Barça-Madrid (Los Clásicos)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Obuca9
#501 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Da li to znači sad Moruinho treba napadati i opet primiti petaka, ispusiti cijelu sezonu, a sve kako bi milioni navijaca pred televizijom bili zadovoljno jer su vidjeli golove?
Možda da kaže ovim svojima da sami sebi daju golove, da bi publika vidjela golove?
Kako ne shvatate da se ovoj i ovakvoj Barci, najboljem i najuigranijem timu svijeta jednostavno NE MOŽE parirati. Ko god je to pokušao, prošao je sa peticom u mreži, jer prije ili kasnije Barca uvali prvi, a onda ostali dolaze samo na traci. I šta sad treba raditi Mourinho, radi ljepote igre opet da se otvara i da se pokusava ko fol nadmetati, da bi Shakirin mali mogoa opet mahati ispruzenim prstima?
J..e mi se i za Barcu i za Real, ali mi fakat niste jasni. Čovjek ima takav sastav kakav ima, ima naspram sebe takvog protivnika kavog ima i pokusava izvuci maksimum za svoju ekipu. Nije umjetničko klizanje pa da se ocjenjuje dojam i ljepota.
Možda da kaže ovim svojima da sami sebi daju golove, da bi publika vidjela golove?
Kako ne shvatate da se ovoj i ovakvoj Barci, najboljem i najuigranijem timu svijeta jednostavno NE MOŽE parirati. Ko god je to pokušao, prošao je sa peticom u mreži, jer prije ili kasnije Barca uvali prvi, a onda ostali dolaze samo na traci. I šta sad treba raditi Mourinho, radi ljepote igre opet da se otvara i da se pokusava ko fol nadmetati, da bi Shakirin mali mogoa opet mahati ispruzenim prstima?
J..e mi se i za Barcu i za Real, ali mi fakat niste jasni. Čovjek ima takav sastav kakav ima, ima naspram sebe takvog protivnika kavog ima i pokusava izvuci maksimum za svoju ekipu. Nije umjetničko klizanje pa da se ocjenjuje dojam i ljepota.
-
Dialer
#502 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
I onda se Smorinjo aka special 5 zali na sudije, pa ni on ne bi sviro onaj penal, nevjerovatno.
-
fukushima
#503 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
JESILud i ponosan wrote:Ma jes', sad i ja vidim... Previse sam se fokusirao na noge i nisam gledao koji je igrac u pitanju.sistematski pregled wrote:I Mesi ovdje u ofsajdu? Nisi dobar nikako. Ovaj igrač koji je u ofsajdu nije Mesi.![]()
jesam levat
PRVO SKOCI PA RECI MESSSSSSSSSSSSSSSSIIII
-
LSD
#504 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Pa i to što kažeš...fudbal je jbg ,nije balet ili klizanje...još plus Mourinho kojeg baš boli neka stvar šta ko misli u vezi igre i taktikehz__semir wrote:Da li to znači sad Moruinho treba napadati i opet primiti petaka, ispusiti cijelu sezonu, a sve kako bi milioni navijaca pred televizijom bili zadovoljno jer su vidjeli golove?
To sa Mourinhom više definitivno nece ici, pogotovu nakon onih 5-0...svaki ce im put udariti nitnu, ponuditi partiju šaha na terenu, pa nek mozgaju kako doci do gola.
- erni3
#505 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
ovo je bilo ono kao kad se psi njuskaju prije nego sto razgule jedan drugog. ovo je tek uvod u mini seriju. A ako se uzme u obzir da je ova utakmica prakticno bila nevazna jer Barcelona je sampion, onda se zna da secer dolazi na kraju.
I jos nesto, Mourinho je jebeni vidovnjak. Pravi se sega od njegove izjave da ce igrati sa 10 igraca, kad ono fakat.
Inace, Mourinho je preveliki da bi sebi dozvolio da ga bilo ko u ovoj fazi pobjedi dva puta. Guardiola mi djeluje previse nonsalantan da bi se takmicio sa Mourinhom. Zajebite tabele, kupove, lige prvaka i sve ostalo.
Ovo je sukob dva najveca trenera, koji su prava suprotnost. Sa jedne strane Guardiola, koji je (kao sto rekoh) nonsalantan. Ne jebe protivnika niti 5%, ima svoj fazon koji fura i to daje rezultate. A na kraju krajeva, sa onakvim timom, sto ne bi?
Sa druge strane Mourinho. Organizovan, promisljen. u stanju je da se prilagodi svakoj ekipi. Zaista, vrijedan divljenja.
Ali, kao navijac Reala moram reci da klub ima jedan problem. Naime, cesto se vodi rasprava oko toga da Real kupuje, a barca "uzgaja" igrace. neki se slazu sa politikom jednog, a neki sa politikom drugog. Slagali se vi ili ne, tako ta dva kluba funkcioniraju. Ono sto hocu da kazem jeste da Barcelonini igraci su vecim djelom djeca kluba i bolje osjecaju el clasico i igraju sa vecim zarom, vise se bore itd. Dok Realovi igraci to ne shvataju toliko ozbiljno, valjda sto su dobrim dijelom "uvozni". naravno, ima i Real Madrid svoje prozivode: Casillas, Marcelo, Sergio Ramos itd. Ali ipak, ne uzimaju toliko k srcu El clasico i zato daju lose rezultate. Takodjer, veci broj Spanaca u Barceloni jos pomaze posto samo Spanci mogu shvatiti znacaj El Clasica. Od Mourinha se ocekuje da im nabije u guzicu, jer mozda dodje do glave i istjera te bubice iz glave.
I jos nesto, Mourinho je jebeni vidovnjak. Pravi se sega od njegove izjave da ce igrati sa 10 igraca, kad ono fakat.
Inace, Mourinho je preveliki da bi sebi dozvolio da ga bilo ko u ovoj fazi pobjedi dva puta. Guardiola mi djeluje previse nonsalantan da bi se takmicio sa Mourinhom. Zajebite tabele, kupove, lige prvaka i sve ostalo.
Ovo je sukob dva najveca trenera, koji su prava suprotnost. Sa jedne strane Guardiola, koji je (kao sto rekoh) nonsalantan. Ne jebe protivnika niti 5%, ima svoj fazon koji fura i to daje rezultate. A na kraju krajeva, sa onakvim timom, sto ne bi?
Sa druge strane Mourinho. Organizovan, promisljen. u stanju je da se prilagodi svakoj ekipi. Zaista, vrijedan divljenja.
Ali, kao navijac Reala moram reci da klub ima jedan problem. Naime, cesto se vodi rasprava oko toga da Real kupuje, a barca "uzgaja" igrace. neki se slazu sa politikom jednog, a neki sa politikom drugog. Slagali se vi ili ne, tako ta dva kluba funkcioniraju. Ono sto hocu da kazem jeste da Barcelonini igraci su vecim djelom djeca kluba i bolje osjecaju el clasico i igraju sa vecim zarom, vise se bore itd. Dok Realovi igraci to ne shvataju toliko ozbiljno, valjda sto su dobrim dijelom "uvozni". naravno, ima i Real Madrid svoje prozivode: Casillas, Marcelo, Sergio Ramos itd. Ali ipak, ne uzimaju toliko k srcu El clasico i zato daju lose rezultate. Takodjer, veci broj Spanaca u Barceloni jos pomaze posto samo Spanci mogu shvatiti znacaj El Clasica. Od Mourinha se ocekuje da im nabije u guzicu, jer mozda dodje do glave i istjera te bubice iz glave.
-
Glanzer
#506 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
E kakvih ovdje dvolicnjaka ima,to je za ne povjerovat!Na temi o Man.city-ju Manchini je idiot,glupan i neznalica zato sto koristi 3 zadnja vezna u igri,a na ovoj temi Murinho je zbog istog trenercina!
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#507 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
mene Barca razočarala igrom nakon što su poveli....Realu svaka čast na igri nakon primljenog gola
a utakmica je najmanje ličila na derbi dva velika kluba i to je razlog što ne simpatišem Murinja bez obzira na rezultate
a utakmica je najmanje ličila na derbi dva velika kluba i to je razlog što ne simpatišem Murinja bez obzira na rezultate
-
missko
#508 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Prosli derby je bio jos manje zanimljiv, pogotovo sto nije bilo rezultatske neizvjesnosti.JoseMujica wrote:mene Barca razočarala igrom nakon što su poveli....Realu svaka čast na igri nakon primljenog gola
- skafiskafsnjak
#509 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ne zna se koja je gora bila United-City ili Real-Barsa.
Svakako se od ove druge mnogo vise ocekivalo. Barselona me fakat razocarala svojom igrom nakon vodstva ... Zbog toga volim sto je Real izjednacio, iz kakvog god penala ( postojeceg ili ne
). I mislim da je sudija malo pretjerao sa crvenim za Albiola . Mirne duse mogao je zuti dati, jer ipak svirao je penal. Jes Barselona drzala loptu, ali mi se u nekim trenutcima Real cinio boljim, pogotovo onda kad je Xavi izbio loptu Ronaldu u zadnjem trenutku. Inace gotivim Barselonu ali ono sinoc je bilo ppnski i neocekivano od njih . Nek to bude lekcija Guardiolu da ne mogu igrati na rezultat nego samo "trpati" 
Svakako se od ove druge mnogo vise ocekivalo. Barselona me fakat razocarala svojom igrom nakon vodstva ... Zbog toga volim sto je Real izjednacio, iz kakvog god penala ( postojeceg ili ne
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#510 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
ali se u prošlom igralo otvoreno i napadački pa smo uživali u golovima...jebiga ovo ko da smo gledali Cantanacio u najgorem izdanju....sreća pa ima dobrih igrača pa je bilo dobrih potezamissko wrote:Prosli derby je bio jos manje zanimljiv, pogotovo sto nije bilo rezultatske neizvjesnosti.JoseMujica wrote:mene Barca razočarala igrom nakon što su poveli....Realu svaka čast na igri nakon primljenog gola
L00d
- al_akhisari
#511 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
...puno vise se ocekivalo od utakmice; tome je doprinio najvise joze postavkom igre, i djelimicno barca koja se postavila na nacin "drzat cemo loptu, oni i onako ne mogu nista" ( to je pogotovo bilo poslije vodstva )...
...penal za barcu cist kao suza, ( namjeran prekrsaj - hrvacki zahvat ), i naravno kao posljedica toga opravdan crveni karton ( iako bi bilo sudija koji bi se zadovoljili i zutim ); penal za real ( iako diskutabilan ), po meni je bio, ali nije isti kao prekrsaj albiola, te nije zavrijedio istu kaznu...izjave i ponasanje trenera reala, prije, za vrijeme i po zavrsetku utakmica
...penal za barcu cist kao suza, ( namjeran prekrsaj - hrvacki zahvat ), i naravno kao posljedica toga opravdan crveni karton ( iako bi bilo sudija koji bi se zadovoljili i zutim ); penal za real ( iako diskutabilan ), po meni je bio, ali nije isti kao prekrsaj albiola, te nije zavrijedio istu kaznu...izjave i ponasanje trenera reala, prije, za vrijeme i po zavrsetku utakmica
- Mikado
#512 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Još da je Messiju pokazao crveni karton ili bar žuti za provociranje publike na onakav način, sve bi bilo na mjestu..al_akhisari wrote:...puno vise se ocekivalo od utakmice; tome je doprinio najvise joze postavkom igre, i djelimicno barca koja se postavila na nacin "drzat cemo loptu, oni i onako ne mogu nista" ( to je pogotovo bilo poslije vodstva )...
-
fukushima
#513 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
malo je zuti, trebo je nandzarastiMikado wrote:Još da je Messiju pokazao crveni karton ili bar žuti za provociranje publike na onakav način, sve bi bilo na mjestu..al_akhisari wrote:...puno vise se ocekivalo od utakmice; tome je doprinio najvise joze postavkom igre, i djelimicno barca koja se postavila na nacin "drzat cemo loptu, oni i onako ne mogu nista" ( to je pogotovo bilo poslije vodstva )...
- Mikado
#514 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Glupost stoljeca!veljaca wrote:Guardiolaje za moa
- MESSI
.....
9 godina bez domaceg poraza,
FC Porto
* Portugalska Liga (2): 2002–03, 2003–04
* Portugalski Kup (1): 2002–03
* Portugalski SuperCup (1): 2003
* Kup UEFA (1): 2002–03
* UEFA Liga Šampiona (1): 2003–04
Chelsea FC
* Premier Liga (2): 2004–05, 2005–06
* FA Kup (1): 2006–07
* Liga Kup (2): 2004–05, 2006–07
* FA Community Shield (1): 2005
Internazionale FC
* Serie A (1): 2008–09
* Supercoppa Italiana (1): 2008
Lična priznanja
* UEFA Menadžer godine (1): 2003
* UEFA Team of the Year Trener godine (3): 2003, 2004, 2005
* Onze d'Or Europski trener godine (1): 2005
* IFFHS Menadžer godine (2): 2004, 2005
* World Soccer Magazine Trener godine (2): 2004, 2005
* BBC Sportska Ličnost godine (trener) (1): 2005
* FA Premier League Menadžer godine (2): 2004–05, 2005–06
* FA Premier League Menadžer mjeseca (3): novembar 2004, januar 2005, mart 2007
* Oscar del calcio Trener godine (1): 2009
Treba uzet u obzir koliko su gore pomenuti klubovi cekali na trofeje dok im nije došao Mourinho.
Real je doveo do 1/2 finala LP nakon 8 godina, u finale kupa nakon 7 godina.
Uz sav respekt prema Guardioli koji je Barselonom napravio fenomenalne rezultate, Mourinho je svoj kvalitet potvrdio u svakom klubu koji je vodio.
- Mikado
#515 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Na kraju je dobio zelenifukushima wrote:malo je zuti, trebo je nandzarastiMikado wrote:Još da je Messiju pokazao crveni karton ili bar žuti za provociranje publike na onakav način, sve bi bilo na mjestu..al_akhisari wrote:...puno vise se ocekivalo od utakmice; tome je doprinio najvise joze postavkom igre, i djelimicno barca koja se postavila na nacin "drzat cemo loptu, oni i onako ne mogu nista" ( to je pogotovo bilo poslije vodstva )...
-
El Phenomeno
#516 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
da ih dokrajce???...fakat vas ne kontam...da im je to i bila namjera, vjeruj da bi bar jedan barcin igrac dobio lijecnicku pomoc van terena (puyol se sam povrijedio), a koliko se sjecam niti jedan igrac nije izasao vani...Splinter wrote:nani, cristiano, pepe, mourinho, nastavi niz....
postoji li odvradnija bagra od ovih portugalaca![]()
![]()
dao bih ruku da su imali zadatak da puyola dokrajce. a ni ostali nisu bili postedjeni, pogotovo messi, on je bio
druga meta. sudijska govna nisu dala da fudbal pobjedi. ovu antipropagandu od fudbala koju sprovodi mourniho
treba sahraniti. zar nekome ovaj covjek moze biti idol, zar se fudbal igra da bi se ozlijedio protivnik.
ma nema se tu sta pricati, dovoljan su pokazatelj tribine na bernabeu, navijaci koji su prezadovoljni
osvojenim bodom protiv barcelone. sreca pa to nece bitno uticati na konacan ishod prvenstva...
ovo je smijurija, stid bi me bilo da sam navijac madrida. kakav trener, takvi i igraci...
ono sto me veseli jeste to da je nemoguce da ovakvo sudjenje i igra budu dopusteni u ligi prvaka...
- Obuca9
#517 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Pa bilo je i jučer prilika, mogli su se nadavati golova i jedni i drugi. Druga je stvar što je Iker pročitao Messija da 80% situacija 1 na 1 riješava lobom, pa mu skinuo čist gol ili što je Villa promašio dvije stopostotne šanse ili što je Adriano skinuo loptu s gol linije ili što je onaj šminkerčić pogodio stativu iz slobodnjaka.JoseMujica wrote:ali se u prošlom igralo otvoreno i napadački pa smo uživali u golovima...jebiga ovo ko da smo gledali Cantanacio u najgorem izdanju....sreća pa ima dobrih igrača pa je bilo dobrih potezamissko wrote:Prosli derby je bio jos manje zanimljiv, pogotovo sto nije bilo rezultatske neizvjesnosti.JoseMujica wrote:mene Barca razočarala igrom nakon što su poveli....Realu svaka čast na igri nakon primljenog gola
L00d
-
El Phenomeno
#518 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
...ma ja mislim da je mou bacio sihre da se Puyol povrijedi, cisto sumnjam da se mogao pouzdati na uzas od trave na bernabeu-ipak nije to zenica...Bušman wrote:Odmaranje vjerovatno. Tesko je bilo igrati po onakvom terenu, izgleda da je istina da trava nije kosena ove sedmice, lopta bas sporo isla i vjerovatno razlog Puyolove povrede. Nadam se da nije nista strasno.-LIBERO- wrote:Nekako cudna utakmica pravo.
Najvise krivim Barselonu sto kod 0:1 i sa igracem vise,oni se dodaju na svojoj polovini i na sredini terena pa preko 20 minuta sigurno. Bez ikakve tendencije i zelje da se OZBILJNIJE ugrozi go protivnika. Tek kada su primilim go iz sumnjivog penala (po meni ono nije bio penal) e tek su onda opet kao nesto pokusavali,al tada vise nije bilo vremena za nesto ozbiljnije.
-
Dialer
#519 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Barcelona ne dobija crvene jer ne igraju rovovski fudbal ko smorinjove ekipe, udavi frajer. 
-
El Phenomeno
#520 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
http://www.goalsarena.org/video/spain-l ... na_en.html
na 2:55 se vidi najbolje vidi da li je alves zakacio po nogama marcela...
- ultima_palabra
#521 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Čist penal, kako je samo podigao nogu nakon što je vidio da je promašio Marcela...morao je biti i drugi žuti.El Phenomeno wrote:http://www.goalsarena.org/video/spain-l ... na_en.html
Ali sve je ovo samo generalna proba
- zecko_kupuz
#522 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ovi su mi navijači Barcelone (vjerovatno ih je dosta kratkog staža) komični nakon svakog meča gdje "svetinja" ne uzme sva tri boda. Kad se već ne može po Messiju, Villi, Alvesu ili Guardioli, onda se ospe paljba po Joseu, Cristini i sudiji.
Već sam jednom rekao, ova Barca igra fantastično, ali neuspjehe izgleda ne zna otrpiti. I takve momčadi lično ne preferiram, thank you very much.
Isto važi i za Fergusona.
Već sam jednom rekao, ova Barca igra fantastično, ali neuspjehe izgleda ne zna otrpiti. I takve momčadi lično ne preferiram, thank you very much.
-
MrSejo38
#523 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Znas ono kad se seljak docepa foteljezecko_kupuz wrote:Ovi su mi navijači Barcelone (vjerovatno ih je dosta kratkog staža) komični nakon svakog meča gdje "svetinja" ne uzme sva tri boda. Kad se već ne može po Messiju, Villi, Alvesu ili Guardioli, onda se ospe paljba po Joseu, Cristini i sudiji.![]()
Već sam jednom rekao, ova Barca igra fantastično, ali neuspjehe izgleda ne zna otrpiti. I takve momčadi lično ne preferiram, thank you very much.![]()
Oni su najskromniji,oni nikad ne gube,a i ako izgube to je bila sreca druge ekipe ili jednostavno njihov los dan itd treba sad popustit Chuck Norrisa i pocet pravit one zajebancije na racun Barcelone
Ovdje sam negdje napiso na temi da ocekujem da ce poslije utakmice bit puno tema "sudija ovakav","los teren" itd al sam se zezno to je sve u ovoj temi bilo
Sad malo u vezi utakmice
Real 7/13 - Barcelona 6/9 - Sutevi
Real 8 - Barcelona 0 - Korneri
Real 29% - Barcelona 71% - Posjed lopte
Zakljucak : Donesite ga sami !
Al sta objasnjavat ljudima koji svrsavaju na utakmice tipa Xavija i izjave " Dozivim nesto slicno orgazmu kada pobijedim Real Madrid" ( nije ista ali je nesto na tu foru) kad on tako nesto izjavi sta se onda imamo prepucavat sa njihovim navijacima
E ako ovako bude i u ostale 3 utakmice bice onda guravo,mislim da su sanse jednake i jednim i drugim.Najbitnija 2 faktora ce bit sreca i sudzenje
- studeni76
#524 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
A gdje je sinoć neuspjeh Barce? Igrali da neizgube, ostvarili to. Novi-stari prvacizecko_kupuz wrote:Ovi su mi navijači Barcelone (vjerovatno ih je dosta kratkog staža) komični nakon svakog meča gdje "svetinja" ne uzme sva tri boda. Kad se već ne može po Messiju, Villi, Alvesu ili Guardioli, onda se ospe paljba po Joseu, Cristini i sudiji.![]()
Već sam jednom rekao, ova Barca igra fantastično, ali neuspjehe izgleda ne zna otrpiti. I takve momčadi lično ne preferiram, thank you very much.![]()
-
LSD
#525 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Neki definitivno ne mogu otrpjeti Barsu i njenu dominaciju...moraju otvoriti svoju dušu ponekad
jace od njih.