply