pici wrote:DaysleepeR wrote:za svjetsko, opet smo malo nerealni
treba preko Slovačke i Grčke koje nikako nisu bezveze
naravno svaka se tekma mora igrati normalno sa ciljem na pobjedu, slovaci i grci će nam pogotovo stvarati probleme kad bi repka uspjela prevazilaziti pritiske i započinjat svaku kao protiv francuza u parizu onako ležerno koda igramo prijateljsku...pritisak je največi neprijatelj naše repke i to su skužili portugalci zato su vršili presing i pritisak na zadnju liniju...

Prije da je naš najveći neprijatelj nedostatak trke, odnosno, vrlo loša selekcija igrača i formacija. Ne možeš igrati protiv ozbiljnih ekipa sa tri kreativca u veznom redu koji su loši defanzivno i više-manje ne trče u odnosu na protivnika.
Postpuno iste stvari su nam se desile protiv Francuske kući, Rumunije u gostima i u dvije utakmice baraža sa Portugalom. Razbijeni smo. Postaviš kao ofanzivnu formaciju, barem prema igračima, koja je spora i odmah u startu počneš da nabijaš lopte na usamljenog Džeku

Nabijanjem lako gubiš lopte a nemaš ekipu koja je u stanju da igra bez lopte. Slijed stvari koje se dese poslije su sasvim logične. Debakl. A nismo toliko loši. Imamo solidne igrače koji igraju u solidnim ekipama zapažene uloge i većina su starteri.
Hvatamo se Francuske, prvog poluvremena haman kao pravila. Kada malo bolje pogledamo to je zapravo izuzetak jer su nas i Francuzi nadigrali u drugom poluvremenu. Iste greške pravimo. Isti čovjek iste greške pravi. Ne mijenja na poluvremenu na utakmici sa Francuskom u Sarajevu, ljudi nas razbili, on iste igrače šalje na teren i mi hladno izgubimo. Isto se desi u prvoj utakmici sa Portugalom, vile nas pronosaju, odigramo remi. U revanšu opet ista ekipa

ljudi nas opet nadigraju, nafakaški penal nas vrati u igru, kontaš sad mora nešto promijeniti. Ništa. Ista ekipa istrčava. I desi se debakl. Ako ti trener nema osjećaja za izmjene,igru i da Pjanić, Medunjanin i Misimović NE MOGU igrati zajedno protiv Portugala, nakon 3 poluvremena gdje se ne stastavimo sa loptom kako treba, jebiga onda.
Da bi nešto uradili treba nam pravi trener. Naš savez nema para i krug je zatvoren. Možemo mi imati deset igrača u Engleskoj kad nema ko da ih postavi kako treba.
Prije utakmice sa Portugalom sam očekivao da nećemo proći, bilo je jasno, debakl ipak nisam očekivao. Očekujem istu stvar da nam se desi i u kvalifikacijama za SP ako nastavimo ovako.
Ne znam na čemu temeljimo optimizam ?
Imamo par zanimljivih matchup-a koje vrijedi analizirati. Prilikom analize uzimam kao činjenicu da mi počinjemo utakmicu u sličnom sastavu u veznom redu sa Zahirovićem na poziciji desnog beka.
-----------------------Rahimić-------------Medunjanin------------------
------------Pjanić--------------Misimović-----------------Lulić-----
------------------------------------vs-------------------------------
-----------Nani--------------------------------------------Ronaldo-------------
------------------Moutihno-----------Meireleš--------Veloso---------------
ljudi su trkački mnogo, mnogo jači što bi nas vrlo lako moglo dovesti do ponovnog nabijanja lopte 70 minuta što nam se desilo u Zenici pri čemu je Džeko odsječen i vrlo teško može nešto da uradi sam. Onda smo imali sreće pa nismo primili gol. Može li se to ponoviti dva puta, nisam baš siguran.
Igra sa Medunjaninom na poziciji zadnjeg veznog igrača protiv Portugala je po meni samoubistvo. Zahirović je mnogo logičnija opcija. Dobijamo više trke i bolju defanzivu. Po mom mišljenju ovakva formacija je greška. To se dokazalo u utakmicama sa Rumunijom u gostima, Francuskom i Portugalom kući. U Parizu smo odigrali odlično prvo poluvrijeme a onda to sve prosuli u drugom jer nismo mogli da izdržimo tempo.
U ovin utakmici sredina odlučuje plasman. Čini mi se, ako Sušić ponovi istu formaciju, da mi tu nemamo šta da tražimo. Nije ni čudo što tako lako padamo u depresiju kada u euforiju upadnemo dok si reko keks.
Post napisan 14.11