Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne kazem da Gomis je kloc, al' sigurno nije u klasi napadaca ala Dijamant, Drogba, Torres.
Njegova trzisna vrijednost najbolje govori o njegovim napadackim kvalitetama... nema potreba da se prsimo ko mache na dzigericu.
Dinamo i Ekvador
Benzemi u Lyonu prosjek golova bio 2.6, u Realu mu je 2.5.
Dzeki u Citiju je prosjek 2.6, u Wolfsburgu bio 1.7.
Gomisu prosjek u Lyonu 3.1, u St. Etiennu bio 3.4.
Benzema i Dzeko vrijede 3 puta vise od Gomisa i igraju u jacim klubovima, a obojica su mladja od njega. Sta treba vise?
Naravno nije bukvalno kloc, ali je druga liga u odnosu na Benzemu.
Recimo i da Remy i pogotovo Gameiro imaju mnogo bolju statistiku od njega.
Ove brojeve nisam ni ja znao, vec sam donio sud na osnovu gledanja doticnog, odnosno koliko sansi fuli, ali eto samo potvrdjuju ono sto govorim.
FnatiC wrote:Za Riberia nije sigurno.Protiv Makedonije nece sigurno igrat a za BiH 50%50
Mislis protiv Albanije?
Gdje si to procitao?
Ja nadjoh ovo:
"By Pascal Lietout
CLAIREFONTAINE, France (Reuters) - France trio Karim Benzema, Franck Ribery and Blaise Matuidi have been ruled out of Friday's Euro 2012 qualifier at home to Albania and next week's final group game with Bosnia because of injuries, the French Football Federation said on Monday.
The three were part of the 24-man squad named by coach Laurent Blanc last week but fresh injuries while on club duty mean France will be stretched as they try to wrap up qualification for June's finals in Ukraine and Poland. "MRI scans...have shown that all three are unable to play in the matches," a federation statement said."
slusaj vamo wrote:
Ko kaze da je moramo desetkovati? Ni na Kosevu, sto Corola rece, skoro da faula nismo napravili, s malo muda se s njima moglo igrati.
Sreca prati hrabre, ovako je najbolje da unaprijed predamo i Francuzima i taj usrani baraz, pa da ponovo gledamo gore od nas na prvenstvima. Kada vidim ovan nas jadni, gubitnicki mentalitet, pomislim i da ne zasluzujemo bolje.
Znate sta,olako nazivate ljude klocevima i drugim imenima.Donedavno ste tako zvali i DJeku,a sada ga dizete u nebesa.Francuska kakva god istrci protiv nas je favorit,ali ne vise tako izraziti favorit.Mi smo sami sebi neprijatelji sa svojim "lako cemo" i podcjenjivanjem protivnika.Kosevo je dobra opomena i nadam se da se onakva igra vise nikada nece ponoviti. Sto se mene tice mozemo i izgubiti u Francuskoj,ali da odigramo muski i kvalitetno,pa nek pobjedi bolji.Nije sramota izgubiti od Francuske. Samo da mi prvo prodjemo Luksemburg jer mene je strah te utakmice i naseg mentaliteta.
ljudi imaju dubinu 3 prve postave. prvu tekmu protiv nas su igrali sa sasvim novim timom i postavkama uz novog trenera nakon sto ih je onaj klaun unazadio zadnjih nekoliko godina.
....dok se kod nas vec panika pojavila kad se ibisevic povrijedio jer nemamo treceg napadaca. a tu smo kao najjaci i najdublji.
Mislimd se onako losa partija sa Koseva ne moze ponoviti..Cak i da hoce ne mogu gore od onoga odigrati...
No poznavajuci Papeta kukavicu, on da u Francuskoj igrati zesci bunker i cuvati 0-0 sto je duze moguce pa ce tek normalno pokusati zaigrati zadnjih 10 minuta ne bi li daligol. Pa to ne moze ni Brazil...
Treba igrati muski, sa 4-4-2, 2 napadaca pa sta bude..Nemam sta izgubiti...Na poluvremenu uvesti i Muslimovica i sa 4-3-3 ici na sve ili nista...Nema se tu sta kalkulisati...
Ama 4-4-2 i pušimo ga za 20 minuta, ne zajebavajte se. Pokušao je Real protiv Barcelone sa Mourinhom na klupi da se nadigrava pa je popušio 5 golova. Neke ekipe jednostavno ne smiješ pokušavati dobiti napadačkom igrom. Nismo mi Brazil da Francusku pojedemo sa dva klasična veznjaka na sredini terena.
a na isto ti dodje koju god drugu formaciju da igras, samo je pitanje onda koliko cemo dugo drzati tih 0-0..cak i da igramo bez napadaca, opet cemo ga takvom logikom primiti...I Rumuni su u Parizu igrali svi na svojoj polovici, igrali su fenomenalnu utakmicu ali su opet primili dva komada u zadnjih 10 minuta..A mi u odbrani nikada ne mozemo odigrati kao oni...
Stoga bolje napadacki pa ko koga rokne, a ovako tim defanzivnim formacijama cemo ga primiti kad tad i onda jesve gotovo...
Balkanski_sindrom wrote:
Stoga bolje napadacki pa ko koga rokne, a ovako tim defanzivnim formacijama cemo ga primiti kad tad i onda jesve gotovo...
nemamo toliko kvalitetne vezne igrace, pogotovo krila , da bi mogli igrati 4-4-2. to smo probali na kosevu pa su nas pomeli. veznjaci su nam spori i limitirani u defanzivi. moramo imati dva razbijaca (rahimic, zahirovic) i jedno krilo koje je dobro i naprijed i nazad, a to je lulic. plus pjanic koji je moze trcat'. peti igrac mozda moze biti medunjanin.......
Ne bih ga ni ja prebolio, ono je bila ocita pljacka.
Sta su tek Irci trebali raditi pred tu tekmu, inace, koliko su puta do prvog sudijinog zvizduka trebali kapitulirati? Razlika u mentalitetu je ocita, kod njih naseg defetizma nema.