BH klubovi u Evropi 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Baltazar_khan

#501 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Baltazar_khan »

1pajdo wrote:
smoki_choko wrote:a mi mislil listica ce najdalje dogurati.:-) valjda ce ostali dalje da doguraju :dance:
da osvijetlamo obraz drzave :bih:
Realnost je ta da će nam za par godina (i jesu već) klubovi poput Olimpije i Maribora biti nepremostive prepreke.
ništa se ti ne brini. sve dok postoje sarajevo i željezničar bh klupski fudbal će imati kakve takve rezultate ;-)

tako prolaze klubovi bez tradicije i renomea kao što je široki.
nellington

#502 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by nellington »

1pajdo wrote:
smoki_choko wrote:a mi mislil listica ce najdalje dogurati.:-) valjda ce ostali dalje da doguraju :dance:
Realnost je ta da će nam za par godina (i jesu već) klubovi poput Olimpije i Maribora biti nepremostive prepreke.
Sjeća li se ko moćnog Maribor Teatanica sezone 2000. :D
junkers

#503 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by junkers »

1pajdo wrote:
realnost je da krenete putem brotnja i posušja
smoki_choko

#504 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by smoki_choko »

junkers wrote:
1pajdo wrote:
realnost je da krenete putem brotnja i posušja
i orasja
Impavidus

#505 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Impavidus »

Koja disciplina u igri Olimpije, nadigrali su ih momački što bi se reklo.
Nek su ispali, taman posla da pomoću njih Sarajevo ima koeficijent da bude nosioc u 4. pretkolu LP nije mi ih žao sekunde. A za ova naša 3 predstavnika sreće i pameti valjda 2/3 uspiju proći. I to ova 2 iz istog grada :D
van Basten

#506 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by van Basten »

pa ostali su već dogurali dalje 8) :evil:
zecko_kupuz

#507 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by zecko_kupuz »

Vidim da ovdje ima naslađivanja porazom Širokog onih koji su im zadrti sportski suparnici, ali bogami i onih koji su totalno klupski neopredjeljeni u domaćoj ligi. Možda bih se i ja zadovoljavao ovakvim rezultatom da sam pitarski ili manijački nastrojeniji, ali ovako mi se jednostavno stomak prevrće. Ja u PL-u ne šljivim Širokog ni za pišljiva boba, ali kao predstavnika BiH ipak ih u traženoj mjeri podržavam.

Eh sad, što se oni svake godine potrude da bez ikakvog napora i sa stilom ispadnu, to je druga priča. Objesim im "vrhunsku" klupsku organizaciju kada svaki put popiju tricu ili peticu k'o zadnji amateri. I svaki put, iz nekog razloga, hoću da skočim s balkona zbog toga. Liga nam taraba, država taraba, a ja i dalje očekujem nekakav rezultat i intenzivno uzgajam sujetu u sebi. I vjerujem da nisam jedini u tome.:roll: :?

Zato je Želji, Borcu i Sarajevu bolje da prođu dalje ili dostojno ispadnu inače me nećete više vidjeti na forumu. :D
paravan

#508 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by paravan »

van Basten wrote:
pa ostali su već dogurali dalje 8) :evil:
:lol: :lol: :thumbup:
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#509 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by 1pajdo »

smoki_choko wrote:
1pajdo wrote:
sirokom ce i dudelange biti nepremostiva prepreka u buducnosti. za ostale nisam siguran. vidjecemo u narednim kolima LP i EL :bih:
Pa ako će klubu poput Širokoga i Dudelange biti prepreka onda ne mogu mi zamisliti kako će biti ostalima, jednostavno gaženje nad njima :mrgreen:
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#510 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by 1pajdo »

Baltazar_khan wrote:
1pajdo wrote:
ništa se ti ne brini. sve dok postoje sarajevo i željezničar bh klupski fudbal će imati kakve takve rezultate ;-)

tako prolaze klubovi bez tradicije i renomea kao što je široki.
Široki je uspješniji u zadnjih par godina u Europi nego oba sarajevska... :lol: :lol:

Pa kralju moj, ne govorim samo o Širokome nego o čitavoj ligi koja je taraba. Recimo Slovenci su puno organiziraniji i ta će razlika postati i vidljivija u idućim godinama.

Pa to tvoje Sarajevo danas je izgubilo od splitskog drugog kluba RNK Splita, mada u RNK Splitu igraju Križanac (bivši klub Zenit), Bučan (iz Želje), Čop (iz Hajduka pomladak) i nisu samo Dinamo i Hajduk koji čine razliku između recimo HNL-a i PLBiH.

Jednom Bučanu je veći uspjeh igrati u drugom splitskom klubu nego u renomiranom sarajevskom prvoligašu, prošlogodišnjem prvaku jer ovi više plaćaju, kontaš?
Last edited by 1pajdo on 08/07/2011 00:51, edited 1 time in total.
cyprus

#511 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by cyprus »

smoki_choko wrote:a mi mislil listica ce najdalje dogurati.:-)
Ko je mislio? Ja nisam :oops: Doduše ja sam mislio (i još mislim) da će svi naši predstavnici ispast na prvoj prepreci. Nadam se da griješim, ali ako je Široki koji je imao najviše šansi ovako prošao... :cry:
karanana wrote:ima li ijedna tekma u ijednom sportu koju je ovaj nesretnik na tv1 prenosio a da su "nasi" timovi pobijedili. nasi pod znacima navoda glede sirokog koji je 5puta manje nas cak i od ovih zmajcheka. nazalost.
A šta je s onim ''od Une do Drine, od mora do Save'' :?: :?
fosil

#512 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by fosil »

1pajdo wrote: Pa ako će klubu poput Širokoga i Dudelange biti prepreka onda ne mogu mi zamisliti kako će biti ostalima, jednostavno gaženje nad njima :mrgreen:
Ja kluba i govana.
paravan

#513 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by paravan »

pajdo siroki je prestao biti klub

on je sada filijala :D
elSaik

#514 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by elSaik »

1pajdo wrote: Jednom Bučanu je veći uspjeh igrati u drugom splitskom klubu nego u renomiranom sarajevskom prvoligašu, prošlogodišnjem prvaku jer ovi više plaćaju, kontaš?
Nije mu veći uspjeh nego mu je isplativije.
cyprus

#515 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by cyprus »

A vala čisto radi držanja kontakta sa stvarnošću, mislim da bi trebali prestat umišljat da kod nas postoje renomirani klubovi :oops: Jest, simpatizer sam Sarajeva i volim ovaj klub više od bilo kog drugog, ali fakat, budimo realni :-D
Last edited by cyprus on 08/07/2011 01:05, edited 1 time in total.
Baltazar_khan

#516 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Baltazar_khan »

1pajdo wrote:
Široki je uspješniji u zadnjih par godina u Europi nego oba sarajevska... :lol: :lol:
pa dobro pajdo jel ti znaš da je sarajevo prije dvije sezone igrao play off europa lige? kako onda široki može da bude uspješniji u zadnjih par godina? možda ti računaš to što široki svake sezone izlazi na evropsku scenu?

što se tiče splita to nije relevantno, prijateljska utakmica je bila gdje se izmjeni u toku duela više od 3 fudbalera.
Last edited by Baltazar_khan on 08/07/2011 01:06, edited 1 time in total.
1pajdo

#517 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by 1pajdo »

elSaik wrote:
1pajdo wrote: Jednom Bučanu je veći uspjeh igrati u drugom splitskom klubu nego u renomiranom sarajevskom prvoligašu, prošlogodišnjem prvaku jer ovi više plaćaju, kontaš?
Nije mu veći uspjeh nego mu je isplativije.
Prevedeno, bolji igrači odoše i dižu "kvalitet" drugim klubovima.
lester burnham

#518 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by lester burnham »

1pajdo wrote:

Pa kralju moj, ne govorim samo o Širokome nego o čitavoj ligi koja je taraba. Recimo Slovenci su puno organiziraniji i ta će razlika postati i vidljivija u idućim godinama.

Pa to tvoje Sarajevo danas je izgubilo od splitskog drugog kluba RNK Splita, mada u RNK Splitu igraju Križanac (bivši klub Zenit), Bučan (iz Želje), Čop (iz Hajduka pomladak) i nisu samo Dinamo i Hajduk koji čine razliku između recimo HNL-a i PLBiH.

Jednom Bučanu je veći uspjeh igrati u drugom splitskom klubu nego u renomiranom sarajevskom prvoligašu, prošlogodišnjem prvaku jer ovi više plaćaju, kontaš?
...jebi ga, danas svi igraju fudbal :mrgreen:
1pajdo

#519 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by 1pajdo »

Baltazar_khan wrote:
1pajdo wrote:
pa dobro pajdo jel ti znaš da je sarajevo prije dvije sezone igrao play off europa lige? kako onda široki može da bude uspješniji u zadnjih par godina? možda ti računaš to što široki svake sezone izlazi na evropsku scenu?

što se tiče splita to nije relevantno, prijateljska utakmica je bila gdje se izmjeni u toku utakmice više od 3 fudbalera.
Misli što hoćeš, Široki je među par ponajboljih klubova u PL uz sarajevske i Borac. Sve je to u pet deka. :)
jutarnji

#520 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by jutarnji »

tooooo zmajceki :lol: :lol:
jos borac da dobije petardu u oba susreta i moze se reci da je ovo bio jedan uspjesan pocetak fudbalske sezone.
jeza u ledja

#521 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by jeza u ledja »

1pajdo wrote:
Ne lupaj.

Navedi jedan imalo jaci klub kojeg je Siroki prosao. Navedi jednog nosioca kojeg je Siroki prosao, ne samo zadnjih par godina nego uopste.
ČikaJosip

#522 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by ČikaJosip »

1pajdo wrote: Misli što hoćeš, Široki je među par ponajboljih klubova u PL uz sarajevske i Borac. Sve je to u pet deka. :)

A Zrinjski???
cyprus

#523 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by cyprus »

jeza u ledja wrote:
1pajdo wrote:
Ne lupaj.

Navedi jedan imalo jaci klub kojeg je Siroki prosao. Navedi jednog nosioca kojeg je Siroki prosao, ne samo zadnjih par godina nego uopste.
Jel 'no Zeta bila nosioc? :D
jeza u ledja

#524 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by jeza u ledja »

cyprus wrote:
jeza u ledja wrote:
1pajdo wrote:
Ne lupaj.

Jel 'no Zeta bila nosioc? :D
Eto to im je vrhunac uspjeha u Evropi. To i slovacki drugoligas koji je preko kupa upao u Evropu.
cyprus

#525 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by cyprus »

jeza u ledja wrote:Eto to im je vrhunac uspjeha u Evropi. To i slovacki drugoligas koji je preko kupa upao u Evropu.
Čini mi se i da je Koper prije koju sezonu također bio nosioc :D . Za ovo nisam siguran...

A ipak im se mora priznat da su imali solidne nastupe za naše uslove. Ništa specijalno, ali se nisu brukali... Međutim, ne može se reći da su postigli bolje rezultate od Sarajeva i Željezničara
Locked