Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Bloo
Globalna šefica

#501 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by Bloo »

kojeime wrote:
HZArnel wrote: :lol: tako je kod nekih i kod mene doduse,al' zapitah se,da li bi ovo sve sto se ovde reklo,mogli jedni drugima u lice da "saspu(emo)" :mrgreen:
Nadam se da imaju ponekog prijatelja i druge vjere,da nisu samo medju "svojima"-oni koji misle da je nj vjera ispravna.
Da, sa ljudima sa kojima razgovaram o slicnim temama razgovaram bez straha. Recimo, prijatelja hriscanina pitam kako je odluceno da bas ova 4 evandjelja udju u Bibliju kada je evandjelja bilo 30ak. Ko je odlucio da bas ta 4 udju a ne ostalih 26. Koliko je to vjerska, a koliko politicka odluka? Znam da je sveti Irinej nesto tu radio.

Ili, slijedece pitanje (drug iz Indije, musliman, kojega to pitam): Isus je za hriscane svet, on im je Boziji sin. Isus je imao natprirodne moci (izljecenja, pretvaranje vode u vinu, hodanje po vodi...) Muhammed nije kao Isus, Muhammed je obicni covjek, kojem je Bog (Allah) preko Dzibrila poslao Kur'an i Muhammed ga je proslijedio ostatku covjecanstva.

Logicno pitanje je da li je Muhammed svet kao Isus (Ne na isti nacin ali u istoj mjeri) Ili je Muhammed covjek koji je ispunio zadatak (prenio Kur'an) i sa izvrsenjem tog zadatke Muhammed je opet najobicniji covjek, dakle svetost ili bilo sta sto ga razlikuje od drugih ljudi prestaje izvrsenjem zadatka.

Obojica znaju da nezelim da ih vrijedjam, vec da postavljam teska i nezgodna pitanja. Nije im ugodno, ali sve ostaje na razgovoru. Ovo boldirano se moze shvatiti da ako bih sa tobom razgovarao da bi me na kraju ti udario ili jos gore. Ja naprosto ne zelim da vjerujem da bi se to desilo.

P.S. Tri izmjene posta su zbog gresaka u kucanju.
ja uglavnom naiđem na previše općenito objašnjenje na svoja čudna pitanja, a sad da ganjam hođe i ostale klerike mi nekaj glupo :T
onda dođem ovdje :D i onda haos

ono što me fascinira kod svih religija je, ne bih to nazvala neznanjem,ali vjernici često nemaju odgovor na pitanja već nas upućuju na teologe i mislioce i tumače

zar religija ne bi trebala da bude jednostavna i lako razumljiva
kojeime

#502 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by kojeime »

Bloo wrote:
vox-populi wrote:@Bloo, i ti se jos uvijek trudis :)

pa jarane nije mi jasno
jos mu boldirala razliku u citatu
isto ko da se raspravljam sa zidom
ja ne zelim nista da mu dokazujem i smislu da njegova religija nije dobra ili nest slicno, vec cisto da zakljucuje u pogresnom smjeru sto se tice lingvistike kada dode do rijeci Allah :shock:

ali nekak mi ne ide da mu objasnim generalno i specificno...
Nije mi prvo iskustvo u "diskutovanju" sa njim i taj covjek samo prica svoje, ne trudi se da shvati sta mu se govori. On ovdje radi misionarski posao, prica svoju pricu i to je sve sto ga interesuje, to jeste sa njim nema dijaloga, sve je njegov monolog.

Zato je vox-populi i rekao zar se jos uvijek trudis? Nema svrhe.
Bloo
Globalna šefica

#503 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by Bloo »

žuta wrote:možda je lik šizofrenik
:kiss: ljubim za iskljuceni caps lock :D
kojeime

#504 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by kojeime »

Bloo wrote:zar religija ne bi trebala da bude jednostavna i lako razumljiva
Trebala bi, ali nije. A nije zato sto komplikovanjem trebaju tumaci. A tumaci postaju vodje, u ovom slucaju vjerske vodje. A te vodje onda imaju moc. A moc donosi novac i mogucnost ostvarivanja licnih ili kolektivnih fantazija. Koliko god to kostalo u novcu ili zivotima ljudi.

Zato religija mora biti komplikovana, e da bi episkopi, pape, uleme i ostali imali posao.
KotromanichII

#505 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by KotromanichII »

On ovdje radi misionarski posao, prica svoju pricu i to je sve sto ga interesuje, to jeste sa njim nema dijaloga, sve je njegov monolog.

kako to nema dijaloga, pa svako iznosi svoje misljenje pa i ja, stvarno neznam u cemu je problem

jeli mozda sto ja ovako odgovaram na pitanja , i dajem dokaze iz kurana, biblije, nauke , i jos posecerim sa video klipovima :-)
možda je lik šizofrenik
mozda ko ce znati :lol:
Bloo
Globalna šefica

#506 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by Bloo »

KotromanichII wrote:
On ovdje radi misionarski posao, prica svoju pricu i to je sve sto ga interesuje, to jeste sa njim nema dijaloga, sve je njegov monolog.

kako to nema dijaloga, pa svako iznosi svoje misljenje pa i ja, stvarno neznam u cemu je problem

jeli mozda sto ja ovako odgovaram na pitanja , i dajem dokaze iz kurana, biblije, nauke , i jos posecerim sa video klipovima :-)
možda je lik šizofrenik
mozda ko ce znati :lol:
jah videoklipovima usera poput muslimfanatic :D

i sa stranica islamrules.net :D
bez_ideje

#507 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by bez_ideje »

Ti i dalje po dokazima opleo........
Ne fermas ti da vjerske knjige nemaju snagu dokaza za bilo koga drugog sem za vjernika.....
KotromanichII

#508 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by KotromanichII »

jah videoklipovima usera poput muslimfanatic

i sa stranica islamrules.net
ma da su vala i iz crvenkapicinog ormara , dokazi su dokazi :D

kod mene kad nesto tvrdim , pokusavam dokazima potvrditi svoje tvrdnje :thumbup:
PRO testant

#509 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by PRO testant »

KotromanichII wrote:
Znaci sejtanu je dat rok do sudnjeg dana, i sta ce tada biti s njim? Ima li sansi da se spasi?
nema sanse da se spasi zato sto ce on biti predvodnik ljudi za dzehennem na sdunjem danu,

Sejtanovo drzanje govora ljudima na sudnjem dnau, Allah nam prenosi sta ce on reci u buducnosti , posto Allah zna buducnost i prenio nam njegov govor iz buducnosti da mozemo izvuci pouku iz toga, pa sejtan kaze

I kada bude sve riješeno, šejtan će reći: "Allah vam je pravo obećanje dao, a ja sam svoja obećanja iznevjerio; ali, ja nisam nikakve vlasti nad vama imao, samo sam vas pozivao i vi ste mi se odazivali; zato ne korite mene, već sami sebe, niti ja mogu vama pomoći niti vi možete pomoći meni. Ja nemam ništa s tim što ste me prije smatrali Njemu ravnim." Nevjernike, sigurno, čeka bolna patnja. Kuran

sam pao sam se ubio :wink:

A na kraju krajeva ako je sve od Allaha onda je i Sejtan od Allaha, pa i ateizam je od Allaha, tako da biti ateista je Allahova volja, i sta se onda ko buni sto je neko hriscanin ili ateista ili mnogobozac... Allah je odredio da tako bude. Dakle svi ce u raj (dzennet) jer Allah sve odredjuje pa i to da neki ljudi ne vjeruju u njega. Posto ne vjeruju Allahovom voljom, ne rade nista protin njega, tako da nece ni snositi posljedice.

Hocu reci, sva ova prica je besmislena.
nisi ti to jarane dobro razumio

Allah je stvorio sejtana da bude iskusenje , jednostavno da bude predmet iskusenja ljudima
Zivot i smrt , zlo i dobro je stvoreno da bi se iskusalo ko ce bolje postupati, i da Allah poslije na sudnjem danu nagradi ili kazni , zavisi kako si prosao na na ovozemaljskom testu.

Objasnjenje od Allaha zasto smo ovdje:
2. Onaj koji je dao smrt i život da bi iskušao koji od vas će bolje postupati; - On je Silni, Onaj koji prašta -,

A ateizam je produkt sejtana , jer spada u sklopu njegovih smicalilca i zabluda, kako bi covjeka odveo u pakao.
Bog nokoga ne kuša i ne stvara kušnje.
Jas 1:1 Jakov, sluga Boga i Gospodina Isusa Krista, pozdravlja dvanaest plemena, koja su rasijana.
Jas 1:2 Svaku radost imajte, braćo moja, kad padate u različne napasti,
Jas 1:3 Znajući, da kušanje vaše vjere gradi strpljivost.
Jas 1:4 A strpljivost neka ima savršeno djelo, da budete savršeni i potpuni, bez ikakva nedostatka.
Jas 1:5 Ako li kojemu od vas nedostaje mudrosti, neka ište u Boga, koji daje svima obilato, i ne kori, i dat će mu se.
Jas 1:6 Ali neka ište s vjerom, ne sumnjajući ništa; jer tko sumnja, sličan je morskomu valu, koji vjetar podiže i goni,
Jas 1:7 Takav čovjek neka ne misli, da će primiti što od Gospodina.
Jas 1:8 čovjek s dvije duše nestalan je na svima putovima svojim.
Jas 1:9 A niski brat neka se hvali visinom svojom;
Jas 1:10 A bogati svojom niskoćom; jer će proći kao cvijet trave.
Jas 1:11 Jer sunce ogranu s vručinom, i osuši travu, i cvijet njezin otpade, i krasota lica njezina uginu; tako će i bogati na putovima svojim uvenuti.
Jas 1:12 Blagoslovljen čovjek, koji pretrpi napast, jer, kad bude prokušan, primit će vijenac života, koji je Gospodin obećao onima, koji ga ljube
Jas 1:13 Ni jedan, kad se kuša, neka ne kaže, da je od Boga kušan, jer Bog ne može biti kušan na zlo, a on ne kuša nikoga.
Jas 1:14 Nego svakoga kuša vlastita požuda, koja ga vuče i mami.
Jas 1:15 Tada začevši požuda rađa grijeh, a grijeh izvršen rađa smrt**.

Jas 1:16 Ne varajte se, ljubljena braćo moja!
Jas 1:17 Svaki dobri dar i svaki savršeni poklon odozgo je, silazeći od Oca svjetlosti, u kojega nema promjene ni sjene mijene.
Reći da Bog nekoga kuša je isto što i reći da Bog stvara grijeh, jer je grijeh posljedica padanja u kušnju.
Bog i grijeh ne mogu biti zajendo NI U KOM OBLIKU, jer onada Božija svetost ne bi bila potpuna, i onda to znači da on nije Bog.

Zbog toga plata za grijeh čitavome svijetu.
Plata za grijeh je smrt.
Rom 6:23 Jer je plača za grijeh smrt; a milost Božja: "Život vječni u Kristu Isusu Gospodinu našemu.
Ako to nekoga plaši žao mi je, i ako je to nekome uvredljivo ili nešto drugo, isto, žao mi je.
Posljedice moraju postojati.
Ali i milost, što se vidi na kraju stiha.
KotromanichII

#510 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by KotromanichII »

Ti i dalje po dokazima opleo........
Ne fermas ti da vjerske knjige nemaju snagu dokaza za bilo koga drugog sem za vjernika.....
nije tacno

ti dokazi mogu , od ateiste, sataniste, krscanina, zidova, hinduiste, zapadnog naucnika, popa, rabina naprave muslimana par exelance :thumbup:
bez_ideje

#511 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by bez_ideje »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ajde ti lijepo te svoje "dokaze " pokupi ,pa pravac ovlastene institucije na razmatranje.....Ako je tako kao sto ti tvrdis,nema zapreke da vec sutra bude usvojeno kao nepobitna istina !
PRO testant

#512 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by PRO testant »

kojeime wrote:
KotromanichII wrote:
Na zamaraj te se njegovim izvalama, čuj "Anštajn bio musliman ????????? "
PROTESTANT , neiskrivljuj sta pisem, nikad nisam pisao da je einstein musliman , nego da je vjerovao u Allaha, nije samo muslimani da vjeruju u Allaha

nego i zidovi i krscani, ti znas dobro da je isus nazivao Boga Allah a ne Jahve
Ako se ne varam, rijec allah je u stvari rijec bog samo prevedena na arapski. Tao da mozda je obrnuto, mozda muslimani vjeruju u boga :)

Naravno da muslimani vjeruju u boga, samo koriste arapsku rijec za boga.

Hocu reci, ako ima nesto besmisleno to je govoriti na nacin na koji ti hoces da kazes da hrisvani vjeruju u allaha jer to onda implicira da muslimani isto vjeruju u allaha ali ne vjeruju u boga. A to je kranja besmislica.

Naravno da i muslimani i hriscani jeruju i u boga i u allaha jer su to dva pojma na dva razlicita jezika za apsolutno isto. Abrahamske (Ibrahimske) religije vjeruju u jednog te istog boga, samo ga zovu razlicito na razlicitim jezicima.

Tako i hriscani u arapskim zemljama kazu allah, ne zato sto su muslimani vec zato sto je to ime za boga na njihovom jeziku.

Kotromanichu, zamjenom teza neces sebi stvoriti argumente vec samo pokazati neinformisanost i oslabiti pozicije sa kojih pokusavas ispuniti svoj misionarski rad. Samo sebi sjeces granu na kojoj sjedis.
Da samo znate koliko mu je to puta objašnjeno :sad:
Sigurno jedno 100 puta najmanje, ali bez zezanja.
Čak su ljudi prikazivali i pokazivali korijene riječi, i načine upotreba i postojanje te iste riječi u različitim kulturama (i prije islama) u tom dijelu svjeta.
Ali đaba, on svoje i svoje.
Trubite bezveze.
vox-populi

#513 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by vox-populi »

Bloo wrote:
žuta wrote:možda je lik šizofrenik
:kiss: ljubim za iskljuceni caps lock :D
I ja sam to odmah primjetio :). Ako nista, ova tema je donijela jednu dobru stvar, @zuta iskljucila Caps Lock.
zonbirile

#514 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by zonbirile »

najbolje će biti kada dođe Isus i bude vladao muslimanima.
KotromanichII

#515 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by KotromanichII »

sta je po tebi svrha postojanja ovdje na ovom svijetu, sto smo mi ovdje, da cujem.

Reći da Bog nekoga kuša je isto što i reći da Bog stvara grijeh, jer je grijeh posljedica padanja u kušnju.
pa nije tacno da Bog stvara grijeh, nego ljudi svojim djelima, jer im je omogucio slobodnu volju, ili radi dobro ili radi grijehe, do tebe je, a na sdunjem danu ces vidjeti rezultat djela svojih ruku.
Bog i grijeh ne mogu biti zajendo NI U KOM OBLIKU, jer onada Božija svetost ne bi bila potpuna, i onda to znači da on nije Bog.
pa Bog jedino prepusta ljude sami sebi da cine grijehe, a neznam na osnovu cega ti sastavljas u jedan oblik grijeh i BOga ???
Plata za grijeh je smrt.
nema logike, ti radio ne radio grijeh , umrijet ces svakako, jer isus koji nikad nije uradio grijeh umrijet ce u buducnosti kad dodje na ovaj svijet.

za grijeh je plata pakao jarane, jer to je mjesto za kaznu, ali djelimicno si u pravu da je plata za grijeh i prilikom smrti, jer nam Bog kaze da se smrt razlikuje u nevjernika i vjernika, kad se nevjerniku cupa dusa iz tijela, to rade andjeli uz velike smrtne muke, i bolove, izgleda isto kao kad cupas vunu iz trnja, dok uzimanje duse iz vjernika jeste isto kao kad kap vode izklizi sa svog mjesta.

sto znaci da si u pravu djelimicno kad kazes da ce biti plata za grijeh na smrti, sli prava plata za grijeh jeste u paklu poslije smrti.

vidio pokaziva kako umire nevjernik i vjernik, razlike umiranja vjernika i nevejrnika uz Muhamemdovo objasnjenje u hadisima, dolazak andjela u svijetlom obliku prilikom smrti sto donosi osmijeh prilikom izlazka duse iz vjernickih tijela, mozete to vidjeti na ovom videu koga nije strah :wink:
vox-populi

#516 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by vox-populi »

Bloo wrote:
bez_ideje wrote:Dobro nisu svi trudni na ovoj temi od silnog truda :mrgreen:

vidiš kak mi Džedaji to fino i smireno :D
Because the Force is strong within us.
kojeime

#517 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by kojeime »

PRO testant wrote:...nisi ti to jarane dobro razumio...

...Reći da Bog nekoga kuša je isto što i reći da Bog stvara grijeh, jer je grijeh posljedica padanja u kušnju.

Plata za grijeh je smrt.
Rom 6:23 Jer je plača za grijeh smrt; a milost Božja: "Život vječni u Kristu Isusu Gospodinu našemu.
Ako to nekoga plaši žao mi je, i ako je to nekome uvredljivo ili nešto drugo, isto, žao mi je.
Posljedice moraju postojati.
Ali i milost, što se vidi na kraju stiha.
Ili je sve od Boga ili nije. Ako je sve od Boga i djavo je od Boga, pa su i posljedice djavolovog rada od Boga u krajnjem slucaju. I ateizam i uzroci i posljedice svega, apsolutno sve je od Boga.

Ako nije sve od Boga, onda je i sam Bog upitan.

Dakle, hajdemo prvo odgovor na pitanje: Da li je Bog stvoritelj svega i sve je od njega ili nije?
Last edited by kojeime on 28/01/2011 15:01, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#518 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by Bloo »

vox-populi wrote:
Bloo wrote:
bez_ideje wrote:Dobro nisu svi trudni na ovoj temi od silnog truda :mrgreen:

vidiš kak mi Džedaji to fino i smireno :D
Because the Force is strong within us.

kao što to Yoda mudro reče:

“Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.” -.-

Ne trebamo se bojati jedni drugih (a možda ni Boga) :D
KotromanichII

#519 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by KotromanichII »

ko trebao bi se sad nesto naljutiti :D eee pa mi to jedva cekamo njegov dolazak , jer ce suditi po praviditi i to sa bozijom knjigom kuranom koju ce ga Bog poduciti na nebesima prije njegovog ponovnog dolaska

Allah nas obavijestava:

110. Kad Allah rekne: “O Isa sine Merjemin! Sjeti se blagodati Moje prema tebi i majci tvojoj. Kad sam te ojačao Ruhul-kudusom(Duhom svetim),5:110a govorio si s ljudima u bešici5:110b i sredovječan; i kad sam te poučio Knjizi i mudrosti i Tewratu i Indžilu;

na jednom predavanju sam vidio komentar gdje se kaze da je to Kuran kad se govori o knjizi, jer ce Bog isusa poduciti i kuranu, zajedno sa torom, evandjeljem. jer znamo iz hadisa da ce isus suditi cijelom svijetu po zadnjoj Bozijoj knjizi Kuranu.

Ali kad malo bolje pogledamo, ponovni dolazak isusa ce vjerovatno izazvati opcu paniku i divljenje, znaci imamo zajedno dva osjecaja spojeno , ali kako to

Opca panika bi trebala nastati samim tim jer znamo da je Isus veliki predznak Smaka svijeta, i poslije njegove smrti bi trebalo uskoro biti smak svijeta, sama pomisao na to jeste strasno i izaziva mucninu u stomaku

A divljenje, jeste to da vidimo covjeka koji je zivio prije 2000 godina, i jos boziji poslanik, rukovati se sa njim ili razgovarati , nevjerovatan je to osjecaj, pricati sa osobom koja nema oca, preko koje je Bog cinio cuda, a sad je medju nama.
Ili je sve od Boga ili nije. Ako je sve od Boga i djavo je od Boga, pa su i posljedice djavolovog rada od Boga u krajnjem slucaju. I ateizam i uzroci i posljedice svega, apsolutno sve je od Boga.

Dakle, hajdemo prvo odgovor na pitanje: Da li je Bog stvoritelj svega i sve je od njega ili nije?
bravo za pitanje :thumbup: da vidimo sta ce odgovoriti :D
zonbirile

#520 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by zonbirile »

KotromanichII wrote:
ko trebao bi se sad nesto naljutiti :D eee pa mi to jedva cekamo njegov dolazak , jer ce suditi po praviditi i to sa bozijom knjigom kuranom koju ce ga Bog poduciti na nebesima prije njegovog ponovnog dolaska

Allah nas obavijestava:

110. Kad Allah rekne: “O Isa sine Merjemin! Sjeti se blagodati Moje prema tebi i majci tvojoj. Kad sam te ojačao Ruhul-kudusom,5:110a govorio si s ljudima u bešici5:110b i sredovječan; i kad sam te poučio Knjizi i mudrosti i Tewratu i Indžilu;

na jednom predavanju sam vidio komentar gdje se kaze da je to Kuran kad se govori o knjizi, jer ce Bog isusa poduciti i kuranu, zajedno sa torom, evandjeljem. jer znamo iz hadisa da ce isus suditi cijelom svijetu po zadnjoj Bozijoj knjizi Kuranu.

Ali kad malo bolje pogledamo, ponovni dolazak isusa ce vjerovatno izazvati opcu paniku i divljenje, znaci imamo zajedno dva osjecaja spojeno , ali kako to

Opca panika bi trebala nastati samim tim jer znamo da je Isus veliki predznak Smaka svijeta, i poslije njegove smrti bi trebalo uskoro biti smak svijeta, sama pomisao na to jeste strasno i izaziva mucninu u stomaku

A divljenje, jeste to da vidimo covjeka koji je zivio prije 2000 godina, i jos boziji poslanik, rukovati se sa njim ili razgovarati , nevjerovatan je to osjecaj, pricati sa osobom koja nema oca, preko koje je Bog cinio cuda, a sad je medju nama.

bravo za pitanje :thumbup: da vidimo sta ce odgovoriti :D
------------------------------------------
odlično,čemu onda nebuloza ko je stvorio Mariju?
kojeime

#521 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by kojeime »

Kotromanichu, to pitanje je nevezao za reigiju, vazi i za tebe :)
Bloo
Globalna šefica

#522 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by Bloo »

KotromanichII wrote: pa nije tacno da Bog stvara grijeh, nego ljudi svojim djelima, jer im je omogucio slobodnu volju, ili radi dobro ili radi grijehe, do tebe je, a na sdunjem danu ces vidjeti rezultat djela svojih ruku.
hajmo obraditi pojam ubistva

ubistvo je grijeh, koji POČINE ljudi
međutim kako je uopšte došlo do postojanja ubistva?
Šejtan nagovarao prvog čovjeka da počini nešto tako? znači notion ubistva je potekao od šejtana? a šejtana kontrpliše bog?

ergo....
PRO testant

#523 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by PRO testant »

KotromanichII wrote:
sta je po tebi svrha postojanja ovdje na ovom svijetu, sto smo mi ovdje, da cujem.

pa nije tacno da Bog stvara grijeh, nego ljudi svojim djelima, jer im je omogucio slobodnu volju, ili radi dobro ili radi grijehe, do tebe je, a na sdunjem danu ces vidjeti rezultat djela svojih ruku.
pa Bog jedino prepusta ljude sami sebi da cine grijehe, a neznam na osnovu cega ti sastavljas u jedan oblik grijeh i BOga ???
Plata za grijeh je smrt.
nema logike, ti radio ne radio grijeh , umrijet ces svakako, jer isus koji nikad nije uradio grijeh umrijet ce u buducnosti kad dodje na ovaj svijet.

za grijeh je plata pakao jarane, jer to je mjesto za kaznu, ali djelimicno si u pravu da je plata za grijeh i prilikom smrti, jer nam Bog kaze da se smrt razlikuje u nevjernika i vjernika, kad se nevjerniku cupa dusa iz tijela, to rade andjeli uz velike smrtne muke, i bolove, izgleda isto kao kad cupas vunu iz trnja, dok uzimanje duse iz vjernika jeste isto kao kad kap vode izklizi sa svog mjesta.

sto znaci da si u pravu djelimicno kad kazes da ce biti plata za grijeh na smrti, sli prava plata za grijeh jeste u paklu poslije smrti.

vidio pokaziva kako umire nevjernik i vjernik, razlike umiranja vjernika i nevejrnika uz Muhamemdovo objasnjenje u hadisima, dolazak andjela u svijetlom obliku prilikom smrti sto donosi osmijeh prilikom izlazka duse iz vjernickih tijela, mozete to vidjeti na ovom videu koga nije strah :wink:
Halo ....
Pročitaj drugi dio stiha pa promisli i razmisli i onda vidi o kojoj je smrti riječ.
Život VJEČNI ----- smrt koja ... VJEČNA

Ti ne da si bukvalista nego si šuma bukova. jedina razlika u fizičkoj smrti je u prirodnoj ili nasilnoj smrti, odakle ti to .... zaboravi, nemoj počinajti odgovarati na to.

Ako Bog stvori kušnju, i čovjek padne pod njen uticaj, indirektno je stvorio grijeh.
To jednostavno nije moguće. Opasulji se, ne budaleši okolo sa glupostima.

Nauči da teologija razumna i veoma logički orijentisana nauka. Iako ima primjesa i drugih stvari.
Neke jednostavne, sljed događaja npr., se jako jednostavno shvataju, naravno za razumne ljude.

Bog mora biti SVET u svakom trenutku, u svakoj odluci, u svkom momentu, na svakom mjestu itd.
Ako ima IKAKVE naznake, za posljedično uzrokovanje, ili bilo koje drugo ili BILO KOJU vezu sa grijehom, on nije svet, i onda nije Bog.

Ostalo, je do tebe.

Ispravi svoje teološke nazore, u vezi grijeha, čovjeka, Boga, jer su u konfliktu sami između sebe.
psydelija

#524 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by psydelija »

mig wrote:
KotromanichII wrote:
Jel mogu i ja da pitam tvog tatu?
kud ces ti :D ja sam prvi pitao hahaha, cekaj u redu
Za to moras da pitas mog tatu
eh jooj kud tatu bas :D dodjem na vrata, a tata : "Ko si ti junacino" "jeli to ovaj hoce da se vjenca protiv tebe" :lol:
Da sam juce umrla ne bih znala da mogu ovako da ti se nasmejem :lol: Izoffovao covek sopstvenu temu. Pa ti bi pre ostao zauvek sam nego ozenio mene ovakvu :lol:
...u vasem religijskom ubedjivanju, bice materije i za nesto vise! :thumbup: :mrgreen:

ps: mogo bih i svedok biti.... :lol:
KotromanichII

#525 Re: Islamski rituali i vjerovanja u Bibliji

Post by KotromanichII »

kojeime wrote:Kotromanichu, to pitanje je nevezao za reigiju, vazi i za tebe :)
Da li je Bog stvoritelj svega i sve je od njega ili nije?
Sta Allah kaze na to tvoje pitanje:

...Ako ih stigne kakvo dobro, oni vele: "Ovo je od Allaha!", a snađe li ih kakvo zlo, govore: "Ovo je zbog tebe!" Reci: "Sve je od Allaha!” Pa šta je tim ljudima?! - oni kao da ne razumiju ono što im se govori!
Locked