Najvece ublehe u svijetu fudbala

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BHF_Manijak

#501 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by BHF_Manijak »

Na stranu sve, ali Balja fakat nije ublehas! Jest imo tu nesretnu epizodu sa Realom i realno to je fakat prevelik zalogaj bio, senzacija jeste ali, iako glupo zuvic, to je bio korak unazad u karijeri! Ono zato sto je postigo u Turskoj, i on i BOla, to je za pricu, ljudi i dan danas u Turskoj(licno ovome svjedok bio!) na pomen Bosne prvo sto mi kazu jeste "Baljic, Bolic Fenerbahce", s kakvim odusevljenjem o njima tamo pricaju, da na guzicu padnes, ikone su tamo, a neko ko je ikona u nekom klubu, makar to bio i Fener, ne moze nikako ubleha biti, realno! :wink:
ultima_palabra

#502 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by ultima_palabra »

Još su mladi, ali nominiram braću Rafaela i Fabija iz Uniteda... šta li Ferguson vidi u njima meni nije jasno.
BHF_Manijak

#503 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by BHF_Manijak »

Nesto kontam, mogo bi za koju godinu onaj mali Cicarito vrlo lahko u ovu kategoriju. Nije los igrac, ali spram najava ova je brate kategorija! :roll: Najave su bile te najveci talenat, te ovo te ono, a momak u najmanju ruku "onako", uskoro puni 24 godine, nije u prvom timu.., ne znam vala.
Kazem opet, nije los igrac, ali ako gledamo proporcionalno sa najavama koje je imo, vala nije me aman zaman ocarao.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#504 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by odesveuhonduras »

najveće ublehe u svijetu fudbala su sudije...

sport u kojem sudije riješavaju pitanje pobjednika liga, ispadanja ili upadanja u iste, je smiješan..
fosil

#505 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by fosil »

Chicharito je oslabio poslije povrede. Mozda mu treba, ko i nasem Vedi, malo vremena da dodje sebi. Meni licno nije bio los prve godine u ManU, zabio je cini mi se nekih 19-20 golova.
cyprus

#506 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by cyprus »

Pade mi na um ... Ivan Campo :D

Doduše, solidan bješe u Boltonu meščini, al u Realu ako se ne varam ja mislim da nije bilo goreg fudbalera koji je tu bio više sezona :D Eh sad, možda i griješim, vjerovatno bolje znaju ovi što inače prate Real...
sabanss

#507 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by sabanss »

cyprus wrote:Pade mi na um ... Ivan Campo :D

Doduše, solidan bješe u Boltonu meščini, al u Realu ako se ne varam ja mislim da nije bilo goreg fudbalera koji je tu bio više sezona :D Eh sad, možda i griješim, vjerovatno bolje znaju ovi što inače prate Real...
Nije on bio tolika ubleha... Vise igrac koji cijelu utakmicu igra dobro i onda skrivi dva gola :D Dakle klasican kiks igrac, nesto kao Drazen Ladic.

Inace covjek je uzeo i dvije titule LP sa Realom kao standardni...
ultima_palabra

#508 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by ultima_palabra »

Hodajuća katastrofa :D Odigrao 5 dobrih utakmica u Real Madridu, ali tih 5 je bilo protiv Uniteda, Bayerna i Valencije u završnici Lige prvaka 8-)
Baudelaire

#509 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Baudelaire »

ultima_palabra wrote:

Hodajuća katastrofa :D Odigrao 5 dobrih utakmica u Real Madridu, ali tih 5 je bilo protiv Uniteda, Bayerna i Valencije u završnici Lige prvaka 8-)
Nevjerovatno ga transformisao del Bosque u onoj završnici sezone, odigrao maestralno do finala. Kakva je on šega bio u prvom dijelu sezone, sjećam se poraza 4-1 i 4-2 od Bayerna.
ultima_palabra

#510 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by ultima_palabra »

Baudelaire wrote:
ultima_palabra wrote:

Nevjerovatno ga transformisao del Bosque u onoj završnici sezone, odigrao maestralno do finala. Kakva je on šega bio u prvom dijelu sezone, sjećam se poraza 4-1 i 4-2 od Bayerna.
Ma čitava ekipa je bila šega te sezone, imali su jedno 6-7 domaćih poraza u Primeri, završili na 5.mjestu :-) Onda je Del Bosque napravio neku transformaciju u 3-4-3, Helguera kao libero a Campo i Karanka kao stoperi... i tu završnicu Lige prvaka su odigrali kao u transu.
Baudelaire

#511 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Baudelaire »

Znam da su bili 17. u jednom dijelu sezone, dok je Toschack katastrofalni vodio.
ultima_palabra

#512 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by ultima_palabra »

Baudelaire wrote:Znam da su bili 17. u jednom dijelu sezone, dok je Toschack katastrofalni vodio.
Hajd ako ništa dao je priliku nekom 18-godišnjem klincu na golu ;-)
Melami

#513 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Melami »

Moj omiljeni LUKAS PODOLSKI. Dosao u Bayern kao velika nada svaba, sjecam se tanco tih godina. ulozio ja veliku lovu da ce biti najbolji strijelac na SPu, kvota bila 40KM, lijepo se sjecam. Lik je zabio 3 gola, najbolji strijelac Klose bio sa 5 meni se cini. Uglavnom, propao u Bayernu, prica se da ga ubio nocni zivot. A u ostalom ko je jos uspio u necem a da se druzi za bosancima ? :D hahha Vratio se u Koln pa sa dopet pokusava nesto.

Slazem se za onog malog iz Arsenala, Wallcot ili kako se vec preziva. Velika nada bio, a sad nista.
vox-populi

#514 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by vox-populi »

Melami wrote:Moj omiljeni LUKAS PODOLSKI. Dosao u Bayern kao velika nada svaba, sjecam se tanco tih godina. ulozio ja veliku lovu da ce biti najbolji strijelac na SPu, kvota bila 40KM, lijepo se sjecam. Lik je zabio 3 gola, najbolji strijelac Klose bio sa 5 meni se cini. Uglavnom, propao u Bayernu, prica se da ga ubio nocni zivot. A u ostalom ko je jos uspio u necem a da se druzi za bosancima ? :D hahha Vratio se u Koln pa sa dopet pokusava nesto.

Slazem se za onog malog iz Arsenala, Wallcot ili kako se vec preziva. Velika nada bio, a sad nista.
Ti bi zaista trebao malo sam sebi definisati sta je to ublehas. Ili bar procitaj ovu temu od pocetka, vec se o tome diskutovalo.

Lik koji u 162 utakmice za Köln postigne 77 golova ili u 95 reprezentativnih postigne 43 gola nikako ne moze biti ublehas. To da je imao katastrofalne sezone u Bayernu, jeste ali to ga ni u kom slucaju ne cini ublehasom.
Korisnicko ime

#515 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Korisnicko ime »

Zux wrote:Svakakvih ste igraca nabrojali i uglavnom je to istina, ali ubjedljivo najveca ubleha u svijetu vrhunskog fudbala je Raymond Domenech. Meni vjecita misterija kako je taj lik 6 godina bio selektor Francuske. Mozda je mason, mozda je on placao savezu da se zabavlja, mozda je hipnotisao kljucne ljude u savezu... Sve te nebuloze su mi logicnije od toga da je bio selektor 6 godina na regularan nacin. Mislim da je suvisno objasnjavati zasto je to tako :D
Bravo! Nevjerovatno je sve oko njega i njegovog "selektorovanja" Francuske...

Lik kao da je imao kompromitujuce snimke svih faca u francuskom nogometu i time ih uslovljavao da bude (i ostane) selektor nakon svih katastrofa koje je dozivio sa repkom. Meni totalno neshvatljiv lik...budala zesca.

Kao da je zajabavao sve oko sebe. Daje interview nakon tekme kojom su ispali u grupnoj fazi na evropskom 2008. i on prosi svoju zarucnicu... :lol: :lol: :lol: :lol:

Riddle

#516 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Riddle »

ultima_palabra wrote:Još su mladi, ali nominiram braću Rafaela i Fabija iz Uniteda... šta li Ferguson vidi u njima meni nije jasno.
BHF_Manijak wrote:Nesto kontam, mogo bi za koju godinu onaj mali Cicarito vrlo lahko u ovu kategoriju. Nije los igrac, ali spram najava ova je brate kategorija! :roll: Najave su bile te najveci talenat, te ovo te ono, a momak u najmanju ruku "onako", uskoro puni 24 godine, nije u prvom timu.., ne znam vala.
Kazem opet, nije los igrac, ali ako gledamo proporcionalno sa najavama koje je imo, vala nije me aman zaman ocarao.
:lol: :lol: :lol:

Da, blizanci su jos uvijek mladi. Tacnije previse mladi. Tako da nema sanse da pripadaju ovdje. Jedan je standardni desni bek, a drugi sebi za konkurenciju ima jednog od najboljih lijevih bekova u zadnjih 5-6 godina i opet se probija. Jasno je ko ce naslijediti Evru. Slijep vidi sta je klub naumio s njima dvojicom i zasad sve ide kako treba. Uspjelo se i sa bracom Neville, a ovaj par je znatno talentovaniji od njih dvojice.

Ovo drugo je jos veca provala. Kakvih najava? Je li neko od vas cuo za Hernandeza prije transfera u United? A i ako je bilo neke prasine, nije li je opravdao u prvoj sezoni? 20 golova! Debitantska sezona. Prvi kojem je to uspjelo nakon Ruuda Van Nistelrooya. Postigao je neke od najbitnijih golova prosle sezone, davao golove u svim takmicenjima u kojima je igrao i bio je nominovan za najboljeg mladog igraca lige. Ove sezone mu ide nesto slabije, ali je nekoliko puta bio povrijeđen i jos mu se desio Danny Welbeck. Jos jedan mlad napadac u usponu i sto je jos bitnije - dijete kluba. Ali i pored toga je Hernandez dosad zabio 12 golova. Mozda ce zavrsiti na 15 ove sezone. Pored toga, za reprezentaciju je dao 23 gola u 34 utakmice. Ubleha? Na osnovu cega neko moze zakljuciti da ce on to postati za nekoliko godina? Doveden je da daje golove. Daje golove. Nastavice ih davati. Sta ce se to promijeniti pa da cemo ga moci tako opisati? Je li naprimjer Solskjaer bio ubleha? Isti tip napadaca i cini se vjecita rezerva. Da, rekao bih da je bio.
ultima_palabra

#517 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by ultima_palabra »

Riddle wrote::lol: :lol: :lol:

Da, blizanci su jos uvijek mladi. Tacnije previse mladi. Tako da nema sanse da pripadaju ovdje. Jedan je standardni desni bek, a drugi sebi za konkurenciju ima jednog od najboljih lijevih bekova u zadnjih 5-6 godina i opet se probija. Jasno je ko ce naslijediti Evru. Slijep vidi sta je klub naumio s njima dvojicom i zasad sve ide kako treba. Uspjelo se i sa bracom Neville, a ovaj par je znatno talentovaniji od njih dvojice.
Zipa da ti se stau ne iskrive ;-)

Govorim baš zato što ih se forsira... mislim da ne zaslužuju. Eto tog Rafaela se gura već treću sezonu, a ja ne vidim nikakvog napretka... u odbrani nepouzdan, u napadu nema ideje, slabo centrira, oduva ga od lopte svaki jači igrač... sama brzina nije dovoljna.

Naravno da je United uvijek imao prosječnih igrača tipa braće Neville... čak i sa Fortuneom, Djembom-Djembom i Klebersonom su bili drugi ili treći u ligi ;-) Ali jače ekipe će iskoristiti te slabe tačke, pogotovo u Evropi.

Chicharito je dobar igrač, nije među najboljim napadačima u Evropi kako su neki prošle sezone govorili, ali svakako iznad prosjeka. Dešava se da igrači koji su imali sjajnu prvu sezonu budu loši u drugoj... sljedeća sezona bi mogla biti ključna za njegovu budućnost.
Riddle

#518 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Riddle »

Igrali bi oni jos cesce da nisu podlozni povredama. Ja ne znam sta ti gledas. Rafael je naprimjer trpao u dzep Balea svaki put kad se sastao s njim. Ako vec pricamo o fizicki jacim igracima, tesko mi je naci nekog jaceg od Balea. Nisam bas vidio da se Rafael odbija od njega. Jako je brz, lako prođe igraca i ima vrlo dobar centarsut. Sve ovo si mogao vidjeti sinoc. Ne znam odakle si samo izvukao sve to sto si napisao. Nista od toga nije istina, osim da nekad zna zabrljati u odbrani. Ali obzirom na njegove godine, to mu je tesko zamjeriti. I mnogo iskusniji i bolji igraci od njega to rade.
crusader

#519 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by crusader »

Geremi Njitap, Francis Jeffers, Mepenza, Kezman, Diego Tristan, Jon Dahl Tomasson itd
cyprus

#520 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by cyprus »

crusader wrote:Geremi Njitap, Francis Jeffers, Mepenza, Kezman, Diego Tristan, Jon Dahl Tomasson itd
Ma što Tristan i Tomasson? Ostali, haj manje više...
Arteta

#521 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Arteta »

Geremi je odigrao preko 70 utakmica za Chelsea i preko 40 utakmica za Real i jos oko 40 utakmica za Newcastle.
Arteta

#522 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Arteta »

crusader wrote:Geremi Njitap, Francis Jeffers, Mepenza, Kezman, Diego Tristan, Jon Dahl Tomasson itd
Mpenza je bio solidan igrac dok je igrao za Schalke,steta na sta je spao,cini mi se da sad igra u Azerbeijanu.
ultima_palabra

#523 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by ultima_palabra »

Riddle wrote:Igrali bi oni jos cesce da nisu podlozni povredama. Ja ne znam sta ti gledas. Rafael je naprimjer trpao u dzep Balea svaki put kad se sastao s njim. Ako vec pricamo o fizicki jacim igracima, tesko mi je naci nekog jaceg od Balea. Nisam bas vidio da se Rafael odbija od njega. Jako je brz, lako prođe igraca i ima vrlo dobar centarsut. Sve ovo si mogao vidjeti sinoc. Ne znam odakle si samo izvukao sve to sto si napisao. Nista od toga nije istina, osim da nekad zna zabrljati u odbrani. Ali obzirom na njegove godine, to mu je tesko zamjeriti. I mnogo iskusniji i bolji igraci od njega to rade.
Agree to disagree.

Valjda će još neko od forumaša prokomentarisati ovu dvojicu.
Arteta

#524 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Arteta »

vox-populi wrote:
Melami wrote:Moj omiljeni LUKAS PODOLSKI. Dosao u Bayern kao velika nada svaba, sjecam se tanco tih godina. ulozio ja veliku lovu da ce biti najbolji strijelac na SPu, kvota bila 40KM, lijepo se sjecam. Lik je zabio 3 gola, najbolji strijelac Klose bio sa 5 meni se cini. Uglavnom, propao u Bayernu, prica se da ga ubio nocni zivot. A u ostalom ko je jos uspio u necem a da se druzi za bosancima ? :D hahha Vratio se u Koln pa sa dopet pokusava nesto.

Ti bi zaista trebao malo sam sebi definisati sta je to ublehas. Ili bar procitaj ovu temu od pocetka, vec se o tome diskutovalo.

Lik koji u 162 utakmice za Köln postigne 77 golova ili u 95 reprezentativnih postigne 43 gola nikako ne moze biti ublehas. To da je imao katastrofalne sezone u Bayernu, jeste ali to ga ni u kom slucaju ne cini ublehasom.
Jos kad spomenu Walcotta,promasi citav fudbal.
Dugi nožni nokti

#525 Re: Najvece ublehe u svijetu fudbala

Post by Dugi nožni nokti »

Pa više je pogriješio nazvavši Podolskog ublehom negoli Walcotta. Mada, ni za jednog od njih ne bih rekao da pripadaju ovoj temi, ako ćemo biti iskreni.

Sjeća li se ko Vanderlei Luxemburga? :D Vodio Real Madrid godinu i po'. :lol: Mislim da je došao u paketu sa Robinhom, ali ne bih se smio kladiti za veće novce. Ubleščina na kvadrat. :D Još kad sam vidio da je u 29 godina trenerske karijere promijenio 28 klubova (dobro, u neke se vraćao: Santos, Gremio, Flamengo), onda... :lol: Ne znam da li postoji li veća selica od njega. :D
Post Reply