čuj vrijeme?baklava82 wrote:sireve mozete naci u svim vecim supermarketima,kao sto su mercator,interex,konzum,hose comerc..pa raja vrijeme je za civilizaciju
Ilidža je bila civilizacija i prije no što smo rođeni
čuj vrijeme?baklava82 wrote:sireve mozete naci u svim vecim supermarketima,kao sto su mercator,interex,konzum,hose comerc..pa raja vrijeme je za civilizaciju
pazi sad ovako: čovjek ima konekciju sa Nijemcima i doveo Švabu da radi na projektu, radio na projektu u timu koji je radio bušotinu, istjerao ga v.d. direktora te firme ( eto kažeš Geoterma) jer je skontao šta se tu radi. Opština i Švabo: 51% / 49%. Opština pop.... Švabo pop.... Huso gornji.Glavnu riječ vodili Huso i taj v.d. direktora ( ne znam kako se zove). Možda neko zna više.sistematski pregled wrote:Žilić, Mahmutović i Memić, po meni, imaju podjednake šanse za pobjedu. Biće to u bobu po glasovima, mali će procenat odlučiti. Obzirom da je za ovu dvojicu "poznatih" već sve ispričano interesuje me jedna stvar. Žilić se nameće kao dobar izbor, ali volio bih da mi neko od upućenih pojasni njegovu ulogu oko Geoterma i one bušotine. Načuo sam da se vrtio sa nekim strancima oko tih stvari, kao ono partnerska firma itd. E sad, da li je bio samo prevodilac (kako sam ja čuo) ili nešto više, to me interesuje. Čisto da znam, pošto sam naumio njemu dati glas.
ako sam dobro čuo, sutra je koncert SDP-ovaca na ljetnoj pozornici, na koju dolazi kompletno rukovodstvo SDP-a ( a samim tim i države). Siguran znak i poruka - mi stojimo iza Žilića, za projekte i za Ilidžu.poznanik wrote:Ovdje se, uglavnom, iznose osobna mišljenja i prikazuju sopstveni interesi ili simpatije prema kandidatima, malo je objektivnosti i kritika. Nije svaka kritika zlonamjerna...
Bitnije je istaći sposobnost kandidata, odgovoriti na pitanja, npr. koliko je koji od njih uticajan u svojoj političkoj stranci ili koliko joj je u apsolutnoj zavisnosti; koliko je poznat, priznat i od ljudske zajednice u kojoj živi opće prihvaćen?
Bitna je i politička prošlost kandidata, pravosudna, a bitna je i njihova poslovna sposobnost, retorička, kao i spremnost za dijalog i uvažavanje suprotnih stavova.
Bilo bi apsurdno izabrati kandidata, koji će, poput pojedinih BiH "priznatih i sposobnih" načelnika, pola budžetskog novca pokloniti vjerskim organizacijama, ne bi li dobio što širu podršku...
Da i ja sam čuo da dolazi komplet vrh SDP - a sutra na Ilidžu. Sa Memićem nema ko prošetat jer SDA mi izgleda kao da nema ni glavu ni rep više, Huso nema više šansi tako da njegove šetnje nisu relevantne.sarajevo_boy280 wrote:ako sam dobro čuo, sutra je koncert SDP-ovaca na ljetnoj pozornici, na koju dolazi kompletno rukovodstvo SDP-a ( a samim tim i države). Siguran znak i poruka - mi stojimo iza Žilića, za projekte i za Ilidžu.poznanik wrote:Ovdje se, uglavnom, iznose osobna mišljenja i prikazuju sopstveni interesi ili simpatije prema kandidatima, malo je objektivnosti i kritika. Nije svaka kritika zlonamjerna...
Bitnije je istaći sposobnost kandidata, odgovoriti na pitanja, npr. koliko je koji od njih uticajan u svojoj političkoj stranci ili koliko joj je u apsolutnoj zavisnosti; koliko je poznat, priznat i od ljudske zajednice u kojoj živi opće prihvaćen?
Bitna je i politička prošlost kandidata, pravosudna, a bitna je i njihova poslovna sposobnost, retorička, kao i spremnost za dijalog i uvažavanje suprotnih stavova.
Bilo bi apsurdno izabrati kandidata, koji će, poput pojedinih BiH "priznatih i sposobnih" načelnika, pola budžetskog novca pokloniti vjerskim organizacijama, ne bi li dobio što širu podršku...
Može li nam neko reći da li je uz ovog Memića vidio koga iz vrha SDA ( osim ove sramote i ovih jadnika uposlenika opštine koje svaki dan gledam kako ulaze u autobus i šnjuraju Ilidžom ko kakav cirkus), i koliko je Husi šetnja malom alejom sa Fahrom Avazom bila produktivna a koliko kontraproduktivna.
Gramatika ti je pravo dobro išla u školi. Upotrijebio si ispravno prošlo vrijeme: perfekt. " Ilidža je BILA civilizacija i prije no što smo rođeni".JoseMujica wrote:čuj vrijeme?baklava82 wrote:sireve mozete naci u svim vecim supermarketima,kao sto su mercator,interex,konzum,hose comerc..pa raja vrijeme je za civilizacijua butmirska kultura, a rimske terme
wtf.. kaki si ti Ilidžanac
![]()
![]()
Ilidža je bila civilizacija i prije no što smo rođeni
Ovakvi se postovi cijene, i opet mogu reći ipred SDPa da što se tiče kandidata Žilića, on ima sve ove karakteristike koje se traže; čistu proslost, legalno zarađen novac uz razvoj svoje firme sa stranim ulaganjem, visokoobrazovan, što bi rekle stare nane ima onaj damar znaci covjek ne staje - licno ga pratim svaki dan po 3 mz obiđe i nije mu problem razgovarati sa svakim čovjekom ponaosob. Što se tiče podrške viših nivoa vlasiti i to ne izostaje, svaki dan gdje god se kandidat pojavi uz njega se pojavi i minimalno jedan SDPov viši zvaničnik/ ministar ili zastupnik u parlamentima i skupštinama. Od Pudarića Lagumdžije Musića Lulića Budimlića do danas u Osjeku Emira Suljagića. Sve informacije javno dostupne na SDP.ba (čitati članke koji dolaze iz OO SDP Ilidža)...poznanik wrote:Ovdje se, uglavnom, iznose osobna mišljenja i prikazuju sopstveni interesi ili simpatije prema kandidatima, malo je objektivnosti i kritika. Nije svaka kritika zlonamjerna...
Evo ja cu ti reci. Iz SDPa niko ni feninga nije dobio, SDP je za ovu kampanju vjerovali ili ne imao 17000KM ni feninga više, provjereno znam jer sam mogu reći pozicioniran i baratam vrlo bitnim informacijama. I da se daju pare ne bi uzeo ni marke jer sve sto radim, radim iz srca, tako sam radio i za prosle izbore. Na ovakvu kampanju smo se upravo odlucili zato sto realno OO SDP Ilidža nema novaca koliko npr SDA jer se budžet OO određuje prema broju vijecnika u opštini, tako je bar u srtukturi sdpa, i u odnosu na SDA i novopečeni SBB može se reći da je naš budžet mizeran. Sve se ovo može provjeriti, sdp je transparentna partija. Ne bi dozvolio da me kupi Senaid Memić za knjigu na koju će se on potpisati, imam ja biblioteke, ne bi bolan da me Huso kupi čokoladom kao što djeli po Hrasnici. Hvala bogu pa nisam tele naivno!!! Jedino svaka čast Hadroviću od protukandidata, što se tiče Juge bgm zaluto lik (pije pred javne nastupe tablete za smirenje pouzdano znam, oči me ne lažu)LeonardoAC wrote:stvarno je za nepovjerovati koliko ste aktivni po pitanju ovog Žilića. De napišite kolike su vam te stranačke dnevnice za "čovjeka bez mrlje".![]()
![]()
![]()
Vidje li neko ove divlje plakate kao npr kod igmanskog stadiona - skretanje prema butmiru iz pravca hrasnice. Ono mi je baš u Husinom stilu - divlje, divlje, divlje... postavi kafanu na trgu, plakat na sred livade... bez plana, bez reda...
http://sdp.ba/dokumenti/dokumenti/Plan% ... 202010.pdfRodneyTrotter wrote:Evo ja cu ti reci. Iz SDPa niko ni feninga nije dobio, SDP je za ovu kampanju vjerovali ili ne imao 17000KM ni feninga više, provjereno znam jer sam mogu reći pozicioniran i baratam vrlo bitnim informacijama. I da se daju pare ne bi uzeo ni marke jer sve sto radim, radim iz srca, tako sam radio i za prosle izbore. Na ovakvu kampanju smo se upravo odlucili zato sto realno OO SDP Ilidža nema novaca koliko npr SDA jer se budžet OO određuje prema broju vijecnika u opštini, tako je bar u srtukturi sdpa, i u odnosu na SDA i novopečeni SBB može se reći da je naš budžet mizeran. Sve se ovo može provjeriti, sdp je transparentna partija. Ne bi dozvolio da me kupi Senaid Memić za knjigu na koju će se on potpisati, imam ja biblioteke, ne bi bolan da me Huso kupi čokoladom kao što djeli po Hrasnici. Hvala bogu pa nisam tele naivno!!! Jedino svaka čast Hadroviću od protukandidata, što se tiče Juge bgm zaluto lik (pije pred javne nastupe tablete za smirenje pouzdano znam, oči me ne lažu)LeonardoAC wrote:stvarno je za nepovjerovati koliko ste aktivni po pitanju ovog Žilića. De napišite kolike su vam te stranačke dnevnice za "čovjeka bez mrlje".![]()
![]()
![]()
Vidje li neko ove divlje plakate kao npr kod igmanskog stadiona - skretanje prema butmiru iz pravca hrasnice. Ono mi je baš u Husinom stilu - divlje, divlje, divlje... postavi kafanu na trgu, plakat na sred livade... bez plana, bez reda...
ZANIMA LI VAS JOŠ NEŠTO ???
Kako nije niko čuo za ŽRK Igman - Ilidža kada su sedamdesetih bile prvoligašice u SFRJ rukometnoj ligi žena?LeonardoAC wrote: http://sdp.ba/dokumenti/dokumenti/Plan% ... 202010.pdf
je li ovo ta transparentnost sa str. 88 gdje nije prikazano otkud 300 milja, (zezam se) nebitno svakako, super je to da imaš stav, da si odlučio da ne budeš ničiji poltron... pozdravljam u svakom slučaju, al' brate mili... pretjerujete sa ovim Smailom, čovjek uopšte ne izgleda i ne djeluje toliko agresivno koliko vi djelujete agresivno prema svemu oko sebe. Evo čitam komentare, kontradiktorni ste sami sa sobom... njegov uspjeh mjerite proizvodnjom sira za koji niko nije čuo, vođenjem ženskog rukometnog kluba (za koji opet niko na Ilidži nije čuo) i vođenjem kulturno umjetničkog društva (za koje, pogađate niko nije čuo). bTrebaš poštovati i tuđe mišljenje (pa čak - vjerovao ili ne) i onog ko je odlučio glasati drugačije makar to bili kandidati SDA i SBB-a. Demokratski - neka pobijedi onaj kojeg narod želi. ha ja!![]()
Evo zamjerka svim kandidatima - još NIKO nije predstavio svoje projekte, šta planira uraditi KONKRETNO - sve je to u nekom folu "borićemo se za bolju ilidžu, borićemo se za qrrrrc-palac" ja sam do sad 3 puta u pošt. sandučetu našao Žilićeve slike bez ikakvog poziva, plana i programa, cilja, vizije... - valjda igra na kartu "lijep sam".
Leonardo AC- sad si stvarno pretjerao. Gdje si ti i u čemu živio i proveo ove silne zadnje godine. Ti si prosto zalutao na ove prostore.PipiDugaDevetka wrote:Kako nije niko čuo za ŽRK Igman - Ilidža kada su sedamdesetih bile prvoligašice u SFRJ rukometnoj ligi žena?LeonardoAC wrote: http://sdp.ba/dokumenti/dokumenti/Plan% ... 202010.pdf
je li ovo ta transparentnost sa str. 88 gdje nije prikazano otkud 300 milja, (zezam se) nebitno svakako, super je to da imaš stav, da si odlučio da ne budeš ničiji poltron... pozdravljam u svakom slučaju, al' brate mili... pretjerujete sa ovim Smailom, čovjek uopšte ne izgleda i ne djeluje toliko agresivno koliko vi djelujete agresivno prema svemu oko sebe. Evo čitam komentare, kontradiktorni ste sami sa sobom... njegov uspjeh mjerite proizvodnjom sira za koji niko nije čuo, vođenjem ženskog rukometnog kluba (za koji opet niko na Ilidži nije čuo) i vođenjem kulturno umjetničkog društva (za koje, pogađate niko nije čuo). bTrebaš poštovati i tuđe mišljenje (pa čak - vjerovao ili ne) i onog ko je odlučio glasati drugačije makar to bili kandidati SDA i SBB-a. Demokratski - neka pobijedi onaj kojeg narod želi. ha ja!![]()
Evo zamjerka svim kandidatima - još NIKO nije predstavio svoje projekte, šta planira uraditi KONKRETNO - sve je to u nekom folu "borićemo se za bolju ilidžu, borićemo se za qrrrrc-palac" ja sam do sad 3 puta u pošt. sandučetu našao Žilićeve slike bez ikakvog poziva, plana i programa, cilja, vizije... - valjda igra na kartu "lijep sam".
Ne da sam čuo, nego sam i igrao protiv njih. Joca-šahista mi bio trener, a zaboravio sam ime trenera žena, pa se oni dogovorili da mi muškinje iz RK Igman sparingujemo prvoligašicama, te da se tako bolje pripreme.
Merak mi je bilo čuvati pivotkinju, a posebno kada bekovi pokušaju pucati preko nas na 9m pa ju dočekam rukama junačkim. Svaku sparing tekmu smo mi muškinje gubili jer nam je bila koncentracija na nešto drugo. Mimo lopte.
Leonardo AC-ne mjere se ljudskost i privrženost ideji nikakvim parama. Tebi još nije jasno da ima LJUDI. Moraš znati i ovo: Bog oprašta ono što je između njega i čovjeka, ali ne oprašta ono što je između čovjeka i čovjeka.LeonardoAC wrote:stvarno je za nepovjerovati koliko ste aktivni po pitanju ovog Žilića. De napišite kolike su vam te stranačke dnevnice za "čovjeka bez mrlje".![]()
![]()
![]()
pa za razliku od nekih protukandidata, izgleda barem ......sarajevo_boy280 wrote:Leonardo AC- sad si stvarno pretjerao. Gdje si ti i u čemu živio i proveo ove silne zadnje godine. Ti si prosto zalutao na ove prostore.PipiDugaDevetka wrote:Kako nije niko čuo za ŽRK Igman - Ilidža kada su sedamdesetih bile prvoligašice u SFRJ rukometnoj ligi žena?LeonardoAC wrote: http://sdp.ba/dokumenti/dokumenti/Plan% ... 202010.pdf
Ne da sam čuo, nego sam i igrao protiv njih. Joca-šahista mi bio trener, a zaboravio sam ime trenera žena, pa se oni dogovorili da mi muškinje iz RK Igman sparingujemo prvoligašicama, te da se tako bolje pripreme.
Merak mi je bilo čuvati pivotkinju, a posebno kada bekovi pokušaju pucati preko nas na 9m pa ju dočekam rukama junačkim. Svaku sparing tekmu smo mi muškinje gubili jer nam je bila koncentracija na nešto drugo. Mimo lopte.
ŽRK "Ilidža" igra u prvoj ligi za rukometašice, učesnice lige šampiona i lige kupa kupova, imao je 100 djevojčica u školi rukometa koju je vodila prof. Amra ( ne znam prezime), ovaj čovjek je naslijedio 7.000 KM duga koji je ostavila Svetlana Kitić, a on je to izmirio, odveo je 42 djece ( plus 8 ljudi u pratnji) na najveći rukometni turnir u Evropi za omladinu u grad Libek ( sami sjever Njemačke), sve ama baš sve skupio sam svojim donacijama prijatelja ( ja sam roditelj jedne od tih djevojčica).
Ne čitaš prethodne postove, pa ti nije ni zamjeriti ( obavezno ih pročitaj radi tvoje upućenosti).
Imaš poziv da danas dođeš na ljetnu pozornicu.
Još jedan pokušaj diskreditovanja Žilića potpuno irelevantnim stvarima. Hvalagolfista wrote:Ako vam i pobijedi taj Žilić, interesuje me za koliko će vremena uspostaviti vlast, 9, 10 ili 12 mjeseci, ili će taj posao prolongirati do narednih općinskih izbora, uvažavajući trenutnu politiku vrha SDP-a sa motom " Fotelje prvo, a za narod ima vremena ". Takođe, interesuje me, ako neko zna, tim ljudi koje će raditi sa Žilićem, nakon uspostave općinske vlasti, hoće li to biti u formatu Kukića Slavke i sl.? Hvala.
čudi me da svaki penzioner nije dobio i niklovani pištolj pridemicki125 wrote:priča se da memić penzionerima sa općine ilidža dijeli po 50KM općinskog novca, zna li neko nešto više o ovome?
Evo vidiš o ovome ti upravo pričam, što ste vi u SDP-u postali umjetnici kada je riječ o "pravljenju ljudi budalom"... ŽRK Igman je, eto, veći sportski kolektiv od BarceloneLeonardo AC- sad si stvarno pretjerao. Gdje si ti i u čemu živio i proveo ove silne zadnje godine. Ti si prosto zalutao na ove prostore.
ŽRK "Ilidža" igra u prvoj ligi za rukometašice, učesnice lige šampiona i lige kupa kupova, imao je 100 djevojčica u školi rukometa koju je vodila prof. Amra ( ne znam prezime), ovaj čovjek je naslijedio 7.000 KM duga koji je ostavila Svetlana Kitić, a on je to izmirio, odveo je 42 djece ( plus 8 ljudi u pratnji) na najveći rukometni turnir u Evropi za omladinu u grad Libek ( sami sjever Njemačke), sve ama baš sve skupio sam svojim donacijama prijatelja ( ja sam roditelj jedne od tih djevojčica).
Ne čitaš prethodne postove, pa ti nije ni zamjeriti ( obavezno ih pročitaj radi tvoje upućenosti).
Imaš poziv da danas dođeš na ljetnu pozornicu.
Ja ne tražim mrlje ni Žiliću ni bilo kome drugom, samo i dalje tvrdim da pretjerujete sa hvalospjevima o mljekaru koji vodi ženski rukometni klub.sarajevo_boy280 wrote:Leonardo AC-ne mjere se ljudskost i privrženost ideji nikakvim parama. Tebi još nije jasno da ima LJUDI. Moraš znati i ovo: Bog oprašta ono što je između njega i čovjeka, ali ne oprašta ono što je između čovjeka i čovjeka.LeonardoAC wrote:stvarno je za nepovjerovati koliko ste aktivni po pitanju ovog Žilića. De napišite kolike su vam te stranačke dnevnice za "čovjeka bez mrlje".![]()
![]()
![]()
Molim te da mi pomogneš ako sam sam u zabludi, pa mi iskopaj neku mrlju ovog čovjeka, da provjerim jesam li u pravu kad imam ovakav stav prema njemu ili griješim. Molim te samo požuri, jer imam namjeru izaći na izbore. Uputi javni poziv svima preko postova da nam pomognu, i meni a i tebi bogami: POD HITNO SE TRAŽE MRLJE GOSP. ŽILIĆA.
Nagrada: glas drugim kandidatima.
ne znam jel ovo ironično za poltronstvo, al svejedno duzan sam reći da tako funkcioniše strančarenje i politički napredak npr. Saša Magazinović je takođe od malih nogu Ilidžanski SDPovac i radio je dosta ovakvih poslova, sada je čovjek zastupnik u Parlamentu BiH, al nevažno to, to nije tema nase emisije.LeonardoAC wrote:http://sdp.ba/dokumenti/dokumenti/Plan% ... 202010.pdfRodneyTrotter wrote:Evo ja cu ti reci. Iz SDPa niko ni feninga nije dobio, SDP je za ovu kampanju vjerovali ili ne imao 17000KM ni feninga više, provjereno znam jer sam mogu reći pozicioniran i baratam vrlo bitnim informacijama. I da se daju pare ne bi uzeo ni marke jer sve sto radim, radim iz srca, tako sam radio i za prosle izbore. Na ovakvu kampanju smo se upravo odlucili zato sto realno OO SDP Ilidža nema novaca koliko npr SDA jer se budžet OO određuje prema broju vijecnika u opštini, tako je bar u srtukturi sdpa, i u odnosu na SDA i novopečeni SBB može se reći da je naš budžet mizeran. Sve se ovo može provjeriti, sdp je transparentna partija. Ne bi dozvolio da me kupi Senaid Memić za knjigu na koju će se on potpisati, imam ja biblioteke, ne bi bolan da me Huso kupi čokoladom kao što djeli po Hrasnici. Hvala bogu pa nisam tele naivno!!! Jedino svaka čast Hadroviću od protukandidata, što se tiče Juge bgm zaluto lik (pije pred javne nastupe tablete za smirenje pouzdano znam, oči me ne lažu)LeonardoAC wrote:stvarno je za nepovjerovati koliko ste aktivni po pitanju ovog Žilića. De napišite kolike su vam te stranačke dnevnice za "čovjeka bez mrlje".![]()
![]()
![]()
ZANIMA LI VAS JOŠ NEŠTO ???