Anksioznost

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
anći

#501 Re: anksioznostttttttttttt

Post by anći »

CJasmin wrote:Aaaa hvala mnogo na odgovorima i podrsci direktnoj i indirektnoj.
Bukvalno sto ti kazes,kao zombi u svom nekom svijetu,ne mogu ni film pogledati koncentracija nula,pogotovo me to "smori" jer sam student pa mi je koncentracija najvise i potrebna :roll:

A to u svome svijetu da sam ... ooo da...svaki put kad se probudim gledam oko sebe kao da mi je cudno,u svome stanu mi je cudno,znam da je moje ali "ne osjecam" da mi je poznato,znaaam zvuci ludo ali tako je hhh
Ma tu smo da pomazemo jedni drugima :wink: Nego ja bi ti savjetovala da pripazis i ne stavis ovu anksioznost u centar tvojih desavanja..da samo o njoj mislis..jer tako podsjecas se i ona se odmah javi..onda nemoj izbjegavati izlazske,druzenja jer poslije sve teze bude izac..Lijek je suocavanje sa strahovima..ovo ti govorim jer se ubrzo javi taj strah od otvorenog,pa da ce neko primjetit pa podjes izbjegavat i onda odjednom ne smijes vani sam..Ti mozda to jos sve mozes preduhitrit..znaci samo hrabro..to su samo misli a od te derealizacije ti nece biti nista..A i ja sam isla na ispite a sve mi se krivila slika..jedva stignem do faksa al kad se suocis to sve polako prodje..
bebana12

#502 Re: anksioznostttttttttttt

Post by bebana12 »

Hvala Jasminu i Anci na odgovoru,svakako cu provjeriti krvnu sliku hvala na savjetima i da nam svima bude bolje...lp
Female_Sa

#503 Re: anksioznostttttttttttt

Post by Female_Sa »

Treba samo biti uporan i ne predavati se. Meni je najgore kad ujutro ustanem i odmah imam osjecaj derealizacije...to me doslovno ubija. A moram na posao, a imam dijete...ma uzas. Ali eto, nekako se borim, samu sebe tjesim i kad se sjetim gdje sam bilaprije 3 godine, u ponoru, na dnu, prepustena samoj sebi, sa malom bebom koja me je trebala ali kojoj nisam mogla poptuno posvetiti se...sve bilo i proslo i daBogda se nikada ne vratilo.

Bori se, ne predaji se i kada pomislis da he bajgore, vjeruj da nije i da gore uvijek postoji, Zdravo se hrani, spavaj dovoljno, sto manje kafe i kole, sport, pozitivno razmisljanje...zvuci tesko za ostvariti ali sve se moze kad se hoce ;-)
CJasmin

#504 Re: anksioznostttttttttttt

Post by CJasmin »

Ljudi upomoc ... upravo sam procitao da TUMOR !!! moze biti uzrok depersonalizacije ... pretrnuo sam sav ... toliko se strasim ... premlad sam ... 19 godina :S

recite nesto molim vas ....
Lalena

#505 Re: anksioznostttttttttttt

Post by Lalena »

Moze, vjerovatno, ali i ne mora... Mislim da nije pametno aneksioznim osobama googlati o raznim bolestima, simptomima i sl... a i tumor bi imao vjerovatno jos neki simptom, mada, ako te je dovoljno strah, garantujem da ces osjetiti bar jos nekoliko do sutra...
Ne znam jesi li ozbiljan, ili se zezas? Probaj misliti ovako...
Taman i da imas neki tumor, u sto sumnjam, ne znam ko ti garantuje da ces docekati da umres od njega?
Izvini, ali ja bih ti mogla nabrojati jos puno potencijalnih mogucih nacina da ne docekas sutra, mozda cak i sa istom vjerovatnocom kao sto je ta da imas tumor...

Stres je jedan od najvecih uzrocnika bolesti... zato, udahni duboko i izdahni...
anći

#506 Re: anksioznostttttttttttt

Post by anći »

CJasmin wrote:Ljudi upomoc ... upravo sam procitao da TUMOR !!! moze biti uzrok depersonalizacije ... pretrnuo sam sav ... toliko se strasim ... premlad sam ... 19 godina :S

recite nesto molim vas ....
Pa zar ti ne rece da si vadio nalaze i da je sve ok..pa valjda bi se nesto pokazalo makar na sedimentaciji da ima neka upala..a mi smo ti rekli da s anksioznoscu ces imati sve moguce bolesti..i ja sam prvo mislila na tumor..pa na srce..pa zeljezo..pa opet srce..na kicmu.. :-) i na kraju sam digla ruke..hajd reko' kad mi se skroz pogorsa idem na pretrage i tako sam prestala nagadjat i bivala bolje..sad me nekad steze oko grla i naravno kontam stitna..pa pogledam simptome ima ih dosta a ja samo jedan...ma reko' mozda je psiha...i cim ne mislim popusti..ma psiha je cudo..
Ne zaboravi strah ti je najgori neprijatelj...on covjeka paralise..ma ja nisam mogla ni hodat kako treba...nece noge..al opet prezivih sve...evo druga godina :-)
CJasmin

#507 Re: anksioznostttttttttttt

Post by CJasmin »

Hvala na podrsci ljudi,zaista prija,koliko god cudno zvucalo.
Bogu hvala i na djevojci koja mi pruza potporu zaista.
A to jeste jutros kad sam ustao i bolje promislio bilo je ono kao "Tumor ma daj ne budali zasto si idiot" ali da me ta neka
glupa "anksioznost" trese to jeste :$
sedma_7

#508 Re: anksioznostttttttttttt

Post by sedma_7 »

Borim se sa depresijom i anksioznošću već godinu-dvije. U međuvremenu sam se navukla na Asentru. To je super lijek, dobijaš takvo samopouzdanje da ti ne bi bilo bedak prić Brad Pittu i 'ladno ga barit. Međutim, ima jedna caka. Obično si jako nadrkan, obično su ti emocije toliko povišene (ove bijesne), da ih konstantno moraš držat pod kontrolom (jbg kad skontam, izgleda da je tako inače u životu).

Terapija je super, lijekovi su super, ali te više ništa ne čini sretnim. Jednostavno postaneš k'o zombi, ništa te ne može ni usrećit ni rastužit, kontantno si u nekakvoj liniji. Kao zombi. Obično postaneš toliko hladnokrvan da uopće ne možeš izraziti nikakve prijatne emocije, i ne možeš shvatiti tuđu bol ili tuđe ne, jer na Asentri, ti možeš sve a drugi ljudi ti se čine glupi, jer kako ne mogu. Elem nejse, moj problem je što kad sam na Asentri, imam jako malo razumijevanja za druge, seksualni libido ne postoji (šta je to?), ljubiš se s dečkom, a osjećaš se onako otprilike kao da se ljubiš sa drvetom. Seks postane toliko bezemocionalan da ukoliko ne paziš može odvesti u promiskuitetno ponašanje. Stid, crvenjenje, neugodne situacije - to ne postoji pa onda malo ispaneš bahati čudak kojem nije stalo ni do čeg i ni do kog. Dakle vrlo lako je postati nemoralan. Nečovjek.

E sad, iako jednoj aksioznoj osobi ovo super zvuči, vjeruj mi nije. Proklinjem dan kad sam ih počela pit.
sedma_7

#509 Re: anksioznostttttttttttt

Post by sedma_7 »

Moraš otkriti uzrok svoje anksioznosti. To je dug i mukotrpan proces. Trebat će ti mnogo, mnogo strpljenja i podrške ljudi oko sebe. Pričaj o svome problemu, pa se čak i našali kad budeš spreman, ma koliko to bolno bilo. Probaj svhatiti da smo svi ovdje sa razlogom, i da sve što nam se desi ima nekakav razlog zašto se to desilo. Zato voli tu svoju anksioznost i prihvati je onakva kakva jest. Ona je tu sa razlogom. Najvjerovatnije da bi riješio probleme iz prošlosti. Gledaj na to kao na jedinstvenu priliku koju ti je Bog pružio, da postaneš bolji čovjek. Želim ti mnogo sreće, i mnogo, mnogo suosjećam s tobom.
sedma_7

#510 Re: anksioznostttttttttttt

Post by sedma_7 »

Probaj naći unutrašnju snagu u sebi i Bogu (ne znam koliko praktikuješ vjeru i koliki si vjernik). Ne mislim na prisilno klanjanje, odlaske u džamiju, i vjerovanje pro forme. Mislim na vjerovanje da će sve biti u redu i da ti se pri samoj pomisli na Boga, počnu suze teći.
sedma_7

#511 Re: anksioznostttttttttttt

Post by sedma_7 »

Ne želim zvučati patetično, ali radi, radi, radi, rad je mnogo koristan da ne razmišljaš o bedastoćama (sad se osjećam kao svoja mama) :D Koristan rad prvenstveno, tipa kopanje, sređivanje svoje sobe, i psihički. Neko spomenu igrice. Igrice su vrlo dobra stvar da "pustiš mozak na pašu" i da ne razmišljaš, jer glavni problem kod aknksiznosti je overthinking.
Jazzy.ba

#512 Re: anksioznostttttttttttt

Post by Jazzy.ba »

.
alkimia

#513 Re: anksioznostttttttttttt

Post by alkimia »

predlazem igranje pokera....cudo sta ta igra radi
G@ss

#514 Re: anksioznostttttttttttt

Post by G@ss »

asssa

#515 Re: anksioznostttttttttttt

Post by asssa »

sedma_7 wrote:Borim se sa depresijom i anksioznošću već godinu-dvije. U međuvremenu sam se navukla na Asentru. To je super lijek, dobijaš takvo samopouzdanje da ti ne bi bilo bedak prić Brad Pittu i 'ladno ga barit. Međutim, ima jedna caka. Obično si jako nadrkan, obično su ti emocije toliko povišene (ove bijesne), da ih konstantno moraš držat pod kontrolom (jbg kad skontam, izgleda da je tako inače u životu).

Terapija je super, lijekovi su super, ali te više ništa ne čini sretnim. Jednostavno postaneš k'o zombi, ništa te ne može ni usrećit ni rastužit, kontantno si u nekakvoj liniji. Kao zombi. Obično postaneš toliko hladnokrvan da uopće ne možeš izraziti nikakve prijatne emocije, i ne možeš shvatiti tuđu bol ili tuđe ne, jer na Asentri, ti možeš sve a drugi ljudi ti se čine glupi, jer kako ne mogu. Elem nejse, moj problem je što kad sam na Asentri, imam jako malo razumijevanja za druge, seksualni libido ne postoji (šta je to?), ljubiš se s dečkom, a osjećaš se onako otprilike kao da se ljubiš sa drvetom. Seks postane toliko bezemocionalan da ukoliko ne paziš može odvesti u promiskuitetno ponašanje. Stid, crvenjenje, neugodne situacije - to ne postoji pa onda malo ispaneš bahati čudak kojem nije stalo ni do čeg i ni do kog. Dakle vrlo lako je postati nemoralan. Nečovjek.

E sad, iako jednoj aksioznoj osobi ovo super zvuči, vjeruj mi nije. Proklinjem dan kad sam ih počela pit.
evo vidjeh da koristis asentru i da pitam pošto je i ja koristim, koliko je pijes, koju dozu...
jer ja sam prvo pila pola tablete 6 mjeseci i bila super uz razgovor sa psihologom,,nakon 6 mjeseci doktorica mi iskljuci, da bi nakon nekog perioda meni se stanje pogorsalo i doktorica ponovo ukljuci pila 3 mjeseca nikakvih promjena, javim se kod nje ona mi kaze da pijem cjelu tabletu i evo vec osam mjeseci pijem i nista mi nije bolje...
CJasmin

#516 Re: anksioznostttttttttttt

Post by CJasmin »

Ljudi samo da se javim onako bez razloga.

Napadi su mi prosli,vise ne osjecam negativne misli.
Doduse imam najblazi oblik depersonalizacije,nekako granicim sam sa sobom.

Imam samo jedan problem,slabo pamtim,danas sam 20 pitanja strebao napamet i kada sam ostavio papir automatski sam zaboravio,a cim uzmem i procitam prvo slovo svega se sjetim.

Da li je to od stresa pod kojim sam bio ili je nesto drugo ?

Hvala unaprijed i puno pozdrava.
neretvanac

#517 Re: anksioznostttttttttttt

Post by neretvanac »

Ja sam itekako vrlo svjestan da anksioznost postoji.
Al isto tako sam duboko uvjeren da ljudi to samo pojacavaju tako sto NON STOP razmisljaju o tome, traze simptome, misle o svom poremecaju bez prestanka itd.
Kad me neko ko pati od anskioznosti pita kako da pomogne sam sebi bez doktora, odmah mu kao prvu stvar kazem - prestani toliko razmisljat o tome i jos bitnije, prestani na internetu traziti simptome bolesti (ovome su skloni ljudi koji pate od toga, anksioznost gotovo uvijek ide u kombinaciji sa hipohondrijom).

Lijep pozdrav.
alkimia

#518 Re: anksioznostttttttttttt

Post by alkimia »

ima li ko floaterse u ocima???
Jazzy.ba

#519 Re: anksioznostttttttttttt

Post by Jazzy.ba »

Imam ja.
alkimia

#520 Re: anksioznostttttttttttt

Post by alkimia »

jeli ti to nastalo nakon panicnog odkad ih imas i kako izlazis na kraj sa njima?
alkimia

#521 Re: anksioznostttttttttttt

Post by alkimia »

ja sam sve doveo u red osiim toga,toliko me nerviraju jos sreca imam ih samo u desnom oku lijevo mi je cisto,tako da utjehu nadjem u suncanim ali kanim se da kupim dioptrijske +0,50 stakla mislim da mi koliko toliko pomaze (barem milslim da mi pomazu)

vjeruj opsesija su mi postala,bukvalno hodam ko robot strah me gledat a nikako da se naviknem. javi bgt jer malo ko prica o ovoj odvratnoj pojavi
m_l

#522 Re: anksioznostttttttttttt

Post by m_l »

Ma hvala Bogu da odlicno vidimo, a neka tackica. :mrgreen:

Kada sam prvi put primjetila ja mislila da sam pokvarila vid zbog literature koju sam citala na faksu, kopirane knjige i to ona najgora moguca varijanta, vrlo blijedo i sitno.

Uglavnom, primjetim jedino kada pogledam na svijetlu povrsinu, kao zid ili plavo nebo.
alkimia

#523 Re: anksioznostttttttttttt

Post by alkimia »

pa ja sam ih fasovo nakon panicnog a nikad nisam imao problema sa njima...

od tada su mi opsesija

jeli ono ko kad hocete da ih vidite one bjeze u stranu,meni ih ima par crnih i neke ko kuglice providne..i da,jako sam osjetljiv na svjetlost,a vi??

i jeste li se navikli jer siguran sam da vam ispocetka nije bilo jednostavno
alkimia

#524 Re: anksioznostttttttttttt

Post by alkimia »

ja ustanem ujutru i vec kontam kako cu izac na kraj sa njima dok sam navece ko lampa...nevjerovatno dodje mi da uzmem noz i sebi oko izbijem nekad :D
m_l

#525 Re: anksioznostttttttttttt

Post by m_l »

...ne mogu zaboraviti, stalno mi 'pred ocima' :mrgreen: , ali mi nije preslo u opsesiju kao @alkimiji.

Ja sam inace hipersenzitivna, i vrlo moguce da sam bas zbog prevelike treme u tim studentskim danima fasovala floaterse.

U pocetku mi je islo na zivce, ali vremenom se navikne, najbitnije je da odlicno vidim. I sto kaze @alkimia, najizrazajnije su na svjetlosti.
Post Reply