HS Internet - ALL ABOUT

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
The Realist

#501 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Benq wrote:Jos kad bi Enes malo Upload-a "odvrnuo" bilo bi super , dzaba i 100Mbps da mi da kad Uploada ni za lijeka , ni speedtest ga ne moze naci :D
Imaju jedan od boljih uploadova što se tiče ponude, nažalost, niko to nešto ne povećava, pa onda ni oni ne rade.

Gledam ovaj KID 22 i imat će 1,5 upload, tako da me ne privlači više. Da barem 3-5mbps uploada ima, možda bih i razmišljao o njemu, ovako ostajem na KID 4/KID 8.
Benq

#502 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Benq »

The Realist wrote:
Benq wrote:Jos kad bi Enes malo Upload-a "odvrnuo" bilo bi super , dzaba i 100Mbps da mi da kad Uploada ni za lijeka , ni speedtest ga ne moze naci :D
Imaju jedan od boljih uploadova što se tiče ponude, nažalost, niko to nešto ne povećava, pa onda ni oni ne rade.

Gledam ovaj KID 22 i imat će 1,5 upload, tako da me ne privlači više. Da barem 3-5mbps uploada ima, možda bih i razmišljao o njemu, ovako ostajem na KID 4/KID 8.
Ma ne govorim ja za Upload koji je prikazan u paketima :) , nego meni licno , skoro svaku noc ostanem bez uploada pa ni stranicu ne mogu otvorit kako treba , dok preko dana sve fercera extra :)
lozze

#503 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by lozze »

Benq wrote:
lozze wrote:Kupio sam danas hd resiver u hs-u za 49,90KM i zadovoljan sam slikom...zanima me samo ima li neka caka da se jos malo poboljsa slika u opcijama? Posto znam da moze biti bolje....imam 109 kanala zajedno sve ukupno sa 10 hd kanala....u bitit sve je sito izuzev ovih 10 hd kanala koji su stvarno ekstra...u opcijama mi je bila rezolucija 400 i nesto ja sam je podigao na 1080p i60 ...pa ne znam treba li se jos nesto namjestiti ako ima neki savjet???

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Ima li kod tih novih resivera HDMI izlaz ili je jos uvijek coax i cinc ?
Da ima hdmi izlaz i tako je spojen

Benq

#504 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Benq »

lozze wrote:
Benq wrote:
lozze wrote:Kupio sam danas hd resiver u hs-u za 49,90KM i zadovoljan sam slikom...zanima me samo ima li neka caka da se jos malo poboljsa slika u opcijama? Posto znam da moze biti bolje....imam 109 kanala zajedno sve ukupno sa 10 hd kanala....u bitit sve je sito izuzev ovih 10 hd kanala koji su stvarno ekstra...u opcijama mi je bila rezolucija 400 i nesto ja sam je podigao na 1080p i60 ...pa ne znam treba li se jos nesto namjestiti ako ima neki savjet???

Ima li kod tih novih resivera HDMI izlaz ili je jos uvijek coax i cinc ?
Da ima hdmi izlaz i tako je spojen

E hvala drug to mi je bilo bitno :)
jastuk1

#505 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by jastuk1 »

fole13 wrote:
patakdaca wrote:evo zvanicno na hs- ovoj stranici obavijest da ga mi bez kid paketa pusimo poprilicno, sad za sad :x

http://www.hs-hkb.ba/2012/11/01/nove-br ... 1-12-2012/
Pa ja cu preci na ovaj kid 8 i rijesena stvar. Jer svakako toliko placam ovaj advanced paket, pa mi ga dode na isto.

Jest ako gledaš kablovsku i ako te kanali interesuju. Meni nikako ne dođe na isto jer ne gledam. Valjda neće biti toliko glupi i ukidat obične internet pakete.
AdrianMole

#506 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by AdrianMole »

Sigurno će biti povećanje i za obične internet pakete,samo sa odmakom od mjesec -dva.Naravno, kako je HS-u u interesu da što više korisnika pređe na KID pakete,pa su zato i napravili odmak.Također,pošto ipak manji broj ljudi ima KID pakete, nego obične konekcije to je i test da li će sve sa novim brzinama proteći u redu.
jastuk1

#507 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by jastuk1 »

AdrianMole wrote:Sigurno će biti povećanje i za obične internet pakete,samo sa odmakom od mjesec -dva.Naravno, kako je HS-u u interesu da što više korisnika pređe na KID pakete,pa su zato i napravili odmak.Također,pošto ipak manji broj ljudi ima KID pakete, nego obične konekcije to je i test da li će sve sa novim brzinama proteći u redu.
Bolje bi im bilo da gledaju šta je u interesu korisnika da ih ne bi na glupim potezima malog šićara gubili. I bolje bi im bilo da sa internet paketima reaguju što prije. Jer jedino zašto se ja još ne vraćam na BHT je internet brzina. Ako BHT prije njih poveća internet onda stvarno nemam rašta ostajat, jer tamo dobivam džaba fiksno telefoniranje.

Sem toga nekad me na ovaj HS telefon ne mogu dobiti zbog "zagušenja." Hajd, to i nije katastrofalan problem jer me mogu nazvati na mobilni pa onda ja zovem. Kad ja zovem naravno nikad nema zagušenja. To mogu tolerisat. Ali navlačenje da uzmem nešto što mi ne treba - to nikako.
kakaljin

#508 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by kakaljin »

jastuk1 wrote:
AdrianMole wrote:Sigurno će biti povećanje i za obične internet pakete,samo sa odmakom od mjesec -dva.Naravno, kako je HS-u u interesu da što više korisnika pređe na KID pakete,pa su zato i napravili odmak.Također,pošto ipak manji broj ljudi ima KID pakete, nego obične konekcije to je i test da li će sve sa novim brzinama proteći u redu.
Bolje bi im bilo da gledaju šta je u interesu korisnika da ih ne bi na glupim potezima malog šićara gubili. I bolje bi im bilo da sa internet paketima reaguju što prije. Jer jedino zašto se ja još ne vraćam na BHT je internet brzina. Ako BHT prije njih poveća internet onda stvarno nemam rašta ostajat, jer tamo dobivam džaba fiksno telefoniranje.

Sem toga nekad me na ovaj HS telefon ne mogu dobiti zbog "zagušenja." Hajd, to i nije katastrofalan problem jer me mogu nazvati na mobilni pa onda ja zovem. Kad ja zovem naravno nikad nema zagušenja. To mogu tolerisat. Ali navlačenje da uzmem nešto što mi ne treba - to nikako.
PA zar vi koji uzmete samo internet niste u obavezi da placate 11,50 KM , za odrzavanje sistema kao oni sto imaju analognu, jer je to obave svima koji se prikljuce na HS da placaju, pa ti onda kid paket dodje super ako ti odgovara brzina od 22 Mb/s, a kome ta brzina nebi odgovarala!!!!!!
jastuk1

#509 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by jastuk1 »

@kakaljin,

Naravno da svi mojaju najmanje plaćati 11,5 za pristup odnosno analognu. I to mi je ok. Ali mi nije ok da me se tjera na KID paket jer mi ne treba. Nekad su mi bile važne velike brzine zbog vremena, sada nisu jer imam dovoljno vremena i mogu čekati da se nešto što mi treba učita. Zato kažem da će mi biti bolje na BiHNET-u ako povećaju brzine. To naravno vrijedi samo za mene - svak ima svoje specifične potrebe.

Vidjet ćemo ko će prvi da poveća obični internet - HS ili BHNET. Ako HS poveća najmanji paket sa 4 na 8, ok ostajem jer onda račun može biti i manji. Ako se budu "igrali" i daju 6 mbps za 15 KM, Bihnet će biti bolji jer nema plaćanja pristupa.
AdrianMole

#510 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by AdrianMole »

Dosadašnji net paket 8MB košta 25 KM,a analogija 11,5 KM.Pri tome KID paket 8 koji uključuje i digitalu košta 40 KM.Ispada da digitalne dodatne kanale plaćaš 3,5 KM,što definitivno nije previše...
kakaljin

#511 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by kakaljin »

AdrianMole wrote:Dosadašnji net paket 8MB košta 25 KM,a analogija 11,5 KM.Pri tome KID paket 8 koji uključuje i digitalu košta 40 KM.Ispada da digitalne dodatne kanale plaćaš 3,5 KM,što definitivno nije previše...
to i ja hocu da kazem da u paketu dobijes usluge jeftinije nego samo dvije da uzmes
The Realist

#512 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Mislim da jastuk1 ima osnovni paket, pa kod njega promjena znači oko 7,5KM više, a ne 3KM.
tare...

#513 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by tare... »

Image

sta je ovo sa uploadom :?
fole13

#514 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by fole13 »

tare... wrote:Image

Pitanje isto WTF???

Image
Benq

#515 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Benq »

fole13 wrote:
tare... wrote:Image

Pitanje isto WTF???

Image

Meni je sve ok (Skenderija) , resetujte modem, tako je i meni sinoc bilo...

Image
tare...

#516 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by tare... »

Image

Image

ma kakav restart.. c c
The Realist

#517 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Ja samo po torrentu gledam i ide sve bez problema. Probajte i vi na torrentu.
Benq

#518 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Benq »

Nekom pomaze , nekom ne , meni je svaki put pomogao reset modema kad izgubim upload. Imaj i malo obzira jer uvode ove nove pakete pa stalno nesto cackaju...
Sarayman

#519 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Sarayman »

Očekivao sam povećanje brzine u skorijoj budućnosti, ali me fakat iznenadiše sa ovih 22 Mbps. Svaka čast HS-u, dugo sam kod njih i ne mislim ih mijenjati ni za šta. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
_Astra_

#520 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by _Astra_ »

Moze li neko da posta screenshotove vaseg modema na 192.168.100.1. .... Jer ne znam dal mi je ok signal.... -1.6dbvm mi je downstream...

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Benq

#521 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Benq »

_Astra_ wrote:Moze li neko da posta screenshotove vaseg modema na 192.168.100.1. .... Jer ne znam dal mi je ok signal.... -1.6dbvm mi je downstream...

Meni je 10,6 - 10,8 dBmV
hoggarr

#522 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by hoggarr »

_Astra_ wrote:Moze li neko da posta screenshotove vaseg modema na 192.168.100.1. .... Jer ne znam dal mi je ok signal.... -1.6dbvm mi je downstream...

Image
fole13

#523 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by fole13 »

Je li kod mene OK?

Image
Nermin_BH

#524 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Nermin_BH »

fole13 wrote:Je li kod mene OK?

Image
Ok je :D
_Astra_

#525 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by _Astra_ »

Image

ZAHVALJUJEM svima koji su post-ali...

Moze li neko ko pouzdano zna, koje su krajnje granice za normalno funkcionisanje net konekcije ???
Post Reply