Sarajevska crvena linija

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
pretresnov

#501 Re: Sarajevska crvena linija

Post by pretresnov »

saibaba wrote:Meni nije jasna jedna stvar. Dvadeset godina se ne desava nista niko se ne buni i to je ok... kad se desi crvena linija odjednom se nadju pametnjakovici ne valja ovo ne valja ono .. Pasovicu svaka cast ja mu kapu skidam... svi mediji su prenijeli, skrenuta je paznja na stradanje Sarajlija za relativno mali trosak ...
Ja se ne sjecam da je Imamovic ikad prije za ovih dvadeset godina spomenuo sadnju drveca vjerovatno je bio zauzet rezijom Breginih plagiranih spotova .. Iznenadio me svojim komentarom ...
Pašović je jadnik. Kao i Kupusović. Kao i Mustafić. Kao i sva gomila Alijinih umjetnika. I svi ostali budžetski crvi.

To što ti zoveš "relativno mali trošak" je najveći zamislivi trošak. Stolice su stvar simbolike a ne para. Mogle su biti domaće, ili iz Crne Gore, iz Hrvatske, iz Slovenije, iz Mađarske, iz Makedonije, iz Rumunije, iz Bugarske... ali ne, one su morale biti iz Srbije, zar ne? Kad ćemo početi razmišljati?

4 ili 8 KM je nebitno kad je riječ o simbolici, a tada nije nebitno je li porez na te marke otišao našoj državi ili će biti simbolično uložen u infrastrukturu neke druge, a kamoli države koja je, presuđeno je, jedina nakon II svjetskog rata nije učinila ništa da spriječi genocid. Ne genocid nad Pigmejcima, Slovencima, Mađarima, Hrvatima, Crnogorcima, Makedoncima... nego pogodite nad kime...

Budaline moje, kako vas sve skupa levate Šeširdžija i njegove kokteldžije.
Acheron

#502 Re: Sarajevska crvena linija

Post by Acheron »

Jutros (tj oko 12 :oops: ) najpretrazivaniji pojam na yahoo, bijase 'bosnian war'. Znaci, neki odjek je postignut.
basicm

#503 Sarajevska crvena linija

Post by basicm »

Da,hoce ljudi da vide kvalitet stolica iz Srbije. Nek ste vi zadovoljni i nek su vam osjecaji proradili, a mozak i ne mora da se pali, on je svakako ispran nekakvim oprostima suzivotima i tolerancijom. Dok se drugi opet spremaju...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#504 Re: Sarajevska crvena linija

Post by PipiDugaDevetka »

Acheron wrote:Jutros (tj oko 12 :oops: ) najpretrazivaniji pojam na yahoo, bijase 'bosnian war'. Znaci, neki odjek je postignut.
Još jedna pobjeda četničke/velikosrpske medijske propagande jer je to ustvari bio srbijanski rat vođen u Bosni uz pomoć domaćih izdajnika,...i još se vodi.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#505 Re: Sarajevska crvena linija

Post by Chmoljo »

auuu, kakva pobjeda velikosrpske propagande... eno, svi citiraju "Glas srpske".

:-)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#506 Re: Sarajevska crvena linija

basicm wrote:Da,hoce ljudi da vide kvalitet stolica iz Srbije. Nek ste vi zadovoljni i nek su vam osjecaji proradili, a mozak i ne mora da se pali, on je svakako ispran nekakvim oprostima suzivotima i tolerancijom. Dok se drugi opet spremaju...
''Najveći živući pjesnik'' iz BiH je dobro rekao suživot = supenis, međutim, izbora nema, nego živjeti i sa katilima što su okrvavili ruke, uprljali obraz svoj i svoga naroda. Žestoka umjetnička poruka je to da su stolice ''MADE IN SRBIJA'' kao što je i svo zlo došlo iz te države.

Ima još jedna dimenzija crvenih srbijanskih stolica na manifestaciji SCL, a to je da ljudima i nije bilo toliko bitno jesu li stolice srbijanske, hrvatske, kineske=>Znači stalo im je do budućnosti kakva će biti, a neumitna logika prirode kaže DA NAM VALJA EKONOMIJU ŽIVJETI I SA DONEDAVNIM KATILIMA. MIR I POZIVANJE NA TRADICIJU BOSANSKOHERCEGOVAČKOG KOMŠILUKA NEMA ALTERNATIVU! (MISLI DJECA!)
PipiDugaDevetka

#507 Re: Sarajevska crvena linija

Chmoljo wrote:auuu, kakva pobjeda velikosrpske propagande... eno, svi citiraju "Glas srpske".

:-)
Ali čak i Klinton u svojim memoarima govori o ''građanskom ratu'' i svi Yahoo-aju i Googlaju ''bosanski rat'', niko ne gugla ''srbijanski rat''.
pOZz

#508 Re: Sarajevska crvena linija

Post by pOZz »

Haettenschweiler wrote:umjesto da stimulišemo BH privredu mi kupujemo plastično smeće iz Srbije.
Kupuješ li ti proizvode iz Srbije?
silver testelone

#509 Re: Sarajevska crvena linija

Post by silver testelone »

Mrtvi su mrtvi, ne pričaj ni o sjećanju sad.
Mrtvi su mrtvi, što im ne pruži ruku dok su živi bili?

Mrtvi su mrtvi, džaba ti je molitva sad.
Mrtvi su mrtvi, što ne zapjeva s njima dok su živi bili?

Mrtvi su mrtvi, sjetiš li se živih kad?
Suzama kafu šećere. Živi, a mrtvi su.

Mrtvi su mrtvi, a ti se mermeru klanjaj.
Mrtvi su mrtvi, a ne zaigra s njima dok su živi bili.

Mrtvi su mrtvi, sjetiš li se onih što se strahu klanjaju?
Mrtvi su mrtvi, a ti zastave na pola koplja
Mrtvi su mrtvi, jebo ti pola koplja mater!
Sjetiš li se?
PipiDugaDevetka

#510 Re: Sarajevska crvena linija

silver testelone wrote:
Mrtvi su mrtvi, ne pričaj ni o sjećanju sad.
Mrtvi su mrtvi, što im ne pruži ruku dok su živi bili?

Mrtvi su mrtvi, džaba ti je molitva sad.
Mrtvi su mrtvi, što ne zapjeva s njima dok su živi bili?

Mrtvi su mrtvi, sjetiš li se živih kad?
Suzama kafu šećere. Živi, a mrtvi su.

Mrtvi su mrtvi, a ti se mermeru klanjaj.
Mrtvi su mrtvi, a ne zaigra s njima dok su živi bili.

Mrtvi su mrtvi, a ti zastave na pola koplja
Mrtvi su mrtvi, jebo ti pola koplja mater!
Sjetiš li se?
Proljeće, mart i april su opasni za razmišljanja o smrti. Ti mjeseci su vrijeme kada najviše penzionera i umirovljenica umire, to je vrijeme sa mnogo samoubica. Slažem se Damire sa stavom da je mrtvima sve svejedno, ali ipak, ko zna, ima li neko ''ko nas odozgo sve posmatra''?
PipiDugaDevetka

#511 Re: Sarajevska crvena linija

pOZz wrote:
Haettenschweiler wrote:umjesto da stimulišemo BH privredu mi kupujemo plastično smeće iz Srbije.
Kupuješ li ti proizvode iz Srbije?
Konjuh iz Živinica i Krivaja iz Zavidovića su imali tvornice i u Americi, nakon priHvatizacije nemaju te tvornice, a izgleda nema ni njih.

Ne znam ni za jednu veću tvornicu u BiH da proizvodi PVC namještaj i opremu.
pretresnov

#512 Re: Sarajevska crvena linija

Post by pretresnov »

PipiDugaDevetka wrote:
basicm wrote:Da,hoce ljudi da vide kvalitet stolica iz Srbije. Nek ste vi zadovoljni i nek su vam osjecaji proradili, a mozak i ne mora da se pali, on je svakako ispran nekakvim oprostima suzivotima i tolerancijom. Dok se drugi opet spremaju...
''Najveći živući pjesnik'' iz BiH je dobro rekao suživot = supenis, međutim, izbora nema, nego živjeti i sa katilima što su okrvavili ruke, uprljali obraz svoj i svoga naroda. Žestoka umjetnička poruka je to da su stolice ''MADE IN SRBIJA'' kao što je i svo zlo došlo iz te države.

Ima još jedna dimenzija crvenih srbijanskih stolica na manifestaciji SCL, a to je da ljudima i nije bilo toliko bitno jesu li stolice srbijanske, hrvatske, kineske=>Znači stalo im je do budućnosti kakva će biti, a neumitna logika prirode kaže DA NAM VALJA EKONOMIJU ŽIVJETI I SA DONEDAVNIM KATILIMA. MIR I POZIVANJE NA TRADICIJU BOSANSKOHERCEGOVAČKOG KOMŠILUKA NEMA ALTERNATIVU! (MISLI DJECA!)
Prosipaš otrov na ovom portalu već deceniju, al sad si baš stao/la na živac porodicama žrtava izvrtanjem po kom je tebi uvijek crno bijelo a bijelo kaobajagi crno. Prcanje u mozak je sad kao vrhunska umjetnost?

Stara škola udbaška. De nam sad malo izbacite koji vic o Muji i Sulji sa stolicama, niste dugo.
VjecitiStudent

#513 Re: Sarajevska crvena linija

Post by VjecitiStudent »

Predlazes nam pravljenje carina na Kozjoj cupriji, Trebevicu, Dobrinji, Kobiljaci ... vec od sutra?
Josko Domorocki

#514 Re: Sarajevska crvena linija

Post by Josko Domorocki »

PipiDugaDevetka wrote:
Acheron wrote:Jutros (tj oko 12 :oops: ) najpretrazivaniji pojam na yahoo, bijase 'bosnian war'. Znaci, neki odjek je postignut.
Još jedna pobjeda četničke/velikosrpske medijske propagande jer je to ustvari bio srbijanski rat vođen u Bosni uz pomoć domaćih izdajnika,...i još se vodi.
Pipi a kako ih mozemo prozvati, mozemo li ih imenovati njihove pomagace ? Pa ne znam samo,a ko se zna ko su njihovi pomagaci kako uspijevaju uci u vlast ., jel preko stranaka ili pojedinaca ili preko nvo ?
Bullet Tooth Tony

#515 Re: Sarajevska crvena linija

Post by Bullet Tooth Tony »

VjecitiStudent wrote:Predlazes nam pravljenje carina na Kozjoj cupriji, Trebevicu, Dobrinji, Kobiljaci ... vec od sutra?
Pa umrli bi od gladi ovi sa Pala itd da se rampa na Hreši stavi
Chmoljo

#516 Re: Sarajevska crvena linija

Post by Chmoljo »

:roll:

a da prestanemo sa nekom širom pričom na ovoj temi?

@PDD - ja sam čvrsto uvjeren da su neka stajališta međunarodnih zvaničnika i organizacija više rezultat nesposobnosti onih koji su nas vodili, nego sposobnosti onih koji su nas ubijali. učesnici rata sa suprotnih strana, traže danas penzije zajedno. od iste države, "Bosnie"... :roll: a i ti, i ja znamo da je to kao da kažu Nijemci da nikada nisu napali Jugoslaviju, jer je "Prinz Eugen" bio sastavljen od domaćih Nijemaca...

elem, neise, nabacujem vam previše tema za priču... prenesite je negdje drugo. ta priča NIJE za ove teme.

i toliko o tome.

:)
PipiDugaDevetka

#517 Re: Sarajevska crvena linija

pretresnov wrote:
PipiDugaDevetka wrote: ''Najveći živući pjesnik'' iz BiH je dobro rekao suživot = supenis, međutim, izbora nema, nego živjeti i sa katilima što su okrvavili ruke, uprljali obraz svoj i svoga naroda. Žestoka umjetnička poruka je to da su stolice ''MADE IN SRBIJA'' kao što je i svo zlo došlo iz te države.

Prosipaš otrov na ovom portalu već deceniju, al sad si baš stao/la na živac porodicama žrtava izvrtanjem po kom je tebi uvijek crno bijelo a bijelo kaobajagi crno. Prcanje u mozak je sad kao vrhunska umjetnost?

Stara škola udbaška. De nam sad malo izbacite koji vic o Muji i Sulji sa stolicama, niste dugo.
@Vječiti, hvala na dodatnom objašnjenju, a ti @pretresenov, izvoli pogledaj, link o Igmanskoj inicijativi
http://www.civil-dialogue.org/srpski/igman.htm

Možeš li da spriječiš ovo? Zar nije pozitivno što, praktično, niti jedan slučaj osvete nije zabilježen?

Juče sam mazao Vitaminkin ajvar na krišku hljeba.
Moraću im poslati e-mail kritike da okus nije ni blizu predratnog okusa.

Bio udbaš ili nebio, ja nemam nikakve koristi od tog ''prcanja u moždane vijuge''.
Evo ti istinskih zagovornika opstanka države BiH @zavrzlame, @Skijaša, @1gorstaka, ...i još nekih tamo na podforumu Politika, pa čitaj njihove diskusije.
PipiDugaDevetka

#518 Re: Sarajevska crvena linija

Josko Domorocki wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Pipi a kako ih mozemo prozvati, mozemo li ih imenovati njihove pomagace ? Pa ne znam samo,a ko se zna ko su njihovi pomagaci kako uspijevaju uci u vlast ., jel preko stranaka ili pojedinaca ili preko nvo ?
Velikosrbi=bosanski četnici su domaći izdajnici i pomagači u agresiji države Srbije na RBiH i Hrvatsku, pa su zbog toga UN preko SB uveli ''oštre nepravedne sankcije'' za državu SiCg.

Meni su nervi odavno napeti i oštri baš kao ove ''oštre sankcije''.
PipiDugaDevetka

#519 Re: Sarajevska crvena linija

Chmoljo wrote: :roll:

a da prestanemo sa nekom širom pričom na ovoj temi?

@PDD - ja sam čvrsto uvjeren da su neka stajališta međunarodnih zvaničnika i organizacija više rezultat nesposobnosti onih koji su nas vodili, nego sposobnosti onih koji su nas ubijali. učesnici rata sa suprotnih strana, traže danas penzije zajedno. od iste države, "Bosnie"... :roll: a i ti, i ja znamo da je to kao da kažu Nijemci da nikada nisu napali Jugoslaviju, jer je "Prinz Eugen" bio sastavljen od domaćih Nijemaca...elem, neise, nabacujem vam previše tema za priču... prenesite je negdje drugo. ta priča NIJE za ove teme.

i toliko o tome.

Odlična paralela!

Baš kao što je i objašnjenje da nisu svi Srbi četnici kada se uporedi nekadašnje nazivanje svih Nijemaca od strane Amerikanaca sa ''Nazzi''. Ja, kada hoću da imenujem odrođene Srbe=četnike, a bez objašnjenja da za mene nije četnik Jovo Divjak i slični, kažem velikosrbi=četnici.
Last edited by PipiDugaDevetka on 08/04/2012 13:28, edited 1 time in total.
Chmoljo

#520 Re: Sarajevska crvena linija

Post by Chmoljo »

dobro, onda smo završili sa tom pričom, sve poslije ovoga brišem, a što se ne odnosi na temu.
sarajvosa

#521 Re: Sarajevska crvena linija

Post by sarajvosa »

http://www.youtube.com/watch?v=d5ZQLlou3MA

Treba se svake godine organizovat nesto slicno.
PipiDugaDevetka

#522 Re: Sarajevska crvena linija

Chmoljo wrote:dobro, onda smo završili sa tom pričom, sve poslije ovoga brišem, a što se ne odnosi na temu.
Aha, ali ja ostadoh udbaš u srcu i duši. Prelazimo @domorocki i ja na PP.
Chmoljo

#523 Re: Sarajevska crvena linija

Post by Chmoljo »

FrankSlade

#524 Re: Sarajevska crvena linija

Post by FrankSlade »

sarajvosa wrote:http://www.youtube.com/watch?v=d5ZQLlou3MA

Treba se svake godine organizovat nesto slicno.
Klip je stvarno dirljiv...

saibaba

#525 Re: Sarajevska crvena linija

Post by saibaba »

pretresnov wrote:
saibaba wrote:Meni nije jasna jedna stvar. Dvadeset godina se ne desava nista niko se ne buni i to je ok... kad se desi crvena linija odjednom se nadju pametnjakovici ne valja ovo ne valja ono .. Pasovicu svaka cast ja mu kapu skidam... svi mediji su prenijeli, skrenuta je paznja na stradanje Sarajlija za relativno mali trosak ...
Ja se ne sjecam da je Imamovic ikad prije za ovih dvadeset godina spomenuo sadnju drveca vjerovatno je bio zauzet rezijom Breginih plagiranih spotova .. Iznenadio me svojim komentarom ...
Pašović je jadnik. Kao i Kupusović. Kao i Mustafić. Kao i sva gomila Alijinih umjetnika. I svi ostali budžetski crvi.

To što ti zoveš "relativno mali trošak" je najveći zamislivi trošak. Stolice su stvar simbolike a ne para. Mogle su biti domaće, ili iz Crne Gore, iz Hrvatske, iz Slovenije, iz Mađarske, iz Makedonije, iz Rumunije, iz Bugarske... ali ne, one su morale biti iz Srbije, zar ne? Kad ćemo početi razmišljati?

4 ili 8 KM je nebitno kad je riječ o simbolici, a tada nije nebitno je li porez na te marke otišao našoj državi ili će biti simbolično uložen u infrastrukturu neke druge, a kamoli države koja je, presuđeno je, jedina nakon II svjetskog rata nije učinila ništa da spriječi genocid. Ne genocid nad Pigmejcima, Slovencima, Mađarima, Hrvatima, Crnogorcima, Makedoncima... nego pogodite nad kime...

Budaline moje, kako vas sve skupa levate Šeširdžija i njegove kokteldžije.
Ovog palamudjena mi je preko glave ... Mogle su biti ovo mogle su biti ono ... Meni je to sto je su postavljene u titovu i sto ih je jedanaest hiljada sasvim dovoljna simbolika ... Vi koji imate bolje ideje gdje ste bili dvadeset godina ?
Locked