Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
VjecitiStudent

#501 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by VjecitiStudent »

monalola wrote:Hvala svima na odgovorima :) Imam još jedno pitanje da li su i kod vas zidovi ispucali, meni su u Tibri rekli da zidovi pucaju jer se zgrada ugiba zato što je nova.... hmmm dokle će trajati to pucanje zidova, mislim vremenski i koliko treba proć da se zgrada konačno dovoljno ulegne pa da zidovi prestanu pucati :?
Nekad davno, kada je ovo bila uređena država, zidovi su pucali isključivo zbog dunđerske gradnje.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#502 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by KatarinaKosaca »

VjecitiStudent wrote:Nekad davno, kada je ovo bila uređena država, zidovi su pucali isključivo zbog dunđerske gradnje.
Reći ću mojoj nani koja ima 84 godine i stalno kuka za starim vremenima da te pozove na kafu kad joj dođu jaranice, mislim da kolektivno prizivate stara vremena. Nema, prošlo, nekad bilo.... već postaješ naporan na svim temema sa nostalgijom... sad su neka druga vremena, neki drugi odnosi... i ničim se ne doprinosi ni temi ni novogradnji uzdasima za vremenima za kojima patiš..
VjecitiStudent

#503 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by VjecitiStudent »

KatarinaKosaca wrote:
VjecitiStudent wrote:Nekad davno, kada je ovo bila uređena država, zidovi su pucali isključivo zbog dunđerske gradnje.
Reći ću mojoj nani koja ima 84 godine i stalno kuka za starim vremenima da te pozove na kafu kad joj dođu jaranice, mislim da kolektivno prizivate stara vremena. Nema, prošlo, nekad bilo.... već postaješ naporan na svim temema sa nostalgijom... sad su neka druga vremena, neki drugi odnosi... i ničim se ne doprinosi ni temi ni novogradnji uzdasima za vremenima za kojima patiš..
Znači, dunđerska gradnja je neminovnost novog vremena?
:-)
bilic

#504 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bilic »

monalola wrote:Hvala svima na odgovorima :) Imam još jedno pitanje da li su i kod vas zidovi ispucali, meni su u Tibri rekli da zidovi pucaju jer se zgrada ugiba zato što je nova.... hmmm dokle će trajati to pucanje zidova, mislim vremenski i koliko treba proć da se zgrada konačno dovoljno ulegne pa da zidovi prestanu pucati :?
Prvi put za ovo cujem . u kojem si ulazu izvini i spratu ...
Last edited by bilic on 03/04/2013 20:41, edited 1 time in total.
piatc

#505 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by piatc »

bilic wrote:
Prvi put za ovo cujem . u kojem si ulazu izvini i pratu ...
I mene ovo interesuje :-?
KatarinaKosaca wrote:
A ti doprinosis tako sto nekvalitet pravdas kapitalizmom? :shock:
alchak.ba

#506 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by alchak.ba »

Onr zute zgradr na stupu tamo iza Dallasa.... Da li je ono jos jedan nastavak fuseraja i smeca ili mi se to samo cini?
bilic

#507 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bilic »

[color=
AK

TE KAD POGLEDA I VIDI PARKET . PROZORE . KUPATILO IZOLACIJU ... Tek onda može pisati na ovome forumu o izradnji i kvalitetu :dance:

U SVAKOJ NOVOJ ZGRADI NORMALNO DA IMA RAZNIH PROBLEMA . Al to je sve minimalno za kvalitet i cijenu stanova ...
A OVI VIJECITI STUDENTI SA OVAKVIM PRICAMA .. BEZZZZZZZZZZEEEEEE . ostani zauvijek STUDENT :thumbup: :-)
Last edited by bilic on 27/05/2013 20:44, edited 1 time in total.
dabarizmabra

#508 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by dabarizmabra »

...cuo sam i za jos jednu caku.
Naime, kada se prave predugovori, ima naznacena kvadratura stana, koja je na kraju uvijek za pola kvadrata ili kvadrat manja kad se dodje kod notara.

To se u ugovoru navodi kao da je kvadratura +- 3% zbog unutrasnje obrade zidova, ali nema niko kome stan bude veci za pola kvadrata, uglavnom bude manji, pa tu svako zijani jedno 1000 KM...
monalola

#509 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by monalola »

bilic wrote:TIBRA NUKLEUS 2 objekat B1 ulaz A
AKO NEKO ŽELI DA VIDI I POGLEDA STAN U KOJEM JA ŽIVIM .. BUJRUM VAM.

TE KAD POGLEDA I VIDI PARKET . PROZORE . KUPATILO IZOLACIJU ... Tek onda može pisati na ovome forumu o izradnji i kvalitetu :dance:

U SVAKOJ NOVOJ ZGRADI NORMALNO DA IMA RAZNIH PROBLEMA . Al to je sve minimalno za kvalitet i cijenu stanova ...
A OVI VIJECITI STUDENTI SA OVAKVIM PRICAMA .. BEZZZZZZZZZZEEEEEE . ostani zauvijek STUDENT :thumbup: :-)
Komšija još nam kaži broj stana da ti dođemo na kafu :-D Ja sam ustvari zadovoljna sa svojim stanom male greškice se poprave, jer su Tibrini radnici stvarno uslužni i na vrijeme obave sve što treba.... znači važno je da se problemčići mogu riješiti....
monalola

#510 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by monalola »

dabarizmabra wrote:...cuo sam i za jos jednu caku.
Naime, kada se prave predugovori, ima naznacena kvadratura stana, koja je na kraju uvijek za pola kvadrata ili kvadrat manja kad se dodje kod notara.

To se u ugovoru navodi kao da je kvadratura +- 3% zbog unutrasnje obrade zidova, ali nema niko kome stan bude veci za pola kvadrata, uglavnom bude manji, pa tu svako zijani jedno 1000 KM...
Meni je stan manji za 0.30m2 , ali dobro to i nije baš previše pošto stan kupujemo još dok ni temelj nije postavljen, sve je u životu rizik.... do sada sam zadovoljna a šta će pokazat vrijeme to ćemo vidjet...
dabarizmabra

#511 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by dabarizmabra »

monalola wrote:Komšija još nam kaži broj stana da ti dođemo na kafu Ja sam ustvari zadovoljna sa svojim stanom male greškice se poprave, jer su Tibrini radnici stvarno uslužni i na vrijeme obave sve što treba.... znači važno je da se problemčići mogu riješiti....
ovo je istina, u odnosu na divlji zapad u sektoru novogradnje u SA, stvarno su profesionalci, pa koliko-toliko postuju kupca, jos da nije ovih sitnih caka, ali generalno, raja su zadovoljna stanovima.

I ja razmatram opciju kupnje, pa se raspitujem...
bilic

#512 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bilic »

bilic wrote:
[b][color=#FF0000]monalola[/color][/b] wrote:Hvala svima na odgovorima :) Imam još jedno pitanje da li su i kod vas zidovi ispucali, meni su u Tibri rekli da zidovi pucaju jer se zgrada ugiba zato što je nova.... hmmm dokle će trajati to pucanje zidova, mislim vremenski i koliko treba proć da se zgrada konačno dovoljno ulegne pa da zidovi prestanu pucati :?
KOMŠINICE NE ODGOVORI NAM
bilic

#513 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bilic »

monalola wrote:
bilic wrote:TIBRA NUKLEUS 2 objekat B1 ulaz A
AKO NEKO ŽELI DA VIDI I POGLEDA STAN U KOJEM JA ŽIVIM .. BUJRUM VAM.

Komšija još nam kaži broj stana da ti dođemo na kafu :-D Ja sam ustvari zadovoljna sa svojim stanom male greškice se poprave, jer su Tibrini radnici stvarno uslužni i na vrijeme obave sve što treba.... znači važno je da se problemčići mogu riješiti....
USTVARI MI SMO KUPILI DVA STANA ... I SASTAVILI IH U JEDAN TAKO DA UKUPNO IMAMO 111 m 2 . sa balkonima 122 :lol: ...
Stan 10 i 11 .. SVE prepravke koje sam trazio u stanovima u izgradnji su uradili . Od struje , rusenja zidova , pomijeranja radijatora SVE SU MI UČINILI . ;-) . i na kraju sam pomislio u plačanju da ce mi nešto još prišit ali nisu :thumbup: A MOGLI SU ... i to + - 3 % je tacno manje je kod mene za skoro 2 kvadrata .. Ali sam zato u startu dobio bolju cijenu stana i ipak to je preko 100 kvadrata
bilic

#514 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bilic »

,“Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega.” ALAN FORD

“Tko spava, nije budan.”
holowey

#515 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by holowey »

valjda do prizemlja, ne d'o bog dalje :D

prije bih rekao da je to sto su na projektovane temelje napravili par spratova vise... neka vam je bog na pomoci :run:
monalola

#516 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by monalola »

bilic wrote:
bilic wrote:
[b][color=#FF0000]monalola[/color][/b] wrote:Hvala svima na odgovorima :) Imam još jedno pitanje da li su i kod vas zidovi ispucali, meni su u Tibri rekli da zidovi pucaju jer se zgrada ugiba zato što je nova.... hmmm dokle će trajati to pucanje zidova, mislim vremenski i koliko treba proć da se zgrada konačno dovoljno ulegne pa da zidovi prestanu pucati :?
KOMŠINICE NE ODGOVORI NAM
ja sam u zgradi A, ali ipak smo komšije :-D popucali su mi zidovi ali su mi to popravili u najkraćem nogućem roku i sad me strah da mi ponovo ne popucaju a valjda neće, jer prošlo je već pola godine od tad.....
Morales

#517 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Morales »

Meni su konretno ukrali jedan cijeli kvadrat stana tako...sto u novcu izadje 1500 KM. Uzas koji su lopovi oni skutori u Tibri. :x :x
bilic

#518 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bilic »

Morales wrote:

Meni su konretno ukrali jedan cijeli kvadrat stana tako...sto u novcu izadje 1500 KM. Uzas koji su lopovi oni skutori u Tibri. :x :x
:lol: HAHAHAA Moras shvatiti da je to svuda isto , a sad bi ti bila druga cijena stana ( gotovog ).

Tako da te isto izadze nisi izgubio 1500 KM NEGO SI KVADRAT PLATIO 2 do 3 posto vise :-)
UMIJESTO 1500 PLACAO SI GA 1530
Morales

#519 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Morales »

Bez obzira kako god...mamu im skutorsku.
Svicko

#520 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Svicko »

ELMAX wrote:
rimac wrote:
ELMAX wrote:trenutna temepartura u stanu 25 stepena ,vani 1 stepen
znaci dupli radijatori ipak nesto znace ..nije bas onako kako kazu dok se zgrada useli i vlazni zidovi...cisto da se zna da sam izgleda imala problem sa manjkom radijatora ili ti projekattibre fula teska ...
zahvaljujem se na savjetima ,podrsci i ironicnim replikama
pozzzzz 8) iz toplog B1 objekta :D
JOj temperatura 25. Ja u stanu držim na 21. U kancelariji bila 25, disat se nije moglo. SVe sam zatvorio da spustim na 22.

ne pratis "rimac" :lol: ja do juce nisam mogla ni 19 nagurat a termostat na 30 konstantno bio ,ne brini smanjila sam na 22 ahahha
ELMAX, molio bih te za pomoć.
Koliko si imala rebara na tu prostoriju prije nego što su ti promijenili radijator/radijatore?
Je li 11?

I koliko su ti sada stavili rebara ukupno u tu dnevnu prostoriju?
Jako mi je bitna ta informacija jer planiram kupovinu stana pa da se mogu unaprijed pripremiti za tu problematiku, plus dnevna će zbog dijeteta morati biti topla...

Valjda je standard 1 rebro na 1 metar kvadratni.

Hvala!
milojicabrzi

#521 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by milojicabrzi »

Svicko wrote:ELMAX, molio bih te za pomoć.
Koliko si imala rebara na tu prostoriju prije nego što su ti promijenili radijator/radijatore?
Je li 11?

I koliko su ti sada stavili rebara ukupno u tu dnevnu prostoriju?
Jako mi je bitna ta informacija jer planiram kupovinu stana pa da se mogu unaprijed pripremiti za tu problematiku, plus dnevna će zbog dijeteta morati biti topla...

Valjda je standard 1 rebro na 1 metar kvadratni.

Hvala!
Mislim da kod Tibre niko nema taj standard, uglavnom, otprilike dolazi 30 rebara na 40 kvadrata ili otprilike 1 rebro na 1,3-1,5 kvadrata.
Znaci, trazi da ti povecaju dnevnu sobu maksimalno ( i tu ima ogranicenja, kao sto su udaljenost zida i balkonskih vrata), pa se ne moze staviti bas 50% vise, eventualno se moze za dva do cetiri rebra povecati).
Stanar

#522 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Stanar »

Zanima me misljenje stanara Tibre na Stupu o aktuelnom problemu grijanja i tople vode?
Ja mislim da su duzni da nas drze prikljucenim na toplane, jer to pise u ugovoru?
dabarizmabra

#523 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by dabarizmabra »

Stanar wrote:Zanima me misljenje stanara Tibre na Stupu o aktuelnom problemu grijanja i tople vode?
Ja mislim da su duzni da nas drze prikljucenim na toplane, jer to pise u ugovoru?
Ni meni nije jasno kako ce se ovo rijesiti... U ugovoru pise da je u pitanju isporuka toplotne energije, ne pise nigdje odvojeno, grijanja i tople vode...tako da ne znam kako se moze tretirati ugradnja bojlera.

Mislim da ce grijanje ostati a topla voda ce cekati neka bolja vremena...

U sustini, stanari jesu osteceni, jer nemaju toplu vodu tokom ljetnih mjeseci, a placaju pausale za grijanje koji su 20-30 KM... u sustini, toplane ili Tibra, dodje ti to na isto.
Stanar

#524 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Stanar »

dabarizmabra wrote:
Stanar wrote:Zanima me misljenje stanara Tibre na Stupu o aktuelnom problemu grijanja i tople vode?
Ni meni nije jasno kako ce se ovo rijesiti... U ugovoru pise da je u pitanju isporuka toplotne energije, ne pise nigdje odvojeno, grijanja i tople vode...tako da ne znam kako se moze tretirati ugradnja bojlera.

Mislim da ce grijanje ostati a topla voda ce cekati neka bolja vremena...

U sustini, stanari jesu osteceni, jer nemaju toplu vodu tokom ljetnih mjeseci, a placaju pausale za grijanje koji su 20-30 KM... u sustini, toplane ili Tibra, dodje ti to na isto.
Apsolutno su duzni prema ugovoru, meni su rekli da ugradjuju bojlere samo onima koji to zahtjevaju, jer se zale na los pritisak tople vode. Sad su rekli da su ugasili kotlovnicu i bas ih briga. A da ce pri tom povecati cijene pausala, je su na gubitku?!?
Smrznuta

#525 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Smrznuta »

Ma ljudi ovo je stasno. Ugasili su nam grijanje, toplu vodu i jos mi pokusavaju uvaliti bojler. I ovako mi iskace struja kad stignem sa posla kuci. Dok upalim ringlu, rernu, djeci grijalicu u sobi( navecr je hladno jer na nasoj strani nema sunca nikad) i jos mi bojler fali. Treba da zivim valjda po rezimu i da vodim kalendar kad sta palim po kuci.
Kad smo kupovali stan bas nam je to grijanje tokom godine i tpola voda bez bojlera bili veliki +. Nas cetvero a i zbog stalne mogucnosti grijanja smo se lakse odlucili za stan koji nije osuncan.
Sad smo porodicno smrznuti narocito ujutro i navecer a kupaltilo je drama hladno za kupanje.
Samo meni se cini da ovdje na Stupu sve zive neki po kojima mozes gaziti kako hoces. Isto maloumni svi odmah sretni sto su bojler dobili ( valjda sto i je djaba). Ovom stanovnistvu ovdje mozes sve srvirati niko se ne buni niti ganja svoja prava a glavu dajem da nisu ni ugovor procitali.
Post Reply