Dobrinja i Olimpijsko naselje su ''komšijska naselja'' i tu ima nekoliko primjera ''koordinacije'' branilaca. U nekadašnju kafanu ''Lozana'' sam došao jednom pred sami rat, kada su se u istoj odvijale ''ilegalne'' aktivnosti ljudi iz Patriotske lige .1402 wrote:Pozdrav.znam da nije tema,ali moze li mi neko reci o stanju na Vojnickom i Nedjariicima u toku rata?jbg dobrinja i vojnicko su komsijska naselja,pa se pitam da li ste dolazili i ovamo.
Ja imam 23 godine i sjecam se samo da je na pocetku rata usao tenk ( srpski ) u naselje i unistio kafanu " Lozana " ( sadasnja pekara Palma i mesnica ).Pored toga sjecam se...
ima li ko da malo o tome sta napise?
P.S.Koliko se ja sjecam da srbi nisu pokusavali da naselje zauzmu citavo vrijeme rata.tj nije bilo previse napada.
Pretpostavljam da je iz tog razloga kasnije bila meta napada. Ja danas samom sebi ne znam reći šta sam i kojim povodom tada radio u njoj. Najlogičnije objašnjenje nalazim u vjerovatnom nastojanju da dođem do oružja kojeg nisam imao.
Na tom području je osim ''domaćih'',bila razmještena jedinica iz Alipašinog polja, koja se u doba tzv urbane gerile zvala ''Kulin ban''. Normala momci...

Uploaded with ImageShack.us
U vezi zauzimanja tog prostora od strane snaga VRS-e iz Nedzarića ...zamisli sebe u dvospratnoj ili trospratnoj kući a ispred tebe desetospratnice...istini za volju, domicilno stanovništvo iz Nedzarića je u tom slučaju branilo svoj kućni prag.Na sličan način i naše snage---domobranski tip.
U vezi teme....nismo obradili nastavak ofanzive snaga VRS-e nakon 17 Juna 1992-Aerodromsko naselje. Govorim o slomu njihove ofanzive nakon što su pokrenuli 21 i 22 Juna 1992, izuzetno jak napad na Dobrinju 1.