Komitet za normalizaciju

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Edin H.

#501 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Edin H. »

Stvarno sam se barem potajno nadao da nisu ovoliki idioti.

Nikada covjek ne moze vjerovati sa kakvim mazgovima mi imamo posla, stoga nisi ti glup, nego je normalnom covjeku nepojmljiv njihov idiotizam.

Nadam se da su pomenuli ovaj problem Tadicu u Karadjordjevu

Trebao bi im reci, pustite ljudi, ovdje se samo o fudbalu radi.
jeza u ledja

#502 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jeza u ledja »

gate wrote:
jeza u ledja wrote:
stranac2 wrote:Ovi sto se primaju na ovu pricu iz Borca :lol: .
!
Koju pricu iz Borca?
Kakvu pricu? Da zele igrati u Evropi? Da ce izgubiti ogromne pare ako ne odu? Da nema smisla igrati ligu ako nece ici u Evropu? Da delegati iz RS ne predstavljaju Borac vec neke nizerazredne timove?
To zoves 'pricom'?

Jok eto to se oni dogovorili sa Rodoljubom da jedni budu kao Protiv , a drugi kao Za. :-)
Koje bolan pare ? Što će prvo pretkolo pobjediti nekakve vodoinstalatere iz Andore(nabiti troškove putovanja) a u drugom odmah ispasti bilo ko da bude protivnik.
Ne znam kolike pare, radi se o vise stotina hiljada eura samo od UEFA novaca. I onda u ovisnosti od toga dokle doguras...Da ne govorimo o parama od reklama. Potencijalno se moze raditi o milionima ako doguras do treceg predkola i izvuces neko veliko ime. Dalje da ne govorimo o povecanju cijene vlastitih igraca.
I na kraju sta bi to znacilo za Banja Luku, pa sto da ne reci i za njihovu omiljenu republiku srpsku. Ja sam siguran da mnogo ljudi u BL sigurno ovako razmislja. Sigurno bi to prije nego sto bi da nama komsijama crkne krava (u smislu suspenzije reprezentacije).Jer opet ponavljam trebaju biti dobro udareni da misle da ce se FSRS osamostaliti ili nesto slicno. Dakle nikakve koristi konkretno od suspenzije nemaju osim sto ce komsiji crci krava, a gubici su potencijalno milionski.
U stvari kad razmislim, jedini razlog sto mozda ovo moze kod njih proci je sto je u stvari klupski fudbal na tako niskom nivou, pogotovo u ostatku RS, da ga malo ljudi uopste i prati, tako da vecinu ljudi vjerovatno boli kurac hoce li ovi negdje igrati ili ne.
jeza u ledja

#503 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jeza u ledja »

Edin H. wrote:Stvarno sam se barem potajno nadao da nisu ovoliki idioti.

Nikada covjek ne moze vjerovati sa kakvim mazgovima mi imamo posla, stoga nisi ti glup, nego je normalnom covjeku nepojmljiv njihov idiotizam.

Meni jedna stvar nije jasna. Ako vec mislite da je ovo tako vazan problem da se o njemu raspravlja u Karadjordjevu, zasto onda uopste mozete predpostavljati da ce neko tek tako reci "pusti ih nek se igraju"? :shock: Ako je vec tako i koriste fudbal za politicke svrhe, onda nema sanse da ce popustiti jer nemaju razloga za to.
palermo

#504 Re: Komitet za normalizaciju

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:

Meni jedna stvar nije jasna. Ako vec mislite da je ovo tako vazan problem da se o njemu raspravlja u Karadjordjevu, zasto onda uopste mozete predpostavljati da ce neko tek tako reci "pusti ih nek se igraju"? :shock: Ako je vec tako i koriste fudbal za politicke svrhe, onda nema sanse da ce popustiti jer nemaju razloga za to.
Pa imaju razloga, ako su spremni na ovoj stvari ići od kraja, onda je jasna poruka svima. Očekivati da to neće imati svoje reperkusije i naravno svoj odgovor u drugim sferama života je pomalo besmisleno.
Edin H.

#505 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Edin H. »

jeza u ledja wrote:

Zato sto se nadam da ovaj Tadic ima vise mozga i da mu je jasno da je potpuno nepotrebna provokacija.

Kao sto rece onaj momak iz Borca neka nadju mehanizme da zastite glupi nacionalni interes i dovidjenja.

Medjutim njihova logika je ako moze funkcionisati Savez sa jednim predsjednikom, onda bi mogla i BiH bez kolektivnog Predsjednistva.
Oni u svemu vide politiku, premda se ja u biti slazem sa tvojim stavovima i jos uvijek se i ja nadam da ce se naci neke razumne snage da se ova situacija prevlada.
ganjeta

#506 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ganjeta »

Nedo nam Bog kad bi nas morali spasavti jez i north...e to bi tek bilo veselo :mrgreen:
north

#507 Re: Komitet za normalizaciju

Post by north »

ganjeta wrote:Nedo nam Bog kad bi nas morali spasavti jez i north...e to bi tek bilo veselo :mrgreen:
Što bolan?
ganjeta

#508 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ganjeta »

Nema dogovora sa vama,suspendovani smo definitivno :D
Mahalac

#509 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Mahalac »

Nevjerovatno koliko se samo "naivaca" uhvatilo na suplju danasnjeg karadjordjeva te price kako treba reci Tadicu da naruzi Dodika. Un fucken beleivable :cry:

Pa sta je vama ljudi zar vi stvarno mislite da je Dodik sam igrac svega ovoga i da nije samo produzena ruka upravo ovih kojim bi se vi zalili :shock: .

Ponekad se pitam koliko cemo '92-ih jos dozivjeti :roll: :(
pOZz

#510 Re: Komitet za normalizaciju

Post by pOZz »

Nisam nešto ubjeđen da je Borac opozicija FSRS-a. Mislim, u taj Borac su uložene pare dobro poznato odakle...
palermo

#511 Re: Komitet za normalizaciju

Post by palermo »

Mahalac wrote:Nevjerovatno koliko se samo "naivaca" uhvatilo na suplju danasnjeg karadjordjeva te price kako treba reci Tadicu da naruzi Dodika. Un fucken beleivable :cry:

Pa sta je vama ljudi zar vi stvarno mislite da je Dodik sam igrac svega ovoga i da nije samo produzena ruka upravo ovih kojim bi se vi zalili :shock: .Ponekad se pitam koliko cemo '92-ih jos dozivjeti :roll: :(
Pa baš zato....

I ne bi se niko žalio, samo razmatramo šta će budućnost donijeti
dek

#512 Re: Komitet za normalizaciju

Post by dek »

Mahalac wrote:Nevjerovatno koliko se samo "naivaca" uhvatilo na suplju danasnjeg karadjordjeva te price kako treba reci Tadicu da naruzi Dodika. Un fucken beleivable :cry:

Pa sta je vama ljudi zar vi stvarno mislite da je Dodik sam igrac svega ovoga i da nije samo produzena ruka upravo ovih kojim bi se vi zalili :shock: .

bravo...naš narod je jako naivan nažalost...sve dok ne shvatimo da smo okruženi neprijateljskim državama i narodima neće nam biti bolje i uvijek ćemo praviti greške u koracima.
north

#513 Re: Komitet za normalizaciju

Post by north »

pOZz wrote:Nisam nešto ubjeđen da je Borac opozicija FSRS-a. Mislim, u taj Borac su uložene pare dobro poznato odakle...
Ma fala bogu....
Edin H.

#514 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Edin H. »

Spelling :D
Salu na stranu, nije to bas tako jednostavno.
Premda u biti podrzava i dogovara se sa Dodikom Tadic prvenstveno gleda svoj i interes Srbije.
Medjutim ukoliko je imalo pragmatican moze vidjeti da ovo urusavanje fudbala u BiH koje ima direktan utjecaj i na klubove iz RS je besmisleno demonstriranje sile.

Bez obzira ja ostajem pri svom stavu prije suspenzije, da je ovo bio idiotski potez UEFINIH birokrata kojim su direktno isli Dodiku na ruku i da su se upustili u igru za koju oni niti imaju znanja, zelje ili sposobnosti da rijese.

Sta ce se desiti ako Hrvati promijene misljenje i na taj nacin se preglasaju delegati iz RS-a?
nemam_ideje

#515 Re: Komitet za normalizaciju

Post by nemam_ideje »

Chmoljo wrote:
palermo wrote: Pa to je iskazivanje emocija, ljutnja, bijes , psovka su samo druga strana ogledala. To znači da ti je do toga stalo.

Sa ovom zadnjom tvojom rečenicom se slažem. Ni ja ne mogu
pa ĐŽe su emocije kada nije izglasan statut? nekoliko ljudi otišlo i jebalo mater Čolakoviću... lijepo je voljeti iz fotelje... no bogami za svetinje se, koliko ja znam, malo jače reaguje...

jel nam Mićo izabro Muniba i Sulejmana?
Vrlo dobro primjećeno. Pored šumnjaka i raje U fazonu mi imamo problem sa domaćim "patriJotama" ;

Hronologija ide ovako. Alija :arrow: Pušina drot :arrow: Pašalić, Ušanović, Mušović :arrow: Čolaković i ostala bagra.

Kombinacije odrona koje čine naše patriJote, šumnjaci i raja U fazonu uz našu letargiju ne bi izvadili Hudini i Koperfild zajedno. Čini se da je tako, nadam se da griješim.
Edin H.

#516 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Edin H. »

ganjeta wrote:Nedo nam Bog kad bi nas morali spasavti jez i north...e to bi tek bilo veselo :mrgreen:

Podrzavam prijedlog da se jez i north suspenduju iz Komiteta za normalizaciju :oops:
jeza u ledja

#517 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jeza u ledja »

Edin H. wrote:Bez obzira ja ostajem pri svom stavu prije suspenzije, da je ovo bio idiotski potez UEFINIH birokrata kojim su direktno isli Dodiku na ruku i da su se upustili u igru za koju oni niti imaju znanja, zelje ili sposobnosti da rijese.
Tacno tako.
Edin H. wrote: Sta ce se desiti ako Hrvati promijene misljenje i na taj nacin se preglasaju delegati iz RS-a?
Nista, jer imamo etnicko glasanje. Odnosno mora odredjeni broj entitetlija glasat ovako ili onako da bi nesto proslo. To je upravo dio statuta (uz predsjednistvo) koji UEFA zeli izmjeniti.
jutarnji

#518 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jutarnji »

Edin H. wrote:Sta ce se desiti ako Hrvati promijene misljenje i na taj nacin se preglasaju delegati iz RS-a?
Na vrbi ce roditi grozdje.
Nema od ovog nista, pisi propalo. Uostalom, je l` se na svakoj utakmici reprezentacije za ovo navijalo? Jeste.
Trazili ste suspendiju i dobili je. Sta sad hocete? Plan "B", kako kaze onaj polumozak iz fanaticosa? E pa nema toga,
plan "B" je klimaj usima i navijaj nailovoj materi sad.
ultima_palabra

#519 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

jutarnji wrote:
Edin H. wrote:Sta ce se desiti ako Hrvati promijene misljenje i na taj nacin se preglasaju delegati iz RS-a?
Na vrbi ce roditi grozdje.
Nema od ovog nista, pisi propalo. Uostalom, je l` se na svakoj utakmici reprezentacije za ovo navijalo? Jeste.
Trazili ste suspendiju i dobili je. Sta sad hocete? Plan "B", kako kaze onaj polumozak iz fanaticosa? E pa nema toga,
plan "B" je klimaj usima i navijaj nailovoj materi sad.
A kako su tačno oni utjecali na ovu situaciju? Na kraju krajeva, da smo imali ljude u savezu koji su vidjeli dalje od dnevnica i viskija, ova situacija se mogla predvidjeti pa da se statut donese 2005. dok su Srbi još potpisivali sve.
palermo

#520 Re: Komitet za normalizaciju

Post by palermo »

ultima_palabra wrote: A kako su tačno oni utjecali na ovu situaciju? Na kraju krajeva, da smo imali ljude u savezu koji su vidjeli dalje od dnevnica i viskija, ova situacija se mogla predvidjeti pa da se statut donese 2005. dok su Srbi još potpisivali sve.
To je tačno, ali moraš priznati da nekako dirljivo izgleda ona anketa u kojem se mi (tj većina na forumu) zalažemo za suspenziju jer k'o biva sad će Fifa/UEFA pokazati svima kako Musa dere jarca
Edin H.

#521 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Edin H. »

Hapsi BHF :thumbup:
jutarnji

#522 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jutarnji »

ultima_palabra wrote:A kako su tačno oni utjecali na ovu situaciju?
Ne znam, ja samo znam da su se svaku utakmicu derali "saaaaaaaaaaaaaaavveeeeeeeeezzzzz napoljeeeeeee"...
Anketa na forumu pokazala da je vecina za isto. Uzaludno je bilo objasnjavati da je to nabacivanje na volej onima
koji tu drzavu ocima ne mogu i najradije bi je zapalili. Kad je gospoda iz fife i uefe udovoljila zahtijevima sto
navijacima, sto eminentnim fudbalski strucnjacima, a boga mi i srpskohrvatski-hrvatskosrpskim nacistima i sovinistima,
odjednom su svi zabezeknuti!??? E pa gospodo, po ko zna koji put smo ga popusili, a nije ni cudo, jer se konstantno
lomimo da dokazemo kako na ovoj planeti gluplji od nas ne postoji.
Last edited by jutarnji on 26/04/2011 23:29, edited 1 time in total.
Karl Hungus

#523 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Karl Hungus »

Kako je krenulo ovi bi se mogli natezati još godinama.
Uefa i Fifa ako stvarno žele da se što prije usvoji novi statut moraju zaprijetiti da suspenziju ograniče samo na one koji su protiv statuta, tj rs. Ili da zaprijete suspenzijom komšija, tj Srbije. Jer odatle i dolaze direktive u rs. Ne vidim na koji drugi način pomjeriti stvari sa mrtve tačke.
ultima_palabra

#524 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:To je tačno, ali moraš priznati da nekako dirljivo izgleda ona anketa u kojem se mi (tj većina na forumu) zalažemo za suspenziju jer k'o biva sad će Fifa/UEFA pokazati svima kako Musa dere jarca
Jbg, sporo učimo lekcije.
jutarnji wrote:Ne znam, ja samo znam da su se svaku utakmicu derali "saaaaaaaaaaaaaaavveeeeeeeeezzzzz napoljeeeeeee"...
Anketa na forumu pokazala da je vecina za isto. Uzaludno je bilo objasnjavati da je to nabacivanje na volej onima
koji tu drzavu ocima ne mogu i najradije bi je zapalili. Kad je gospoda iz fife i uefe udovoljila zahtijevima sto
navijacima, sto eminentnim fudbalski strucnjacima, a boga mi i srpskohrvatski-hrvatskosrpskim nacistima i sovinistima,
odjednom su svi zabezeknuti!??? E pa gospodo, po ko zna koji put smo ga popusili, a nije ni cudo, jer se konstantno
Još uvijek ne vidim kako je to ikako relevantno za odluke FIFE/UEFE. Čuj udovoljila im, pa ljudi ne znaju ni da oni postoje :roll:
Pravedna borba tih momaka je svakako bolja od tvog istresanja žuči na ovoj temi.
Bosanski_kralj

#525 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Bosanski_kralj »

jutarnji wrote:
ultima_palabra wrote:A kako su tačno oni utjecali na ovu situaciju?
Ne znam, ja samo znam da su se svaku utakmicu derali "saaaaaaaaaaaaaaavveeeeeeeeezzzzz napoljeeeeeee"...
Ma trebali su pljeskati Čolakoviću, Ušanoviću i ostalima, sve zarad "viših nacionalnih interesa" :roll:
Locked