Al Jazeera Balkans

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
supervizor

#501 Re: Al Jazeera Balkans

Post by supervizor »

Bosanac21 wrote:Emir Nuhanović palac gore :D
:mrgreen: to je onaj sto je na biznis vijestima rekao PERUTINA PUUTUJ :lol: :lol: :lol dobro izgleda ali tenkre zivi :D
a AL Jaz svaka cast na svemu osim sto su dosadni sa stalnim vijestima i to ce se gledati kad je neka frka ,sve drugo su ispricane price :-D oni treba da se takmice sa CNN koji dolazi na balkan a ne sa domacim tv stanicama :lol:
Last edited by supervizor on 20/11/2011 17:01, edited 1 time in total.
nino90

#502 Re: Al Jazeera Balkans

Post by nino90 »

znaimljivo kada vijesti prenose, pa malo iz bih malo iz hr malo iz srbije, ko da je sve jedna zemlja :)
Dok na rtrs kad prijkazuju vrijeme, samo vrijeme u RS-u nema u federaciji XD
supervizor

#503 Re: Al Jazeera Balkans

Post by supervizor »

reni-90 wrote:znaimljivo kada vijesti prenose, pa malo iz bih malo iz hr malo iz srbije, ko da je sve jedna zemlja :)
merni je to super sto tako donose vijesti sa cijeog balkana ,ne sjecam se da li su bile vijesti iz slovenije ?
luckylaka

#504 Re: Al Jazeera Balkans

Post by luckylaka »

StupskaBitanga wrote:Najjači su mi napadi od nazovi i kvazi news televizija koje lagano i sigurno idu pod ključ
Eto i taj famozni turski partner koji se spominje njega nema više jer se povukao a u svojojoj matičnoj zemlji rasprodao je sve televizijske kanale i povukao se iz televizijskog biznisa
Te nazovi news televizije nisu više na lovi budžeta nemaju marketing niti ino partnera
AJB ne treba niti marketing niti glednaost niti budžetska sredstva
Ona ima zaleđe koje ovje mnogi pljuju i kritikuju
Možete reci šta hoćete ali sama činjenica da je naš grad na mapi Al Jazzera studija u svijetu sam po sebi mnogo znači
Ja ne moram se slagati sa mnogim stvarima koje puštaju ali oni su tu i učinili su za početak mnogo
Ako ništa pojedni novinari su uznapredovali za 100 posto
i to je dovoljno za početak
A tim koji radi je uigran i dobar
Neke zvijezde koje su imale potencijala ka više i veće sada su ugušeni u sivilo i blato bh medijske scene
Ne najaci su ovi sto Tv1 zatvaraju evo godinu :lol: pa Nikolina napustila :lol: pa Ognjen napustio :lol: pa Baho napustio :lol: dokle vise covjece.Hajd sto lasez nas sto lazes sebe.Ohladi i uzivaj u AJB koju ces prvi poceti kritikovati dok malo krene naopako.Koju jos nisi otpisao Ftv,Bht,Hayat,Tv1....Ohladi
@mba

#505 Re: Al Jazeera Balkans

Post by @mba »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Bosanac21 wrote:Emir Nuhanović palac gore :D

ko je taj?,ne pratim baš ovaj kanal,gdje je prije radio?
pa ako ne pratis zasto pitas onda, kao da je to bitno odkle je i ko je lik svakak ne pratis?
@mba

#506 Re: Al Jazeera Balkans

Post by @mba »

reni-90 wrote:znaimljivo kada vijesti prenose, pa malo iz bih malo iz hr malo iz srbije, ko da je sve jedna zemlja :)
rtrs, jeli to za tebe ozbiljna tv kuca?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#507 Re: Al Jazeera Balkans

Post by KatarinaKosaca »

Pravo novinarstvo. Vijest bez osobnih komentara.. Extra je :thumbup:
Neka se i naše narodne mase navikavaju , kako treba da izgleda vijest. Zaista sam sretna što je ovdje Al Jez... :thumbup:
StupskaBitanga

#508 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

KatarinaKosaca wrote:Pravo novinarstvo. Vijest bez osobnih komentara.. Extra je :thumbup:
Neka se i naše narodne mase navikavaju , kako treba da izgleda vijest. Zaista sam sretna što je ovdje Al Jez... :thumbup:
Tek ovako vidimo kako je novinarstvo na naš način upropašteno
opa22

#509 Re: Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

super prilog "Nevidljiva djeca"
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#510 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Toto »

bit ce nekog hajra od ove AlJ ..
ako nista: ustedise mi dosta vremena ..
vise ne svrljam po regionalnim portalima da skupljam vijesti koje mene interesuju..
nadam se da ce urednistvo ALJ shvatiti da su ekonomske teme prioritet balkanske regije i da ce se fokusirati na regionalno poduzetnistvo, regionalnu mikro ekonomiju, obrazovanje;
regija Balkana je toliko iskasapljena i izmrcvarena politikom da nije cudo da su sapunice i nafaka najkurentnije robe kod naske ;
narod mora- bilo cime- da se dekontaminira od politike; safun je najbolje sredstvo protiv ispiraca mozgova; zaposlenje i obrazovanje su najbolji mehlemi protiv besperspektivnosti; mediji trebaju u te bubnjeve udarat ako misle privuci gledaoce..
kenijada

#511 Re: Al Jazeera Balkans

Post by kenijada »

StupskaBitanga wrote:Najjači su mi napadi od nazovi i kvazi news televizija koje lagano i sigurno idu pod ključ
Eto i taj famozni turski partner koji se spominje njega nema više jer se povukao a u svojojoj matičnoj zemlji rasprodao je sve televizijske kanale i povukao se iz televizijskog biznisa
Te nazovi news televizije nisu više na lovi budžeta nemaju marketing niti ino partnera
Možete reci šta hoćete ali sama činjenica da je naš grad na mapi Al Jazzera studija u svijetu sam po sebi mnogo znači
Ja ne moram se slagati sa mnogim stvarima koje puštaju ali oni su tu i učinili su za početak mnogo
Neke zvijezde koje su imale potencijala ka više i veće sada su ugušeni u sivilo i blato bh medijske scene
Lično, nikad se nisam ložio na američku priču o demokratiji pa neću ni na arapsku priču o slobodi medija, nezavisnom novinarstvu i ljudskim pravama (pogotovo žena) :D koliko kod to lijepo bilo upakovano....Možda sam staromodan, zaostao ili šta već ali ako moram birati i dalje više volim svoje/naše vanago nego tuđe u najljepšem celofanu!!!!

A što se tiče ovog boldiranog, ne znam Bitango šta bi trebalo značiti što je studio AJ u Sarajevu i šta je tu to toliko bitno ?!??! U Sarajevu je nekad bila Olimpijada pa ne vidim da iko zbog toga na Zapadu pada na dupe! Nego, jarane, znaš kad cemo mi nešto značiti? Kad ekonomski ojačamo!!! Zato bi sretniji i zahvalniji bio da je taj bogati Arap u njemu "dragu" BiH investirao 30 miliona eura svake godine u jednu fabriku, a ne u studio AJ na vrhu BBI-a. I da, niko nema previše para da ga boli briga koliko će potrošiti. Kada ulažeš u nešto za šta ne očekuješ povrat u novcu - tražiš i očekuješ nešto drugo!!! Vrijeme će pokazati šta, samo polako!!!!!

A kad smo kod novinara koji su do jučer radili na nekim drugim televizijama i bili bezveze ili prosječni ili katastrofa pa sada kako kažeš "naglo uznapredovali" - e to je ono o čemu ti govorim! Drug moj, nisu oni naglo postali pametni, nadareni i profesionalci za 2 mjeseca- samo su ih fino upakovali, suština je nešto drugo ;-) ko i cijeli projekat :wink: :D Kužiš :dance:
Veliki brat

#512 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Veliki brat »

Eto i taj famozni turski partner koji se spominje njega nema više jer se povukao a u svojojoj matičnoj zemlji rasprodao je sve televizijske kanale i povukao se iz televizijskog biznisaTe nazovi news televizije nisu više na lovi budžeta nemaju marketing niti ino partnera
Na ovu tvoju glupost sam morao odgovoriti, covjece ti poredi svjetskog lidera sa nekim nasim TV kucama, haloooooo... i naslađujes se, haj dobro...ko voli neka gleda, ali opet nemas mira pa opet svoj po svom :lol:

Jesu prodali Işıl Televizyon Yayıncılık A.Ş. za US $ 327,000,000 :dance:
Ali jarane pises nebuloze

Ali ostalo je njihovo i dalje su neprikosnoveni lideri :thumbup:

Doğan Yayın Holding A.Ş.

National TV Channels

Kanal D:
This channel reflects Turkey’s vision with a modern, creative and innovative approach to television broadcasting. According to 2010 figures, Kanal D has maintained its leading position with an average of 21.2% audience share in “prime time.”

DYH-Turner Co-channels

CNN Türk:
Founded as a joint venture between Doğan Media Group and Time Warner on October 11, 1999, CNN Türk is not only the first Turkish television channel established in partnership with a foreign media corporation, but also the first national channel under the CNN brand not managed from Atlanta and providing 24-hour news coverage in a national language.

TNT:
Broadcasting nationwide since March 3, 2008, TNT moved the partnership between DYH and Time Warner that started with CNN Türk to a higher level. TNT’s scheduling predominantly consists of TV series and movies. Having increased its brand awareness in Turkey, TNT changed its strategy to general themed broadcasting and continues to raise its goals.

Interactive TV

FIX TV:
As an interactive entertainment and music channel, FIX TV receiving content support from DYH and broadcasting local and international music clips and distinctive TV series, functions as a bridge between mobile world and the audience through melody, chat and quiz shows that are followed by the rising generation.

D Productions:
It is one of Turkey’s major production companies, with its creative and dynamic perspective, cutting edge technology, innovative team, its television, movie, ads, music video production branches, as well as a program and film distribution network.

Kanal D Home Video:
Making a difference in every field in which it operates, D Productions continues to bring quality and diversity to home cinema by introducing the Kanal D Home Video brand to larger masses through its low price policy.

Doğan Music Company (DMC):
Founded in 2000, DMC is a producer of popular hit songs and a key player of the Turkish music industry with a 19% market share.

Doğan Medya International:
The company coordinates a great part of the publications and broadcasting operations of DYH, targeted to the Turkish people living in Europe and plays an important role in promoting the relations between DYH and leading media companies in these countries.

TME:
The leading marketplace for communities of real estate, auto and recruitment with its branded classified advertising websites and publication and related services.

Kanal D Romania:
Doğan Media International S.A. has received the national broadcasting license in a very short time and signed contracts with over 360 cable companies and four satellite platforms, that provide the main broadcasting medium in Romania. Consequently, Kanal D started broadcasting in Romania on February 18, 2007.

Euro D:
Euro D was established in 1996 to enable Turkish people living abroad to keep in touch with news from Turkey.
StupskaBitanga

#513 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

De šta si se napalio
Evo ti tačne informacije
Azerbajedžanski milijarder Mubariz Mansimov pregovara sa Dogan Yayin Holding AS, najvećom turskom medijskom kompanijom, o kupovini TV stanice Kanal D. Pregovori između Mansimova, vlasnika kompanije Palmali, te vlasnika Dogan Holdinga, Aydina Dogana, vjerovatno će biti završeni u naredna dva mjeseca. Mansimov je, nakon dobijanja turskog državljanstva, poznat i kao Mubariz Gurbanoglu, a pored zainteresovanosti za medije, Mansimov namjerava u Turskoj investirati i u izgradnju i zdravstvo.

Napominjemo da je u prvoj polovini septembra ove godine TV1 Mreža sklopila strateško partnerstvo sa Dogan TV Holding.

Sklapanje ugovora sa ovim medijskim magnatom ojačalo je položaj TV1 Mreže na medijskom tržištu BiH i regije, kroz osiguranje prava emitovanja ekskluzivnog programa, te kroz razmjenu profesionlnih iskustava, strateških usmjerenja i ekspertize sa jednom od najjačih svjetskih medijskih korporacija
.

Također, u drugoj polovini oktobra ove godine, Dogan Media je prodala svoj izuzetno popularni kanal Star TV kompaniji Dogus Media Group. Dogus Media je otkupila 99%
vlasništva u Star TV za 327 miliona dolara.
Eto nema veze sa AJB ali ima ovih koji su očigledno u panici
Veliki brat

#514 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Veliki brat »

StupskaBitanga wrote:De šta si se napalio
Evo ti tačne informacije
Azerbajedžanski milijarder Mubariz Mansimov pregovara sa Dogan Yayin Holding AS, najvećom turskom medijskom kompanijom, o kupovini TV stanice Kanal D. Pregovori između Mansimova, vlasnika kompanije Palmali, te vlasnika Dogan Holdinga, Aydina Dogana, vjerovatno će biti završeni u naredna dva mjeseca. Mansimov je, nakon dobijanja turskog državljanstva, poznat i kao Mubariz Gurbanoglu, a pored zainteresovanosti za medije, Mansimov namjerava u Turskoj investirati i u izgradnju i zdravstvo.

Napominjemo da je u prvoj polovini septembra ove godine TV1 Mreža sklopila strateško partnerstvo sa Dogan TV Holding.

Sklapanje ugovora sa ovim medijskim magnatom ojačalo je položaj TV1 Mreže na medijskom tržištu BiH i regije, kroz osiguranje prava emitovanja ekskluzivnog programa, te kroz razmjenu profesionlnih iskustava, strateških usmjerenja i ekspertize sa jednom od najjačih svjetskih medijskih korporacija
.

Također, u drugoj polovini oktobra ove godine, Dogan Media je prodala svoj izuzetno popularni kanal Star TV kompaniji Dogus Media Group. Dogus Media je otkupila 99%
Jarane uzivaj u AJ :dance: neka svako gleda sta hoce, a tebi opet neki ne daju mira :thumbup:
A ja sam tebi već dao PRAVU INFORMACIJU, a to je da je Işıl Televizyon Yayıncılık A.Ş. Star TV, a ti samo pricas LAŽI !!! ČUJ RASPRODAO SVE TV KANALE :lol: :lol: :lol: :lol: ej djecace, covjece, starce, sta li si vec !?
Šta si ti napisao u ovom svom postu, a sto nisam ja gore ? Pa mi TI dajes info !? Halooooooo jedan kanal, a to opet o gasenju i bla bla bla :lol:
O ovoj temi nista ne pisem, jer veeeeeliki respect za AJ :dance: ali na tvoje 1000-te laži samo morao, iako nije ovome mjesto na ovoj temi, pa neka me izvine ostali, haj vozdra i ne sekiraj se vise za druge TV, neke ti TV(jedan) ne daju mira ni na ovoj temi :thumbup:
luckylaka

#515 Re: Al Jazeera Balkans

Post by luckylaka »

Veliki brat wrote:
StupskaBitanga wrote:De šta si se napalio
Evo ti tačne informacije

.

Jarane uzivaj u AJ :dance: neka svako gleda sta hoce, a tebi opet neki ne daju mira :thumbup:
A ja sam tebi već dao PRAVU INFORMACIJU, a to je da je Işıl Televizyon Yayıncılık A.Ş. Star TV, a ti samo pricas LAŽI !!! ČUJ RASPRODAO SVE TV KANALE :lol: :lol: :lol: :lol: ej djecace, covjece, starce, sta li si vec !?
Šta si ti napisao u ovom svom postu, a sto nisam ja gore ? Pa mi TI dajes info !? Halooooooo jedan kanal, a to opet o gasenju i bla bla bla :lol:
O ovoj temi nista ne pisem, jer veeeeeliki respect za AJ :dance: ali na tvoje 1000-te laži samo morao, iako nije ovome mjesto na ovoj temi, pa neka me izvine ostali, haj vozdra i ne sekiraj se vise za druge TV, neke ti TV(jedan) ne daju mira ni na ovoj temi :thumbup:
Pusti bolan covjeka svaka druga mu je izmisljotina zesca na koju se niko ne pali.Sto puta je ugasio Tv1,sto puta je dao odkaze svima na Tv1,sto puta je izmislio samo njemu znane informacije.Tjesi se .Na kraju posrace on i AJB
supervizor

#516 Re: Al Jazeera Balkans

Post by supervizor »

:lol: :lol: :lol: :lol: ja mislim da je stupska bitanga jedan dobar decko ali je malo poremecen mentalno i mrzi tv1 a ja znam zasto :lol: :lol: :lol: cura ga nabila nogom u dupe jer je derpe i zabavlja se sa jednim momkom koji tamo radi ,njemu jadnicku ne treba zamjeriti sto ih ovako mrzi :lol: :lol: :lol:
uzgred AJaz je veceras imala odlicne dokum filmove ;-) super vijesti sa cijelog balkana ,malo je bilo iz bih ,molim da to poprave ,i da vise vijesti stavljaju u krol jer se cijelo vecer samo 4 vijesti ponavljale :-D
sarajevsko_pivo

#517 Re: Al Jazeera Balkans

Post by sarajevsko_pivo »

Momak, ne bacaj vise bombe, znamo da mrzis TV1! Cuj prodali sve kanale, ljudi prodali dva kanala za velike pare, sto samo moze biti na dobitu TV1, valjda ce sada nesto vise investirati u taj kanal.
TV1 je sigurno jedna od boljih tv kanala u BiH.
karanana

#518 Re: Al Jazeera Balkans

Post by karanana »

veoma dobar serijal polusatnih epizoda "poznavali smo..."
danas bila prica o anvaru sadatu. vidim najave i za pol pota. interesantno je da se bave ovim nekim liderima/diktatorima koji bas i nisu nesto previse eksponirani ali su itekako bili bitni.
vidim i najave za interesantni dokumentarac o katrini. dobar i serijal "zidovi srama".

za sad ovo samo prevode, vidjecemo kakvi ce biti dokumentarci iz balkan produkcije.
StupskaBitanga

#519 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

U subotu je emisija Druga strana Srbije i koliko sam upratio prvi dokumentarac iz AJB produkcije
just principe

#520 Re: Al Jazeera Balkans

Post by just principe »

eki poceli s radom..Nisam znao, a ko ih hebe :D
harač

#521 Re: Al Jazeera Balkans

Post by harač »

sad, odjednom, nemam zvuka na ovome (na HS-u sam)... :-)

p.s. povratio se :lol:
zaluzinna

#522 Re: Al Jazeera Balkans

Post by zaluzinna »

nije do kabla. ni na zemaljskoj anteni nije bilo tona.
pravaistina

#523 Re: Al Jazeera Balkans

Post by pravaistina »

po zvanicnim izvjestajima MIB .MARECO za nedelju 20.NOV share svih tv stanica
u kablovima ALjazeera Balkans ima share 0,4 .
OBN 7,1
FTV 6,7
PINK 5,6
HAYAT 5,2
TV1 MREZA 4,0
RTRS 3,6
BHT1 3.5
TVSA 0.8
TVALFA 0.4
TV VOGOSCA 0.4
:thumbup:
harač

#524 Re: Al Jazeera Balkans

Post by harač »

žiku Memije i teorija zavjere :lol:
sandra01

#525 Re: Al Jazeera Balkans

Post by sandra01 »

Ja sam na kablovskoj na HS i nema AJ :shock: .Kako se radi update kanala?
Locked