BOG vs NAUKA

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Great Cornholio

#501 Re: BOG vs NAUKA

Post by Great Cornholio »

statix wrote: A dje da znam, sve se oslanjam na tvoju mudrost i znanje, al' bice da je i ovo u domenu kojeg ne mozemo dokuciti. :D
@arzuhal je stručnjak za objašnjavanje nedokučivih i neobjašnjivih fenomena, pa đe moreš njemu nevjerovat :D
Bloo
Globalna šefica

#502 Re: BOG vs NAUKA

Post by Bloo »

ako ko dokuci dubokoumno kakvu spoznaju dosad nespoznatu nek mi javi

have fun without me :) bye
statix

#503 Re: BOG vs NAUKA

Post by statix »

Bloo wrote:ako ko dokuci dubokoumno kakvu spoznaju dosad nespoznatu nek mi javi

Dje ces ba tek smo poceli...pusti ti Kanta, ima se stosta jos reci o bogu, nece se lako izvuci... :lol: :D
Great Cornholio

#504 Re: BOG vs NAUKA

Obećavamo da ćemo ti javiti kad dokučimo ko je stvorio boga :-D
BHF_Manijak

#505 Re: BOG vs NAUKA

Post by BHF_Manijak »

Koliko neozbiljnih postova i sege a sve lafo dodju da saznaju neke nove stvari i da stagod nauce o Bogu... :oops:

Koji li ste vi samo provokatori i prefrganeri, samo ne znam sto se Arzo muci i odgovara vam kad ionako ne procita se niti jedna jedina recenica iz njegovih postova vec se ljudi samo jedne rijeci hvataju i odmah quotaju... :oops:

Arzo kani se corava posla i uzivaj sa rajom ba, mani se ovih supljaka ovdje... ;-)
Great Cornholio

#506 Re: BOG vs NAUKA

BHF_Manijak wrote:Koliko neozbiljnih postova i sege a sve lafo dodju da saznaju neke nove stvari i da stagod nauce o Bogu... :oops:
Pa imamo i mi pravo da podučavamo, nije samo Arzo za to zadužen. On pokušava da dokaže da je vjera pozitivna stvar , a ja npr. pokušavam da ljudima dokažem da je vjera štetna za zdravlje. K'o što kažu "Pošteno, pa ko koga prevari" :D
BHF_Manijak

#507 Re: BOG vs NAUKA

Post by BHF_Manijak »

Great Cornholio wrote:
BHF_Manijak wrote:Koliko neozbiljnih postova i sege a sve lafo dodju da saznaju neke nove stvari i da stagod nauce o Bogu... :oops:
Pa imamo i mi pravo da podučavamo, nije samo Arzo za to zadužen. On pokušava da dokaže da je vjera pozitivna stvar , a ja npr. pokušavam da ljudima dokažem da je vjera štetna za zdravlje. K'o što kažu "Pošteno, pa ko koga prevari" :D
Tako poducavas sto iskazes neku tvrdnju, na koju ti neko odgovori a ti nisi u stanju to ni da procitas pa da kontru opalis vec onako na prvu, napamet... :oops:
WipeOut
Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream

#508 Re: BOG vs NAUKA

Post by WipeOut »

Great Cornholio wrote: Pa imamo i mi pravo da podučavamo, nije samo Arzo za to zadužen. On pokušava da dokaže da je vjera pozitivna stvar , a ja npr. pokušavam da ljudima dokažem da je vjera štetna za zdravlje. K'o što kažu "Pošteno, pa ko koga prevari" :D
Joj neumornog covjeka :-)
E ono te ime bas opisuje :skoljka:
Great Cornholio

#509 Re: BOG vs NAUKA

BHF_Manijak wrote: Tako poducavas sto iskazes neku tvrdnju, na koju ti neko odgovori a ti nisi u stanju to ni da procitas pa da kontru opalis vec onako na prvu, napamet... :oops:
Izvinjavam se, priznajem da mi se to jednom desilo. Potrudiću se da ne ponavljam iste greške :)
Da bi organizam mogao normalno funkcionisati potrebna mu je hrana i voda. Kad radimo treba nam više energije, a kad spavamo treba treba nam manje energije . Energija se u organizam unosi hranom i vodom. Kod posta ta prirodna zakonitost se ne uvažava, (gladuje se kad se radi) i tu je islamski bog suprtotstavljen nauci.
Great Cornholio

#510 Re: BOG vs NAUKA

WipeOut wrote:
Great Cornholio wrote: Pa imamo i mi pravo da podučavamo, nije samo Arzo za to zadužen. On pokušava da dokaže da je vjera pozitivna stvar , a ja npr. pokušavam da ljudima dokažem da je vjera štetna za zdravlje. K'o što kažu "Pošteno, pa ko koga prevari" :D
Joj neumornog covjeka :-)
E ono te ime bas opisuje :skoljka:
Nećeš vjerovat', al' i ja se umorih :-D Valja pojest šta slatko da mi se energija vrati ;-)
BHF_Manijak

#511 Re: BOG vs NAUKA

Post by BHF_Manijak »

Great Cornholio wrote:
BHF_Manijak wrote: Tako poducavas sto iskazes neku tvrdnju, na koju ti neko odgovori a ti nisi u stanju to ni da procitas pa da kontru opalis vec onako na prvu, napamet... :oops:
Izvinjavam se, priznajem da mi se to jednom desilo. Potrudiću se da ne ponavljam iste greške :)
Da bi organizam mogao normalno funkcionisati potrebna mu je hrana i voda. Kad radimo treba nam više energije, a kad spavamo treba treba nam manje energije . Energija se u organizam unosi hranom i vodom. Kod posta ta prirodna zakonitost se ne uvažava, (gladuje se kad se radi) i tu je islamski bog suprtotstavljen nauci.
A nista to kad ti doktor propise post jel?! Da je stetno pobunila bi se medicina i izjasnila o velikoj stetnosti posta a ne bi mnogi ljekari rekli da je to cak i preporucljivo...
WipeOut
Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream

#512 Re: BOG vs NAUKA

Post by WipeOut »

BHF_Manijak wrote:
Great Cornholio wrote:
A nista to kad ti doktor propise post jel?! Da je stetno pobunila bi se medicina i izjasnila o velikoj stetnosti posta a ne bi mnogi ljekari rekli da je to cak i preporucljivo...
@Manijak,
ja bas guglam da nadjem prikladan tekst o postu s medicinske strane...
al nesto nemam snage da postiram kad ne citaju :roll: ...
madner

#513 Re: BOG vs NAUKA

Post by madner »

I ja sad da tipkam o tome kako je covjek objasnio da ni um, dusa ni Bog nisu neupitni koncepti. Pif.

:D
fatamorgana

#514 Re: BOG vs NAUKA

Post by fatamorgana »

Great Cornholio wrote:

Obećavamo da ćemo ti javiti kad dokučimo ko je stvorio boga :-D
Naučnici? :run:
Motokultivator

#515 Re: BOG vs NAUKA

Post by Motokultivator »

sanabe wrote:
Great Cornholio wrote:

Jah, i zato tako malo naroda posti, ne mogu izdurati, nikako :roll:
ne se sekiriaj ti za postace :wink: :mrgreen:
Ma i ja sve nesto citam i kontam kako co'eku da pomognem. Osusi se od sikiracije. Hudnjak.
Great Cornholio

#516 Re: BOG vs NAUKA

sanabe wrote:
Jah, i zato tako malo naroda posti, ne mogu izdurati, nikako :roll:
ne se sekiriaj ti za postace :wink: :mrgreen:
Draga, moja ona ti, Sanabeta, more čojek svašta izdurat, al' pitanje je valjal durat.
Ja bih Allaha pit'o morel on nas oslobodit te obaveze ako učinimo napore da na svijetu ne bude bude gladnih i žednih, jer onda neće imat smisla da postimo da vidimo kako je njima. ;-)
Great Cornholio

#517 Re: BOG vs NAUKA

Motokultivator wrote: Ma i ja sve nesto citam i kontam kako co'eku da pomognem. Osusi se od sikiracije. Hudnjak.
Ganut sam tvojom željom da mi pomogneš :sad:
Nego, jes' to prodo motokultivator, pa se sad ,kad si se opario, furaš na Onura :-D
Motokultivator

#518 Re: BOG vs NAUKA

Post by Motokultivator »

Great Cornholio wrote:
Motokultivator wrote: Ma i ja sve nesto citam i kontam kako co'eku da pomognem. Osusi se od sikiracije. Hudnjak.
Ganut sam tvojom željom da mi pomogneš :sad:
Nego, jes' to prodo motokultivator, pa se sad ,kad si se opario, furaš na Onura :-D
Ma nisam prodo, nego sam trenutno ot'so sa sela, sljego malo u grad. Uvidio sam da su umene u selu sve neki zatucani religiozni ljudi, pa reko da se pokulturim malo sis'o u grad, neg bi l' mi ko otvorio vidike i izvuko me iz okova vjere. :skoljka:
arzuhal

#519 Re: BOG vs NAUKA

Post by arzuhal »

Foggia wrote:Evo vam jedan zanimljiv link, djelimično vezan za ovu temu. Vim da su ovdje najglasniji pripadnici "najmnogoljudnije vjere" na svijetu.

http://nemaboga.blogspot.com/2011_02_01_archive.html
Ovaj blog je poodavno reklamiran od strane starog nam znanca, forumaša pod nickom @ateista. Sebi sam se zarek'o, kao Salko Dinamitaš, da neću ništa polovično. pa kako god. Dakle, idem kad se stranica bude zvala nemabogaosimAllaha.blogspot.com

Image
Motokultivator

#520 Re: BOG vs NAUKA

Post by Motokultivator »

arzuhal wrote:
Foggia wrote:Evo vam jedan zanimljiv link, djelimično vezan za ovu temu. Vim da su ovdje najglasniji pripadnici "najmnogoljudnije vjere" na svijetu.

Ovaj blog je poodavno reklamiran od strane starog nam znanca, forumaša pod nickom @ateista. Sebi sam se zarek'o, kao Salko Dinamitaš, da neću ništa polovično. pa kako god. Dakle, idem kad se stranica bude zvala nemabogaosimAllaha.blogspot.com

Image
Image
Great Cornholio

#521 Re: BOG vs NAUKA

arzuhal wrote:

Image
Meni je ovaj blog pravo interesantan. Autor čvrstim argumentima razbija vjerske dogme.
idealnaM

#522 Re: BOG vs NAUKA

Post by idealnaM »

:D aj mu argumenata...mjesecima je imao natpis "Nema boga"...mamio...izazivao... :D
Great Cornholio

#523 Re: BOG vs NAUKA

idealnaM wrote::D aj mu argumenata...mjesecima je imao natpis "Nema boga"...mamio...izazivao... :D
Pa nema čovjek viška para pa da vjeru reklamira na džambo plakatima :D
BHF_Manijak

#524 Re: BOG vs NAUKA

Post by BHF_Manijak »

Great Cornholio wrote:
idealnaM wrote::D aj mu argumenata...mjesecima je imao natpis "Nema boga"...mamio...izazivao... :D
Imaju zato oni po Londonu... :oops: A s ovim vjerovatno mislis na Nahline plakate, inace sadrzaj plakata je jako agresivan jel de... :zzzz:
idealnaM

#525 Re: BOG vs NAUKA

Post by idealnaM »

Great Cornholio wrote:
Pa šta ćeš, ima se , može se...dao Bog... :D
Locked