NFL all about
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Pitarrr82
#501 Re: NFL Balkan
Division play off 14/15.01.
New England - Denver
Baltimore - Houston
San Francisco - New Orleans
Green Bay - New York Giants
New England - Denver
Baltimore - Houston
San Francisco - New Orleans
Green Bay - New York Giants
- almirony
#502 Re: NFL Balkan
Sto se tice Polamalua, apsolutno se slazem, kasni i pogresno procjenjuje svaki put kad ostane pozadi kao secondary. Efikasan je jedino kad je na liniji scrimmage i kod zaustavljanja rushinga. Povrede su imale svoj ucinak sigurno. Dva startera u prvoj defanzivnoj liniji (Keisel i Hampton), Clark itd itd. Big Ben je meni brate spor ko kornjaca, nikad izbaciti loptu. Imali su zadnji napad i sve u svojim rukama, dosli do 50 yardi i znao sam da ce se desiti nekakav Big Ben sloppy play. Sve u svemu, apsolutno zasluzena pobjeda Denvera, vise srca i zelja.Pitarrr82 wrote:almirony wrote:Kakvo razocarenje igrom Steelersa, najboljoj odbrani u ligi nekakav Tebow ispali 3 td. Doduse, u ovoj tekmi su se i otkrile prave boljke Steelersa, cornebacks i napad, narocito ofanzivna linija ispred Big Bena, koji, bez obzira na povredu, iz tekme u tekmu izgleda sporiji i sporiji, i mislim da je QB kome treba najvise vremena od snapa do dodavanja. Sta bi tek bilo da ga napadnu pass rusheri Giantsa..to bi bio masakr. Kako sam napisao par stranica ranije Giantsi imaju ogroman potencijal i ako se posloze mogu daleko, jucer su izgledali opasno. U svakom slucaju, tekme u NFC ce izgledati spektakularno.
Ne bih se bas slozio sto se brzine tice, nije najbrzi ali nije ni toliko spor, barem kad nije povrijedjen...
Po meni je Polamalu razocarenje sezone i jedan od faktora zasto smo ovako rano ispali, naravno nedostaje tu Mendenhall, pa onda povreda Keisela sinoc i lika kojem se trenutno ne mogu sjetiti imena itd. ali celicni si, nema tu price o tome![]()
Naravno kad ti lik koji onako lose baca zabije 3TDa mozes samo da sagnes glavu i vratis se kuci, nema se tu sta pricati zakazali su u svim linijama... Ne mogu reci da sam ocekivao pobjedu Denvera ali sam pomalo strahovao da ce Tebow eksplodirati u ovoj tekmi...
Mislim da se moglo ocekivati, barem po prici zadnjih dana da ce Tebow imati vise pokusaja za dodavanje, s tim da se sigurno nije moglo ocekivati da ce ta dodavanja imati onakvu duzinu kao sinoc.
I na kraju fin "fake" za pobjedu jer sam i ja ocekivao trcanje u onom napadu a tako si i postavila nasa odbrana, nazalost...
- Pitarrr82
#503 Re: NFL Balkan
Ma trebali su probati field goal sa koliko je ono bilo 66, 67 yardi

- Spear
#504 Re: NFL Balkan
Hajmo pickovi 
New England - Denver 1 (uopšte nisam hejter Tebowa, ali Patse može dobit samo New Oreans ili Green Bay)
Baltimore - Houston 1 (dobar je houston ali Yates protiv Reeda i Lewisa? ne vjerujem)
San Francisco - New Orleans 2 (Saintsi nisu nafurani, znaju šta je bilo sa Seattleom prošle godine, znaju šta je bilo sa Ramsima ove godine, mislim da će doći motivisani, spremni i dobit ovo)
Green Bay - New York Giantsi 1 (dobri su Giantsi, ali nisu dovoljno dobri i konstantni da dobiju Green Bay)
New England - Denver 1 (uopšte nisam hejter Tebowa, ali Patse može dobit samo New Oreans ili Green Bay)
Baltimore - Houston 1 (dobar je houston ali Yates protiv Reeda i Lewisa? ne vjerujem)
San Francisco - New Orleans 2 (Saintsi nisu nafurani, znaju šta je bilo sa Seattleom prošle godine, znaju šta je bilo sa Ramsima ove godine, mislim da će doći motivisani, spremni i dobit ovo)
Green Bay - New York Giantsi 1 (dobri su Giantsi, ali nisu dovoljno dobri i konstantni da dobiju Green Bay)
- sadmire
#505 Re: NFL Balkan
slazem se sa ovom procjenom, s tim sto mislim da Giantsi imaju najrealnije sanse da izbace favorita!? Green Bay ima slabu odbranu, a sa svoja dva running backa i Manningom koji je dosao sebi, sve su opcije u igri!?Spear wrote:Hajmo pickovi
- almirony
#506 Re: NFL Balkan
Patriots vs Ravens i Saints vs Giants
Ravens vs Saints SuperBowl
Saints prvaci
Ravens vs Saints SuperBowl
Saints prvaci
- Pitarrr82
#507 Re: NFL Balkan
BCS Championship game
LSU Tigers (1/13-1) - Alabama Crimson Tide (2/12-1) 0:21 (0:3, 0:6, 0:6, 0:6)
QB: Jordan Jefferson (11/17, 53 YDS, INT) - AJ McCarron (23/34, 234 YDS)
RB: Kenny Hilliard (5 CAR, 16 YDS), Jordan Jefferson (14 CAR, 15 YDS) - Trent Richardson (20 CAR, 96 YDS, TD)
WR: Odell Beckham (5 REC, 38 YDS) - Kevin Norwood (4 REC, 78 YDS)
Za one koji prate pomalo i koledz fudbal...
Iznenadjujuca dominacija Alabame u "uzvratnom" mecu za titulu najbolje koledz ekipe...
LSU Tigers (1/13-1) - Alabama Crimson Tide (2/12-1) 0:21 (0:3, 0:6, 0:6, 0:6)
QB: Jordan Jefferson (11/17, 53 YDS, INT) - AJ McCarron (23/34, 234 YDS)
RB: Kenny Hilliard (5 CAR, 16 YDS), Jordan Jefferson (14 CAR, 15 YDS) - Trent Richardson (20 CAR, 96 YDS, TD)
WR: Odell Beckham (5 REC, 38 YDS) - Kevin Norwood (4 REC, 78 YDS)
Za one koji prate pomalo i koledz fudbal...
Iznenadjujuca dominacija Alabame u "uzvratnom" mecu za titulu najbolje koledz ekipe...
- almirony
#508 Re: NFL Balkan
Alabama je odigrala betonsku odbranu, LSU im je prvi put usao u 50 yardi negdje sredinom poslijednjeg perioda.
- karanana
#509 Re: NFL Balkan
nikakva nauka. slazem se sa ovom procjenom.Spear wrote:Hajmo pickovi
samo uvijek bude upset. i pored toga sto sam konto da niko ne moze nista GB-u ove godine, to se malo promijenilo zadnjih par kola. a i new york football giantsi su zadnjih par kola pokazali da su jaki.
- sadmire
#510 Re: NFL Balkan
A i QB Lsu-a Jefferson je bio ocajan, ne znam da je ijednom i pokusao dodati za vise od 10 yd, uprkos tome sto mu kratki pasovi na stranu nisu prolazili, odnosno sto ih je Alabama odmah u startu zaustavljala.almirony wrote:Alabama je odigrala betonsku odbranu, LSU im je prvi put usao u 50 yardi negdje sredinom poslijednjeg perioda.
Stvarno zalosnu za ekipu koja je imala besprijekoran bilans. Bit ce da ima ovaj sistem sa pauzom od 40 dana izmedju dvije utakmice ne odgovara!?
Ionako mi nije jasan ovakav nacin organizacije college footballa, da ne mogu uvesti play off nego imaju te nekakve ballove. Nije mi jasno ni po kojem kriteriju odredjuju ko ce igrati koju zavrsnu utakmicu.
- Pitarrr82
#511 Re: NFL Balkan
sadmire wrote:A i QB Lsu-a Jefferson je bio ocajan, ne znam da je ijednom i pokusao dodati za vise od 10 yd, uprkos tome sto mu kratki pasovi na stranu nisu prolazili, odnosno sto ih je Alabama odmah u startu zaustavljala.almirony wrote:Alabama je odigrala betonsku odbranu, LSU im je prvi put usao u 50 yardi negdje sredinom poslijednjeg perioda.
Stvarno zalosnu za ekipu koja je imala besprijekoran bilans. Bit ce da ima ovaj sistem sa pauzom od 40 dana izmedju dvije utakmice ne odgovara!?
Ionako mi nije jasan ovakav nacin organizacije college footballa, da ne mogu uvesti play off nego imaju te nekakve ballove. Nije mi jasno ni po kojem kriteriju odredjuju ko ce igrati koju zavrsnu utakmicu.
Ne mogu reci da pratim mnogo koledz fudbal ali koliko sam primjetio cak je nekoliko timova u BCS-u imalo isti skor na kraju sezone i ako se ne varam o tome ko ce igrati odlucuju treneri ako ne i igraci ostalih timova glasanjem, napominjem kako mi se samo cini da sam to negdje cuo ne znam jel istina...
Po meni problem koledz fudbala je sto postoji ogroman broj timova i sto bi za neke troskovi bili nenormalni da putuju s jednog kraja zemlje na drugi, zbog toga su podijeljeni u zone itd. ali ovih bowl meceva ima mali milion s tim da je BCS finale i Alabama je sampion...
- Pitarrr82
#512 Re: NFL Balkan
New England svakome moze zabiti 30+ poena a mislim da Denver to ovaj put nece izdrzati...Spear wrote:Hajmo pickovi
Baltimore igra prejaku odbranu da bi Houston sa 2, 3 igraca izdrzao do kraja...
SF igra prilicno dobro s tim da NO igra jos bolje, po meni mozda i najneizvjesniji par, bice tu svega...
Ne vjerujem da Giantsi mogu igrati sa GB osim ako im se ne desi jos jednom da igraju onako drasticno lose kao protiv KC-a...
I naravno uvijek se moze desiti iznenadjenje kao sto je to Pitt u WC utakmicama...
- karanana
#513 Re: NFL Balkan
ne svidja mi se BCS bodovanje i nacini na koji se bira ko ce ici u koji bowl, a cak nisam siguran ni da 100% kontam kako to sve funkcionise.
da ima puno timova, ali mislim da bi se moglo napraviti nesto kao i u ncaa kosarci tipa playoffa gdje ulazi odredjen broj timova i onda svako igra tekme dok ne dogura do finala. medjutim, mislim da ovi bowlovi donose dosta love od sponzora jer svaki bowl ima ime sponzora.
da ima puno timova, ali mislim da bi se moglo napraviti nesto kao i u ncaa kosarci tipa playoffa gdje ulazi odredjen broj timova i onda svako igra tekme dok ne dogura do finala. medjutim, mislim da ovi bowlovi donose dosta love od sponzora jer svaki bowl ima ime sponzora.
- Pitarrr82
#514 Re: NFL Balkan
http://en.wikipedia.org/wiki/BCS_Nation ... nship_Game
Evo ko zna engleski i nije mu mrsko malo procitati
Evo ko zna engleski i nije mu mrsko malo procitati
- almirony
#515 Re: NFL Balkan
ukoliko se ne varam, jedno od inih neispunjenih obećanja preds.Obame je uvođenje play offa u college football, to mu se zamjera
Last edited by almirony on 11/01/2012 14:21, edited 1 time in total.
- Pitarrr82
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#517 Re: NFL Balkan
pa NE ima jednu od najlosiji odbrana lige.. zasto mislite da broncosi nece njima utrpati 5 TD ako je jednoj od najboljih odbrana utrpao 3 ? Skoro svako im je u sezoni utrpao bar 2.. Ne ocekujem opet onako dobru partiju Tebow-a ali ocekujem da ce ih izbaciti
I budimo realni.. Green Bay-u ne moze niko nista od ovih timova
- Pitarrr82
#518 Re: NFL Balkan
gentoo wrote:pa NE ima jednu od najlosiji odbrana lige.. zasto mislite da broncosi nece njima utrpati 5 TD ako je jednoj od najboljih odbrana utrpao 3 ? Skoro svako im je u sezoni utrpao bar 2.. Ne ocekujem opet onako dobru partiju Tebow-a ali ocekujem da ce ih izbaciti
Jedna od najboljih odbrana u dosta utakmica ove sezone i nije igrala odbranu kako zna, sto zbog povreda, sto zbog lose forme ocigledno a ne vjerujem da ce Tebow ponoviti jos jednu takvu tekmu a i da ponovi vjerujem da ce studirati zadnju protiv Pitt-a tako da...
- karanana
#519 Re: NFL Balkan
u sustini GB-ova odbrana nije nesto. njihovi su se uspjesi zasnivali na tome da su uvijek mogli dati vise poena od protivnika. zato ja mislim da bi ih mogli uzeti giantsi jer mislim da bi ih giantsi mogli odbrambeno zaustaviti, a ako ne giantsi onda se ofanzivno touchdown po touchdowon s njima definitivno mogu nositi saintsi.gentoo wrote:pa NE ima jednu od najlosiji odbrana lige.. zasto mislite da broncosi nece njima utrpati 5 TD ako je jednoj od najboljih odbrana utrpao 3 ? Skoro svako im je u sezoni utrpao bar 2.. Ne ocekujem opet onako dobru partiju Tebow-a ali ocekujem da ce ih izbaciti
sto onaj reporter u subotu rece: jedini nacin da se saintsi dobiju je da se uvijek ide na 4. down i da se tako proba nastaviti napad i poentirati, jer saintsima uopste nije bitan field position i to da li krecu sa njihovih 20 ili protivnikovih 40 yardi.
- almirony
#520 Re: NFL Balkan
iako ne gotivim NE nikako, odbrana ako i primi 30 poena, napad i Brady ce zabiti preko 40
- almirony
#521 Re: NFL Balkan
u sridu!karanana wrote:u sustini GB-ova odbrana nije nesto. njihovi su se uspjesi zasnivali na tome da su uvijek mogli dati vise poena od protivnika. zato ja mislim da bi ih mogli uzeti giantsi jer mislim da bi ih giantsi mogli odbrambeno zaustaviti, a ako ne giantsi onda se ofanzivno touchdown po touchdowon s njima definitivno mogu nositi saintsi.gentoo wrote:pa NE ima jednu od najlosiji odbrana lige.. zasto mislite da broncosi nece njima utrpati 5 TD ako je jednoj od najboljih odbrana utrpao 3 ? Skoro svako im je u sezoni utrpao bar 2.. Ne ocekujem opet onako dobru partiju Tebow-a ali ocekujem da ce ih izbaciti
sto onaj reporter u subotu rece: jedini nacin da se saintsi dobiju je da se uvijek ide na 4. down i da se tako proba nastaviti napad i poentirati, jer saintsima uopste nije bitan field position i to da li krecu sa njihovih 20 ili protivnikovih 40 yardi.
- Pitarrr82
#522 Re: NFL Balkan
Ne znam, ako bi Denver nekim cudom dosao do finala ili ne dao Bog vise ja bih prestao pratiti NFL 
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#523 Re: NFL Balkan
karanana wrote:u sustini GB-ova odbrana nije nesto. njihovi su se uspjesi zasnivali na tome da su uvijek mogli dati vise poena od protivnika. zato ja mislim da bi ih mogli uzeti giantsi jer mislim da bi ih giantsi mogli odbrambeno zaustaviti, a ako ne giantsi onda se ofanzivno touchdown po touchdowon s njima definitivno mogu nositi saintsi.gentoo wrote:pa NE ima jednu od najlosiji odbrana lige.. zasto mislite da broncosi nece njima utrpati 5 TD ako je jednoj od najboljih odbrana utrpao 3 ? Skoro svako im je u sezoni utrpao bar 2.. Ne ocekujem opet onako dobru partiju Tebow-a ali ocekujem da ce ih izbaciti
Svejedno.. Eli ce baciti 2 INT i kraj.. Covjek odigrao jedinu postenu tekmu prosli vikend (bez silnih turnovera) i vi ga u zvijezde stavljate
- sadmire
#524 Re: NFL Balkan
Eli vise manje, al sad je ipak bolji nego 2007. ! odbrana im je granitna, a running backovi skoro pa nezaustavljivi, odavno nisam vidio da je neki running back onako prodoran nakon prvog kontakta kao protiv Atlante.
- cls
#525 Re: NFL Balkan
@gentoo E Manning ove sezone je u samom rangu elitnih QB u ligi.

Pocetak sezone nam je los bio zato sto smo se kripili u odbrani, pa negdje 2 ili 3 sedmice nismo imali 4 CB + Osi + Tuck, njih dovica skoro citavu sezonu nisu igrali, a da ne govorim za ostale povrede ali eto sve se poklopilo sada da budemo totalno zdravi. Prva utakmica sa njima je izgubljena u zadnjoj minuti. Za razliku od te utakmice sada imamo i pritasak iznutra jer se vratio Tuck pa sada Rogers mora paziti i na pritisak sa vani od OSI ili JPP i iznutra od Tucka.
Edit:
Da dodam najjaci QB u ligi sto se tice 4q

Pocetak sezone nam je los bio zato sto smo se kripili u odbrani, pa negdje 2 ili 3 sedmice nismo imali 4 CB + Osi + Tuck, njih dovica skoro citavu sezonu nisu igrali, a da ne govorim za ostale povrede ali eto sve se poklopilo sada da budemo totalno zdravi. Prva utakmica sa njima je izgubljena u zadnjoj minuti. Za razliku od te utakmice sada imamo i pritasak iznutra jer se vratio Tuck pa sada Rogers mora paziti i na pritisak sa vani od OSI ili JPP i iznutra od Tucka.
Edit:
Da dodam najjaci QB u ligi sto se tice 4q