Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Tuzla, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Živinice, Srebrenik, Lukavac, sve do Gračanice, Kladnja i Zvornika...
Post Reply
guber90

#501 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by guber90 »

Great Cornholio wrote:
escobar__ wrote:Nešto kontam dobar je ovaj vojni stadion bio, trebali su tu izgradit gradski stadion, oko Tušnja je ionako sve natrpano maksimalno.
Jedan dio kasarne pretvoriše u psihijatrijsku kliniku, jedan dio dadoše studentima, mora i vojsci nešto ostat', jer moraju i oni malo trčat', jer ako nas ko napadne neće nas sigurno studenti braniti :twisted: :D
To gdje su psihijatrijsku kliniku napravili nije kasarna HKG, nego neka druga, ne upamtih joj ime, a ne znam da li je uklonjena tabla sa ulaza gdje je pisao naziv kasarne, ona je nekoliko kilometara nakon ove (mozda i manje), iznad novog naselja :D.
insomnia78

#502 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by insomnia78 »

Narodni heroj Mirsad Fidahic

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
guber90

#503 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina

Post by guber90 »

insomnia78 wrote:Narodni heroj Mirsad Fidahic

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Eh hvala na dopuni :).
Great Cornholio

#504 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by Great Cornholio »

escobar__ wrote:
Great Cornholio wrote:
escobar__ wrote:A tek logor na stadionu...

a on je bio obećao da će,ako ga izaberemo za načelnika, zatrpati jezera :D
Laž skuhana u "reformističkoj" kuhinji. Kad sam od "reformista" tražio bilo kakav dokaz (dakle bilo šta što se može uzet kao relevantno) za tu tvrdnju ostao sam uskraćen za odgovor ali "reformisti" predizbornu kampanju baziraju na prepadanju građana SDA strankom i njihovim pulenima.

Iz iste kuhinje je stiglo i ono da je r. Alija Izetbegović Bošnjacima obećao zlatne kašike. Goebbels bi svašta od "reformista" mogao naučit. :D

Nego, zar Salko nije iz Kalesije? :D
Pa normalno da normalne građane Tuzle treba plašiti SDA strankom, i ostalim nacionalističkim strankama, jer da je to zlo pobijedilo u Tuzli ne bih se ja sada gdje god da odem mogao hvaliti da sam Tuzlak.

U pravu si, provjerih, Salko je iz Kalesije, izvinjavam se Gornjotuzlacima.

Zašto stavljaš Reformiste pod znake navoda, nismo mi ništa lagali, voljeli smo mi da se nije raspala SFRJ, ali eto većina je željela njen raspad, jer nepobitna činjenica je ovo preuzeto sa Wikipedije, a tiče se biografije Selima Bešlagića, načelnika kakvog Tuzla vjerovatno više nikada neće imati:

"1990. godine uključuje se u reformski pokret tadašnjeg jugoslovenskog premijera Ante Markovića. Iste godine u Tuzli organizira uspješnu kampanju i pobjeđuje na prvim demokratskim izborima. Tuzla postaje jedina sredina u BiH u kojoj koalicija triju nacionalnih stranaka nije osvojila vlast.

Ovakvog smo mi nekada gradonačelnika imali, i nema šanse da će u Tuzli ikada biti načelnik neko ko dolazi iz neke nacionalističke stranke:

Nagrade i priznanja

Selim Bešlagić je dobitnik uglednih internacionalnih nagrada za ljudska prava, mir i demokratiju:

Nagrada za ljudska prava grada Weimara za 1995. godinu
Nagrada "Sean Mac Bride" za 1996. godinu, Internacionalnog instituta za mir
Zlatna povelja za mir i demokratiju za 1996. godinu , Internacionalne lige humanista
Nagrada za mir, Fondacije "Kurt Waldheim", za 1996. godinu
Nagrada "W. Averell Hariman" za 1997. godinu, Nacionalnog demokratskog instituta Washington
Nominacija za Nobelovu nagradu za mir za 1997. godinu od strane International Peace Bureau, sa sjedištem u Ženevi
Počasni doktorat prava na Northwestern University, Chicago (2000. godine)
Great Cornholio

#505 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

guber90 wrote:
To gdje su psihijatrijsku kliniku napravili nije kasarna HKG, nego neka druga, ne upamtih joj ime, a ne znam da li je uklonjena tabla sa ulaza gdje je pisao naziv kasarne, ona je nekoliko kilometara nakon ove (mozda i manje), iznad novog naselja :D.
To je idelana lokacija za psihijatrijsku kliniku, a najgora moguća lokacija je bila ona u Kreki. Duševnim bolesnicima treba mir, treba im tišina, treba im zelenila, u Kreki to nisi imali, bolnica je bila tik uz cestu kojom su tutnjali kamioni i autobusi.
spreca

#506 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by spreca »

Salko je iz Bukvara jedno selo oko 7 km lijevo prije Kalesije
Great Cornholio

#507 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

spreca wrote:Salko je iz Bukvara jedno selo oko 7 km lijevo prije Kalesije
Možda Salko i nije loš čovjek, možda nije nacionalista, ali vala mi Tuzlaci ne vjerujemo nikome ko dolazi iz nacionalističkih stranaka.
guber90

#508 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by guber90 »

Great Cornholio wrote:
guber90 wrote:
To je idelana lokacija za psihijatrijsku kliniku, a najgora moguća lokacija je bila ona u Kreki. Duševnim bolesnicima treba mir, treba im tišina, treba im zelenila, u Kreki to nisi imali, bolnica je bila tik uz cestu kojom su tutnjali kamioni i autobusi.
Ma znas sta cu ti ja reci mene te ludnice ganjaju :D, imam dosta rodbine na Moluhama pa dok je kreka bila dole svako malo sam vidjao te iz bolnice kako izlaze do prodavnice ili hodaju okolo. Zatim kada se premjesti ja sa rodjakom i njegovom ekipom preko raspusta u srednjoj radio malo, kada ono dobili posao da rade fasadu na novoj ludnici i idemo mi, kada ono samo 5 minuta voznje od mog mjesta stanovanja (Skojevska) :D, da li mi to zivot zeli poslati poruku... :D.
Great Cornholio

#509 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

guber90 wrote: Ma znas sta cu ti ja reci mene te ludnice ganjaju :D, imam dosta rodbine na Moluhama pa dok je kreka bila dole svako malo sam vidjao te iz bolnice kako izlaze do prodavnice ili hodaju okolo. Zatim kada se premjesti ja sa rodjakom i njegovom ekipom preko raspusta u srednjoj radio malo, kada ono dobili posao da rade fasadu na novoj ludnici i idemo mi, kada ono samo 5 minuta voznje od mog mjesta stanovanja (Skojevska) :D, da li mi to zivot zeli poslati poruku... :D.
Da, teško je bilo duševne bolesnike kontrolisati u takvim uslovima, a teško ih je bilo i zaštiti od "normalnog" svijeta, i obratno, "normalan" svijet od njih. Ne znam da li se sjećaš kad su dovezli, duševne bolesnike iz bolnice "Jakeš" kod Modriče, i jednostavno ih ostavili pred bolnicu Kreka, kakav je samo tada haos bio u i oko bolnice Kreka.

Svako se može razboliti, i onda se mora liječiti, jest da se sada u novoj psihijatrijskoj klinici "liječi" puno više onih koji "ganjaju papire" za invalidsku penziju, nego što ima pravih duševnih bolesnika, ali da šutimo o tome, da ispadne da je u Tuzli sve savršeno :D
guber90

#510 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by guber90 »

Great Cornholio wrote:
guber90 wrote: Ma znas sta cu ti ja reci mene te ludnice ganjaju :D, imam dosta rodbine na Moluhama pa dok je kreka bila dole svako malo sam vidjao te iz bolnice kako izlaze do prodavnice ili hodaju okolo. Zatim kada se premjesti ja sa rodjakom i njegovom ekipom preko raspusta u srednjoj radio malo, kada ono dobili posao da rade fasadu na novoj ludnici i idemo mi, kada ono samo 5 minuta voznje od mog mjesta stanovanja (Skojevska) :D, da li mi to zivot zeli poslati poruku... :D.
Da, teško je bilo duševne bolesnike kontrolisati u takvim uslovima, a teško ih je bilo i zaštiti od "normalnog" svijeta, i obratno, "normalan" svijet od njih. Ne znam da li se sjećaš kad su dovezli, duševne bolesnike iz bolnice "Jakeš" kod Modriče, i jednostavno ih ostavili pred bolnicu Kreka, kakav je samo tada haos bio u i oko bolnice Kreka.

Svako se može razboliti, i onda se mora liječiti, jest da se sada u novoj psihijatrijskoj klinici "liječi" puno više onih koji "ganjaju papire" za invalidsku penziju, nego što ima pravih duševnih bolesnika, ali da šutimo o tome, da ispadne da je u Tuzli sve savršeno :D
Cuo sam iste price, pa kada pogledas po cesti kakvih hodaju sasvim je jasno da nisu gore svi koji bi trebali biti. Primjer je onaj jadni Lega, sto ga onaj baksuz udari sa autom prije par sedmice ( jos cetvero ljudi pokraj njega), tacno vidis da covjeku nije dobro, ne treba ti diploma za to, ja ne razumijem kako ga puste da hoda sam i zivi po cesti, tuga je ono...
escobar__

#511 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by escobar__ »

Great Cornholio wrote:Pa normalno da normalne građane Tuzle treba plašiti SDA strankom, i ostalim nacionalističkim strankama, jer da je to zlo pobijedilo u Tuzli ne bih se ja sada gdje god da odem mogao hvaliti da sam Tuzlak.

Zašto stavljaš Reformiste pod znake navoda, nismo mi ništa lagali, voljeli smo mi da se nije raspala SFRJ, ali eto većina je željela njen raspad, jer nepobitna činjenica je ovo preuzeto sa Wikipedije, a tiče se biografije Selima Bešlagića, načelnika kakvog Tuzla vjerovatno više nikada neće imati
Ma libo mene qratz šta su željeli reformisti, a šta nacionalisti, nit sam glasao nit ću glasat ni za jedne ni za druge, meni je samo smiješno da vi svoju predizbornu svaki put bazirate na priči o SDA. Kako glasači SDA po selima puše njihovu priču o zaštiti Bošnjaka, vjere, ovog ili onog (šta obećavaju ljudima na predizbornim skupovima) tako i u Tuzli wanna-be reformisti, moderni i nacionalno neopterećeni puše priču o Salki koji prijeti zatrpavanjem jezera i sličnim budalaštinama kreiranim u Mordoru (sjedište SDP-a u Tuzli). Koliki debil moraš bit da zaista povjeruješ u to da čovjek koji se kandiduje za načelnika Tuzle kaže da će ako pobijedi zatrpat jezera? :lol: Pa da bi izjavio takvo nešto kandidat za načelnika Opštine koja svoj turistički potencijal vidi u trima jezercima morao bi biti retardiran. Dvije strane iste medalje, priglupe narodne mase bez trunke kritičkog razmišljanja. :thumbup:

Inače, što se Selima tiče tom čovjeku ja skidam kapu. Ljudina. :thumbup: Pjesnici i polupismeni idioti oko njega Selimu ni do koljena nisu.
spreca

#512 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by spreca »

Great Cornholio wrote:
Možda Salko i nije loš čovjek, možda nije nacionalista, ali vala mi Tuzlaci ne vjerujemo nikome ko dolazi iz nacionalističkih stranaka.
Salko je karijerista i ljigav je bar onoliko koliko ja znam......ja mu nikad nebih dao neku vecu funkciju......nek vodi BKC kao sto je to i nekad radio ......mada i neznam gdje sada
Great Cornholio

#513 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

guber90 wrote: Cuo sam iste price, pa kada pogledas po cesti kakvih hodaju sasvim je jasno da nisu gore svi koji bi trebali biti. Primjer je onaj jadni Lega, sto ga onaj baksuz udari sa autom prije par sedmice ( jos cetvero ljudi pokraj njega), tacno vidis da covjeku nije dobro, ne treba ti diploma za to, ja ne razumijem kako ga puste da hoda sam i zivi po cesti, tuga je ono...
Kažu da se na osnovu odnosa prema osobama s posebnim potrebama može proscijeniti step civilizovanosti nekog društa, i zbog toga se mora promijeniti odnos društva kad su u pitanju duševno oboljele osobe, kojih svakom danom ima sve više, ali to je "normalno", salbo se ko razboli od "ljepote", ljude "slome" problemi koje ne mogu riješiti, a takvih je danas, u našem društvu, i previše.
spreca

#514 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by spreca »

guber90 wrote:
Great Cornholio wrote:
guber90 wrote:
Ma znas sta cu ti ja reci mene te ludnice ganjaju :D, imam dosta rodbine na Moluhama pa dok je kreka bila dole svako malo sam vidjao te iz bolnice kako izlaze do prodavnice ili hodaju okolo. Zatim kada se premjesti ja sa rodjakom i njegovom ekipom preko raspusta u srednjoj radio malo, kada ono dobili posao da rade fasadu na novoj ludnici i idemo mi, kada ono samo 5 minuta voznje od mog mjesta stanovanja (Skojevska) :D, da li mi to zivot zeli poslati poruku... :D.
:thumbup: :lol: :lol: :lol: pazi se jarane :lol:
guber90

#515 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by guber90 »

Great Cornholio wrote:
guber90 wrote: Cuo sam iste price, pa kada pogledas po cesti kakvih hodaju sasvim je jasno da nisu gore svi koji bi trebali biti. Primjer je onaj jadni Lega, sto ga onaj baksuz udari sa autom prije par sedmice ( jos cetvero ljudi pokraj njega), tacno vidis da covjeku nije dobro, ne treba ti diploma za to, ja ne razumijem kako ga puste da hoda sam i zivi po cesti, tuga je ono...
Kažu da se na osnovu odnosa prema osobama s posebnim potrebama može proscijeniti step civilizovanosti nekog društa, i zbog toga se mora promijeniti odnos društva kad su u pitanju duševno oboljele osobe, kojih svakom danom ima sve više, ali to je "normalno", salbo se ko razboli od "ljepote", ljude "slome" problemi koje ne mogu riješiti, a takvih je danas, u našem društvu, i previše.
Pa onda je nas stepen civilizacije blizi kamenom dobu nego li modernom covjeku.

Sent from my iPhone using Tapatalk
escobar__

#516 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by escobar__ »

spreca wrote:
Great Cornholio wrote:
Salko je karijerista i ljigav je bar onoliko koliko ja znam......ja mu nikad nebih dao neku vecu funkciju......nek vodi BKC kao sto je to i nekad radio ......mada i neznam gdje sada
Šta god da je i kakav god da je nije mu mjesto na poziciji načelnika OT.
escobar__

#517 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by escobar__ »

Inače SDA u Tuzli ima tradiciju kandidovanja nekih da-te-Bog-sačuva likova za načelnike Tuzle. Bio je to Bukvarević, pa onaj Katanić jedanput, zatim Rifatbegović... Haman se davno pomirili s tim da u Tuzli nikad neće osvojit vlast pa ove na listu stave reda radi. :D
Great Cornholio

#518 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

escobar__ wrote:
Great Cornholio wrote:Pa normalno da normalne građane Tuzle treba plašiti SDA strankom, i ostalim nacionalističkim strankama, jer da je to zlo pobijedilo u Tuzli ne bih se ja sada gdje god da odem mogao hvaliti da sam Tuzlak.

Zašto stavljaš Reformiste pod znake navoda, nismo mi ništa lagali, voljeli smo mi da se nije raspala SFRJ, ali eto većina je željela njen raspad, jer nepobitna činjenica je ovo preuzeto sa Wikipedije, a tiče se biografije Selima Bešlagića, načelnika kakvog Tuzla vjerovatno više nikada neće imati
Ma libo mene qratz šta su željeli reformisti, a šta nacionalisti, nit sam glasao nit ću glasat ni za jedne ni za druge, meni je samo smiješno da vi svoju predizbornu svaki put bazirate na priči o SDA. Kako glasači SDA po selima puše njihovu priču o zaštiti Bošnjaka, vjere, ovog ili onog (šta obećavaju ljudima na predizbornim skupovima) tako i u Tuzli wanna-be reformisti, moderni i nacionalno neopterećeni puše priču o Salki koji prijeti zatrpavanjem jezera i sličnim budalaštinama kreiranim u Mordoru (sjedište SDP-a u Tuzli). Koliki debil moraš bit da zaista povjeruješ u to da čovjek koji se kandiduje za načelnika Tuzle kaže da će ako pobijedi zatrpat jezera? :lol: Pa da bi izjavio takvo nešto kandidat za načelnika Opštine koja svoj turistički potencijal vidi u trima jezercima morao bi biti retardiran. Dvije strane iste medalje, priglupe narodne mase bez trunke kritičkog razmišljanja. :thumbup:

Inače, što se Selima tiče tom čovjeku ja skidam kapu. Ljudina. :thumbup: Pjesnici i polupismeni idioti oko njega Selimu ni do koljena nisu.
Načelno se slažem u ovome što si napisao, ne može čovjek biti političar ako ne zna dobro lagat :D

Druže, ja sam to rekao više puta, a reći ću i sada, ne glasam ja za Imamovića , i SDP, zato što mislim da je on neko preveliko dobro, ali od ponuđenih zala on mi izgleda kao najmanje. Između lopova i nacionalista na jednoj strani i samo lopova na drugoj, ja biram lopove.

Al' opet, ako ne glasam nemam se pravo ni žaliti na vlast.
Great Cornholio

#519 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina

guber90 wrote:
Great Cornholio wrote:
Pa onda je nas stepen civilizacije blizi kamenom dobu nego li modernom covjeku.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Nažalost, u toj sferi civilizovanog društva smo jako necivilizovani.
escobar__

#520 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by escobar__ »

Great Cornholio wrote:Al' opet, ako ne glasam nemam se pravo ni žaliti na vlast.
Nisam rekao da ne glasam, rekao sam da ne glasam za ove "top" stranke kod nas. :D Izađem na izbore reda radi (da obavim lafo građansku dužnost), nađem neke anonimuse, a ako ih nema onda poništim obrazac. Go*no je go*no, smrdilo ono manje ili više. :D Ako su slobodni izbori svedeni na to da se bira zlo (tačnije od dva zla bira manje) onda je bolje da ih i nemamo.

Na kraju krajeva, i neizlazak na izbore je jedan vid revolta i sasvim jasan pokazatelj šta građani ustvari misle o tim razbojnicima na listama.
Great Cornholio

#521 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Da si u Belgiji vidio bi kako funkcioniše civilizovano društvo, ako ne glasaš, fino jarane iskeširaj par stotina eura, pa pružaj otpor dokle hoćeš :D
escobar__

#522 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by escobar__ »

Great Cornholio wrote:Da si u Belgiji vidio bi kako funkcioniše civilizovano društvo, ako ne glasaš, fino jarane iskeširaj par stotina eura, pa pružaj otpor dokle hoćeš :D
To onda nije u potpunosti slobodna država. :D Tako to i u Sjevernoj Koreji funkcioniše uz taj bonus da pored toga što moraš izać na izbore, moraš i glasat za onog koga ti odaberu. :mrgreen:
escobar__

#523 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

Post by escobar__ »

Nego, zašto je Tuzla u naslovu teme pod znacima navoda!? :D
Great Cornholio

#524 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

escobar__ wrote:
Great Cornholio wrote:Da si u Belgiji vidio bi kako funkcioniše civilizovano društvo, ako ne glasaš, fino jarane iskeširaj par stotina eura, pa pružaj otpor dokle hoćeš :D
To onda nije u potpunosti slobodna država. :D Tako to i u Sjevernoj Koreji funkcioniše uz taj bonus da pored toga što moraš izać na izbore, moraš i glasat za onog koga ti odaberu. :mrgreen:
Ma kakva demokratija, batina je iz Raja izašla :D

Eh, nećemo mi nikad doći na nivo civilizacije koja krasi Sjevernu Koreju :(

Ne začatavaj, na ovoj se temi veliča Tuzla, pa ako ne možeš nešto izmisliti ti barem slaži :D
Great Cornholio

#525 Re: Njeno veličanstvo jedna i jedina "Tuzla "

escobar__ wrote:Nego, zašto je Tuzla u naslovu teme pod znacima navoda!? :D
Pokretač teme je bio sigurno pod dejstvom alkohola kad ju je pokrenuo, ili pod dejstvom nekog narkotika, jer ko normalan može tako nešto reći za Tuzlu :D
Post Reply