Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Buducnost_Banovici
#501 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
da su bogdom svi onakvi kao onaj sto je sudio Sarajevu jucer 
-
Buducnost_Banovici
#502 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
U Banovicima se vec svi pomirili sa ispadanjem,mislim da ovi losi rezultati nisu bili zbog moguce suspenzije,da iskreno kazem niko nije ni pomisljao na to,ali eto izgleda da ce isto biti, a ispali a ostaali ako dodje suspenzija 
-
chsk
#503 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Zao mi je bas sto ispada Buducnost. Gostovanje u Banovicima cu pamtit kao jedno od drazih, bas je bilo napeto, fin ste gol zabili, al' kakvo je ludilo nastalo, prvo nakon prvog gola pa onda i nakon drugog.
01:50
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#504 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ovdje mora da mu je puhkao u uho da ga naloži ondaiskustvo11 wrote:Nije ga kapiten Zrinjskog pljunuo to će ti svi potvrditi pa i vaši igrači. Što se degenekea tiče familija Džidić ti je najopasnija u široj regiji u svakom pogledu. Bez pretjerivanja.

- Obuca9
#505 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
@1946 me preduhitri 
Ali džaba, čitava familija Džidić ti može potvrditi da je ovo djelo fotošopa.
Ali džaba, čitava familija Džidić ti može potvrditi da je ovo djelo fotošopa.
-
Buducnost_Banovici
#506 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
i ja cu tu utakmicu da pamtim dugo,kako je bilo dobro,pune tribine,vrijeme idealno,bilo je preko 4000 ljudi na stadionuchsk wrote:Zao mi je bas sto ispada Buducnost. Gostovanje u Banovicima cu pamtit kao jedno od drazih, bas je bilo napeto, fin ste gol zabili, al' kakvo je ludilo nastalo, prvo nakon prvog gola pa onda i nakon drugog.
- Baltazar_khan
#507 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
svi mi zaljubljenici bordo boje koji smo bili na toj utakmici ima da je pamtimo po dobrom. došli na vrijeme, od prve do zadnje minute smo prisustvovali utakmici. dobili čitavu tribinu, i došlo nas preko 1500. jedno od masivnijih gostovanja u poslijeratnoj istoriji premijer lige.
stadion u banovićima, pravi raj za gostujuće navijače!
- Dammme
#508 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ma jok. To je jedan mirotvorac. Samo takav1946 wrote:Ovdje mora da mu je puhkao u uho da ga naloži ondaiskustvo11 wrote:Nije ga kapiten Zrinjskog pljunuo to će ti svi potvrditi pa i vaši igrači. Što se degenekea tiče familija Džidić ti je najopasnija u široj regiji u svakom pogledu. Bez pretjerivanja.![]()
-
extraordinary
#509 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ko pogleda sliku malo bolje, vidjet će da je na Avdićevom uhu nekakva mušica ili komarac, šta već. Ovaj ustvari hoće da puhne, da to otjera da nam ne bi ujelo dragog Alena. Ne pljuje on levati jedni 
-
Buducnost_Banovici
#510 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
slozio bih se sa tobom,Banovici su jedno od rijetkih mjesta gdje gostujuci navijaci mogu doci u velikom broju,a takodjer je jedno od rijetkih mjesta odakle se mogu odnijeti bodovi,tj. igra se posteno pa neka bolji pobijediBaltazar_khan wrote:svi mi zaljubljenici bordo boje koji smo bili na toj utakmici ima da je pamtimo po dobrom. došli na vrijeme, od prve do zadnje minute smo prisustvovali utakmici. dobili čitavu tribinu, i došlo nas preko 1500. jedno od masivnijih gostovanja u poslijeratnoj istoriji premijer lige.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#511 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ima li nam gdje ovog @iskustvo11 da nam objasni ovu sliku, nije valjda da su ga Džidići ŽIK 
-
jovanbl
#512 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Nakon poslednjeg kola premijer lige, poprilicno se iskristalisalo pitanje prvaka i pitanja putnika u nizi rang takmicenja ( mada naravno jos nije gotovo i ima puno da se igra a formu nikad ne mozes da predvidis).
Ono sto ce u nastavku biti najvise interesantno sad je borba za drugo i trece mjesto u prvenstvu, bitka za osvajanje kupa, odnosno globalno bitka za evropu.
Po meni, Zeljeznicar je u ozbiljnoj krizi iz koje ako se brzo ne trgne tesko ce zadrzati drugu poziciju na tabeli jer tu je sarajevo koje ozbiljno prijeti a cini mi se da trenutno igraju u bolojoj formi od zeljeznicara ( gledao sam i jedne i druge) .
Tu je jos nekoliko ekipa koje pretenduju na evropu a uopste nisu daleko od mjesta na tablici koje u nega vodi, a imaju i odredjenikvalitet i formu. Prvenstveno mislim na rudar iz Prijedora ( za koji ne shvatam zasto se svi iscudjavaju ,pa Prijedor je opstina od 100 000 stanovnika , uvijek su bili fudbalska sredina ) a zatim Olimpik i Celik koji imaju odlicne ekipe koje se ozbiljno mogu upustiti u tu borbu za evropu.
Kad se izgubi trka za prvo mjesto ili cak izgubi ( u slucaju zeljenzicara trka na oba fronata - ako se to desi ) , a ambicije i najave su isle na to, moze se desiti da ekipa ozbiljno psihicki padne, i na kraju izgubi i ono sto bi po kvalitetu sa sigurnoscu trebala da ima , a to je izlazak u evropu
Ono sto ce u nastavku biti najvise interesantno sad je borba za drugo i trece mjesto u prvenstvu, bitka za osvajanje kupa, odnosno globalno bitka za evropu.
Po meni, Zeljeznicar je u ozbiljnoj krizi iz koje ako se brzo ne trgne tesko ce zadrzati drugu poziciju na tabeli jer tu je sarajevo koje ozbiljno prijeti a cini mi se da trenutno igraju u bolojoj formi od zeljeznicara ( gledao sam i jedne i druge) .
Tu je jos nekoliko ekipa koje pretenduju na evropu a uopste nisu daleko od mjesta na tablici koje u nega vodi, a imaju i odredjenikvalitet i formu. Prvenstveno mislim na rudar iz Prijedora ( za koji ne shvatam zasto se svi iscudjavaju ,pa Prijedor je opstina od 100 000 stanovnika , uvijek su bili fudbalska sredina ) a zatim Olimpik i Celik koji imaju odlicne ekipe koje se ozbiljno mogu upustiti u tu borbu za evropu.
Kad se izgubi trka za prvo mjesto ili cak izgubi ( u slucaju zeljenzicara trka na oba fronata - ako se to desi ) , a ambicije i najave su isle na to, moze se desiti da ekipa ozbiljno psihicki padne, i na kraju izgubi i ono sto bi po kvalitetu sa sigurnoscu trebala da ima , a to je izlazak u evropu
- Charuga
- Globalni moderator
#513 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
@jovanbl
Kad si vec spomenuo Rudar kao ozbiljnog konkurenta da samo spomenem ovo:
"Nebojša Šodić – Mi svaku utakmicu igramo srcem, za sebe, za naše navijače, za svoj grad. Bili smo bolji od Veleža i zasluženo smo slavili. Nažalost, igrači, stručni štab, pa čak i ekonomat su daleko ispred uprave. Međutim, loša finansijska situacija se uopšte ne vidi na terenu, jer svi dajemo maksimum i igramo punom snagom. Imamo zajednički sastanak u ponedjeljak pa ćemo onda zajedno vidjeti šta nam je dalje činiti jer plate i premije kasne već duže vrijeme."
Informacije koje kolaju forumima govore da su igraci Rudara od danas u strajku radi neisplacenih dugovanja. Hoce li se sta popraviti ili nece to ne znam ali ne mirise kao da je sve u redu.
"Nebojša Šodić – Mi svaku utakmicu igramo srcem, za sebe, za naše navijače, za svoj grad. Bili smo bolji od Veleža i zasluženo smo slavili. Nažalost, igrači, stručni štab, pa čak i ekonomat su daleko ispred uprave. Međutim, loša finansijska situacija se uopšte ne vidi na terenu, jer svi dajemo maksimum i igramo punom snagom. Imamo zajednički sastanak u ponedjeljak pa ćemo onda zajedno vidjeti šta nam je dalje činiti jer plate i premije kasne već duže vrijeme."
Informacije koje kolaju forumima govore da su igraci Rudara od danas u strajku radi neisplacenih dugovanja. Hoce li se sta popraviti ili nece to ne znam ali ne mirise kao da je sve u redu.
-
jovanbl
#514 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
odmah nakon utkamice sa velezom su igraci rudara stupili u strajk. U pitanju suz neisplacena jedna plata i nekoliko premija, ali danas bi vec trablo to da rijese i pocnu da treniraju.Plavih_11 wrote:@jovanbl
Ako se oni plansiraju na tablicu u evropu igranje u evropi upopste im ne bi predstavljalo previliki problem.
1. Nemaju velikih dugova jer su mali klub koji nije stvarao velike obaveze, i prakticno sve dugova sto imaju je ovo sto duguju igracima , a to bi sasvim sigurno opstina izmirila u slucaju plasmana
2. Stadion nije probleme, jer evropske utakmice ne moraju igrati u prijedoru ( glat prijave gradski u bl)
Cinjenica je da imaju istu okosnicu ekipe koja je iz druge usla u prvu ligu rs, pa zatim u premijer liogu, znaci imaju nekakv kontinuitet, a i mora se priznati da su dobro vodjeni od Gavrana, igraju konitunuirano dobro, i vise se cak i ne moze govoriti o iznenadjenju kad i na strani naprave dobar rezultat jer su u nekom kontinuitetu dobrih igara i rezultat,.
Ja ih u svakom slucaju ne bih otpisao da sam u siutuaciji da se snjima takmicim za evropu.
Izmedju ostalog, mislim da ako igdje izgubimo utkamicu ( mislim Borac ) u ovom proljetnom dijelu, bice to u Prijedoru
- Charuga
- Globalni moderator
#515 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Nisam ih ni ja otpisao, daleko bilo.jovanbl wrote:Ja ih u svakom slucaju ne bih otpisao da sam u siutuaciji da se snjima takmicim za evropu.
Ja mislim drugacije ali dobro, svako ima pravo na svoje misljenje.jovanbl wrote:Izmedju ostalog, mislim da ako igdje izgubimo utkamicu ( mislim Borac ) u ovom proljetnom dijelu, bice to u Prijedoru
-
jovanbl
#516 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ja mislim drugacije ali dobro, svako ima pravo na svoje misljenje.[/quote]jovanbl wrote:Izmedju ostalog, mislim da ako igdje izgubimo utkamicu ( mislim Borac ) u ovom proljetnom dijelu, bice to u Prijedoru
Ne racunam derbi Zeljeznicar Borac, tu je tesko bilo sta prognozirati
Kad bi sad tipovao tipovao bi na tu utakmicu jedan poprilicno sigurni x
- Charuga
- Globalni moderator
#517 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Od ozbiljnih konkurenata za Evropu, pored Borca koji je najsigurniji, sto se Želje tice tu su Sarajevo i eventualno Olimpic i Rudar. Jesu blizu ali sumnjam da oni mogu ugroziti Zeljin izlazak u evropska takmicenja. Čelik ima 10 bodova manje od Želje i gledajuci tabelu "opasniji" je Travnik.
Evo rasporeda do kraja ekipa od 2-5 mjesta:
20. kolo
Leotar-Željezničar
Sarajevo-Budućnost
Čelik-Rudar
Velež-Olimpic
21.kolo
Željezničar-Široki
Borac-Sarajevo
Rudar-Slavija
Olimpic-Čelik
22.kolo
Drina-Željezničar
Sarajevo-Rudar
Slavija-Olimpic
23.kolo
Željezničar-Velež
Olimpic-Sarajevo
Rudar-Zrinjski
24.kolo
Čelik-Željezničar
Sarajevo-Zvijezda
Budućnost-Rudar
Zrinjski-Olimpic
25.kolo
Željezničar-Slavija
Travnik-Sarajevo
Rudar-Borac
Olimpic-Budućnost
26.kolo
Sarajevo-Željezničar
Sloboda-Rudar
Borac-Olimpic
27.kolo
Željezničar-Zrinjski
Leotar-Sarajevo
Olimpic-Rudar
28.kolo
Budućnost-Željezničar
Sarajevo-Široki B.
Rudar-Zvijezda
Sloboda-Olimpic
29.kolo
Željezničar-Borac
Drina-Sarajevo
Travnik-Rudar
Zvijezda-Olimpic
30.kolo
Rudar-Željezničar
Sarajevo-Velež
Olimpic-Travnik
20. kolo
Leotar-Željezničar
Sarajevo-Budućnost
Čelik-Rudar
Velež-Olimpic
21.kolo
Željezničar-Široki
Borac-Sarajevo
Rudar-Slavija
Olimpic-Čelik
22.kolo
Drina-Željezničar
Sarajevo-Rudar
Slavija-Olimpic
23.kolo
Željezničar-Velež
Olimpic-Sarajevo
Rudar-Zrinjski
24.kolo
Čelik-Željezničar
Sarajevo-Zvijezda
Budućnost-Rudar
Zrinjski-Olimpic
25.kolo
Željezničar-Slavija
Travnik-Sarajevo
Rudar-Borac
Olimpic-Budućnost
26.kolo
Sarajevo-Željezničar
Sloboda-Rudar
Borac-Olimpic
27.kolo
Željezničar-Zrinjski
Leotar-Sarajevo
Olimpic-Rudar
28.kolo
Budućnost-Željezničar
Sarajevo-Široki B.
Rudar-Zvijezda
Sloboda-Olimpic
29.kolo
Željezničar-Borac
Drina-Sarajevo
Travnik-Rudar
Zvijezda-Olimpic
30.kolo
Rudar-Željezničar
Sarajevo-Velež
Olimpic-Travnik
- Dammme
#518 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Evo probaću prognozirati, pa ću samo dodati na ovaj rapored @Plavih 11 svoje tipove (da ne duplam)Plavih_11 wrote:Od ozbiljnih konkurenata za Evropu, pored Borca koji je najsigurniji, sto se Želje tice tu su Sarajevo i eventualno Olimpic i Rudar. Jesu blizu ali sumnjam da oni mogu ugroziti Zeljin izlazak u evropska takmicenja. Čelik ima 10 bodova manje od Želje i gledajuci tabelu "opasniji" je Travnik.
20. kolo
Leotar-Željezničar 1
Sarajevo-Budućnost 1
Čelik-Rudar x
Velež-Olimpic 1
21.kolo
Željezničar-Široki 1
Borac-Sarajevo 1
Rudar-Slavija 1
Olimpic-Čelik 1
22.kolo
Drina-Željezničar 2
Sarajevo-Rudar 1
Slavija-Olimpic x
23.kolo
Željezničar-Velež 1
Olimpic-Sarajevo x
Rudar-Zrinjski 1
24.kolo
Čelik-Željezničar x
Sarajevo-Zvijezda 1
Budućnost-Rudar x
Zrinjski-Olimpic x
25.kolo
Željezničar-Slavija 1
Travnik-Sarajevo 1
Rudar-Borac x
Olimpic-Budućnost 1
26.kolo
Sarajevo-Željezničar x
Sloboda-Rudar 1
Borac-Olimpic 1
27.kolo
Željezničar-Zrinjski 1
Leotar-Sarajevo 1
Olimpic-Rudar x
28.kolo
Budućnost-Željezničar 1
Sarajevo-Široki B. x
Rudar-Zvijezda 1
Sloboda-Olimpic 1
29.kolo
Željezničar-Borac x
Drina-Sarajevo 2
Travnik-Rudar x
Zvijezda-Olimpic x
30.kolo
Rudar-Željezničar x
Sarajevo-Velež 1
Olimpic-Travnik 1
Dakle:
2. Željezničar 35+19=54
3. Sarajevo 32+18=50
4. Rudar 31+15=46
5. Olimpic 30+14=44
P.s. Evo ga ispravka. Malo sam se preračunao.
Last edited by Dammme on 22/03/2011 21:32, edited 1 time in total.
-
north
#519 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Mislim da u tom slučaju se prvo gleda međusobni duel, a ne gol razlika, gdje bi Sarajevo trebalo biti u prednosti s obzirom da je prvu utakmicu dobilo 3-1, tako da Olimpic mora dobiti najmanje 2-0, da bi bio bolji u međusobnom duelu.....Dammme wrote:Evo probaću prognozarati, pa ću samo dodati na ovaj rapored @Plavih 11 svoje tipove (da ne duplam)Plavih_11 wrote:Od ozbiljnih konkurenata za Evropu, pored Borca koji je najsigurniji, sto se Želje tice tu su Sarajevo i eventualno Olimpic i Rudar. Jesu blizu ali sumnjam da oni mogu ugroziti Zeljin izlazak u evropska takmicenja. Čelik ima 10 bodova manje od Želje i gledajuci tabelu "opasniji" je Travnik.
20. kolo
Leotar-Željezničar 1
Sarajevo-Budućnost 1
Čelik-Rudar x
Velež-Olimpic 1
21.kolo
Željezničar-Široki 1
Borac-Sarajevo 1
Rudar-Slavija 1
Olimpic-Čelik 1
22.kolo
Drina-Željezničar 2
Sarajevo-Rudar 1
Slavija-Olimpic x
23.kolo
Željezničar-Velež 1
Olimpic-Sarajevo x
Rudar-Zrinjski 1
24.kolo
Čelik-Željezničar x
Sarajevo-Zvijezda 1
Budućnost-Rudar x
Zrinjski-Olimpic x
25.kolo
Željezničar-Slavija 1
Travnik-Sarajevo 1
Rudar-Borac x
Olimpic-Budućnost 1
26.kolo
Sarajevo-Željezničar x
Sloboda-Rudar 1
Borac-Olimpic 1
27.kolo
Željezničar-Zrinjski 1
Leotar-Sarajevo 1
Olimpic-Rudar x
28.kolo
Budućnost-Željezničar 1
Sarajevo-Široki B. x
Rudar-Zvijezda 1
Sloboda-Olimpic 1
29.kolo
Željezničar-Borac x
Drina-Sarajevo 2
Travnik-Rudar x
Zvijezda-Olimpic x
30.kolo
Rudar-Željezničar x
Sarajevo-Velež 1
Olimpic-Travnik 1
Dakle:
2. Željezničar 35+19=54
3. Sarajevo 32+17=49
4. Olimpic 30+19=49
5. Rudar 31+15=46
Naravno Sarajevo i Oimpic imaju u ovom slučaju isti broj bodova, ali vjerujem da će Sarajevo na kraju imati bolju gol razliku.
- Dammme
#520 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
fula je bila u proračununorth wrote:Mislim da u tom slučaju se prvo gleda međusobni duel, a ne gol razlika, gdje bi Sarajevo trebalo biti u prednosti s obzirom da je prvu utakmicu dobilo 3-1, tako da Olimpic mora dobiti najmanje 2-0, da bi bio bolji u međusobnom duelu.....
Last edited by Dammme on 22/03/2011 21:49, edited 1 time in total.
- Obuca9
#521 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Na koji si način na osnovu 6 domaćih utakmica Sarajeva, te "gostovanja" Olimpicu i dotad već prežaljenoj Drini, dobio računicu da će Sarajevo osvojiti 17 bodova, svega ti?
-
jovanbl
#522 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
ovo yi je tipovanje prilicno nerealno iz prostog razloga sto nimalo nisi uvazio stanje i kretanje na tabeli .Dammme wrote:Evo probaću prognozarati, pa ću samo dodati na ovaj rapored @Plavih 11 svoje tipove (da ne duplam)Plavih_11 wrote:Od ozbiljnih konkurenata za Evropu, pored Borca koji je najsigurniji, sto se Želje tice tu su Sarajevo i eventualno Olimpic i Rudar. Jesu blizu ali sumnjam da oni mogu ugroziti Zeljin izlazak u evropska takmicenja. Čelik ima 10 bodova manje od Želje i gledajuci tabelu "opasniji" je Travnik.
20. kolo
Leotar-Željezničar 1
Sarajevo-Budućnost 1
Čelik-Rudar x
Velež-Olimpic 1
21.kolo
Željezničar-Široki 1
Borac-Sarajevo 1
Rudar-Slavija 1
Olimpic-Čelik 1
22.kolo
Drina-Željezničar 2
Sarajevo-Rudar 1
Slavija-Olimpic x
23.kolo
Željezničar-Velež 1
Olimpic-Sarajevo x
Rudar-Zrinjski 1
24.kolo
Čelik-Željezničar x
Sarajevo-Zvijezda 1
Budućnost-Rudar x
Zrinjski-Olimpic x
25.kolo
Željezničar-Slavija 1
Travnik-Sarajevo 1
Rudar-Borac x
Olimpic-Budućnost 1
26.kolo
Sarajevo-Željezničar x
Sloboda-Rudar 1
Borac-Olimpic 1
27.kolo
Željezničar-Zrinjski 1
Leotar-Sarajevo 1
Olimpic-Rudar x
28.kolo
Budućnost-Željezničar 1
Sarajevo-Široki B. x
Rudar-Zvijezda 1
Sloboda-Olimpic 1
29.kolo
Željezničar-Borac x
Drina-Sarajevo 2
Travnik-Rudar x
Zvijezda-Olimpic x
30.kolo
Rudar-Željezničar x
Sarajevo-Velež 1
Olimpic-Travnik 1
Dakle:
2. Željezničar 35+19=54
3. Sarajevo 32+17=49
4. Olimpic 30+19=49
5. Rudar 31+15=46
Naravno Sarajevo i Oimpic imaju u ovom slučaju isti broj bodova, ali vjerujem da će Sarajevo na kraju imati bolju gol razliku.
dacu tisamo jedan primjer.
u zadnjem 30 kolu tupujes rudar zeljeznicar x i sarajevo velez 1 i dolazis do kanacnog stanja bodova sa tim rezultatima zeljeznicar 54, sarajevo 49 rudar 46 i olimpik 46.
to bi znacilo da je prije tog 30 kola zeljeznicar imao 53 boda i vec osigurano drugo mjesto jer je sarajevo imalo 46 i rudar 45, cime zeljeznicar nema ni najmanje motiva da nesto posebno zapinje u tom zadnjem kolu, dok s druge strane rudar ima veliki razlog da zapne jer sa pobjedom mozda uhvati voz za evropu jer bi dosao do 48 bodova za dva vise nego sarajevo i olimpik prije tog kola, u nadi da ce jedna od te dvije ekipe da kiksne kod kuce.
znaci nikako nema logike to tipovanje ako ne uzmes u obzir kretanje na tabeli u tom trenutku prije svakog kola, to mnogo znaci
- Dammme
#523 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Nije 17 nego 18, ispravio sam. A eno ti gore tipova za svaku utakmicu pa sam sračunaj.hz__semir wrote:Na koji si način na osnovu 6 domaćih utakmica Sarajeva, te "gostovanja" Olimpicu i dotad već prežaljenoj Drini, dobio računicu da će Sarajevo osvojiti 17 bodova, svega ti?
Neriješeno sa lišticom, komšijama i Olimpicom. Pobjeda protiv Drine i ostale 4 kući.
Last edited by Dammme on 22/03/2011 21:53, edited 1 time in total.
- Dammme
#524 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Mala fula u proračunu, eno gore ispravljena.jovanbl wrote:ovo yi je tipovanje prilicno nerealno iz prostog razloga sto nimalo nisi uvazio stanje i kretanje na tabeli .
dacu tisamo jedan primjer.
u zadnjem 30 kolu tupujes rudar zeljeznicar x i sarajevo velez 1 i dolazis do kanacnog stanja bodova sa tim rezultatima zeljeznicar 54, sarajevo 49 rudar 46 i olimpik 46.
to bi znacilo da je prije tog 30 kola zeljeznicar imao 53 boda i vec osigurano drugo mjesto jer je sarajevo imalo 46 i rudar 45, cime zeljeznicar nema ni najmanje motiva da nesto posebno zapinje u tom zadnjem kolu, dok s druge strane rudar ima veliki razlog da zapne jer sa pobjedom mozda uhvati voz za evropu jer bi dosao do 48 bodova za dva vise nego sarajevo i olimpik prije tog kola, u nadi da ce jedna od te dvije ekipe da kiksne kod kuce.
znaci nikako nema logike to tipovanje ako ne uzmes u obzir kretanje na tabeli u tom trenutku prije svakog kola, to mnogo znaci
- Dammme
#525 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
A sad i da napišem nešto poslije silnih ispravki i replika.
ŠTA VAM JE BA?!
Napiši te svoje prognoze života vam.
Obećavam da ih neću komentarisati.
Jebo te više čovjek ne može dati ni svoju (ofrlje) prognozu, a da mu ne vade oči.
Jedino je dobro što ovaj "atak" na moju prognozu ima podršku u oba entiteta.
ŠTA VAM JE BA?!
Napiši te svoje prognoze života vam.
Obećavam da ih neću komentarisati.
Jebo te više čovjek ne može dati ni svoju (ofrlje) prognozu, a da mu ne vade oči.
Jedino je dobro što ovaj "atak" na moju prognozu ima podršku u oba entiteta.