Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Energični leptir

#501 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Energični leptir »

antimobbing wrote:
VjecitiStudent wrote:
antimobbing wrote: Nemoj sada demagoški prebacivati lopticu. :D
Pitanja su sasvim jasna i traže transparentne odgovore. Zato, da ponovim opet pitanje ali u jasnijem obliku: Navedite mi samo konkretne razloge, zbog čega bi jedan moderan čovjek 21 vijeka kojem su dostupne sve vrste informacija recimo na internetu, slijedio ideologiju iz prošlog stoljeća koju propagirate, na isti onaj način kao što su tu ideologiju slijedili ljudi iz 19 i 20 vijeka, koji uopće nisu imali ovakav pristup informacijama?
A zbog cega bi onda taj isti moderni covjek 21. vijeka bio religiozan?
Prvenstveno zbog naučnih saznanja iz 21 vijeka koja su na primjer opisana u Kur'anu prije 1.400 godina.
Opet ponavljam malo više koristiti televiziju, Google pretraživać ili Youtube kanal ... :D

Zijeeeeeeeeeeeeeeeev:http://www.youtube.com/user/TheIslammiracle
elSaik

#502 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by elSaik »

Masoni židovi ne mogu, djeda mraz može. E čudnih li kriterija...
Energični leptir

#503 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

elSaik wrote:Masoni židovi ne mogu, djeda mraz može. E čudnih li kriterija...
Je li to onaj Jevrej, mason i komunista obučen u crveno, koji je ustvari pedofil, koji žrtvuje hrišćansku djecu, bode hostije ekserima da bi ponovo razapeo Isusa, a poklone, koje koristi kao mamac, ustvari ukrade od muslimanske siročadi! Da to je on! Preobučeni Karl Marx!
Last edited by Energični leptir on 19/10/2011 16:01, edited 1 time in total.
Spejs

#504 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Spejs »

elSaik wrote:
Spejs wrote:
elSaik wrote:Opet o Jevrejima i masonima....
Image

Pa kad već pominješ masone onda mi reci zbog čega vam Lenjin leži u piramidi?
Jer je mrtav.
Ma nemoj?

Pa koji kurac vam Lenjin radi u piramidi?

U masonskoj piramidi!

Mogao bi uskoro i na dolaru dobiti svoju sliku pa vi slijepi indoktrinirani sljedbenici opet ne bi progledali.

Isto tako raji iz Lukavice, kojoj je Gavrilo Princip zakletva, poručite da malo pročitaju o njegovim putovanjima u London i Pariz, i na koji je način njegov pištolj završio u britanskom muzeju.
elSaik

#505 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by elSaik »

Misteriiiiiii.
Energični leptir

#506 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Isto tako raji iz Lukavice, kojoj je Gavrilo Princip zakletva, poručite da malo pročitaju o njegovim putovanjima u London i Pariz, i na koji je način njegov pištolj završio u britanskom muzeju.
:-) :-) :-) Je li tamo susreo gmazove mjenjače oblika, koji su se htjeli obračunati sa svojim odmetnutim gmazom Ferdinandom, a na nagovor ljudi delfina sa Sirijusa? :-) :-) :-)
The 51st State

#507 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by The 51st State »

sta vi kontate za bosnu, to recite, pa da onda vidimo ima li smisla dalje pratiti ovaj topik?
HM 2011

#508 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by HM 2011 »

Idemo redom - Energični leptir:

izvoza2 jeftinih proizvoda na strana tržišta što je dovodilo i dovodi do masovnog umiranja od gladu i to dok SAD i EU nemilosrdno uništavaju viškove hrane kako bi se zaštitile tržišne cijene.

----------------------------------

Najveći svjetski proizvođač hrane je Brazil, pretvaranjem amazonskih prašuma u plodne oranice koje kontinuirano navodnjava, ima dovoljno viškova hrane da niko ne bude glada, međutim od hrane pravi BIO GORIVO, BIO DIZEL....

Tako da opaske o EU i USA koji proizvode onoliko koliko im treba jer je sve podložno subvencijama, nisu na mjestu...

------------------------------------
Mlada Bosna u okviru JOSD-a se dakle ograđuje i odriče od buržoaskih i zastarjelih nacionalističkih ideologija, pojedinih članova ubrojenih u Mladu Bosnu, posebno kada je riječ o kasnijim nacionalističkim ubjeđenjima Vase Čubrilovića, kojih se nakon Drugog svjetskog rata i sam odrekao.

--------------------------------------

Mlada Bosna, JODS, i komplet grupa, ako želite pomoći ovom društvu, prvo zovite stvari pravim imenom.....
Nacionalizma u Bosni i Hercegovini nema, i svim silama se mnogi neprijatelji Bosne i Hercegovine, suživota različitih etničkih skupina, trude da BH nacionalizma u BiH nema....

Nazivanjem Etničkih interesa, etnokrata nacionalistima, uništavaš Bosnu i Hercegovinu - ne samo ti nego mnogi. Dajete im prava koja im ne pripadaju.... Ujedno više nacija znači i podjelu BiH, pa je to jedan od preduvjeta za koflikt, koji kontinuirano izgrađujete prvo u svojim glavama, a nakon toga je jedna šibica do manifestacije na terenu.....

BiH je jednonacionalna država, u kojoj žive građani BosanskoHercegovačke nacionalnosti i raznih etničkih pripadnosti, među kojima kao dominantne stoje tri konstitutivne... Naučite se tome ako već želite pomoći društvu...

Ujedno nacionalizam bilo koje nacije je šovinistički po prirodi, i to je provedeno kroz vladajuće zakone, a ogleda se u činjenici da ako nemaš državljanstvo države na čijem si tlu, organi vlasti te smatraju strancem.... Šovinistički, ali tako stoje stvari.... svugdje u svijetu pa tek onda kod nas....

U suprotnom, ako se ne budemo ponašali kao čitav svijet oko nas, ako ne budemo radili u našem opštem javnom interesu, ako ne budemo gradili zajedništvo, tj. NACIONALIZAM Bosne i Hercegovine, prijeti nam njegovanje nekog tuđeg nacioanlizma, koji takođe nije ništa drugo nego Nacionalizam.....

Pa ako ću da već jedem nešto :-) barem ću da jedem svoje, domaće.....

Kako god okreneš - Morate biti veći BH nacionalisti, ali i dalje ljevičari (naše različitosti su osobina naše Nacije, svako selo ima svoju specifičnu nošnju, svaki grad svoj specifični naglasak)
---------------------------------------

Posjeti pročitaj, razmisli....

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=89214
StudentskiIC

#509 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by StudentskiIC »

The 51st State wrote:sta vi kontate za bosnu, to recite, pa da onda vidimo ima li smisla dalje pratiti ovaj topik?
Sa njihovog sajta, iz ove teme na kojoj pišu pripadnici pokreta se da vidjeti odgovor, a i iz "okupacije".

Ništa novo, reciklaža napuhanih slogana i parola i davno prevaziđene ideje. Gomila bezlična.
VjecitiStudent

#510 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by VjecitiStudent »

antimobbing wrote:
VjecitiStudent wrote:
antimobbing wrote: Nemoj sada demagoški prebacivati lopticu. :D
Pitanja su sasvim jasna i traže transparentne odgovore. Zato, da ponovim opet pitanje ali u jasnijem obliku: Navedite mi samo konkretne razloge, zbog čega bi jedan moderan čovjek 21 vijeka kojem su dostupne sve vrste informacija recimo na internetu, slijedio ideologiju iz prošlog stoljeća koju propagirate, na isti onaj način kao što su tu ideologiju slijedili ljudi iz 19 i 20 vijeka, koji uopće nisu imali ovakav pristup informacijama?
A zbog cega bi onda taj isti moderni covjek 21. vijeka bio religiozan?
Prvenstveno zbog naučnih saznanja iz 21 vijeka koja su na primjer opisana u Kur'anu prije 1.400 godina.
Opet ponavljam malo više koristiti televiziju, Google pretraživać ili Youtube kanal ... :D
Mozes li nam opisati ta saznanja opisana prije 1400 godina?
Stojadin

#511 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Stojadin »

antimobbing wrote: Pitanja su sasvim jasna i traže transparentne odgovore. Zato, da ponovim opet pitanje ali u jasnijem obliku: Navedite mi samo konkretne razloge, zbog čega bi jedan moderan čovjek 21 vijeka kojem su dostupne sve vrste informacija recimo na internetu, slijedio ideologiju iz prošlog stoljeća koju propagirate, na isti onaj način kao što su tu ideologiju slijedili ljudi iz 19 i 20 vijeka, koji uopće nisu imali ovakav pristup informacijama?
Haj ti prvo reci kakve su to "sve vrste informacija" :-)

Mozes otic, npr., na Conservapediu i procitat kako je Staljin ubio 213456789765843 milijardi tisuća hiljada stotina ljudi, Mao 2345678907654 milijardi, kako je komunizam poslan od Sotone da nas testira, itd. itd. Jel takve informacije? Iako su ti fino 20 puta ljudi rekli da nit prate Staljinizam, nit Maoizam, nit sta ja znam.

I ti isto tako fino mozes otic an Google i naci sta je ustvari ta "ideologija" koju oni propagiraju, i kada to sve fino iscitas, samo ce ti nadoc zasto bi danas moderni covjek 21. vijeka slijedio tu ideologiju.
antimobbing wrote: Prvenstveno zbog naučnih saznanja iz 21 vijeka koja su na primjer opisana u Kur'anu prije 1.400 godina.
Pa eto, i mi tako zbog saznanja iz 21 vijeka koja su na primjer opisana u Kapitalu prije 150 godina.
Opet ponavljam malo više koristi televiziju, Google pretraživać ili Youtube kanal ... :D
HomeSweetHome

#512 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by HomeSweetHome »

Mislim da ova tema treba pod kljuc, definitivno se vise nema sta reci, ovo je postalo pre*eravanje i argumentacija u stilu: "moj tata je jaci od tvog tate" i "jesmo mi to i to, a sta ste tek vi"! Infantilno i neozbiljno. Ovakvim pristupom tesko da cete i moju staru majku ubijediti u nesto...
zeleni walter

#513 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by zeleni walter »

Stojadin wrote: Pa eto, i mi tako zbog saznanja iz 21 vijeka koja su na primjer opisana u Kapitalu prije 150 godina.
kako ovo objasnit

http://www.youtube.com/watch?v=YEeLmPTa ... re=related
HomeSweetHome

#514 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by HomeSweetHome »

Mozda Kapitalom? :-)
Stojadin

#515 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Stojadin »

zeleni walter wrote:
Stojadin wrote: Pa eto, i mi tako zbog saznanja iz 21 vijeka koja su na primjer opisana u Kapitalu prije 150 godina.
kako ovo objasnit

http://www.youtube.com/watch?v=YEeLmPTa ... re=related
Nemam pojma, nit me zanima..
MUNAFIK

#516 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by MUNAFIK »

Ja cu vam odmah iskreno reci, ja kao bosnjak, musliman, koji je drustveno angazovan i koji zaista podrzava promjene i svjestan sam da one MORAJU doci, i koji ne podrzava nikakve ''vehabije'' vas pokret je meni ne prihvatljiv. Vi se zalazete za stvari koje ja kao musliman nikada ne mogu podrzati. Islam se jednostavno ne moze drzati samo u sebi i samo medju zidovima dzamije ili kuce, svako ko ima za cilj da ga ''stavi'' medju 4 zida narusava moju slobodu, i cjelokupnu koncepciju moje vjere, a ja je zaista necu dati, a kada kazem ja, vjerujete to je veliki broj ljudi koji misle na ovaj nacin...

U vasem odgovoru na grafit neke budale na Vjecnoj vatri, ste pokazali sta mislite o muslimanima, Islamu i IZ... A ovo objasnjenje kako su fakulteti fabrike islamskih fanatika dokazuje kako vi postupate sa onima koji ne misli kao vi.

Po tom principu za vas svako moze biti ISLAMSKI FANATIK jer ja zaista u Sarajevu nigdje ama bas nigdje i nikad nisam ni vidio ni cuo da je i jedan fakultet napravio bar jednog islamskog fanatika... Dakle samovoljno etiketiranje ljudi na osnovu kojeg onda im onako vrlo jednostavno proglasite SMRT je nesto protiv cega cu se ja zaista boriti... Vi ste jedna opasna ljevicarska grupa koja ce meni i mom nacinu zivota, postati realna prijetnja ako ojacate, a to sve jos vise dobija na znacenju ako se uzme u obzir da neki vasi clanovi slave teroristu Pincipa...
Last edited by MUNAFIK on 20/10/2011 00:36, edited 1 time in total.
poznanik

#517 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by poznanik »

MUNAFIK wrote:Ja cu vam odmah iskreno reci, ja kao bosnjak, musliman, koji je drustveno angazovan i koji zaista podrzava promjene i svjestan sam da one MORAJU doci...
Koje promjene ti očekuješ?
MUNAFIK

#518 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by MUNAFIK »

poznanik wrote:
MUNAFIK wrote:Ja cu vam odmah iskreno reci, ja kao bosnjak, musliman, koji je drustveno angazovan i koji zaista podrzava promjene i svjestan sam da one MORAJU doci...

Sigurno NE one koje ce ogranicavativ moju vjeru i moj nacin zivota...
poznanik

#519 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by poznanik »

MUNAFIK wrote:
poznanik wrote:

Sigurno NE one koje ce ogranicavativ moju vjeru i moj nacin zivota...
Pa to je i zakonom zabranjeno. Čak i u ranijoj državi nije bilo ograničenja vjerskih prava i sloboda, ali to nije tema ove diskusije. Međutim, nisi odgovorio: Koje promjene očekuješ?
Max Bunker

#520 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by Max Bunker »

antimobbing wrote:
Energični leptir wrote:
antimobbing wrote:Pitanja za vas:
Zbog čega bi vas slijedio jedan moderan čovjek kojem su u današnje vrijeme dostupne sve vrste informacija o ideologiji iz prošlog vijeka koju vi propagirate?
Da li stvarno mislite da ćete vašom ideologijom iz prošlog vijeka privući modernog čovjeka kome su danas recimo na internetu dostupne sve vrste informacija o ideologiji koju propagirate, na isti način mlatarajući zastavama i parolama kao što je ta ideologija privukla mase u devetnaestom i dvadesetom vijeku kada ljudima uopće nisu bile dostupne informacije u ovolikoj mjeri, niti su uopće znali o čemu se radi?
Očigledno da ne koristiš kako treba "dostupnost" informacija, pa nisi pročitao šta smo gore, samo nekoliko postova iznad napisali, glede staljinizma! Eto, hajdemo, započeti jednu otvorenu diskusiju! O čemu se zapravo radi? Zavjeri Jevreja, masona, satanista i gmizavaca koji se pretvaraju u ljude?
Nemoj sada demagoški prebacivati lopticu. :D
Zato sto politicko uredjenje se zasniva na odredjenoj ideologiji pa tako imas fasisticku ideologiju, komunisticku, socijalisticku, kapitalisticku, liberalnu itd. a upravo je socijalizam, nekako najblizi onome sto radnik hoce a to je sistem u kojem ga nece gazda iskoristavati i tretirati kao robu.
MUNAFIK

#521 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by MUNAFIK »

poznanik wrote: Pa to je i zakonom zabranjeno. Čak i u ranijoj državi nije bilo ograničenja vjerskih prava i sloboda, ali to nije tema ove diskusije. Međutim, nisi odgovorio: Koje promjene očekuješ?
To sta nije bilo reci mojoj porodici dedi i nani a i roditeljima kojji su bili uvjek ''donji'' jer su isli u dzamiju, to oni nis izmislili nego tako im je bilo i sta god neko rekao ne moze promjeniti tu istinu... Jedino ako vi shvatate vjerska prava i slobode kao ili dzamija ili sluzba onda ste u pravu mogao si birat samo jedno od toga... Ali to nije nikakvo pravo to ima svoje ime a nije SLOBODA!!! al to nije tema....

Prije svega ocekujem promjene na nivou pojedinaca i njihovom odnosu prema samom sebi, svojoj porodici i svom dostojanstvu (ranije sam vjerovao u neke drge promjene ali dok se mi ne promjenimo nista od toga). Kada se to promjeni onda ce ostale stvari krenuti na bolje, jer onda nece ni SDA ni SDP ni SNSD moci da svoje bliznje i dalje rodjake i prijatelje i duznike namiruje preko ledja obicnog covjeka...

Ja savrseno razumijem momke iz JOSDA i u neku ruku podrzat cu i ideju bunta, protesta kao sto sam radio i ranije kada je pokret DOSTA! ili akcija gradjana radila takve stvari, znajuci pritom da to direktno ide u korist (u tom slucaju SDP-u) ali opet sam dao podrsku nadajuci se da ce konacno doci vrijeme da odgovorni i ODGOVARAJU ali eto ispostavilo se da smo radili ''prljavi'' posao za nove foteljase i njihove sinovce... Jedino JOSD i ja se ideoloski razlikujemo, oni su vec poceli sa samovoljnim etiketiranjem ljudi i institucija kao fanaticnim islamistima i kao takvima proglasavaju SMRT i to nikako nije dobro i ja radi toga nikako necu sa njima zajedno stati koliko god imali istog '''neprijatelja'' jer ono sto oni nude nema nikakvu buducnost ovdje, moze nas samo odvesti u jos vece podjele...
poznanik

#522 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by poznanik »

MUNAFIK wrote:...Prije svega ocekujem promjene na nivou pojedinaca i njihovom odnosu prema samom sebi, svojoj porodici i svom dostojanstvu (ranije sam vjerovao u neke drge promjene ali dok se mi ne promjenimo nista od toga). Kada se to promjeni onda ce ostale stvari krenuti na bolje, jer onda nece ni SDA ni SDP ni SNSD moci da svoje bliznje i dalje rodjake i prijatelje i duznike namiruje preko ledja obicnog covjeka...

Ja savrseno razumijem momke iz JOSDA i u neku ruku podrzat cu i ideju bunta, protesta kao sto sam radio i ranije kada je pokret DOSTA! ili akcija gradjana radila takve stvari, znajuci pritom da to direktno ide u korist (u tom slucaju SDP-u) ali opet sam dao podrsku nadajuci se da ce konacno doci vrijeme da odgovorni i ODGOVARAJU ali eto ispostavilo se da smo radili ''prljavi'' posao za nove foteljase i njihove sinovce...
Poprilično korektan komentar, priznajem, i podržavam tvoje "očekivanje".

Ne misliš li da je svaki način, svaki oblik borbe za bolji i kvalitetniji život građana, pa ponekad i u organizaciji grupa i pojedinaca čiji se ideološki stavovi razlikuju, više potrebniji građanima nego tom organizatoru?

Šta je bitnije za ljudsku zajednicu, posebno za njenu jedinku: slijed raznih ideologija, koje u konačnici omogućavaju i ostvaruju korist samo uskoj grupi ili istaknutim pojedincima, a ostalim prividnu ili manje vrijednu, ili protivljenje svakom obliku potčinjavanja gruboj većini, odnosno - istrajavanje ka sopstvenoj neovisnosti od njihovog interesa?
Energični leptir

#523 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Vi se zalazete za stvari koje ja kao musliman nikada ne mogu podrzati. Islam se jednostavno ne moze drzati samo u sebi i samo medju zidovima dzamije ili kuce, svako ko ima za cilj da ga ''stavi'' medju 4 zida narusava moju slobodu, i cjelokupnu koncepciju moje vjere, a ja je zaista necu dati, a kada kazem ja, vjerujete to je veliki broj ljudi koji misle na ovaj nacin...
Šta ti to znači "sloboda vjere" izvan potpune slobode da je prakticiraš? Ova današnja grozota u kojoj one, budući da su u sprezi sa državnim institucijama, nameću svoja pravila kako hoće? Pa tako Kačavenda razruši ljudima kuće i sagradi svoj Versaj, na igralištu na kojem sam se igrao kao dijete, uprkos peticiji stanara svih vjeroispovjesti protiv toga, osvane džamija? To nije sloboda, nego pophodžokratija! To što danas postoji nije nikakva "sloboda" nego diktatura, gola sila u kojoj je popovima i hodžaa dopušteno da rade šta god hoće dok govore da sam Bog podržava ovakav sistem! E, te "slobode" neće biti! Vjerske zajednice će u buućem društvu biti ravnopravan partner u društvenom dogovoru, a ne dominantne! Mi smo protiv klerikalizma i to ne krijemo! U pogledu fakulteta, ne znam na koje s fakultete ti išao, ali mi jako dobro znamo kakve smo stvari slušali na predavanjima i kakvim ispranim nacionalističkim mozgovima to rezultira.
HomeSweetHome

#524 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by HomeSweetHome »

Sta kazete, cuj i u SFRJ bilo zakonom zagarantovana vjerska sloboda? :D Grohotom se smijem (zapravo mi se place)...
Recite to onima koji su redovno odvodjeni na "informativne razgovore", a nekad su znali dooobro oduziti ti razgovori, recite to onima koji su robijali, i potomcima onih koji su otisli na "infromativni" i nikad se vise nisu vratili...

Slazem se, Leptire, za Kacavendin Versaj u BL, i za dzamije koje nicu na svakom cosku. Ali stvari trebaju da se nazivaju pravim imenom, to nema nikakve veze sa vjerskom slobodom odnosno njenom definicijom. Za mene je Kacavenda cetnik koji na ovaj nacin pokusava bez puske (za sad) da napravi etnicki cistu BL, a ovo drugo je pranje savjesti islamskih zemalja koji ovim potezima gradnje super-mega-giga skupih i ogromnih dzamija pokusavaju da amnestiraju sebe od svega sto rade u svojim zemljama u prvom redu, a onda i onoga sto ne rade za druge muslimanske zemlje. S druge strane, oboje je losa investicija.
I povuci malo rucnu s tim usklicnicima, i tom iskljucivosti da necega nece biti, vrlo si blizu da predjes granicu poslije koje nema povratka. Mozes ti sta god hoces pricati, ali Vrhovni poglavar Islamske zajednice je za mene autoritet kao institucija, bez obzira sto mislim da bi tu funkciju mogao obnasati i neko drugi, mnogo bolje. I to nikakve revolucije nece promijeniti.
Llijepo je rekao Munafik, koliko god da imamo zajednickog neprijatelja, postoje stvari koje su iznad svega i zarad kojih ja ne zelim stati uz vas.
amrica

#525 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h

Post by amrica »

HomeSweetHome wrote:Sta kazete, cuj i u SFRJ bilo zakonom zagarantovana vjerska sloboda? :D Grohotom se smijem (zapravo mi se place)...
Recite to onima koji su redovno odvodjeni na "informativne razgovore", a nekad su znali dooobro oduziti ti razgovori, recite to onima koji su robijali, i potomcima onih koji su otisli na "infromativni" i nikad se vise nisu vratili...

Slazem se, Leptire, za Kacavendin Versaj u BL, i za dzamije koje nicu na svakom cosku. Ali stvari trebaju da se nazivaju pravim imenom, to nema nikakve veze sa vjerskom slobodom odnosno njenom definicijom. Za mene je Kacavenda cetnik koji na ovaj nacin pokusava bez puske (za sad) da napravi etnicki cistu BL, a ovo drugo je pranje savjesti islamskih zemalja koji ovim potezima gradnje super-mega-giga skupih i ogromnih dzamija pokusavaju da amnestiraju sebe od svega sto rade u svojim zemljama u prvom redu, a onda i onoga sto ne rade za druge muslimanske zemlje. S druge strane, oboje je losa investicija.
I povuci malo rucnu s tim usklicnicima, i tom iskljucivosti da necega nece biti, vrlo si blizu da predjes granicu poslije koje nema povratka. Mozes ti sta god hoces pricati, ali Vrhovni poglavar Islamske zajednice je za mene autoritet kao institucija, bez obzira sto mislim da bi tu funkciju mogao obnasati i neko drugi, mnogo bolje. I to nikakve revolucije nece promijeniti.
Llijepo je rekao Munafik, koliko god da imamo zajednickog neprijatelja, postoje stvari koje su iznad svega i zarad kojih ja ne zelim stati uz vas.

kad kacavenda pravi crkvu, onda je to etnicko ciscenje, a kad "ovi" prave dzamije, to je pranje savjesti islamskih zemalja..... :lol: :lol: :lol: :lol: grohotom
Post Reply