fiumano wrote:vidim da su se neki dobrano potrudili i objasnili ratne ( ne )prilike
drago mi je da nitko nije komentirao taj promašeni post koji ne spada na ovaj forum
svi uviđamo da ljudi koji žive u prošlosti nemaju budučnost
pa Švabe su bili okupirali cjelu Evropu no nitko danas ne bojkotira njihove proizvode
ne tako davno u cjeloj YU zajednici golf je bio "bog" među autima
danas su Švabe pametnije
oni ne porobljavaju Europu vojskom što je najgluplji i najskuplji način, nego je osvajaju svojom jakom ekonomijom
Zašto uopšte riječi porobljavaju, osvajaju? I još mi je čudnije da kažeš da su Švabe "pametnije jer osvajaju" jakom ekonomijom. Jebeš svijet ako je bitno ko će koga osvojiti. To jednostavno nije normalno i zato se tzv. Zapadna civilizacija urušava, od tog bjesomučnog "osvajamo, moramo osvojiti", "mi smo najbolji". Zar nije ZDRAVIJI odnos izmedju država da su koliko toliko ravnopravne u medjusobnoj razmjeni/trgovini robom. Bez bilo kakvog porobljavanja i osvajanja. Partneri, a ne osvajači i osvojeni.
Švabe kao Švabe su "kvarljiva roba", mućak-jaje. Svjež primjer je njihovo "mudrovanje" oko Grčke (koji jesu zabrljali ekonomskom politikom). U tom Njemačkom "pomaganju" Grčkoj, u paketu "pomoći" Grci su defacto bili primorani da kupe (znači zavaljivanje u nove kredite) xy kom njemačkih Leoparda. Ja bih rekao: na specifičan način (ucjenom) su ih "osvojili" svojom robom te vrste.
Ta ista Njemačka je u I i u II s.r. "polupala" skoro sve tvornice u njoj susjednoj državi Češkoj.
Razvalila konkurentnu (i tada bolju) metalnu industriju. I time Čehe bacili na koljena. Pa ih
dali "na tacni" Rusima, koji su ih držali u višedecenijskoj tehnološkoj karanteni.
Primjer kako Nijemci "osvajaju pameću". U ovom linku
http://www.vecernji.hr/vijesti/italija- ... nak-440196 jedan čovjek je napisao:
09.08.2012. u 08:37h markoo je napisao/la:
Članak je točan i realan........njemici u sebi proširili tržište ,donose zakone koji koče dolazak kineske robe i kapitala u Eu kao i američkog,na taj način Eu služi njima kao veliko tržište ,tko hoće raditi sa Eu prvo pita njemca dali mogu,rusi pred njemcima kleče kada dolaze u Eu investirati,na određeni način
Njemci dobili monopol na Eu tržište ...veoma pametno odrađeno.
SAMO JEDAN PRIMJER:filteri u operacijskoj sali su koštali bolnicu 1000 kuna mjesečno ,nnjemci donjeli zakon za eu da mora standard ići gore i sada bolinica plaća filter 50 000,00 kuna,naravno nejmačke proizvodnje ....stari model filtrera je bio dobar tj.nije nikada bilo probleme............zato talijani kažu to što kažu jer i oni sada plaćaju filter 50 000 kuna
Eto, nešto koštalo 1000KN i radilo bez problema. Švabe progurali svoje interese kroz institucije i sada se to isto plaća 50x skuplje. Radi koga? Radi toga da bi Švabo ludjački zaradio. Je li to normalno?
Ponavljam još jednom, Švabe kao Švabe su "kvarljiva roba", mućak-jaje.
Evo čovjeka koji pametno zbori o doslovno globalnoj zabludi i (recimo) besmislu današnjeg ritma čovjeka uopšte. I u pravu je. Treba "povuči ručnu" i malo se prizvati pameti
http://www.advance.hr/vijesti/urugvajsk ... zivljenja/