Ja mislim da je vec kasno, ovi ce mu pocet pakovat, isplivace neke svinjarije, svako ima nesto... Koju je gresku je napravio sto je dozvolio da sve splasne, to ce bit neopjevano...Banksy wrote:Nije mogao završiti to potpuno ...nosara wrote: Pa tu mi dodji...![]()
Zasto onda to nije zavrsio prije par dana...? Potpuno...! Jer ovi ce ga apsorbovat skroz, ne mislim da je zlaja glup da ga odbaci, naprotiv, malo ce mu titrat, stavit ga na nizu policu u vitrini i redovnije s njega brisat prasinu... Oprastat ce mu lajuckanja i neslaganja, a niko od toga, sustinski, nista nece imat, jer cim mu prodje mandat, ide na led...
Zasto nije presjekao...? Ne mogu nikako da ga shvatim... Ali nikako...
Tačno je da je prije same ostavke trebao promisliti malo bolje korake koji slijede, tačno je da je sasvim nepripremljen, ali kad je već skočio, kad je donio odluku, tu je gdje je, ostaju mu sad dva puta,
Da je otišao iz stranke, njegova politička priča bi bila završena. Prelazak u neku manju stranku, bio bi političko samoubistvo.
Ostanak ... stoji tvoja varijanta koja je sigurna, gladit' će ga, a spremat' mu gajtan, na šta on može odgovoriti mudrošću, da ne dozvoli da ga otjeraju (jer oni TO žele), da ostane tu, da im se mota oko nogu, ali i onda neminovno ako ništa slijedi mu igrankama namještena politička penzija,
a postoji i druga za koju mu treba puuuuuno političke mudrosti, snage, volje, želje, ambicije, energije, sve ono što sam napisala gore. Znam, i sama sam skeptična, ali šta znaš, možda se nešto iz toga i izrodi ... ne znam.
Sad, kad se bućnuo, valja mu plivat' ... il' potonut na dno. Ili plutat' na leđimašto bi bilo najgore ...
Željko Komšić-član Predsjedništva
- nosara
#501 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
- volta dzontra
#502 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Banksy wrote:nosara wrote: Pa tu mi dodji...![]()
Zasto onda to nije zavrsio prije par dana...? Potpuno...! Jer ovi ce ga apsorbovat skroz, ne mislim da je zlaja glup da ga odbaci, naprotiv, malo ce mu titrat, stavit ga na nizu policu u vitrini i redovnije s njega brisat prasinu... Oprastat ce mu lajuckanja i neslaganja, a niko od toga, sustinski, nista nece imat, jer cim mu prodje mandat, ide na led...
Zasto nije presjekao...? Ne mogu nikako da ga shvatim... Ali nikako...Nije mogao završiti to potpuno ...
Tačno je da je prije same ostavke trebao promisliti malo bolje korake koji slijede, tačno je da je sasvim nepripremljen, ali kad je već skočio, kad je donio odluku, tu je gdje je, ostaju mu sad dva puta,
Da je otišao iz stranke, njegova politička priča bi bila završena. Prelazak u neku manju stranku, bio bi političko samoubistvo.
Ostanak ... stoji tvoja varijanta koja je sigurna, gladit' će ga, a spremat' mu gajtan, na šta on može odgovoriti mudrošću, da ne dozvoli da ga otjeraju (jer oni TO žele), da ostane tu, da im se mota oko nogu, ali i onda neminovno ako ništa slijedi mu igrankama namještena politička penzija,
a postoji i druga za koju mu treba puuuuuno političke mudrosti, snage, volje, želje, ambicije, energije, sve ono što sam napisala gore. Znam, i sama sam skeptična, ali šta znaš, možda se nešto iz toga i izrodi ... ne znam.
Sad, kad se bućnuo, valja mu plivat' ... il' potonut na dno. Ili plutat' na leđimašto bi bilo najgore ...
Od čovjeka je stvoren mit. Njegov politički uspjeh nije rezultat njega kao političara i lidera i vizionara nego stjecaj okolnosti, kao i pokazatelj političke žabokrečine u kojoj i on dijelu glasača izgleda kao spasitelj....gladit' će ga, a spremat' mu gajtan
Zvijezda će mu lagano tamniti, malo će ga kajlat njegovi i tu je kraj...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#503 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
ko kaze da radi u ilegali?nosara wrote:On nije za ilegale, tu je zlaja vidra i ako ovaj misli na tihanjca nesto isceprkat, pisi propalo... On je zivac, prgavac i to treba da pokaze... Na finjaka je ispusio, a i mi skupa zajedno...plain vanilla wrote: mozda to i radi..vidjet cemo
niko od nas ne zna sta je bilo na onom sastanku, zasto je dao ostavku, zasto je ostao
mozemo smo nagadjati i citati brljotine novinarcica
mozda im je prijetio ostavkom, pa kad nije upalilo, onda ju je i dao..a onda su ga i saslusali
mi ionako vise nemamo sta izgubiti, mozemo malo sacekati i vidjeti sto ce se dogadjati
razumijem ja tvoj pesimizam, mozda se i ja hvatam za slamku...ali sigurno ne bi bilo bolje da je otisao samo, podvio rep..pa ti bi ga prvi prozvao kukavicom
- Skijaš
#504 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Pa eto, pokušaće to i uraditi, kroz sistem i bez razvaljivanja stranke na frakcije.nosara wrote:Pod "presjekao" ne mislim otisao, digao ruke, vec se suprotstavio... Licno, da iza mene stoji cist imovinski karton, 340.000 glasova i orden, pa mlavio bih tu lijenu desnicarsku bagru... Bas bih ih mlavio...Skijaš wrote:Zato što tako ništa ne bi ništa postigao.nosara wrote:Zasto nije presjekao...? Ne mogu nikako da ga shvatim... Ali nikako...
- Corto Maltese
#505 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Kako god, i ja mislim da je ljubavi došao kraj i da je svilen gajtan spreman. Bez obzira što nemam visoko mišljenje o Komšićevim sposobnostima, smatram da je njegova politička (čitaj-izborna) težina trenutno veća od težine cijelog SDP BiH. Baš me zanima kako će Zlaja ovo odraditi, naročito s obzirom na jadan PR kojim raspolaže.
-
vryzas
#506 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Skijaš wrote:Mislim da se u većini političkih stranaka može naći poštenih i dobrih ljudi. I u HDZ-u, i u SDA, pa i u SNSD-u. Procentualno, mislim da ih ima najviše u NS i SDP-u i zbog tog podržavam te dvije stranke jer i jedna i druga na pojedinim nivoima imaju kapacitet da naprave neki korak naprijed. Političke stranke bi se moglo uporediti s organizmima koje je napao karcinom, pa iako načelno sve jesu statusno iste, tj. sve su oboljele od karcinoma, stepen tog oboljenja nije uvijek isti. Ne mislim da SDA, HDZ ili SNSD na bitnim mjestima imaju neke svoje Komšiće. Željko je demonstrirao iznimnu hrabrost i iako cijenim hrabru autoricu, Komšić nam je pokazao da ipak nisu svi isti.Banksy wrote:Odlična
Jebem vam život, šta mi radite od zemlje?!
Piše: Martina Mlinarević-Sopta
četvrtak, 22.3.2012.
Sva previranja u bosanskohercegovačkom SDP-u i tresak od zid surove stvarnosti možda će konačno mnoge dovesti do suštinske istine. Ne postoji drugačija politika u ovom moru istoznačne bagre. Ne postoje bolji od gorih u blatu jednakih. Sve naše političke stranke skup su isluženih taština i krvožedne gladi za moći i novcem. Zajebite političke ideale. Balkansko stanje uma u politici poznaje samo jednu ideologiju - vlastiti džep. Jedini pravi ljudi u našoj zemlji su onaj običan svijet na sve tri strane, koji se samo bori da preživi, a kojeg su politički manipulatori i danas u miru, uspjeli posvađati do krvi jedne s drugima. Je li konačno došlo vrijeme da im se vikne - Jebem vam život, šta nam od zemlje radite?
Sto bi rekli...drito u sridu
- nosara
#507 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Jel' mislis da sad izadje pred medije i pozove na ljude na ulicu, da mu se ne bi barem pola Sarajeva odazvalo...? Ja mislim da bi se zlaja sasro...Banksy wrote:Kad imaš ispred tenk, lako je, ćebe, pa bombanosara wrote:Pod "presjekao" ne mislim otisao, digao ruke, vec se suprotstavio... Licno, da iza mene stoji cist imovinski karton, 340.000 glasova i orden, pa mlavio bih tu lijenu desnicarsku bagru... Bas bih ih mlavio...Skijaš wrote:
Zato što tako ništa ne bi ništa postigao.da bi ove mlavio treba ti puno više ... svega ...
Mrzim taktiku...
- Banksy
#508 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Hoće, pakovaće, znam tačno u detalje šta, ali ne zaboravi da i on zna sve o njima. Njegov prtljag je neuporedivo manji, čak beznačajan u odnosu na njihov ...nosara wrote:
Ja mislim da je vec kasno, ovi ce mu pocet pakovat, isplivace neke svinjarije, svako ima nesto...
Koju je gresku je napravio sto je dozvolio da sve splasne, to ce bit neopjevano...![]()
Hajd' vidjećemo, možda i nije ... Ma, samo da nađe dobre savjetnike i pr, da osmisli naredne korake, uffffff ....
- Banksy
#509 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Bi, al' šta dalje ...? Prvo smislit', pa ondanosara wrote:Jel' mislis da sad izadje pred medije i pozove na ljude na ulicu, da mu se ne bi barem pola Sarajeva odazvalo...? Ja mislim da bi se zlaja sasro...Banksy wrote:Kad imaš ispred tenk, lako je, ćebe, pa bombanosara wrote: Pod "presjekao" ne mislim otisao, digao ruke, vec se suprotstavio... Licno, da iza mene stoji cist imovinski karton, 340.000 glasova i orden, pa mlavio bih tu lijenu desnicarsku bagru... Bas bih ih mlavio...da bi ove mlavio treba ti puno više ... svega ...
![]()
Mrzim taktiku...
Zato nisi za politike
- nosara
#510 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Naprotiv, poderao je izbore jer nije mit, vec jedan iz raje... Niko nije ocekivao spasitelja, jednostavno su nagradjene njegove nepoliticarske osobenosti koje bi sad, ne sutra, SAD trebao iskoristit maksimalno...volta dzontra wrote: Od čovjeka je stvoren mit. Njegov politički uspjeh nije rezultat njega kao političara i lidera i vizionara nego stjecaj okolnosti, kao i pokazatelj političke žabokrečine u kojoj i on dijelu glasača izgleda kao spasitelj....
Zvijezda će mu lagano tamniti, malo će ga kajlat njegovi i tu je kraj...
Bozija zeno ko govori o podvijanju repa, pa sad ovo sto radi upravo lici na to... Djonom u kost, o tome govorim... A sve u okviru stranacke strukture... Pa da vidimo, konacno, ima li vise ista tamo za sta se vrijedi sekirat... Kakvo podvijanje repa...?plain vanilla wrote: razumijem ja tvoj pesimizam, mozda se i ja hvatam za slamku...ali sigurno ne bi bilo bolje da je otisao samo, podvio rep..pa ti bi ga prvi prozvao kukavicom
- Skijaš
#511 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Dobro, sad kad smo odrasli i ne živimo u svijetu mahale nego u svijetu profesionalaca, evo ti primjer iz poslovnog svijeta. Ovdje ja vidim mangupa koji radi u nekoj brokerskoj kući i u svom adresaru ima najviše klijenata. Bez svih bi brokera ta firma preživjela, ali bez tog lika najteže. I onda ga kad zaprijeti odlaskom ako se uslovi u firmi ne poboljšaju, muntaju 3 sata da ne ide jer i njihova budućnost zavisi od njega, sve obećavajući kule i gradove.Corto Maltese wrote:Ne znam, možda je do toga što smo odrastali u različitim djelovima grada, ali u mojoj mahali se situacija u kojoj neko javno objavi svoju odluku, pa ga Drugovi pozovu na sastanak, a on nakon sastanka od svoje odluke odustane oduvijek zvala... ovo nećeš vjerovati: "PREDAJA!"Skijaš wrote:sablja2011 wrote:Idem do kraja pa šta Bog da!
Pa što ne ode Željko do kraja?
Misliš, što se ipak nije predao ?
Ne znam kako je moguće da ti i ja isti događaj gledamo na ovako različite načine, ali nije ni bitno. Forumska istorija je najbolji dokaz ko je ovdje subjektivan a ko pokušava biti objektivan
- nosara
#512 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Samo kao uvertira i kao upozorenje, da se zna sa cije su grbace "pobjednici"... Mozda i kao poruka razocaranim budalama da nije bas sve u kurcu, da jos ima zdravog kuveta...Banksy wrote:Bi, al' šta dalje ...? Prvo smislit', pa ondanosara wrote: Jel' mislis da sad izadje pred medije i pozove na ljude na ulicu, da mu se ne bi barem pola Sarajeva odazvalo...? Ja mislim da bi se zlaja sasro...![]()
Mrzim taktiku...![]()
Zato nisi za politike
- nosara
#513 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
E jes' ti poredjenje...Skijaš wrote:Dobro, sad kad smo odrasli i ne živimo u svijetu mahale nego u svijetu profesionalaca, evo ti primjer iz poslovnog svijeta. Ovdje ja vidim mangupa koji radi u nekoj brokerskoj kući i u svom adresaru ima najviše klijenata. Bez svih bi brokera ta firma preživjela, ali bez tog lika najteže. I onda ga kad zaprijeti odlaskom ako se uslovi u firmi ne poboljšaju, muntaju 3 sata da ne ide jer i njihova budućnost zavisi od njega, sve obećavajući kule i gradove.Corto Maltese wrote:Ne znam, možda je do toga što smo odrastali u različitim djelovima grada, ali u mojoj mahali se situacija u kojoj neko javno objavi svoju odluku, pa ga Drugovi pozovu na sastanak, a on nakon sastanka od svoje odluke odustane oduvijek zvala... ovo nećeš vjerovati: "PREDAJA!"Skijaš wrote: Misliš, što se ipak nije predao ?
Ne znam kako je moguće da ti i ja isti događaj gledamo na ovako različite načine, ali nije ni bitno. Forumska istorija je najbolji dokaz ko je ovdje subjektivan a ko pokušava biti objektivan
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#514 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
sta se ba nervirasnosara wrote:Bozija zeno ko govori o podvijanju repa, pa sad ovo sto radi upravo lici na to... Djonom u kost, o tome govorim... A sve u okviru stranacke strukture... Pa da vidimo, konacno, ima li vise ista tamo za sta se vrijedi sekirat... Kakvo podvijanje repa...?plain vanilla wrote: razumijem ja tvoj pesimizam, mozda se i ja hvatam za slamku...ali sigurno ne bi bilo bolje da je otisao samo, podvio rep..pa ti bi ga prvi prozvao kukavicom
podvijanje repa-da je insistirao na ostavci
nemas pojma sta se desilo na sastanku, nemas pojma sta se sad desava u SDPu..ne znam ni ja..
mozda covjek ima neki plan, pa sve se desilo prije par dana, polako
mozda je i on ipak nesto naucio o diplomaciji i politci
- Skijaš
#515 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Pa eto, neka kupe Komšića ako mogu. Poenta je da je on uradio ogromnu stvar, uzdrmao je čitavu stranku i na ivici plača rekao da su im rezultati u poređenju sa onim što su obećali narodu za kurca. Stvoren je novi momentum i vidjećemo hoće li se to kanalisati u konkretne rezultate. On je uradio ono što je mogao.nosara wrote:E jes' ti poredjenje...Skijaš wrote:Dobro, sad kad smo odrasli i ne živimo u svijetu mahale nego u svijetu profesionalaca, evo ti primjer iz poslovnog svijeta. Ovdje ja vidim mangupa koji radi u nekoj brokerskoj kući i u svom adresaru ima najviše klijenata. Bez svih bi brokera ta firma preživjela, ali bez tog lika najteže. I onda ga kad zaprijeti odlaskom ako se uslovi u firmi ne poboljšaju, muntaju 3 sata da ne ide jer i njihova budućnost zavisi od njega, sve obećavajući kule i gradove.Corto Maltese wrote:
Ne znam, možda je do toga što smo odrastali u različitim djelovima grada, ali u mojoj mahali se situacija u kojoj neko javno objavi svoju odluku, pa ga Drugovi pozovu na sastanak, a on nakon sastanka od svoje odluke odustane oduvijek zvala... ovo nećeš vjerovati: "PREDAJA!"
Ne znam kako je moguće da ti i ja isti događaj gledamo na ovako različite načine, ali nije ni bitno. Forumska istorija je najbolji dokaz ko je ovdje subjektivan a ko pokušava biti objektivanBrokerska kuca moze nadolmit tog brokera i svi sretni, a partija ako nadolmi komsica, svi smo popusili... Sto bi rekli, naopaka logika...
- nosara
#516 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Na sastanku sa zlajom ne moze se nista dobro desit nikome osim zlaji i zlajinim ljudima... Zapamti to... Sastanak je bio VELIKA greska...plain vanilla wrote:sta se ba nervirasnosara wrote:Bozija zeno ko govori o podvijanju repa, pa sad ovo sto radi upravo lici na to... Djonom u kost, o tome govorim... A sve u okviru stranacke strukture... Pa da vidimo, konacno, ima li vise ista tamo za sta se vrijedi sekirat... Kakvo podvijanje repa...?plain vanilla wrote: razumijem ja tvoj pesimizam, mozda se i ja hvatam za slamku...ali sigurno ne bi bilo bolje da je otisao samo, podvio rep..pa ti bi ga prvi prozvao kukavicom![]()
![]()
podvijanje repa-da je insistirao na ostavci
nemas pojma sta se desilo na sastanku, nemas pojma sta se sad desava u SDPu..ne znam ni ja..
mozda covjek ima neki plan, pa sve se desilo prije par dana, polako
mozda je i on ipak nesto naucio o diplomaciji i politci
Treb'o se sastat sa nama, pred Vjecnom...
- Skijaš
#517 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
A tada bih ja rekao da je pogriješio. Nama ne treba zakon ulice, to je tako demode.nosara wrote:Na sastanku sa zlajom ne moze se nista dobro desit nikome osim zlaji i zlajinim ljudima... Zapamti to... Sastanak je bio VELIKA greska...
- nosara
#518 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Bas me cudi...Skijaš wrote:A tada bih ja rekao da je pogriješio. Nama ne treba zakon ulice, to je tako demode.nosara wrote:Na sastanku sa zlajom ne moze se nista dobro desit nikome osim zlaji i zlajinim ljudima... Zapamti to... Sastanak je bio VELIKA greska...
Nista ne treba da remeti ugodnu zabokrecinu...
- Corto Maltese
#519 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Kd već spomenu brokere... baš prije par dana je jedan pokazao kako se daje javna ostavka: i obrazloženo, i zatalasano, a bogme i neopozivo: http://www.nytimes.com/2012/03/14/opini ... wanted=allSkijaš wrote:Dobro, sad kad smo odrasli i ne živimo u svijetu mahale nego u svijetu profesionalaca, evo ti primjer iz poslovnog svijeta. Ovdje ja vidim mangupa koji radi u nekoj brokerskoj kući i u svom adresaru ima najviše klijenata. Bez svih bi brokera ta firma preživjela, ali bez tog lika najteže. I onda ga kad zaprijeti odlaskom ako se uslovi u firmi ne poboljšaju, muntaju 3 sata da ne ide jer i njihova budućnost zavisi od njega, sve obećavajući kule i gradove.Corto Maltese wrote:
Ne znam, možda je do toga što smo odrastali u različitim djelovima grada, ali u mojoj mahali se situacija u kojoj neko javno objavi svoju odluku, pa ga Drugovi pozovu na sastanak, a on nakon sastanka od svoje odluke odustane oduvijek zvala... ovo nećeš vjerovati: "PREDAJA!"
-
damir75
#520 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
A šta bi se desilo da je sada preuzeo stranku? Prop'o bi k'o kauč nakon lokalnih izbora!!! On bi bio taj koji bi bio za sve kriv, koji je uništio i rasturio stranku i glasače i jednostavno bi završio sa svojom karijerom!!! Sada,kada je napravljeno sr@nje teret je na Lagundžiji, šefu izbornog štaba Marinu Ivaniševiću!? i ostalim reketašima!! Oni su ti koji će morati objašnjavati članovima i neostvarenim načelnicima zašto su ispu@ili, zašto su sdp-ovci sada kriminalci, likovi koji se ližu sa najvećim kriminalcem u BiH Radončićem, koji upravljaju medijima tako da bi im pozavidio i rahmetli Kim Ill Sung... A kada se ostane bez mjesta onda padaju u vodu sve priče o ' tri linije odbrane do Zlatka' i sl.!Koliko sam ja saznao već su počela prestrojavanja i 'vaganja'; na sjednicu Predsjedništva SDP-a nije došao ni jedan od Zlatkovih dupelizaca iz Tz, ni rumeni - branitelj IVZ i boljševika!?, ni Jasmin i ni Zlajin rođak Kušljugić! Promjene se, u ovoj zemlji, mogu dogoditi samo radikalnim potezima a ovo je bio jedan, biće svega do izbora, pa će biti potop kada SDP dobije ca. 100 000 glasova za razliku od 300 000...
Meni jednostavno izgleda kao da se radi o nekome ko je spreman na sve da bi došlo do ozdravljenja i 'čišćenja' jedine moguće alternative ovoj bagri koja rastura od 1990, a čiji je SDP, nažalost, sada dio!
Da li su svi potezi koje čini u svemu ovome dobri, vjerovatno nisu i na nekima mu zamjeram ali...
Meni jednostavno izgleda kao da se radi o nekome ko je spreman na sve da bi došlo do ozdravljenja i 'čišćenja' jedine moguće alternative ovoj bagri koja rastura od 1990, a čiji je SDP, nažalost, sada dio!
Da li su svi potezi koje čini u svemu ovome dobri, vjerovatno nisu i na nekima mu zamjeram ali...
- nosara
#521 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Dakle, treba da se desi jos jedan potop...? Bolja je pozicija nekog ko ce nakon potopa preuzet mrtvu partiju u opoziciji, nego danas mrtvu partiju koja je ipak dio vlasti...? Zanimljiva logika...damir75 wrote:A šta bi se desilo da je sada preuzeo stranku? Prop'o bi k'o kauč nakon lokalnih izbora!!! On bi bio taj koji bi bio za sve kriv, koji je uništio i rasturio stranku i glasače i jednostavno bi završio sa svojom karijerom!!! Sada,kada je napravljeno sr@nje teret je na Lagundžiji, šefu izbornog štaba Marinu Ivaniševiću!? i ostalim reketašima!! Oni su ti koji će morati objašnjavati članovima i neostvarenim načelnicima zašto su ispu@ili, zašto su sdp-ovci sada kriminalci, likovi koji se ližu sa najvećim kriminalcem u BiH Radončićem, koji upravljaju medijima tako da bi im pozavidio i rahmetli Kim Ill Sung... A kada se ostane bez mjesta onda padaju u vodu sve priče o ' tri linije odbrane do Zlatka' i sl.!Koliko sam ja saznao već su počela prestrojavanja i 'vaganja'; na sjednicu Predsjedništva SDP-a nije došao ni jedan od Zlatkovih dupelizaca iz Tz, ni rumeni - branitelj IVZ i boljševika!?, ni Jasmin i ni Zlajin rođak Kušljugić! Promjene se, u ovoj zemlji, mogu dogoditi samo radikalnim potezima a ovo je bio jedan, biće svega do izbora, pa će biti potop kada SDP dobije ca. 100 000 glasova za razliku od 300 000...
- Skijaš
#522 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Samo razmišljam nekoliko koraka unaprijed. A poslije tog tvog prijedloga ne vidim mogućnost za dalje korake nego liticu i fragmentaciju SDP-a. Zlatka se srušilo, sada to treba kroz sistem ubrzati naporima da se organizuje vanredni kongres. Komšić na svojoj strani ima narod i uvijek je u stanju osnovati novu stranku, samo treba djelovati u okviru sistema. Shvatam ja tebe, sunce je, proljeće je i ti bi da se mi družimo po gradu, da pjevamo "vratio se Valter" i izgledamo baš ono zajebano. Ali za sada je urađeno što se moglo uraditi.nosara wrote:Bas me cudi...Skijaš wrote:A tada bih ja rekao da je pogriješio. Nama ne treba zakon ulice, to je tako demode.nosara wrote:Na sastanku sa zlajom ne moze se nista dobro desit nikome osim zlaji i zlajinim ljudima... Zapamti to... Sastanak je bio VELIKA greska...
Treb'o se sastat sa nama, pred Vjecnom...![]()
Nista ne treba da remeti ugodnu zabokrecinu...
- Banksy
#523 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Bio je spreman, juče. Vidjećemo koliko će ga to držati i misli li ozbiljno. 15 dana, mjesec, i sve će biti jasno.damir75 wrote: Meni jednostavno izgleda kao da se radi o nekome ko je spreman na sve da bi došlo do ozdravljenja i 'čišćenja' jedine moguće alternative ovoj bagri koja rastura od 1990, a čiji je SDP, nažalost, sada dio!
- nosara
#524 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
E bas bih se s tobom druzio...Skijaš wrote: Samo razmišljam nekoliko koraka unaprijed. A poslije tog tvog prijedloga ne vidim mogućnost za dalje korake nego liticu i fragmentaciju SDP-a. Zlatka se srušilo, sada to treba kroz sistem ubrzati naporima da se organizuje vanredni kongres. Komšić na svojoj strani ima narod i uvijek je u stanju osnovati novu stranku, samo treba djelovati u okviru sistema. Shvatam ja tebe, sunce je, proljeće je i ti bi da se mi družimo po gradu, da pjevamo "vratio se Valter" i izgledamo baš ono zajebano. Ali za sada je urađeno što se moglo uraditi.
- Corto Maltese
#525 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva
Ti ne razmišljaš, ti sanjaš.Skijaš wrote: Samo razmišljam nekoliko koraka unaprijed. A poslije tog tvog prijedloga ne vidim mogućnost za dalje korake nego liticu i fragmentaciju SDP-a. Zlatka se srušilo, sada to treba kroz sistem ubrzati naporima da se organizuje vanredni kongres.