psi lutalice ....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
1906

#501 Re: psi lutalice ....

Post by 1906 »

Bloo wrote:
suza81 wrote:
Ovo boldirano ne rade samo psi, mislim da smo po tim pitanjima puno ugrozeniji od strane ljudi!!!

ljudi imaju manje zube :roll:

ili ih nemaju uopste - pa se jako puno sluze mixerom
al ti opet mogu naudit rukom ili nogom - sa ili bez mixera :lol:
delightful

#502 Re: psi lutalice ....

Post by delightful »

marcello, opomena zbog neprimjerenog nacina komunikacije.
vjesticanametli

#503 Re: psi lutalice ....

Post by vjesticanametli »

ajmeeeeee vi jos o kerovima :mrgreen: nemojte rezati
mirnisan

#504 Re: psi lutalice ....

Post by mirnisan »

1906 wrote:
Marcello wrote:
1906 wrote:maloprije sam demonstrirala prolazak kroz copor pasa
nigdje nikog okolo - polumrak :lol:
njih 7 8
jos sam im rekla haj :) - oni mahnuli repom i nastavili svoje

tako da - neki trebaju poraditi na svojim strahovima - ne mozemo pobit sve sto hoda da bi oni izasli iz kuce
Ja mislim da ti nas zajebavaš.

cek - ako ovde grijesis u zakljucivanju - onda su velike sanse da su svi tvoji zakljucci losi :roll:

mislim - taj nacin zakljucivanja mozemo prihvatiti iz ove teme :)
- od jednog (pas zloco) napravimo pravilo :D
od jednog?salis se.. :lol:
Bloo
Globalna šefica

#505 Re: psi lutalice ....

Post by Bloo »

eno u avazu...curicu u derventi izgrizao rotvajler mislim...

jadni cuko

mozda sta fasuje od curice :D
mirnisan

#506 Re: psi lutalice ....

Post by mirnisan »

Marcello wrote:
poznanik wrote:@Marcello, šta ti želiš postići svojim komentarima, šta dokazati?
Da se u bilo kojem slučaju bolje riješiti stotine pasa lutalica nego jednog čovjeka, bez obzira na "ljubitelje životinja" koji u većini slučajeva pametuju šta bi trebali raditi drugi a sami ne rade ama baš ništa.
:thumbup: :thumbup: nemoj tako :lol: izvode svoje ljubimce svaki dan u setnju da izvrse nuzdu. tako nam "ljubimci" zaseravaju parkice pa nam se malisani vise ne mogu igrati a da ne ugaze u koji drekic. :-) briga za zivotinje kod nas je cudo nevidjeno. :run:
kukuruz_kokicar

#507 Re: psi lutalice ....

Post by kukuruz_kokicar »

Bloo wrote:eno u avazu...curicu u derventi izgrizao rotvajler mislim...

jadni cuko

Ja u Sarajevu ne vidjeh rotvajlera lutalice, a kamoli u Derventi. Zakljucak ... objesiti vlasnika, psa prevaspitati i dodijeliti nekom normalnom covjeku.
Bloo
Globalna šefica

#508 Re: psi lutalice ....

Post by Bloo »

kukuruz_kokicar wrote:

jadni cuko

Ja u Sarajevu ne vidjeh rotvajlera lutalice, a kamoli u Derventi. Zakljucak ... objesiti vlasnika, psa prevaspitati i dodijeliti nekom normalnom covjeku.

nemoj me tjerati da odem provjerim tacno koji je cuko :D

a zvat ce Cesara da cuku prevaspita :D?
mirnisan

#509 Re: psi lutalice ....

Post by mirnisan »

palamuda wrote:Imam poprilično godina i dobar dio života psa (tri vučijaka, šarplaninca i jednog avlijanera), sada trenutno tornjaka zato znam šta pričam i kažem ovim zaštitnicima lutalica:
- nijedan pas nije bezopasan i ko god za svog psa kaže da nije laže ili ne zna svog psa.
- ne poredite psa sa čovjekom jer pas nema savjest i to je obična pripitomljena zvijer
- za azil nikad neće biti uslova jer da se ozbiljnije bavite psom treba vam minimum 150 maraka mjesečno, uzmite da ih u sarajevu ima 3000 to vam je 5400000km godišnje, a država nema za kifle
- nemojte vjerovat zapadnjačkim preseravanjima i Animal planetu koji jedno štene spase, stave pred kamere i pričaju kako su humani, a godišnje potamane samo u Americi između 2 i 4 miliona pasa.
- držati štene nije trehnut vreću hrane pred tuđi haustor isparit dupe i sav sretan otić spavat misliti da si human i civiliziran
- pitam vas kad ste toliko za zaštitu životinja zašto ne odete pred svaki restoran u Sarajevu i borite se za recimo prava janjadi ili pred neku farmu pilića i borite se za njihova prava
- svjesni ste samo nećete da priznate da vaša priča nema veze sa mozgom
- sad mi sto puta recite da sam zaostali balkanac

svaka ti je zlatna!!!!!!!!!!!!!!!!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
vjesticanametli

#510 Re: psi lutalice ....

Post by vjesticanametli »

najbolje je kad nafataju kostiju iz neke mesare pa jedan s rebrima nekim bjezi a 10 hohstaplera za njim :lol: :lol: :lol: i sta se bunite sto kake u parku :evil: pa moraju negdje...........bezze rezite na njih pa kad vas napadnu e onda pujdo kriv :oops:
Bloo
Globalna šefica

#511 Re: psi lutalice ....

Post by Bloo »

kukuruz_kokicar wrote:

jadni cuko

nisam bas pri sebi na sabahu

rotvajleri u Zenici...u dvoristu firme Almy..izasli i izujedali 9godisnju djevojcicu
DadoHacked

#512 Re: psi lutalice ....

Post by DadoHacked »

Marcello wrote:
poznanik wrote:Donekle se slažem s konstatacijom, sistem opšteg obrazovanja u našoj državi je jedan od ključnih problema, zbog čega nastaju i mnogi drugi, pa i ovaj sa nerazumijevanjem i nepoštivanjem prava svih živih bića na planeti. No, nije tema...
O kakvom "nepoštivanju prava svih živih bića" uopšte govoriš?

- Psi lutalice ometaju saobraćaj ;

- Psi lutalice napadaju ljude na ulicama ;

- Psi lutalice radi "branjenja svog teritorija" svakodnevno MORAJU učestvuju u borbama sa drugim psima zbog čega mogu zadobiti (i zadobijaju) povrijede koje mogu uzrokavati bjesnilo ;

- Pas lutalica je pokretno oružje, nekontrolisan pas je nekontrolisano pokretno oružje ;

- Psi lutalice su preglasni, od njih se ne može spavati, oni direktno ometaju proces proizvodnje ometanjem odmora radnika na odmoru ;

- Psi lutalice se JAKO brzo razmnožavaju, što znači da će i problemi sa njima svakodnevno rasti.

O kakvom ti "nerazumjevanju" uopšte govoriš?
- Ljudi ometaju ometaju saobraćaj

- Ljudi napadaju ljude na ulicama

- Kriminalci i ostala gamad radi "branjenja svog teritorija" svakodnevno MORAJU učestvovati u borbama sa drugim kriminalcima i gamadima zbog čega mogu zadobiti (i zadobijaju) povrijede koje mogu uzrokavati jos vece okrsaje;

- Poremeceni covjek je pokretno oružje, neporemeceni covjek je nekontrolisano pokretno oružje

- Ljudi su preglasni, od njih se ne može spavati, oni direktno ometaju proces proizvodnje ometanjem odmora drugih ljudi na odmoru

- Ljudi se JAKO brzo razmnožavaju, što znači da će i problemi sa socijalnim slucajevima svakodnevno rasti

O cemu ti uopšte govoriš?

Ja opet kazem da su psi najmanji problem u ovoj drzavi. Vi bi potmanili sve pse na osnovu napada/ujeda pojedinca. Po vasem za jedno 100 godina necemo imati drugih zivotinja nego samo ce jedna vrsta zivotinje biti pristuna "covjek".
Abu FEED el-Castro

#513 Re: psi lutalice ....

Post by Abu FEED el-Castro »

mirnisan wrote:
palamuda wrote:Imam poprilično godina i dobar dio života psa (tri vučijaka, šarplaninca i jednog avlijanera), sada trenutno tornjaka zato znam šta pričam i kažem ovim zaštitnicima lutalica:
- nijedan pas nije bezopasan i ko god za svog psa kaže da nije laže ili ne zna svog psa.
- ne poredite psa sa čovjekom jer pas nema savjest i to je obična pripitomljena zvijer
- za azil nikad neće biti uslova jer da se ozbiljnije bavite psom treba vam minimum 150 maraka mjesečno, uzmite da ih u sarajevu ima 3000 to vam je 5400000km godišnje, a država nema za kifle
- nemojte vjerovat zapadnjačkim preseravanjima i Animal planetu koji jedno štene spase, stave pred kamere i pričaju kako su humani, a godišnje potamane samo u Americi između 2 i 4 miliona pasa.
- držati štene nije trehnut vreću hrane pred tuđi haustor isparit dupe i sav sretan otić spavat misliti da si human i civiliziran
- pitam vas kad ste toliko za zaštitu životinja zašto ne odete pred svaki restoran u Sarajevu i borite se za recimo prava janjadi ili pred neku farmu pilića i borite se za njihova prava

svaka ti je zlatna!!!!!!!!!!!!!!!!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:

x2 :thumbup:
palamuda

#514 Re: psi lutalice ....

Post by palamuda »

poznanik wrote:
palamuda wrote:Imam poprilično godina i dobar dio života psa (tri vučijaka, šarplaninca i jednog avlijanera), sada trenutno tornjaka zato znam šta pričam i kažem ovim zaštitnicima lutalica..
Jesu li tvoji psi registrirani u nadležnoj veterinarskoj stanici, jesu li čipovani?
Jesi li tog "avlijanera" odveo veterinaru na pregled?
Tvoji pokušaji da me diskredituješ kao dugogodišnjeg vlasnika psa su prilično prozirni.
Svi moji psi su prelazili državne granice nekoliko puta pa i ovaj avlijaner (usput jako drag pas), ovaj podatak dovoljno govori da su svi psi uredno čipovani i prijavljeni, nikad nisu učestvovali na takmičenjima baš iz poštovanja prema njima, ako nešto treba diskutovati o temi tipa zaštita pasa onda su to debilna takmičenja gdje se psi dovode u za njih nevjerovatno neugodan položaj, pola od njih dođe zbunjeno i istraumirano sa takvih manifestacija, koje oragnizuju iskompleksirani vlasnici.
DadoHacked

#515 Re: psi lutalice ....

Post by DadoHacked »

metronom wrote:NE, gradske ulice nisu mjesto za pse. Sramota je da nam grad postaje selendra u kojoj psi hodaju naokolo, da izvinete seru gdje stignu, da u XXI vijeku imamo u centru glavnog grada drzave problem sa bijesnim zivotinjama kojima niko ne smije nista. Cija su ovdje prava u stvari ugrozena?!
************************************** Moja su prava ugrozena, ali sigurno ne od pasa. ;)
Bloo
Globalna šefica

#516 Re: psi lutalice ....

Post by Bloo »

DadoHacked wrote:
metronom wrote:NE, gradske ulice nisu mjesto za pse. Sramota je da nam grad postaje selendra u kojoj psi hodaju naokolo, da izvinete seru gdje stignu, da u XXI vijeku imamo u centru glavnog grada drzave problem sa bijesnim zivotinjama kojima niko ne smije nista. Cija su ovdje prava u stvari ugrozena?!
***********************************************. Moja su prava ugrozena, ali sigurno ne od pasa. ;)

jesu noge :D
Filter

#517 Re: psi lutalice ....

Post by Filter »

+1
samo sto ja vise volim avlijanere :-D , sta cu takav sam :D
Bloo
Globalna šefica

#518 Re: psi lutalice ....

Post by Bloo »

stvarno nas pogresno shvacate, o vi ljubitelji zivotinja, nismo krvolocni nit zelimo da sve lutalice potamanimo, samo da se negdje sklone, te uspavaju ako su nasilni....

isto tako, jako je tesko prosetati sa vlastitim psom zbog copora lutalica
poznanik

#519 Re: psi lutalice ....

Post by poznanik »

palamuda wrote:
poznanik wrote:
palamuda wrote:Imam poprilično godina i dobar dio života psa (tri vučijaka, šarplaninca i jednog avlijanera), sada trenutno tornjaka zato znam šta pričam i kažem ovim zaštitnicima lutalica..
Jesu li tvoji psi registrirani u nadležnoj veterinarskoj stanici, jesu li čipovani?
Jesi li tog "avlijanera" odveo veterinaru na pregled?
Tvoji pokušaji da me diskredituješ kao dugogodišnjeg vlasnika psa su prilično prozirni.
Svi moji psi su prelazili državne granice nekoliko puta pa i ovaj avlijaner (usput jako drag pas), ovaj podatak dovoljno govori da su svi psi uredno čipovani i prijavljeni, nikad nisu učestvovali na takmičenjima baš iz poštovanja prema njima, ako nešto treba diskutovati o temi tipa zaštita pasa onda su to debilna takmičenja gdje se psi dovode u za njih nevjerovatno neugodan položaj, pola od njih dođe zbunjeno i istraumirano sa takvih manifestacija, koje oragnizuju iskompleksirani vlasnici.
Tvoj kontradiktoran komentar te je već diskreditirao, meni nije bila namjera.

Poznajem jednog lokalnog moćnika, koji u 20-tak boxova drži njemačke ovčare, vodi ih na izložbe...i redovno nabija nogama ako ne poslušaju naredbe. Donose mu ogroman profit, jer na jednom okotu zaradi 1500-2000 KM.
muniza

#520 Re: psi lutalice ....

Post by muniza »

Čitam komentare i neki kažu kako su "ovi" koji su protiv lutalica ustvari seljaci koji mrze pse jer ih podsjećaju na selo i to ima nabija kompleks i podsjeća na porijeklo :-? :-)

MIslim da je realnije upravo obratno.
"Ovi" koji štite lutalice i ulice Sarajeva pretvaraju u jednu običnu palanku u biti žele da se osjećaju kao kod kuće, negdje u sokaku, na brdu...

Absolutno me ne zanima način, bitno je da što prije i što efikasnije nestanu sa ulica. Kastriranje, sterilizacija i udomljavanje očito ne daju rezultate i prije ili kasnije će sve ovo biti okončano na staromodan način, što prije to bezbolnije...

Ratzlog brisanja ovog komentara je!?
palamuda

#521 Re: psi lutalice ....

Post by palamuda »

- Nisam ni jednom svojom riječi bio kontradiktoran.
- Nisam lokalni moćnik.
- Ne nabijam pse nogama, NIKAD.
- Ne držim pse da ih kotim i zarađujem
- Pse sam uvijek držao i držat ću jer ih volim.
- Nisi shvatio poentu, ovo što rade udruženja za zaštitu životinja nije način da se iskaže ljubav prema psu i prema životinjama,
- Pola likova koji žustro brane ove nakaradne teze veze nema sa držanjem, odgojem, prehranomm, dresurom psa. Većina ovih komentara je toliko naivna da čak mislim da većina ovih što brane pse lutalice nije nikad u životu imala psa, - Sva priča se na kraju svede kako se ljudi ujedaju pa što ne bi i psi. Ponavljam pas nije čovjek nego životinja kao i svaka druga, reaguje iskljičivo instinktivno i nikako drugačije.
- Jednom sam udomio psa onog avlijaner opet iz ljubavi, ali ne mogu tražiti da svako domaćinstvo u Kantonu uradi isto, neko ne voli psa i džaba,
zato prvo vratiti šintore, očistiti grad od lutalica, pa onda zakon, kastriranje, kazne i sve ostalo, drugog načina nema.
jurgen

#522 Re: psi lutalice ....

Post by jurgen »

- Ja nisam čuo za rasu Vučijak, prije će biti da imaš njemačkog ovčara
- i ja imam jednog pa ga odgajam da ne napada nikoga nego da mu fokus na igri i da se tako ponaša najprije prema djeci
- na lutalice ne obraćam pažnju i zbog toga nemam problema sa njima - ne šutam ih, ne vičem na njih, ne tjeram ih, ne gađam ih - ne diraju ni oni mene - čak štaviše mnogo su simpatični
- da su bezazleni - nisu - najbolje se sa njima nose vlasnici pasa pa znaju kako sa njima
Qler

#523 Re: psi lutalice ....

Post by Qler »

@palamuda

Svaka cast. Svaka ti je na mjestu.
astrid

#524 Re: psi lutalice ....

Post by astrid »

Bloo wrote:
suza81 wrote:
Ovo boldirano ne rade samo psi, mislim da smo po tim pitanjima puno ugrozeniji od strane ljudi!!!

Daaaaaa,ali zato imaju dobre pištolje i noževe koje vrlo lako potežu.Hoćemo li ukloniti ljude ,agresivne i opasne za okolinu?....ili ljudi koji su opasni za svoju okolinu imaju exluzivno pravo da slobodno šetaju po gradu :run:
Sa psima nikakvih problema nemam... :oops:
Bloo
Globalna šefica

#525 Re: psi lutalice ....

Post by Bloo »

astrid wrote:
Bloo wrote:
suza81 wrote:

Daaaaaa,ali zato imaju dobre pištolje i noževe koje vrlo lako potežu.Hoćemo li ukloniti ljude ,agresivne i opasne za okolinu?....ili ljudi koji su opasni za svoju okolinu imaju exluzivno pravo da slobodno šetaju po gradu :run:
Sa psima nikakvih problema nemam... :oops:

naravski da ih uklanjas :D zato postoje zatvori i institucije :D
Locked