Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
niko_niko_kao_ja

#501 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by niko_niko_kao_ja »

LaCici wrote:
niko_niko_kao_ja wrote:
LaCici wrote:Do dobijanja imam jos 10 dana, a temp mi je vec 7 dana povisena, tako da vidjet cemo. Jedva cekam da uradim test. Nadam se plusicu :-D
Jesi li sigurna da ti nisu sad plodni dani, pa da je zbog toga temperatura povisena. nemoj me pogresno shvatiti,ja se iskreno nadam da je trudnoca u pitanju. :)
Nisu jer sam radila testove na ovulaciju i nije mi ni jedan dan pokazalo da ovuliram. :-?
ja ti od srca zelim pozitivan rezultat testa i preslatku bebicu. :)
minderpuza

#502 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by minderpuza »

Takodje, da se pridruzim lijepim zeljama :)))
spacebound

#503 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by spacebound »

Samo da javim da je kod mene usitnilo,jos 13 dana.Iscekujem termin sa neizmjernim strahom ali i srecom jer jedva cekam da se moje djetesce i ja upoznamo.Zaista sam imala tesku trudnocu,ne s medicinske strane,sve je ok ali cijelu trudnocu imam zgaravicu,povracam,slabo jedem,stalno sam umorna.U zadnje vrijeme su mi noge uzasno otecene i stalno me bole krsta ali sve je to nekako izdrzljivo kada znam kakva mi nagrada uskoro slijedi.Ah da,zaboravila sam ovu paklenu vrucinu,uzasno mi je tesko.Drage trudnice pogotovo u vecoj trudnoci,kako se vi borite sa vrucinom
safran

#504 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

Navali na dinju - pomaže eliminaciji vode. Mene je dobacila do poroda jednog izuzetno vrućeg jula. Inače - sretno i diši :-D
LaCici

#505 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Uradila sam 2 puta test i pokazao je II :-D
Sad bih trebala kod doktora da potvrdi da li je trudnoca, ali ne znam da li je rano da se vidi, s obzirom da bi po mojoj procjeni tek bila cetvrta sedmica. Je li to rano, trebam li jos pricekati sa pregledom?
baby24

#506 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by baby24 »

LaCici wrote:Uradila sam 2 puta test i pokazao je II :-D
Sad bih trebala kod doktora da potvrdi da li je trudnoca, ali ne znam da li je rano da se vidi, s obzirom da bi po mojoj procjeni tek bila cetvrta sedmica. Je li to rano, trebam li jos pricekati sa pregledom?
meni Spahovic nije mogao tako rano da potvrdi trudnocu (samo me zabrinuo bez razloga), tako da ti je moj savjet da sacekas jos malo, ali ako je testic pokazao dvije crtice (ma kako druga blijeda bila:-)) TO JE TO!!!! SRETNOOOOOOO :-) :thumbup:
LaCici

#507 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Hvala :wink:
Uh, valja cekati. :sad:
Alhemicarkaa

#508 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

@La Cici, trudnoću ti doktor može ustanoviti UZ već 6. sedmice, ali to ti se računa od prvog dana zadnje menstruacije - tzv hronološka trudnoća i od tog dana za 40 sedmica ćeš se poroditi :-D (postoji još i biološka - od dana začetla, ali doktori nikad ne koriste tu jer je nemoguće ustanoviti kad se plod implementirao). Ako nemaš krvarenja, i nikakve tegobe, sačekaj malo. međutim, ako imaš bilo kakvih tegoba obavezno odmah idi kod doktora. U svakom slučaju sretnu i laganu trudnoću želim
yellow cat

#509 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by yellow cat »

Ja sam na pregled išla u 6. sedmici, ali drugi put, ako bog da, neću sve tamo do 8.- 9. sedmice.. ali znam da si nestrpljiva.

ako je test pozitivan, to je to.. :-D :-D čestitam.. ako ti nije bed, kojeg datuma si imala zadnju menstruaciju, pa ćeš lako onda znati koja si sedmica?
LaCici

#510 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Nemam nikakve tegobe osim bolnih i otecenih grudi i blago povisene temperature ali to bi trebalo biti normalno.
E vidite nisam znala da se to tako racuna. :-D Zadnja mi je pocela 4.8. Ma ja nesto ne vjerujem dok mi doktor ne potvrdi :-D Uradit cu ja opet sutra jos jedan test i zakazati se na pregled za 2 sedmice, to bi valjda trebalo biti dovoljno.
Last edited by LaCici on 05/09/2011 13:09, edited 1 time in total.
between

#511 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by between »

I ja sam otisla u cetvrtoj sedmici(nisam mogla cekati),pregledao me je ginekoloski i narucio me na UZ za dvije sedmice.Prvo mi je govorio da sam rano dosla,ali nakon pregleda na UZ rekao je da je ipak dobro sto sam dosla ranije jer mi je otkrio da imam kontrakcije.

A imam jedno pitanje,da li je neko bio na bolovanju tokom trudnoce.Ja sam trenutno na bolovanju zbog kontrakcija koje su se sad smirile.Pa me zanima posto cu morati nakon 40 dana na komisiju,da li ja mogu traziti da me ne vracaju na posao da bi ja cuvala trudnocu?
kunja

#512 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by kunja »

between wrote:

I ja sam otisla u cetvrtoj sedmici(nisam mogla cekati),pregledao me je ginekoloski i narucio me na UZ za dvije sedmice.Prvo mi je govorio da sam rano dosla,ali nakon pregleda na UZ rekao je da je ipak dobro sto sam dosla ranije jer mi je otkrio da imam kontrakcije.

A imam jedno pitanje,da li je neko bio na bolovanju tokom trudnoce.Ja sam trenutno na bolovanju zbog kontrakcija koje su se sad smirile.Pa me zanima posto cu morati nakon 40 dana na komisiju,da li ja mogu traziti da me ne vracaju na posao da bi ja cuvala trudnocu?
Ja sam bila na bolovanju od 20. sedmice (isto kontrakcije). Bez ikakvih problema su mi produžavali bolovanje, muž je nosio papire na komisiju.
yellow cat

#513 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by yellow cat »

Image

evo tickera :-D Znači, trudna si 4 sedmice i 1 dan, budući da ginekolozi trudnoću računaju od prvog dana zadnje menstruacije.. a biološki, to znači dvije sedmice.. Možeš ići iduće sedmice na pregled, ali ne očekuj da će ti doktor moći bog zna šta reći.. kod mene u 6-oj sedmici se samo tačka vidjela.. Ali ako ti je test pokazao, to je to, nemaš razloga sumnjati.

Eto vama fešte za prvi maj!! Najljepši mjesec! :-D
between

#514 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by between »

kunja wrote:
between wrote:

Ja sam bila na bolovanju od 20. sedmice (isto kontrakcije). Bez ikakvih problema su mi produžavali bolovanje, muž je nosio papire na komisiju.

Ja sam sad vec dvije sedmice na bolovanju(od 16. sedmice) ,i bila jutros na UZ smirile su mi se kontrakcije ali mene i dalje boli donji dio stomaka.Cak mi se nesto smedjkasto pojavilo na vesu.Sutra idem da vadim krv pa cu cim sa tim nalazima odmah kod doktora.Jer mi stvarno nije jasno od cega su mi onda ti bolovi u stomaku ali samo dok sjedim.
LaCici

#515 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

yellow cat wrote:Image

evo tickera :-D Znači, trudna si 4 sedmice i 1 dan, budući da ginekolozi trudnoću računaju od prvog dana zadnje menstruacije.. a biološki, to znači dvije sedmice.. Možeš ići iduće sedmice na pregled, ali ne očekuj da će ti doktor moći bog zna šta reći.. kod mene u 6-oj sedmici se samo tačka vidjela.. Ali ako ti je test pokazao, to je to, nemaš razloga sumnjati.

Eto vama fešte za prvi maj!! Najljepši mjesec! :-D
Ovo je preslatko, daj link, gdje si ovo nasla. :-D
Znam, rodjena sam u maju. :D OK onda jos cekanja, uh...
yellow cat

#516 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by yellow cat »

LaCici wrote: Znam, rodjena sam u maju. :D OK onda jos cekanja, uh...
I ja isto.. majska djeca. :-D Ma ne brini, brzo to prođe, u sedmoj sedmici ćeš već čuti srce na uzv , pa će ti to sve biti malo stvarnije.. Želim ti lijepu, mirnu i školsku trudnoću! :-D
yellow cat

#517 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by yellow cat »

to ti je mjerač trudnoće, pokazuje ti dan i sedmicu trudnoće iz dana u dan i odbrojava koliko je još do termina ostalo..

ja ga imam na desktopu, pa kad god upalim laptop, nasmijem se kako rastemo :-D

http://lilypie.com/ ili

http://www.tickerfactory.com/ezticker/t ... php?type=1

edit: piše ti 4 sedmice i 4 dana, a ne 4+1 kako sam ti napisala gore.. sorry, postala sam ćorava u trudnoći. :D
LaCici

#518 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Hvala ti :wink:
yellow cat

#519 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by yellow cat »

between wrote: A imam jedno pitanje,da li je neko bio na bolovanju tokom trudnoce.Ja sam trenutno na bolovanju zbog kontrakcija koje su se sad smirile.Pa me zanima posto cu morati nakon 40 dana na komisiju,da li ja mogu traziti da me ne vracaju na posao da bi ja cuvala trudnocu?
naravno da možeš tražiti, reci doktoru neka ti nigdje ne piše da su kontrakcije prestale.. i bolje bi ti bilo da miruješ..

Kad su ti se počele javljati?
between

#520 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by between »

yellow cat wrote:
between wrote: A imam jedno pitanje,da li je neko bio na bolovanju tokom trudnoce.Ja sam trenutno na bolovanju zbog kontrakcija koje su se sad smirile.Pa me zanima posto cu morati nakon 40 dana na komisiju,da li ja mogu traziti da me ne vracaju na posao da bi ja cuvala trudnocu?
naravno da možeš tražiti, reci doktoru neka ti nigdje ne piše da su kontrakcije prestale.. i bolje bi ti bilo da miruješ..

Kad su ti se počele javljati?

Pojavile su mi se u 6. sedmici i pila sam bosaurin ujutro i navece sedam dana i prestanu.Kada sam otisla prije dvije sedmice na kontrolu opet se pojavile i opet moram piti bosaurin.Samo jutros mi je doktor rekao da su presatle ali da ne prekidam piti bosaurin.
Alhemicarkaa

#521 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

LaCici wrote:Nemam nikakve tegobe osim bolnih i otecenih grudi i blago povisene temperature ali to bi trebalo biti normalno.
E vidite nisam znala da se to tako racuna. :-D Zadnja mi je pocela 4.8. Ma ja nesto ne vjerujem dok mi doktor ne potvrdi :-D Uradit cu ja opet sutra jos jedan test i zakazati se na pregled za 2 sedmice, to bi valjda trebalo biti dovoljno.
Slatka si skroz, nemoj raditi test, već si uradila dva :-D (znam taj osjećaj, nakon x negativnih svaki dan bi radila da vidiš one dvije crte). Rađe otiđi u polikliniku Tel Awiv u Importaneu (ako si iz Sa) i nek ti izvade betu. Tu košta 20 KM (koliko ja znam najjeftinije) i gotova je za pola sata, jer će ti ginekolog svakako poslati da izvadiš betu.
SRETNO! :-D
LaCici

#522 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Mislis Al Tawil poliklinika!? :D
Mogla bih otici, ko ce cekati pregled. :)
minderpuza

#523 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by minderpuza »

Cestitke sve najljepse zelim :thumbup:
Alhemicarkaa

#524 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

LaCici wrote:Mislis Al Tawil poliklinika!? :D
Mogla bih otici, ko ce cekati pregled. :)
:lol: :oops: Na tu sam mislila :D :oops:
LaCici

#525 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LaCici »

Evo uradila sam jos jedan test, sad sam sigurna da je to to. :D
Sad jos pregled da vidimo je li sve ok, pa da vam se zvanicno pridruzim na temu. :-D
Post Reply