Znam covjek koji je naplatio par hiljada jer su isto uradili. Al njegova prednost je bila sto su to uradili na nekoj zemlji koju je naslijedio i ne koristi pa ga nije smetalo. Nije ni zurio advokat pa je dobio neke solidne pare.
Problemi sa komšijama
Moderator: anex
-
sale07
#501 Re: Problemi sa komšijama
- Haris.ba
-
sale07
#503 Re: Problemi sa komšijama
- Isner
#504 Re: Problemi sa komšijama
Ako stub pobode Elektroprivreda, to Bog više ne izmjesti... Ako su BH Telecom ili Telemach banderaši, onda ima šanse...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#505 Re: Problemi sa komšijama
mene došli pitat slažete li se da još jedan stub bude u vašem imanju
reko slažem ali neka i on bude uz rub imanja
i nista od toga jer je bilo preskupo liku za brvnaru pa odustao s uvođenjem struje
reko slažem ali neka i on bude uz rub imanja
i nista od toga jer je bilo preskupo liku za brvnaru pa odustao s uvođenjem struje
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#506 Re: Problemi sa komšijama
Bump!_BataZiv_0809 wrote: ↑05/03/2026 17:20 Sta uraditi kad ti se neko parkira pred garazu?
Nisam stalno tu, znam da je iz komsiluka tj vidjao sam to auto, znam da znaju da sam imao smrtni slucaj i da je osoba cija je garaza preminula i da smo sad svi rjedje tu.
Da li da mu ostavim poruku za brisac kad odem naredni put, bio ne bio ispred garaze? Ili da odmah zovem muriju?
- nepass1
#507 Re: Problemi sa komšijama
Napravis se lud i odmah policiju, nisi znao cije je auto_BataZiv_0809 wrote: ↑06/03/2026 11:19Bump!_BataZiv_0809 wrote: ↑05/03/2026 17:20 Sta uraditi kad ti se neko parkira pred garazu?
Nisam stalno tu, znam da je iz komsiluka tj vidjao sam to auto, znam da znaju da sam imao smrtni slucaj i da je osoba cija je garaza preminula i da smo sad svi rjedje tu.
Da li da mu ostavim poruku za brisac kad odem naredni put, bio ne bio ispred garaze? Ili da odmah zovem muriju?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#508 Re: Problemi sa komšijama
Ma to i kontam.nepass1 wrote: ↑06/03/2026 11:25Napravis se lud i odmah policiju, nisi znao cije je auto_BataZiv_0809 wrote: ↑06/03/2026 11:19Bump!_BataZiv_0809 wrote: ↑05/03/2026 17:20 Sta uraditi kad ti se neko parkira pred garazu?
Najvise me ljuti sto nema cestito ni 2 mjeseca kako je vlasnik preminuo i sto je ovo vec krenulo.
- Haris.ba
#509 Re: Problemi sa komšijama
I kod mene je isto. Kad sam odselio poceli parkirati i snijeg nabacivati da ne mozes ni prici garazi._BataZiv_0809 wrote: ↑06/03/2026 11:27Ma to i kontam.
Najvise me ljuti sto nema cestito ni 2 mjeseca kako je vlasnik preminuo i sto je ovo vec krenulo.
Stavi znak na vrata zabranjeno parkiranje i zovi policiju.
Taj znak je meni bolje nego natpis ostavljati, da nema suplje nisam znao.
Sad sam instalirao mikro kameru koja izgleda ko glava sarafa, pratim na mob. i samo zivkam policiju.
- nepass1
#510 Re: Problemi sa komšijama
Ja kupio garazu cim me nema par dana neko pred garazom, treci put poludio (vozio 500km, navecer dosao auto pred garazom, ja jedva gledam)_BataZiv_0809 wrote: ↑06/03/2026 11:27Ma to i kontam.
. Reko naredni put samo benzinom polijem i nek ide sve u pm i auto i zgrada i ja. Od tad ni jedno parkiranje nisam imao pred garazom
U biti kod nas sta god krenes na fin nacin rjesiti poseru te, a fakat gledam da fino sve zavrsim. Kad poludis onda moze sve, jos se izvine
-
Sociolog
#511 Re: Problemi sa komšijama
Dobro jutro,nepass1 wrote: ↑06/03/2026 12:41Ja kupio garazu cim me nema par dana neko pred garazom, treci put poludio (vozio 500km, navecer dosao auto pred garazom, ja jedva gledam)_BataZiv_0809 wrote: ↑06/03/2026 11:27Ma to i kontam.
. Reko naredni put samo benzinom polijem i nek ide sve u pm i auto i zgrada i ja. Od tad ni jedno parkiranje nisam imao pred garazom
U biti kod nas sta god krenes na fin nacin rjesiti poseru te, a fakat gledam da fino sve zavrsim. Kad poludis onda moze sve, jos se izvine
100% si upravu
Ne mozes s nasim narodom nikako fino, i dogovorom, svi tjeraju neku silu, neku drskost, sitni marifetluk.
-
kao_kaoty
#512 Re: Problemi sa komšijama
Sta uraditi sa komsijom koji redovno osteti moj auto kada otvara vrata svog auta. Parking se nalazi u podzemnoj garazi.
Vec sam pricao sa njim u vezi ovoga, ali idalje nalazim nova ostecenja u visini njegovih vrata…
Da li ubaciti neku kameru u auto i skupiti par dokaza, pa to prijaviti policiji? Iako mi se to ne da raditi, volio bih problem rijesiti sa komsijom direktno.
Vec sam pricao sa njim u vezi ovoga, ali idalje nalazim nova ostecenja u visini njegovih vrata…
Da li ubaciti neku kameru u auto i skupiti par dokaza, pa to prijaviti policiji? Iako mi se to ne da raditi, volio bih problem rijesiti sa komsijom direktno.
-
made_in_sarajevo
#513 Re: Problemi sa komšijama
U 90% slucajeva nece se nista sa komsijama rijesiti osim fizickog nasilja pa ko koga. Svi smo u kurcu, svi znaju nekoga u policiji ili opcini i dzaba prijavljivati. Juce u grand centru hadzija ostavio auto u traci da plati parking i cura stala iza svira mu i kaze gospodine pomaknite auto, ne mozete ovdje stati i placati. Ima nas 4-5 na placanju vec i komentar ovog "gospodina" je bio eto ti ces mi reci gdje cu stati, sta je.
Kad je lord rekao, ponavljaj za mnom, nema vise gospode u Sarajevu. Ljudi vizionari ko nadrealisti
Kad je lord rekao, ponavljaj za mnom, nema vise gospode u Sarajevu. Ljudi vizionari ko nadrealisti
-
moee
#514 Re: Problemi sa komšijama
Jučer krenem da izađem sa parkinga između EP i Robota Socijalno, kad ispred na rampi stoji G6. Čekam minut-dva da skenira kartu i izađe, a iza mene već još 2-3 auta. U neka doba izlazi gospođa iz G6 i kaže da je izgubila kartu i čeka nekog da dođe...čeka na rampi hej 
-
hali gali halid
#515 Re: Problemi sa komšijama
Ja imam problem sa komšinicom iznad, znači golubovi imaju mjesto prebivališta na njenom balkonu, kad god joj skrenem pažnju navodno ih ne hrani već ih je njena pokojna majka hranila i tako naučila da dolaze tu. A meni na balkonu haos koliko nanesu prljavštine, kenjaju odozgo, perje itd. Ne znam kako ih se riješiti.
- problemnatravunu
#516 Re: Problemi sa komšijama
Neki ljudi su strahovito mentalno ograničeni, uz to samoživi , i bez trunčice empatije
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#517 Re: Problemi sa komšijama
Kod nas komsija sa kojim smo balkon do balkona hranio golubove/bacao hljeb na nas balkon.hali gali halid wrote: ↑08/03/2026 06:28 Ja imam problem sa komšinicom iznad, znači golubovi imaju mjesto prebivališta na njenom balkonu, kad god joj skrenem pažnju navodno ih ne hrani već ih je njena pokojna majka hranila i tako naučila da dolaze tu. A meni na balkonu haos koliko nanesu prljavštine, kenjaju odozgo, perje itd. Ne znam kako ih se riješiti.
Bukvalno tako. Ne mogu se prestati cuditi primjerima samozivosti.problemnatravunu wrote: ↑08/03/2026 06:54Neki ljudi su strahovito mentalno ograničeni, uz to samoživi , i bez trunčice empatije
Cuj stala na rampu i ceka da joj neko donese kartu a ostali nek cekaju.
Nedavno u Jumbu lom, redovi, haos, ide zenska i na glas pita moze li se otvoriti jos jedna kasa, kad su joj rekli da ne moze kaze zenska SAD JA MORAM CEKAT U REDU.
Ne vje ro va tnoooo
-
QSuzi
#518 Re: Problemi sa komšijama
joj ti komšije, svaka mu čast
Idem bacati ovima ispod
-
zigson
#519 Re: Problemi sa komšijama
E majku jebali eto sta drugo da kazem. Nisu dovoljno fasovaliIsner wrote: ↑05/03/2026 11:36 To je odraz naše opšte kulture.. Preko puta zgrade ima granap gdje lokalni pipići dekaju pive, kako kojem natuži, dođe pod prozor, prisloni ga uz zgradu i zapišava.. Smrad urina se osjetio i na zadnjem spratu.. To vidjela i fina gradska raja koja tuda šeta pa se i oni pridružili.. jebote pa mi smo dežurali, zvali inspekcije, svađali se, nekoliko njih i fasovalo, ništa.. Taj smrad urina rijecima se vjerodostojno opisati ne može... Nabavili i senzor reflektor, ne bi li ih bar tako otjerali, ništa ni to.. Sasjekli živice i neko stablo da se ne mogu sakrivati žbunjem i krošnjom, opet ništa.. Isto grupa retardiranih stanara, dežuramo da neko ne piša ispod prozora...
Onda su iz policije poslali svoje bukvalno da dan/noć dežuraju u parku preko puta.. Trebalo je da policajci dežuraju skoro dva mjeseca kako bi se stoka odvikla da se tu ne piša... Kaže policajac da su za taj period napisali preko deset hiljada maraka kazne za vršenje nužde na javnom mjestu..
Lokacija: Pofalići, kod Vilsa... znaci, nije Kalinovik ni jebena Međeđa nego Pofalići...
-
zigson
#520 Re: Problemi sa komšijama
Ma neki spektar autizma ima 80% ljudiproblemnatravunu wrote: ↑08/03/2026 06:54Neki ljudi su strahovito mentalno ograničeni, uz to samoživi , i bez trunčice empatije
-
dek
#521 Re: Problemi sa komšijama
Moj hairlija iznad pusti neko life coach self help/sleep predavanje ili šta već , u 8 naveče i ostavi do 6 ujutro dok se ne probudi. To u toku dana ne bi bio problem ali navečer kad se svi ostali zvukovi priguše itekako se čuje, zajedno sa vibracijom.
Znači tortura, zaspati je vrlo teško.
Ne znam ima li ko sličnih iskustava, je li normalno da se tv odvrne i radi cijelu noć i jutro ali bukvalno. Svjestan sam mana života u zgradama ali zar i u 4 ujutro brate.
Lik je inače idiot, mi mu ostavimo poruku on je vrati. Zaprijetili smo i policijom ali ne znam da li ima fajde, jer nije sad ona glasna muziku da da može biti kazna i sl.
Ideas?
Znači tortura, zaspati je vrlo teško.
Ne znam ima li ko sličnih iskustava, je li normalno da se tv odvrne i radi cijelu noć i jutro ali bukvalno. Svjestan sam mana života u zgradama ali zar i u 4 ujutro brate.
Lik je inače idiot, mi mu ostavimo poruku on je vrati. Zaprijetili smo i policijom ali ne znam da li ima fajde, jer nije sad ona glasna muziku da da može biti kazna i sl.
Ideas?
-
tokio25
#522 Re: Problemi sa komšijama
Iskoristi i postani bolji covjek uz ta life sranja 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#523 Re: Problemi sa komšijama
To je zrelo za prijavu policiji za krsenje kucnog reda.
-
dek
#524 Re: Problemi sa komšijama
Pa to ću morati ako se nastavi ali kome god kažem ide ona priča ''druže, živiš u stanu, to je normalno, trpi ko i svi'', ''pa ne pušta muziku glasnu, ne možeš mu ništa, nema policija osnova za kaznu''.
-
tokio25
#525 Re: Problemi sa komšijama
al istina ako ne prelazi xx decibela ne mozes nista
sad ne znam koliko je to decibela provjeri
to sto ti cujes mozda bolje nego ostali jbg
mozda jer su tanki zidovi i sl pa cujes kako prica a kamoli muziku prica sa tv-a itd
sad ne znam koliko je to decibela provjeri
to sto ti cujes mozda bolje nego ostali jbg
mozda jer su tanki zidovi i sl pa cujes kako prica a kamoli muziku prica sa tv-a itd