E tu te cekam

ovo je prava prica
Mi (javnost i novinari) smo stvorili mitove o našim zmajevima....igraci se osjecaju NEZAMJENJIVIM (Džeko,Miske,Spahić,Ibričić,Rahimić,Hasagić itd itd)....ti ljudi misle da ce se selekcija raspasti ako njih ne bude.
S druge strane nije se ništa poduzelo da se nađe adekvatna konkurencija niti se dalo do znanja tim umišljenim NEZAMJENJIVIM da su itekako zamjenjivi, i da im alternativa njima.
Pape se zahvalio fino Begoviću, Papcu,Nadareviću,Jahiću...OK, prihvatam- selektorova je zadnja ali ima li kakve druge solucije....pa necemo valjda vrtiti na stoperskim pozicijama trolist panjeva :Spahić,Pandža,Mravac.
Sad ce neko reci Pa i nemamo bolje ....ma nemoj mi reci...a šta se poduzelo da se bar pokušaju naci bolji, da se testiraju/probaju neki drugi...cuj nema bolji od Spahića,Mravca i Pandža

pa nismo onda ni zaslužili neki plasman.
Šta treba da se dogodi da taj Štilić dobiju neku priliku da se pokaže (a ne ko neki dan na 3-0 kad su nas rumuni vec razmontirali na terenu)...treba li da se Jupiter poklopi sa Saturnom
Ibričić, nezamjenjiv

...yebote ko da je u pitanju igrac kalibra Lampard ili Gerrad, pa samo ga vrti - pa gdje god ,ali u prvih 11 mora biti

Vedo ce grijati klupu, ali ce zato Senijad "hajducko srce" predvoditi zmajeve, tako što ce bježati od svakog eventualnog duela i odgovornosti na terenu.
Tako nekako, ne shvatam neke naše igrače, dođeš u neke godine, vidiš da nisi isti, ali nastavljaju da se odazivaju bez imalo srama, takve igračke veličine su se opraštale od reprezentativnog dresa, dosta ih je bilo u godinama kada su još mogli pružiti, međutim, patrioti su, u pravom smislu te riječi, svoje su odradili i trebaju ih mlađi igrači naslijediti. Imamo kao neke skaute, prate igrače, nemamo mi ništa, na žalost. Bolje je dati lošijem igraču da igra ako će dati sve od sebe, nego boljem da se vucara kao krepano pašće. Šta Ozil i Khedira, Švajnštajger znače za Nijemce, pa ljudi vidjeli u zadnjoj utakmici da su iscrpljeni, ne mogu dati maksiumum od sebe, sasvim normalno prihvatili da ne igraju preostalu utakmicu, imaju spremniji od njih, ne i bolji, sve dok ne bude reprezentacija na prvom mjestu, a ne igrači i selektor, nemamo mi o čemu pričati, sada Sušić pravi klasičan spin, okreće stvar na ljude oko reprezentacije, ne smije reći istinu. U onoj postavi smokija, izbacio bi Rahimića i stavio Medunjanina, Misimovića nikako ne bi uvodio, pa ni s klupe. Džeko isto klupa, makar i gubili ne dati mu da uđe, treba se na zemlju spustiti, Štiliću napokon dao šansu, kad se Salihović vrati, stavio ga na beka, a Lulića gurnuo naprijed, jedino nam ostaje desno krilo, tu nemamo nikoga, imamo soluciju da tu igra Vedo ako igramo samo s jednim napadačem, možda neko i zna za brzo desno krilo, ne treba nam tehničar, treba nam brz igrač.