Prevaranti na PIK-u
- Ljakan
#5001 Re: Prevaranti na PIK-u
Sto sta je bilo sa njima?
- Tony Soprano
#5002 Re: Prevaranti na PIK-u
Prodaju pokvarene mobitele i ne zele vratiti novac.
- seoBIH
#5003 Re: Prevaranti na PIK-u
Daj dokaze, bez toga tvoja tvrdnja ne ništavna i za brisanja.Tony Soprano wrote:Prodaju pokvarene mobitele i ne zele vratiti novac.
-
Kataklinger
#5004 Re: Prevaranti na PIK-u
Korisnik vedad41 !
http://www.olx.ba/artikal/18131430/golf ... a/#pitanja
"NA AUTU JE URADJEN MALI SERVIS NA 194 000 I VELIKI SERVIS NA 171 OOO KM"
" AUTO JE BEZ GREŠKE"
"Kupljen nov u Nipexu" a parrot hands free nakačen
Auto prešlo "198 000 km" :

a pogledajte petu sliku gdje piše prava kilometraža, omaklo se čojku jbg:

Lijepih 262 000 km.
" AUTO JE BEZ GREŠKE"

Lijepih 262 000 km.
- ElDzidziIbnDzo
#5005 Re: Prevaranti na PIK-u
Ne ulazim u diskusiju o kilometrazi,ali samo da te napomenem da Parrot ugradjuju u ovlastenim servisima.
A vozilo ako tvrdi da je kupljen nov u Nipexu veoma lako se provjeri kilometraza.
Mozda je lik samo mjenjao tacho?
A vozilo ako tvrdi da je kupljen nov u Nipexu veoma lako se provjeri kilometraza.
Mozda je lik samo mjenjao tacho?
-
Kataklinger
#5006 Re: Prevaranti na PIK-u
Rekao je da je auto prešlo 198 000 a na tabli mu je 262 000. Ako je mijenjao, trebao je navest. Ovako sve upućuje na to da mu se omaklo kad je uploadovao slike :/ A ovo za parrot sam naveo zbog toga što do sad na svim autima koje sam do sad vidio i koji imaju parrot, bila su uvežena. Isti qrac kad vidim i auto da ima na kokpitu okačen onaj stalak za telefon ili ostanu dvije izbušene rupice negdje na kokpitu (Obično je to Nijemac koji voza auto i razgovara po 10h na telefon)....
- rovac13
#5007 Re: Prevaranti na PIK-u
Kako vama izgleda ovo ?
http://www.olx.ba/profil/larysell
Prodaja obuce.....posaljem upit jel original ili kopija........sve originali navodno.......cijene odlicne salomon adidas itd........ali rade iskljucivo samo slanje postom........postarinu oni placaju.......rekoh ja cu doci na lice mjesta probam i kupim vise pari .........da vam ustedim postarinu.
Kaze ne radimo tako......samo saljemo
http://www.olx.ba/profil/larysell
Prodaja obuce.....posaljem upit jel original ili kopija........sve originali navodno.......cijene odlicne salomon adidas itd........ali rade iskljucivo samo slanje postom........postarinu oni placaju.......rekoh ja cu doci na lice mjesta probam i kupim vise pari .........da vam ustedim postarinu.
Kaze ne radimo tako......samo saljemo
- dembele
#5008 Re: Prevaranti na PIK-u
Bjezi od toga, jer je bila vec slicna situacija. Tip je sat vremena nakon pisanja na pik, izbrisao i profil i sve. Cim nece iz ruke u ruku, kriminal zesci je u pitanju.
- rovac13
#5009 Re: Prevaranti na PIK-u
Daleko od toga da bi ja narucivao nesto na ovaj nacin.......nego mozda ja pretjerujem.......pa me zanimalo misljenje i iskustva ostalih.
- Ljakan
#5010 Re: Prevaranti na PIK-u
Imas na otvorenoj pijaci otoka istih sto ovaj prodaje.
- seoBIH
#5011 Re: Prevaranti na PIK-u
to je meni dogovorionisu brate da te ne lazem al vrhunska kopija vidi se po slikama sve je uzivo slikano kopija A klase
- ranger
#5012 Re: Prevaranti na PIK-u
de ljudi ne budite smijesni ovo se neko dijete zajebava...Kataklinger wrote:Korisnik vedad41 !
" AUTO JE BEZ GREŠKE"
Lijepih 262 000 km.
prvo mene kao kupca odbija ovo na farove sto je lijepio, drugo jel vidi iko ovaj volan, na jednoj slici kozni volan, profilisana sjedista, na drugoj slici gumeni volan, i smijem se kladit da nisu profilisana sjedista...
-
Kataklinger
#5013 Re: Prevaranti na PIK-u
I u tom slučaju spada pod kategoriju "PiK prevarant"....ranger wrote:de ljudi ne budite smijesni ovo se neko dijete zajebava...
prvo mene kao kupca odbija ovo na farove sto je lijepio, drugo jel vidi iko ovaj volan, na jednoj slici kozni volan, profilisana sjedista, na drugoj slici gumeni volan, i smijem se kladit da nisu profilisana sjedista...
- ranger
#5014 Re: Prevaranti na PIK-u
svakako.Kataklinger wrote:I u tom slučaju spada pod kategoriju "PiK prevarant"....ranger wrote:de ljudi ne budite smijesni ovo se neko dijete zajebava...
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#5015 Re: Prevaranti na PIK-u
de ljudi ne budite smijesni ovo se neko dijete zajebava...ranger wrote: Lijepih 262 000 km.
prvo mene kao kupca odbija ovo na farove sto je lijepio, drugo jel vidi iko ovaj volan, na jednoj slici kozni volan, profilisana sjedista, na drugoj slici gumeni volan, i smijem se kladit da nisu profilisana sjedista...[/quote]
I jos nesto, Fotografija 5 i 6 imaju dobre razlike, na fotografiji broj 5. ima ovo nešta kod radia, a toga nema na fotografiji 6, a žica je sprovedena unutra što znači da se ne može to tek tako lahko skidati i vračati opet, a kroz šoferšajbu se može zaključiti da nisu fotografija 5 i 6 napravljene na istom mjestu.
O ovom njegovom odgovoru je suvišno govoriti

-
rizibizi
#5016 Re: Prevaranti na PIK-u
Za KamConnecting kako se vec zovu, ublehasi zesci, ja kupio mobitel koji je kupljen kod njih, telefon crkao 5 mjeseci nakon kupovine, odnesem u Mercator kaze lik nije mobitel pod garancijom, kako nije? Tako kaze fino sto je kupljen preko pika a kad se kupuje preko pika bude jeftiniji i garancija je samo tri mjeseca. Sjetim mu se svega zivog okrenem se i odem. Davno je to bilo ima sigurno 3 godine od tad ih zaobilazim a mozda su se u medjuvremenu profinili 
-
Lopov-eliminator
#5018 Re: Prevaranti na PIK-u
Je li to igdje bilo navedeno u garantnom listu?rizibizi wrote:Za KamConnecting kako se vec zovu, ublehasi zesci, ja kupio mobitel koji je kupljen kod njih, telefon crkao 5 mjeseci nakon kupovine, odnesem u Mercator kaze lik nije mobitel pod garancijom, kako nije? Tako kaze fino sto je kupljen preko pika a kad se kupuje preko pika bude jeftiniji i garancija je samo tri mjeseca. Sjetim mu se svega zivog okrenem se i odem. Davno je to bilo ima sigurno 3 godine od tad ih zaobilazim a mozda su se u medjuvremenu profinili
-
rizibizi
#5019 Re: Prevaranti na PIK-u
Ne to sam saznao kad sam dosao da ostavim mobitel na servis. Ono kao aaaa vi ste kupili mobitel preko pika, vi ste to s gazdom dogovarali, to vam je jeftinije bilo za ne znam koliko, e pa ne moze istekla mu je garancija zaaoooo mi jeee. Od tada samo operater ili ispod ruke samo sa garancijom operatera i fiskalnim racunom.
-
tuzlausrcu
#5020 Re: Prevaranti na PIK-u
Eh ovako ekipa..
Uzmite u obzir da sam mlad i neiskusan
Zovem jucer covjeka vezano za posao (dostava s kombijem, naletio na piku) nije stavio ni naziv firme nit ista, kaze nazovi sutra nije direktor tu
Jutros opet nazvo reko zovem povodom oglasa za posao treba mi direktor, kaze ja sam direktor (isti glas kao jucer)
Idemo dalje, covjek trazi od mene potvrdu s biroa da ne radim i trazi mi polisu zdravstvenog osiguranja na dva mjeseca da donesem njemu u Zivinice plata 700 + topli obrok + osiguran i daje mi broj od doktora koji ce zavrsiti tu polisu
Zovem ja "Doktora" iz Banovica, kad opet glas od mog dobrog gazde... tako i tako treba mi polisa zdravstvenog osiguranja na dva mjeseca, on sutra ide na godisnji mogao bi mi to danas zavrsiti sutra da bude gotovo.. reko nisam u Tuzli trenutno ne mogu sad doci i prekinem.
Kad kroz 15 min. Zove me opet direktor (s broja koji je postavio na pik) i pita jesam zvao "doktora" sta ima ?
Reko on sutra ide na godisnji ja cu to zavrsiti negdje u gradu, eh onda ide ono njegovo : " Ne moze ti to niko zavrsiti osim tog doktora" - tad sam bio siguran da je prevara i da jedan covjek to radi
Zovem jucer covjeka vezano za posao (dostava s kombijem, naletio na piku) nije stavio ni naziv firme nit ista, kaze nazovi sutra nije direktor tu
Jutros opet nazvo reko zovem povodom oglasa za posao treba mi direktor, kaze ja sam direktor (isti glas kao jucer)
Idemo dalje, covjek trazi od mene potvrdu s biroa da ne radim i trazi mi polisu zdravstvenog osiguranja na dva mjeseca da donesem njemu u Zivinice plata 700 + topli obrok + osiguran i daje mi broj od doktora koji ce zavrsiti tu polisu
Zovem ja "Doktora" iz Banovica, kad opet glas od mog dobrog gazde... tako i tako treba mi polisa zdravstvenog osiguranja na dva mjeseca, on sutra ide na godisnji mogao bi mi to danas zavrsiti sutra da bude gotovo.. reko nisam u Tuzli trenutno ne mogu sad doci i prekinem.
Kad kroz 15 min. Zove me opet direktor (s broja koji je postavio na pik) i pita jesam zvao "doktora" sta ima ?
Reko on sutra ide na godisnji ja cu to zavrsiti negdje u gradu, eh onda ide ono njegovo : " Ne moze ti to niko zavrsiti osim tog doktora" - tad sam bio siguran da je prevara i da jedan covjek to radi
- Ljakan
#5021 Re: Prevaranti na PIK-u
Uzme ti pare za polisu i ne dadne ti posotuzlausrcu wrote:Eh ovako ekipa..
prevarant
-
tuzlausrcu
#5022 Re: Prevaranti na PIK-u
E bas tako prijateljuLjakan wrote:Uzme ti pare za polisu i ne dadne ti posotuzlausrcu wrote:Eh ovako ekipa..
Reko on sutra ide na godisnji ja cu to zavrsiti negdje u gradu, eh onda ide ono njegovo : " Ne moze ti to niko zavrsiti osim tog doktora" - tad sam bio siguran da je prevara i da jedan covjek to radi![]()
prevarant
-
wolfie
#5023 Re: Prevaranti na PIK-u
http://www.olx.ba/profil/webmobile
Javi vam se da ce kao kupiti mobitel od vas, dogovori cijenu i sve, "usput" vas zamoli da kliknete neki drugi artikal koji je prodao, a nije stigao zavrsiti dojam s kupcem kofol, dojmovi se razmijene i odustane od kupovine vaseg artikla.
Javi vam se da ce kao kupiti mobitel od vas, dogovori cijenu i sve, "usput" vas zamoli da kliknete neki drugi artikal koji je prodao, a nije stigao zavrsiti dojam s kupcem kofol, dojmovi se razmijene i odustane od kupovine vaseg artikla.
- VladaFBiH
#5024 Re: Prevaranti na PIK-u
ok. on te je "navukao" da klikneš o ostaviš dojam i samim tim si ti postao prevarant jer si ostavio lažni dojam... bravowolfie wrote:http://www.olx.ba/profil/webmobile
-
wolfie
#5025 Re: Prevaranti na PIK-u
Imao ih je na stotine pozitivnih i nijedan negativan, a nisam imao razloga sumnjati u istinitost tvrdnje, da poguram u najboljoj namjeri, pusiona. Priznajem, kriv sam, ali ne praktikujem dojmove bez transakcije, niti cu ikad pogrijesiti ovako opet. Nikad mi ne bi palo na pamet ovakvo skupljanje dojmova.VladaFBiH wrote:ok. on te je "navukao" da klikneš o ostaviš dojam i samim tim si ti postao prevarant jer si ostavio lažni dojam... bravowolfie wrote:http://www.olx.ba/profil/webmobile