JThomas wrote:to je pravi mentalitet. šta bi trebao čovjek, u trideset i nekoj odustati od života zato što mu je jedan brak propao? vjenčavaju se ljudi i po pet puta pa nemaju rogove na glavi.
BRAK
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#501 Re: BRAK - DA ILI NE?
-
febo_acm
#502 Re: BRAK - DA ILI NE?
U mom okruženju je bilo mnogo "propalih" brakova, od porodice do poznanika. 2/3 njih su propali jer su se ljudi uzimali nakon mjesec ili dva veze. Što je po meni apsurd, nema šanse da nekoga upoznaš za tako kratak period da shvatiš da možete biti cijeli život skupa. Ljudi se žene iz interesa ili žene ljude u nadi da će se smiriti....
Brak ili ne? Ako si sa nekim u vezi tri, četiri ili pet godina logično je da ljudi planiraju brak, porodicu... Ja sam relativno mlad, imam 26 godina i u vezi sam već pet godina. Nama je ovih pet godina prošlo kao pet mjeseci u svakom pogledu nam je bilo super. Znamo se što se kaže u dušu, uvijek smo tu jedno za drugo, pomažemo jedno drugom itd. Brak i zajednički život je slijedeći korak, potom period putovanja i na kraju djeca. To je ono što oboje želimo i planiramo. Niko mi ne garantuje da ćemo cijeli život biti skupa, da neće biti problema i poteškoća, ali mi ćemo učiniti sve da to potraje. U nekoj kasnoj životnoj dobi ćemo biti najpotrebniji jedno drugom, zato nemam ni jedan razog da kažem da ne želim brak.
Na drugoj strani imaš ljude koji koji nemaju ambicije za zajedniči život i porodicu, ali i to je ok. To je nečiji stav i ja to poštujem. Ja ne želim da imam 60-70 godina i da nemam djecu(ili da djeca odrastaju bez oba roditelja), unuke, da budem sam... Sve je stvar ličnog izbora.
Edit:
Ljudi koji ne stupaju u brak pod izgovorom da nemože trajati i da će poslije biti ogorčeni su čudni
Brak ili ne? Ako si sa nekim u vezi tri, četiri ili pet godina logično je da ljudi planiraju brak, porodicu... Ja sam relativno mlad, imam 26 godina i u vezi sam već pet godina. Nama je ovih pet godina prošlo kao pet mjeseci u svakom pogledu nam je bilo super. Znamo se što se kaže u dušu, uvijek smo tu jedno za drugo, pomažemo jedno drugom itd. Brak i zajednički život je slijedeći korak, potom period putovanja i na kraju djeca. To je ono što oboje želimo i planiramo. Niko mi ne garantuje da ćemo cijeli život biti skupa, da neće biti problema i poteškoća, ali mi ćemo učiniti sve da to potraje. U nekoj kasnoj životnoj dobi ćemo biti najpotrebniji jedno drugom, zato nemam ni jedan razog da kažem da ne želim brak.
Na drugoj strani imaš ljude koji koji nemaju ambicije za zajedniči život i porodicu, ali i to je ok. To je nečiji stav i ja to poštujem. Ja ne želim da imam 60-70 godina i da nemam djecu(ili da djeca odrastaju bez oba roditelja), unuke, da budem sam... Sve je stvar ličnog izbora.
Edit:
Ljudi koji ne stupaju u brak pod izgovorom da nemože trajati i da će poslije biti ogorčeni su čudni
- Zelena Carapa
#503 Re: BRAK - DA ILI NE?
Sve je to do ljudi, nema generalizacije..Neki brzo padaju, neki se jos brze dizu. Bilo bi glupo udavati/zeniti se odmah nakon razvoda. Ali kad se preboli, smiri, ustabili, upozna neko interesantan, zavoli...zasto da ne?sanabe wrote: Ocito se moram ponoviti![]()
pf. ili vi ne znate citati ili...?![]()
Postoje ljudi koji su ogorceni nakon veze koja nije uspjalA, a kamoli nakon braka koji nije uspio. ovaj Edo to nije i meni je bas milo, hajd sad, push pauza
Sad sam u drugom braku. Da sutra pukne, iz bilo kog razloga, ne bih pomislila nista protiv braka. Nadala bih se da cu dobiti jos jednu sansu, razmislila sta sam mogla drugaciej, i pokusala izvuci nesto pozitivno i iz tog iskustva.
- swirl
#504 Re: BRAK - DA ILI NE?
Ih, kad tebe uhvati sandoprc u 35-oj...AMD wrote:U mom okruženju je bilo mnogo "propalih" brakova, od porodice do poznanika. 2/3 njih su propali jer su se ljudi uzimali nakon mjesec ili dva veze. Što je po meni apsurd, nema šanse da nekoga upoznaš za tako kratak period da shvatiš da možete biti cijeli život skupa. Ljudi se žene iz interesa ili žene ljude u nadi da će se smiriti....
Edit:
- Ductus Holedocus
#506 Re: BRAK - DA ILI NE?
"Svaki gest tvoj ja sam snevo,swirl wrote:Ih, kad tebe uhvati sandoprc u 35-oj...AMD wrote:U mom okruženju je bilo mnogo "propalih" brakova, od porodice do poznanika. 2/3 njih su propali jer su se ljudi uzimali nakon mjesec ili dva veze. Što je po meni apsurd, nema šanse da nekoga upoznaš za tako kratak period da shvatiš da možete biti cijeli život skupa. Ljudi se žene iz interesa ili žene ljude u nadi da će se smiriti....
Edit:
znam napamet tvoje fraze
svaku rec sam cuo davno..."
- edo_79
#507 Re: BRAK - DA ILI NE?
Eo ga na push pauzisanabe wrote:Ocito se moram ponovitisanabe wrote:Inlajt mi![]()
nisam nista lose mislila, simpa mi kako i nakon jednog propalog braka ti i dalje tako razmisljas o braku![]()
eto nisi idealista, haj recimo da si optimista![]()
Postoje ljudi koji su ogorceni nakon veze koja nije uspjalA, a kamoli nakon braka koji nije uspio. ovaj Edo to nije i meni je bas milo, hajd sad, push pauza
- Mis mekinjas
#508 Re: BRAK - DA ILI NE?
blago tebi ako se kuneš u mlijeko praškasto, bar si se od sise mlad odbioedo_79 wrote:Eo ga na push pauzisanabe wrote:Ocito se moram ponovitisanabe wrote:Inlajt mi![]()
nisam nista lose mislila, simpa mi kako i nakon jednog propalog braka ti i dalje tako razmisljas o braku![]()
eto nisi idealista, haj recimo da si optimista![]()
Postoje ljudi koji su ogorceni nakon veze koja nije uspjalA, a kamoli nakon braka koji nije uspio. ovaj Edo to nije i meni je bas milo, hajd sad, push pauza.... pa et nisam ... morebit bidne da će mi trebat vremena da se prisaberem i nastavim dalje ... a vidjećemo .... dotad kidam na desno ... tako mi mlijeka u prahu
- cutee_nina
#509 Re: BRAK - DA ILI NE?
Ako se čovjek i žena uzmu nakon mjesec ili dva, to ne znači da je taj braj osuđen na propast. Poznajem nekoliko ljudi koji su se kratko zabavljali i još u braku, dugo godina. S druge strane znam milion slučajeva gdje su se zabavljali 5 i više godina, uzeli se i onda razveli. Godine zabavljanja ništa ne znače kada je brak u pitanju.AMD wrote:U mom okruženju je bilo mnogo "propalih" brakova, od porodice do poznanika. 2/3 njih su propali jer su se ljudi uzimali nakon mjesec ili dva veze. Što je po meni apsurd, nema šanse da nekoga upoznaš za tako kratak period da shvatiš da možete biti cijeli život skupa. Ljudi se žene iz interesa ili žene ljude u nadi da će se smiriti....
-
febo_acm
#510 Re: BRAK - DA ILI NE?
Naravno, nisam mislio da je isključivo tako. Već kažem može se neko pretvarati mjesec, dva da je divan krasan, a onda kasnije poludi. E sad niko nije lud da se pretvara 10 godina 
Na kraju se sve svodi na pojedince, ali eto ja sam to rekao statistički gledano iz moje perspektive i mog okruženja.
Na kraju se sve svodi na pojedince, ali eto ja sam to rekao statistički gledano iz moje perspektive i mog okruženja.
- yellow cat
#511 Re: BRAK - DA ILI NE?
Meni je baš super u braku, a kako je njemu, to ne znam.

- ratata
#512 Re: BRAK - DA ILI NE?
yellow cat wrote:Meni je baš super u braku, a kako je njemu, to ne znam.![]()
![]()
![]()
-
MrAldo
#513 Re: BRAK - DA ILI NE?
yellow cat wrote:Meni je baš super u braku, a kako je njemu, to ne znam.![]()
![]()
![]()
- edo_79
#514 Re: BRAK - DA ILI NE?
Eo ga na push pauzi
.... pa et nisam ... morebit bidne da će mi trebat vremena da se prisaberem i nastavim dalje ... a vidjećemo .... dotad kidam na desno ... tako mi mlijeka u prahu
[/quote]
blago tebi ako se kuneš u mlijeko praškasto, bar si se od sise mlad odbio
[/quote]
Eh sad ... od mlijeka sam se odbio ... a od sise

blago tebi ako se kuneš u mlijeko praškasto, bar si se od sise mlad odbio
Eh sad ... od mlijeka sam se odbio ... a od sise
- fedor
- yellow cat
#516 Re: BRAK - DA ILI NE?
MrAldo wrote:yellow cat wrote:Meni je baš super u braku, a kako je njemu, to ne znam.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Libo tebe, tebi ravno do mora jelde... obezbjedila se
![]()
Što ne znaš i ne boli
-
zijancer
#517 Re: BRAK - DA ILI NE?
taj brak izgleda kao veliki trud da nešto ostane jedini izbor
emocionalni trud je strasna stvar, od toga nastaju likovi koji se zovu zlatko dikic i slicno
fizicki trud je oki, od toga jacaju misici ..ali sad, to nema veze s brakom

- kolega
#518 Re: BRAK - DA ILI NE?
ima li još šta bitno ... da ne zaboravim pitati/kazati?♥ Julianna ♥ wrote:Što sve pitati partnera prije braka ili zajedničkog života
JEDNA britanska pravna tvrtka savjetuje parovima da uoči odluke o stupanju u brak ili zajedničkom životu naprave "test kompatibilnosti" koji se temelji na ključnim pitanjima kao što su financije, obiteljske veze, djeca i očekivanja, budući da se parovi većinom sukobljavaju oko tih tema, što nerijetko dovodi do kraha njihove veze te razvoda.
-
zijancer
#519 Re: BRAK - DA ILI NE?
a ako nisi
- kolega
#520 Re: BRAK - DA ILI NE?
prijatelju, jesi li to naletio na neku zijančerku koja ne zna ni oko posteljine i garderobe pa moraš biti spreman i na to

-
♥ Julianna ♥
#521 Re: BRAK - DA ILI NE?
kolega wrote:ima li još šta bitno ... da ne zaboravim pitati/kazati?♥ Julianna ♥ wrote:Što sve pitati partnera prije braka ili zajedničkog života
JEDNA britanska pravna tvrtka savjetuje parovima da uoči odluke o stupanju u brak ili zajedničkom životu naprave "test kompatibilnosti" koji se temelji na ključnim pitanjima kao što su financije, obiteljske veze, djeca i očekivanja, budući da se parovi većinom sukobljavaju oko tih tema, što nerijetko dovodi do kraha njihove veze te razvoda.![]()
Ništa, spreman si ko nekad Alberto Tomba
I ne slušaj one savjete sa buretom.
-
zijancer
#522 Re: BRAK - DA ILI NE?
zijancerka je tatin sin, njet mamin 
- kolega
#523 Re: BRAK - DA ILI NE?
ja ne bih da rizikujem sa zijančerkom a ti kako hoćeš

a hoću li i tada u krevetu dok spavam moći da zagrlim svog plišanog medu♥ Julianna ♥ wrote:kolega wrote:ima li još šta bitno ... da ne zaboravim pitati/kazati?♥ Julianna ♥ wrote:Što sve pitati partnera prije braka ili zajedničkog života
JEDNA britanska pravna tvrtka savjetuje parovima da uoči odluke o stupanju u brak ili zajedničkom životu naprave "test kompatibilnosti" koji se temelji na ključnim pitanjima kao što su financije, obiteljske veze, djeca i očekivanja, budući da se parovi većinom sukobljavaju oko tih tema, što nerijetko dovodi do kraha njihove veze te razvoda.![]()
Ništa, spreman si ko nekad Alberto Tomba![]()
I ne slušaj one savjete sa buretom.
- yellow cat
#524 Re: BRAK - DA ILI NE?
Haram joj bilo koja god ti to zabranikolega wrote:a hoću li i tada u krevetu dok spavam moći da zagrlim svog plišanog medu![]()
-
zijancer
#525 Re: BRAK - DA ILI NE?
zijancer i princeza na zrnu graska gLLaČaju jednako dobro