@arzuhal je stručnjak za objašnjavanje nedokučivih i neobjašnjivih fenomena, pa đe moreš njemu nevjerovatstatix wrote: A dje da znam, sve se oslanjam na tvoju mudrost i znanje, al' bice da je i ovo u domenu kojeg ne mozemo dokuciti.
BOG vs NAUKA
-
Great Cornholio
#501 Re: BOG vs NAUKA
- Bloo
- Globalna šefica
#502 Re: BOG vs NAUKA
ako ko dokuci dubokoumno kakvu spoznaju dosad nespoznatu nek mi javi
have fun without me
bye
have fun without me
- statix
#503 Re: BOG vs NAUKA
Dje ces ba tek smo poceli...pusti ti Kanta, ima se stosta jos reci o bogu, nece se lako izvuci...Bloo wrote:ako ko dokuci dubokoumno kakvu spoznaju dosad nespoznatu nek mi javi
have fun without mebye
-
Great Cornholio
#504 Re: BOG vs NAUKA
Obećavamo da ćemo ti javiti kad dokučimo ko je stvorio bogaBloo wrote:ako ko dokuci dubokoumno kakvu spoznaju dosad nespoznatu nek mi javi
have fun without mebye
- BHF_Manijak
#505 Re: BOG vs NAUKA
Koliko neozbiljnih postova i sege a sve lafo dodju da saznaju neke nove stvari i da stagod nauce o Bogu...
Koji li ste vi samo provokatori i prefrganeri, samo ne znam sto se Arzo muci i odgovara vam kad ionako ne procita se niti jedna jedina recenica iz njegovih postova vec se ljudi samo jedne rijeci hvataju i odmah quotaju...
Arzo kani se corava posla i uzivaj sa rajom ba, mani se ovih supljaka ovdje...
Koji li ste vi samo provokatori i prefrganeri, samo ne znam sto se Arzo muci i odgovara vam kad ionako ne procita se niti jedna jedina recenica iz njegovih postova vec se ljudi samo jedne rijeci hvataju i odmah quotaju...
Arzo kani se corava posla i uzivaj sa rajom ba, mani se ovih supljaka ovdje...
-
Great Cornholio
#506 Re: BOG vs NAUKA
Pa imamo i mi pravo da podučavamo, nije samo Arzo za to zadužen. On pokušava da dokaže da je vjera pozitivna stvar , a ja npr. pokušavam da ljudima dokažem da je vjera štetna za zdravlje. K'o što kažu "Pošteno, pa ko koga prevari"BHF_Manijak wrote:Koliko neozbiljnih postova i sege a sve lafo dodju da saznaju neke nove stvari i da stagod nauce o Bogu...![]()
- BHF_Manijak
#507 Re: BOG vs NAUKA
Tako poducavas sto iskazes neku tvrdnju, na koju ti neko odgovori a ti nisi u stanju to ni da procitas pa da kontru opalis vec onako na prvu, napamet...Great Cornholio wrote:Pa imamo i mi pravo da podučavamo, nije samo Arzo za to zadužen. On pokušava da dokaže da je vjera pozitivna stvar , a ja npr. pokušavam da ljudima dokažem da je vjera štetna za zdravlje. K'o što kažu "Pošteno, pa ko koga prevari"BHF_Manijak wrote:Koliko neozbiljnih postova i sege a sve lafo dodju da saznaju neke nove stvari i da stagod nauce o Bogu...![]()
- WipeOut
- Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream
#508 Re: BOG vs NAUKA
Joj neumornog covjekaGreat Cornholio wrote: Pa imamo i mi pravo da podučavamo, nije samo Arzo za to zadužen. On pokušava da dokaže da je vjera pozitivna stvar , a ja npr. pokušavam da ljudima dokažem da je vjera štetna za zdravlje. K'o što kažu "Pošteno, pa ko koga prevari"
E ono te ime bas opisuje
-
Great Cornholio
#509 Re: BOG vs NAUKA
Izvinjavam se, priznajem da mi se to jednom desilo. Potrudiću se da ne ponavljam iste greškeBHF_Manijak wrote: Tako poducavas sto iskazes neku tvrdnju, na koju ti neko odgovori a ti nisi u stanju to ni da procitas pa da kontru opalis vec onako na prvu, napamet...
Da bi organizam mogao normalno funkcionisati potrebna mu je hrana i voda. Kad radimo treba nam više energije, a kad spavamo treba treba nam manje energije . Energija se u organizam unosi hranom i vodom. Kod posta ta prirodna zakonitost se ne uvažava, (gladuje se kad se radi) i tu je islamski bog suprtotstavljen nauci.
-
Great Cornholio
#510 Re: BOG vs NAUKA
Nećeš vjerovat', al' i ja se umorihWipeOut wrote:Joj neumornog covjekaGreat Cornholio wrote: Pa imamo i mi pravo da podučavamo, nije samo Arzo za to zadužen. On pokušava da dokaže da je vjera pozitivna stvar , a ja npr. pokušavam da ljudima dokažem da je vjera štetna za zdravlje. K'o što kažu "Pošteno, pa ko koga prevari"![]()
E ono te ime bas opisuje
- BHF_Manijak
#511 Re: BOG vs NAUKA
A nista to kad ti doktor propise post jel?! Da je stetno pobunila bi se medicina i izjasnila o velikoj stetnosti posta a ne bi mnogi ljekari rekli da je to cak i preporucljivo...Great Cornholio wrote:Izvinjavam se, priznajem da mi se to jednom desilo. Potrudiću se da ne ponavljam iste greškeBHF_Manijak wrote: Tako poducavas sto iskazes neku tvrdnju, na koju ti neko odgovori a ti nisi u stanju to ni da procitas pa da kontru opalis vec onako na prvu, napamet...![]()
Da bi organizam mogao normalno funkcionisati potrebna mu je hrana i voda. Kad radimo treba nam više energije, a kad spavamo treba treba nam manje energije . Energija se u organizam unosi hranom i vodom. Kod posta ta prirodna zakonitost se ne uvažava, (gladuje se kad se radi) i tu je islamski bog suprtotstavljen nauci.
- WipeOut
- Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream
#512 Re: BOG vs NAUKA
@Manijak,BHF_Manijak wrote:A nista to kad ti doktor propise post jel?! Da je stetno pobunila bi se medicina i izjasnila o velikoj stetnosti posta a ne bi mnogi ljekari rekli da je to cak i preporucljivo...Great Cornholio wrote:Izvinjavam se, priznajem da mi se to jednom desilo. Potrudiću se da ne ponavljam iste greškeBHF_Manijak wrote: Tako poducavas sto iskazes neku tvrdnju, na koju ti neko odgovori a ti nisi u stanju to ni da procitas pa da kontru opalis vec onako na prvu, napamet...![]()
ja bas guglam da nadjem prikladan tekst o postu s medicinske strane...
al nesto nemam snage da postiram kad ne citaju
- madner
#513 Re: BOG vs NAUKA
I ja sad da tipkam o tome kako je covjek objasnio da ni um, dusa ni Bog nisu neupitni koncepti. Pif.

- fatamorgana
#514 Re: BOG vs NAUKA
Naučnici?Great Cornholio wrote:Obećavamo da ćemo ti javiti kad dokučimo ko je stvorio bogaBloo wrote:ako ko dokuci dubokoumno kakvu spoznaju dosad nespoznatu nek mi javi
have fun without mebye
- Motokultivator
#515 Re: BOG vs NAUKA
Ma i ja sve nesto citam i kontam kako co'eku da pomognem. Osusi se od sikiracije. Hudnjak.sanabe wrote:Great Cornholio wrote:Izvinjavam se, priznajem da mi se to jednom desilo. Potrudiću se da ne ponavljam iste greškeBHF_Manijak wrote: Tako poducavas sto iskazes neku tvrdnju, na koju ti neko odgovori a ti nisi u stanju to ni da procitas pa da kontru opalis vec onako na prvu, napamet...![]()
Jah, i zato tako malo naroda posti, ne mogu izdurati, nikako![]()
ne se sekiriaj ti za postace![]()
-
Great Cornholio
#516 Re: BOG vs NAUKA
Draga, moja ona ti, Sanabeta, more čojek svašta izdurat, al' pitanje je valjal durat.sanabe wrote:
Jah, i zato tako malo naroda posti, ne mogu izdurati, nikako![]()
ne se sekiriaj ti za postace![]()
Ja bih Allaha pit'o morel on nas oslobodit te obaveze ako učinimo napore da na svijetu ne bude bude gladnih i žednih, jer onda neće imat smisla da postimo da vidimo kako je njima.
-
Great Cornholio
#517 Re: BOG vs NAUKA
Ganut sam tvojom željom da mi pomognešMotokultivator wrote: Ma i ja sve nesto citam i kontam kako co'eku da pomognem. Osusi se od sikiracije. Hudnjak.
Nego, jes' to prodo motokultivator, pa se sad ,kad si se opario, furaš na Onura
- Motokultivator
#518 Re: BOG vs NAUKA
Ma nisam prodo, nego sam trenutno ot'so sa sela, sljego malo u grad. Uvidio sam da su umene u selu sve neki zatucani religiozni ljudi, pa reko da se pokulturim malo sis'o u grad, neg bi l' mi ko otvorio vidike i izvuko me iz okova vjere.Great Cornholio wrote:Ganut sam tvojom željom da mi pomognešMotokultivator wrote: Ma i ja sve nesto citam i kontam kako co'eku da pomognem. Osusi se od sikiracije. Hudnjak.![]()
Nego, jes' to prodo motokultivator, pa se sad ,kad si se opario, furaš na Onura
- arzuhal
#519 Re: BOG vs NAUKA
Ovaj blog je poodavno reklamiran od strane starog nam znanca, forumaša pod nickom @ateista. Sebi sam se zarek'o, kao Salko Dinamitaš, da neću ništa polovično. pa kako god. Dakle, idem kad se stranica bude zvala nemabogaosimAllaha.blogspot.comFoggia wrote:Evo vam jedan zanimljiv link, djelimično vezan za ovu temu. Vim da su ovdje najglasniji pripadnici "najmnogoljudnije vjere" na svijetu.
http://nemaboga.blogspot.com/2011_02_01_archive.html

- Motokultivator
#520 Re: BOG vs NAUKA
arzuhal wrote:Ovaj blog je poodavno reklamiran od strane starog nam znanca, forumaša pod nickom @ateista. Sebi sam se zarek'o, kao Salko Dinamitaš, da neću ništa polovično. pa kako god. Dakle, idem kad se stranica bude zvala nemabogaosimAllaha.blogspot.comFoggia wrote:Evo vam jedan zanimljiv link, djelimično vezan za ovu temu. Vim da su ovdje najglasniji pripadnici "najmnogoljudnije vjere" na svijetu.
-
Great Cornholio
#521 Re: BOG vs NAUKA
Meni je ovaj blog pravo interesantan. Autor čvrstim argumentima razbija vjerske dogme.arzuhal wrote:Ovaj blog je poodavno reklamiran od strane starog nam znanca, forumaša pod nickom @ateista. Sebi sam se zarek'o, kao Salko Dinamitaš, da neću ništa polovično. pa kako god. Dakle, idem kad se stranica bude zvala nemabogaosimAllaha.blogspot.comFoggia wrote:Evo vam jedan zanimljiv link, djelimično vezan za ovu temu. Vim da su ovdje najglasniji pripadnici "najmnogoljudnije vjere" na svijetu.
- idealnaM
#522 Re: BOG vs NAUKA
-
Great Cornholio
#523 Re: BOG vs NAUKA
Pa nema čovjek viška para pa da vjeru reklamira na džambo plakatimaidealnaM wrote:aj mu argumenata...mjesecima je imao natpis "Nema boga"...mamio...izazivao...
- BHF_Manijak
#524 Re: BOG vs NAUKA
Imaju zato oni po Londonu...Great Cornholio wrote:Pa nema čovjek viška para pa da vjeru reklamira na džambo plakatimaidealnaM wrote:aj mu argumenata...mjesecima je imao natpis "Nema boga"...mamio...izazivao...
- idealnaM
#525 Re: BOG vs NAUKA
Pa šta ćeš, ima se , može se...dao Bog...Great Cornholio wrote:Pa nema čovjek viška para pa da vjeru reklamira na džambo plakatimaidealnaM wrote:aj mu argumenata...mjesecima je imao natpis "Nema boga"...mamio...izazivao...