FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
propeler1

#501 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by propeler1 »

Pitarrr82 wrote:Po ovome odmah ali odmah naci boljeg golmana, Hadzic :thumbup: , skok igra u odbrani nula bodova

Fuj, sramota, bruka, katastrofa, uzas, gluho bilo, ne ponovilo se... Nakon ove blamaze kompletnu odbranu zamijeniti... Da je igrao Haskic od pocetka bilo bi 4:0 za njih...
amoninan

#502 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by amoninan »

Jel ko vidio Belog, jel igro čovjek uopšte :D :roll:
s3d4m

#503 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by s3d4m »

Mirza vrati seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee)))))
Frank Sinatra

#504 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Frank Sinatra »

Sine dragi kako ti ne dosadi?
s3d4m wrote:dana 01/11/2011
Mene je nesto pravo strah ovog derbija na Grbavici. Da je Mirza V. na klupi :thumbup: to bi bilo puno drugacije. Ovako ovaj Ceh je njihov (plavac) ja mu ne vjerujem. Malo sam analizirao: 07.08. SARAJEVO: Sarajevo – Sloboda 2:1 - (Ko je bio na Kosevu i gledao sve mu je jasno, Sloboda koja se raspada ...

Ja sto se bezveze prepucavate i jedni i drugi i treci. Komitet je rekao svoje. Iskreno vise sam za komitet nego protiv njega, mada me uskratio za neke bitne utakmice i pracenje svoje ekipe, ali odluka je ista za sve. Boli sto se ne moze doci na Grbavicu, boli plave sto nisu mogli na Otoku, boli i Ul...

dana 20/12/2011 12:01
Mirza vrati se !!!!!!!!!!!!!

dana 29/12/2011 12:46
Ovo ide u pravcu da Ibrakovic bude novi sef. Pa on je godi od "plavog Plisheka" bar 300 tona. Mirza vrati seeeee !

dana 03/02/2012 12:03
Ja licno skidam kapu ovoj upravi ! Treba ih podrzati na svim poljima 100% Kad bi se Mirza V. vratio na klupu uz ovu upravu gdje bi nam kraj bio

dana 05/02/2012 12:10
Oni malo upuceniji znat ce sta se u narednom periodu sprema. Zato moramo podrzati upravu i kad zle struje krenu u ofanzivu.

dana 29/02/2012 17:46
Evo vec 15 dana razmisljam dali da ovo napisem.. svjestan sam da ce sad mnogi osuti paljbu po meni.. vidim da se stvara neka euforija (sampioni, prekucavanje lige itd.).. mnogi od ljubavi prema klubu nevide koliko se tamnih oblaka nadvilo nad klubom.. iz izvora koje imam, ono sto ce se desiti po men...

dana 15/05/2012 17:24
jovic je nakon sezone bivsi, a licenca nije upitna. licence nema, al eto, ja sam placenik, huskas i sl. zivi bili pa vidjeli... Odjebi. Padobranci u ovoj sezoni: s3d4m, papedzaja, f.mash, itd, sami Bog zna koliko ih bilo. :D U slijedećoj ih očekujem duplo više. Ja nisam padobranac !!! Ovo smatram u...
KPNCTNJAH

#505 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by KPNCTNJAH »

Sinoc sam malo sanjao tekmu protiv Levskog... kisa je padala i poveli smo u drugoj minuti golom Suljica... odlican sut po zemlji s 20m (ne'a teorije da on ovo uradi :D ) i lopta od stativu ulazi u gol, golman nemocan... nakon toga Suljic trci prema nasim navijacima (bilo nas oko 150-200) ... onda njihov golman ustaje i isto tako trci prema nasim navijacima da proslavi gol, to me zbuni i probudim se :mrgreen: sreca da nisam 'gledao' nastavak utakmice jer bi se vjerovatno pretvorila u nocnu moru...

Edit: evo vidim da je ovim ribarima dao gol od desnu stativu :-) ali ovaj moj je puno ljepsi, s vece udaljenosti i sto je najvaznije protiv Bugara :mrgreen:
Logovan

#506 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Logovan »

KPNCTNJAH wrote:Sinoc sam malo sanjao tekmu protiv Levskog... kisa je padala i poveli smo u drugoj minuti golom Suljica... odlican sut po zemlji s 20m (ne'a teorije da on ovo uradi :D ) i lopta od stativu ulazi u gol, golman nemocan... nakon toga Suljic trci prema nasim navijacima (bilo nas oko 150-200) ... onda njihov golman ustaje i isto tako trci prema nasim navijacima da proslavi gol, to me zbuni i probudim se :mrgreen: sreca da nisam 'gledao' nastavak utakmice jer bi se vjerovatno pretvorila u nocnu moru...

Edit: evo vidim da je ovim ribarima dao gol od desnu stativu :-) ali ovaj moj je puno ljepsi, s vece udaljenosti i sto je najvaznije protiv Bugara :mrgreen:
A šta je sa ovim ? :D Nije baš po zemlji ali je sa 20-tak metara, ali vidi se da može zabiti sa te daljine. :mrgreen:
strong69

#507 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by strong69 »

Bolje da nisam vidio ovaj snimak. Od 4 gola 3 su pala sa Beloseviceve lijeve strane a 2 od ta 4 gola Adilovic je trebao lako da odbrani. Stoperski tandem Torlak-Tatomirovic je apsolutno los i ova igra Hiberniansa preko Beloseviceve strane i ubacaji u 16-erac apsolutno su bili opasni u svakom tom napadu. Adija moraju hitno skloniti sa gola. Pa kakve je samo golove primio, gluho i daleko bilo.

E sad kad je Levski vidio ovu igru Sarajeva u 2 tekme vidi sljedece:

1. Nesiguran golman koji na gol liniji prima gol lobom
2. Lijeva strana je suplja bio na njoj Belosevic ili Tadejevic. I da nikoga nema na toj strani isto bi bilo
3. Torlak-Tatomirovic, jako lose, u skoku inferiorni u igri spori
4. Defanzivna vezna linija? Ko to igra?
5. Hadzic pogada, Suljic pogodio, Zlatkovic je vidim uvijek u vrhu napada... Ne znam, nisam vidio kako su igrali Sesar, Husejinovic (grcevi u 70. min), Comor, ne znam zasto Karamatic sjedi na klupi?

E posto sam gledao Levski i vidio da imaju 2 odlicna i brza napadaca crno nam se pise. Ali necu da baksuziram, moje je da se nadam najboljem. Ako nam Maltezani utrpaju 6 komada koliko ce tog u evropskim okvirima sasvim pristojan i solidni Levski?
Mračajski proto

#508 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Mračajski proto »

Treba nama Husref. :wink:
Cienfuegos

#509 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Cienfuegos »

Necu da branim odbranu ali ja bih odbranio 2 od 4 gola, i to bez puno muke. Sta se desilo sa Adijem, sta se desava sa Torlakom, kako objasniti ovakav pad u formi :-?
Sa_u_srcu

#510 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Sa_u_srcu »

Realno Adi je katastrofa na golu...
Hadzoglu

#511 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Hadzoglu »

Ma bitan je prolaz ... Levski je jaci od Sarajeva..ali..ali
amoninan

#512 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by amoninan »

Bugari su do sinoć pričali oprezno o nama po forumima poučeni skorašnjim iskustvima, sada su već uvjereni u prolaz. Da ih hoćemo istuširat ko što su nas Dias i škvadra :D

Nadam se da će Jović napraviti par promjena u Sofiji. Zlatkovića vratiti na beka, Karamatić od početka kao i Šunjevarić umjesto Čomora. Umjesto što pravi te izmjene na poluvremenu svaku utakmicu, nek je brate počne tako.
Mračajski proto

#513 Re: FK Sarajevo - Europa League

Ja sam se već naguzio Bugarima.
Muhamed Đakmić

#514 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Muhamed Đakmić »

amoninan wrote:Bugari su do sinoć pričali oprezno o nama po forumima poučeni skorašnjim iskustvima, sada su već uvjereni u prolaz. Da ih hoćemo istuširat ko što su nas Dias i škvadra :D

Nadam se da će Jović napraviti par promjena u Sofiji. Zlatkovića vratiti na beka, Karamatić od početka kao i Šunjevarić umjesto Čomora. Umjesto što pravi te izmjene na poluvremenu svaku utakmicu, nek je brate počne tako.
Više i 4-3-3 formacija, ili pokušaji iste, šta hoće više kad vidi da to ne pali? :-)

Inače, mislim da dobro kiksasmo što nismo prodali Torlaka kad se moglo za njega uzeti 250 000 - 300 000 eura, jer sad imamo od njeg više štete nego koristi. Razumijem ja, ljubav prema klubu, lojalnost, sve, ali niti jedan jedini igrač iz ove trenutne garniture nije dovoljno dobar da se na njemu gradi okosnica nekog jačeg Sarajeva. Ni Said recimo.

Nikakvo čuvanje ekipe na okupu, koga god se može prodati, prodaj. Ionako ih sve možemo zamijeniti igračima jednakog kvaliteta osim Saida. Ovo što gledamo je žalosno.
Mračajski proto

#515 Re: FK Sarajevo - Europa League

A da je otišao onda kad su ga tražili, proglasili biste ga izdajicom. Ne serite bezveze. Bošnji nikad udovoljiti.
Logovan

#516 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Logovan »

Sarajevo_Grad wrote:Ja sam se već naguzio Bugarima.
Onda se naguzi i ekipama iz Premijer lige. :wink:

I pored loših partija naše svetinje, ja i dalje vjerujem da imamo koliko-toliko dobre šanse za prolazak. Oni nit su Real, nit su United, nit su Juventus pa da ih se nešto plašimo, da nam drhte noge pred njima. Previše se pesimistični. I oni kao i mi, imaju slabih tačaka a jedna od njih je spora odbrana tako da i mi imamo šansi. Nije sve tako crno.

Sarajevo_Grad@ Za ovaj drugi post u vezi Torlaka se slažem.
amoninan

#517 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by amoninan »

Sarajevo_Grad wrote:Ja sam se već naguzio Bugarima.
Ma buraz nema šanse, taman da su jebeni United.

Sarajevo1946 wrote:
amoninan wrote:Bugari su do sinoć pričali oprezno o nama po forumima poučeni skorašnjim iskustvima, sada su već uvjereni u prolaz. Da ih hoćemo istuširat ko što su nas Dias i škvadra :D

Više i 4-3-3 formacija, ili pokušaji iste, šta hoće više kad vidi da to ne pali? :-)

Inače, mislim da dobro kiksasmo što nismo prodali Torlaka kad se moglo za njega uzeti 250 000 - 300 000 eura, jer sad imamo od njeg više štete nego koristi. Razumijem ja, ljubav prema klubu, lojalnost, sve, ali niti jedan jedini igrač iz ove trenutne garniture nije dovoljno dobar da se na njemu gradi okosnica nekog jačeg Sarajeva. Ni Said recimo.

Nikakvo čuvanje ekipe na okupu, koga god se može prodati, prodaj. Ionako ih sve možemo zamijeniti igračima jednakog kvaliteta osim Saida. Ovo što gledamo je žalosno.
U Sofiji bi bilo pogibeljno izvesti postavu s 2 napadača, realno.
Mislim da sad kad imamo jako solidna krila ova formacija nije loš izbor. Međutm pozicije i uloge nekih igrača su fula žešća. Zlatković je siguro bolji bek, upravo za ovu postavku, od Belog i Tadejevića. Dok je npr Šunjeravić sigurno bolji izbor od Sesara na centralnom veznom. Sesara malo vratiti nazad, da igra baš klasičnog defanzivnog veznog i prersjeca napade i krpi rupu koje eventualno ostavi bek.

U vezi Sedina, jbg sad. Iz ove perspektive da, bilo bi bolje da smo ga prodali. Međutim niko nije mogao znati da će pasti u formi ovako drastično. Meni je, kao i većini mislim, bilo jako drago da je ostao i njegov ostanak je imao dobar psihološki efekat na ekipu i atmosferu oko ekipe. Prošlo ljeto se svašta događalo, sjećamo se svi turbulencija, ne smijem ni pomisliti kakav bi udar imao odlazak kapitena u toj svoj zbrci.
Nije problem što ti možeš zamjeniti više od pola igrača onim jedakim kvalitetom, možda su oni jednaki ali su novi igrači. Opet to valja uigrat. Kontinuitet je važan, pogledati razliku između Čaline ekipe koja nije baš toliko prštala od kvaliteta ali je imala kontinuitet i nekih prije ili poslije koje su na papiru bile i kvalitetnije pa ništa. Nadam se da je ovo posljednji prelazni rok da mjenjamo pola tima.
ibizza

#518 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by ibizza »

Sta je bilo? Sta kukate ba :D
Levski ce da padne,zivi bili pa vidjeli 8-) :-D
medvjed23

#519 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by medvjed23 »

sve je moguće :D
solo2

#520 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by solo2 »

Ja golova i smijurije

golman se izmice i fol siri ruke - jad i cemerno - kao i obicno
Muhamed Đakmić

#521 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Muhamed Đakmić »

Pa ne bi niko pljuvao Torlaka, ako bi bila želja kluba da se on proda. To je bar lahko utvrditi.

Amoninan: Ma dobro, svako ima svoj ugao gledanja na ove stvari, ja recimo smatram da mi ne možemo postati normalan klub sve dok imamo ovakvu strukturu duga, a da bi je promijenili, tj. da bismo se riješili duga, mi moramo početi da prodajemo naše igrače. I to da ih prodajemo za neke normalnije cifre. Normalna cifra je naravno relativan pojam i u poziciji u kakvoj smo, ne možemo baš diktirati uslove bilo kojem klubu koji naše igrače pokušava kupiti, ali bojim se da smo do sada imali previše fula po ovom pitanju i da nikako ne učimo lekcije. Ja ne znam kako mi mislimo isplatiti dug, tj. na koji način će se namaknuti sredstva ako to neće biti putem transfera? Znam, statut i investitori, ali oni će pokriti u najboljem slučaju dio duga, i uostalom, postoji limitiran broj ljudi koji su u poziciji da ulože novac u FK Sarajevo, a još je manje onih koji su to stvarno spremni uraditi.

Mislim da će se, kao i u svakom prelaznom roku par momaka pokazati kao prava pojačanja, neki će biti solidni igrači, ali ništa više, a neki naravno neće zabilježiti ni minute. Eh sad, bilo bi lijepo kad bi se makar neko od njih prodao. Mislim da je ovdje bilo malo fula, da se recimo moglo malo bolje proći sa transferima. Dovesti možda mlađe igrače koji imaju potencijal da uđu u našu mladu reprezentaciju, tako ih je lakše prodati. Od ovih koji su došli, potencijalno dobar transfer mogu napraviti Karamatić, Zlatković i Tadejević, isključivo zbog godina. Ostali su prestari da bismo na njima mogli profitirati, jer dok se dokažu, prošao brzi voz.

Ne mislim da treba da postoji bilo kakva instanca koja će se miješati u rad trenera, daleko od tog, ali mislim da bi se mogao napraviti neki model, u saradnji sa trenerom, po kojem bi u svakom momentu ekipa trebala da ima 2-3 mlađa igrača među 11 koji mogu napraviti solidan transfer vani. Recimo, meni bi bilo logično da već poslije polusezone počnemo polako uključivati Handžića u prvi tim, ulascima sa klupe, a možda i ponekim cijelim mečom na Koševu, da ga se počne polako pripremati na to da sa 19-20 godina bude nosilac igre kluba. Ako je potencijal o kakvom se govori, mogao bi nam se dobro isplatiti. Dakle, da ne igra XX ispred XY samo zato što je u ovom trenutku bolji, ako XY ima potencijal da u narednom periodu postane daleko bolji igrač od XX-a.

Smatram dakle, da nam je ovo najbolja uprava u poslijeratnom periodu, i mislim da je jedina koja bi mogla da podigne još taj aspekt rada sa transferima, jer je po mom mišljenju to jedna od najbitnijih stvari koja nam nedostaje na putu ka stabilizaciji.

Znam da mi je post dosta zbrda zdola, kao i da je sve ovo što sam napisao fino u teoriji i da stvari funkcionišu malo drugačije u praksi, ali mislim da, ako ikad hoćemo da gledamo Sarajevo barem na nivou jednog zagrebačkog Dinama (a znam da niko nismo u tolikoj mjeri impresionirani nivoom na kojem je Dinamo, dakle, hoćemo da dođemo i dalje) moramo dobar dio ovih stvari ostvariti. Ako želimo biti Sarajevo iz perioda 1995.-2012. godina, može se po starom nastaviti. Ponekad će se neka titula i ubosti.
strong69

#522 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by strong69 »

@Sarajevo1946, dobar post. Mislim da svi imamo izuzetno visoke zahtjeve koje nam Uprava i Klub ne mogu ispuniti. Zasto to ne mogu uciniti? Zato sto su dosli u momentu kada klub ima ogromne obaveze prema drzavi, zaposlenima, dobavljacima...

Ono sto su oni uradili mnogi su sakrivali godinama i nisu zeljeli da prikazu. Znaju se obaveze Kluba, zna se koliki budzet je potreban i koliki je ukupni dug. Transparentni su po tom pitanju. Napravili su i biznis plan koji je trenutno samo na papiru jer nam rezultati i igra ne idu bas u prilog ali mislim da bi ova godina mogla biti prelomna. U tom planu prikazano je kako ce Klub poslovati i odakle ce ostvarivati prihode. Time ce se moci vidjeti radi li Uprava ili ne. Uprava ce snositi i treba da snosi odgovornost ako Jovic ne ostvari rezultate.

Sto se tice igrackog kadra, i tu se pruzamo koliko je dug jorgan. Znam da nam skola fudbala nema dobre uslove za rad, da treneri nisu adekvatni i da se na tome mora raditi. Inace necemo stvarati kvalitetne mlade igrace koje cemo prodavati. Ugovori su 1+1 jer nemamo novca da platimo igracima koje bi zadrzali 3 i vise godina. I ovi igraci koje dovodimo su momci koji nemaju klub, koji su dosli u Sarajevo kao sansu za odskocnu dasku. Mi ih moramo prihvatiti jer bolje ne mozemo platiti.
amoninan

#523 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by amoninan »

Ne mogu da se ne složim s napisanim u tvom postu. I ja svakako vidim riješenje u takvom pristupu i radu. Ne treba izmišljati toplu vodu, nema potrebe za tim kad imamo u komšiliku uspješne primjere. A i oni su isto tako pođonili model drugih klubova.

Ja sam pak govorio o neodrživosti i neisplativosti skorašnjeg pristupa i rada, svaki prelazni rok novih 6-7 igrača. Rasprodavat ekipu svake godine nije riješenje, to ne radi ni Dinamo ni Partizan. 2 najviše 3 igrača i to je to. Klub dobar pare, a ekipi se mnogo lakše pridodaju nova dvojica igrača nego novih 6-7 što je ustvari nova ekipa potpuno i rezultat i igra u tom slučaju će sigurno osjetno trpiti. A to dvoje je od ogromne važnosti u pogledu novih transfera.

Za našu suhu, ili suhe godine u tom pogledu postoje i objektivni razlozi i opravdanja. Većina ekipa nam je bila čisti prosjek i za ove lige, kamoli šta više. Igrači koji su i vrijedili nešto pali su u formi u međuvrmenu ili su podbacili u najgorem trenutku. Dolazila su gospoda i iz Ciriha pa Kojašević odigra najgoru utakmicu sezone, protv Olimpika Plišek dođe po naše igrače pa ode Olimpikov igrač put Češke. Džaba, nismo imali kome šta kvalitetno ni da ponudimo.

Handžića, malog Plakala i Čivu i ostale treba polahko pripremati, dozirati. Mensečini da to i imaju u planu i Jović i ekipa. Vodili su ih na pripreme, igrali i prijateljske, siguran sam da će dobiti svoje minute i u zvaničnim tekmama.
Kemal Malovčić

#524 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Kemal Malovčić »

.
Last edited by Kemal Malovčić on 14/07/2012 20:11, edited 1 time in total.
pOZz

#525 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by pOZz »

leškarenje wrote:Utorak sve blizi :-D
Šta je u utorak? Utornikom se ne valja ništa raditi, tako sam čuo, pa ni igrati fudbal.
Post Reply