kako da je osvojim opet
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- fatamorgana
#501 Re: kako da je osvojim opet
Evo jeda tužna pjesma za vas dvoje ....
-
basicman
#502 Re: kako da je osvojim opet
nesto smo jednom popricali, i ona je priznala da je pokusala s nekim, isto kao i ja.momak_i_cura wrote:Evo ovo cu ti reci kao zenskobasicman wrote:zakuhalo se je. poslje naseg kontakta, opet me je poslala na distancu par sedmica i nismo se vidjeli i imali kontakt, onda mi se javila kratko, pomogao sam joj pri selidbi. poslje se opet nismo vidjeli, nije htjela da mi odgovori. i vidio sam da se igra sa mnom i da kad me god zagrije, da me namjerno udalji.
tih dana sam upoznao jednu drugu curu, prijateljicu od druga i izasao
sam s njom na rucak par puta, tokom dana i desilo se sljedece. dok sam bio vani, vidjela me njena sestra i javila odmah njoj. sad sam dobio od nje e-mai i napisala mi je: "ne zelim da ti kazem nista, ne zamjerim ti, nisam htjela da se vratim u vezu, ali moja sestra te je vidjela sa drugom. vidim da si nastavio svoj zivot bez mene, i ja cu uraditi isto. nemozemo ozivitu nasu umrlu ljubav"
- postavljam pitanja sebi:
1. zasto mi nije nikad rekla, da me zeli poslje svega
2. zasto mi nije rekla da nije jos nastavila zivot, odkud sad odjednom da me cekala?
3. sto me je uvijek udaljivala, kad god se zagrijem ?
odgovorio sam joj mail i rekao sam da je ona jedini razlog sto sam dosao, i da ne zelim nista stom novom djevojkom i da zelim da popricamo, ali ako ne zeli da prica nema veze, jer je uvije bjezala od razgovora, i da me ne moze vise povrjediti poslje 100 puta. poslje toga evo par dana se nije javila. eto izgleda zajebao sam i ja nesvjesno, ili ne znam kako. sve mi je zao, jako je volim jos ali izgleda ovaj zivot je napravljen da nas sjebe.
Cura te zafrkava.Zeli te oko svog prsta i to joj to ispunjavas.Nikad te takvog nece uzeti,nikad! Moras pokazati malo muskosti u sebi,i moras joj reci sta mislis a ne samo pravdati se.
Dalje,izgleda da je kod nje ono..ne zeli da drugi imaju ono sto je nekad bilo njeno.Kad ti ostavis tu novu curu ,priblizice ti se na par sedmica,mozda mjeseci ,,i opet ce se udaljiti..ti ces opet naci novu-ona ce se opet javiti tebi..i sve ce biti tako dok ona ne nadje FRAJERA
i vidjela je da nije to ni blizu. isto kao i ja sto sam uvidio. samo sto je sad kod nje ponos povrjedena....
isto kao sto je i kod mene bila...ali izgleda da je zenski inat puno jaci nego nas, pa makar i bile nesretne
i poslje 20 godina priznale sebi, da nisi bile u pravu i da su nesretne, one ce ostati ponosne....
cak nadoh i na youtube, ispovjesti nesretno zaljubljenih, i vecina njih su zene, koje se i udase i rodise djecu da bi na kraju priznale da se kaju citav zivot sto su svog bivseg odbacile...i haj sad budi pametan
-
basicman
#503 Re: kako da je osvojim opet
ovo su jako dobri savjeti, iako banalni zvucali. ne smijes dati da te nista previse sjebe, i uzme ti volju za zivotom. samo je zeznuto, ako mislis previse i ako uporedujes i ak ose dobro sjecas. dakle trebas sam sebe zavaravati, a ako znas da se zavaravas onda ne pali bas najbolje, a svi znaju da je teze, imati pa nemati...nego nematiTvrdokorna mrlja wrote:Black swan wrote:ne da mi se čitat ali evo nekoliko savjeta sto sam ih sebi kopirao i čitao mjesecima
Stvari teku najboljim tokom kada ti je za sve svejedno.
Žene su nemilosrdne sa ljudima koje ne vole
Tok dogadaja u životu ne zavisi od nas, nikako ili vrlo malo, ali nacin na koji cemo dogadaje podnijeti zavisi u dobroj mjeri od nas samih, dakle na to treba trošiti snagu i obracati pažnju.
zapamtite - ljubav ima svoje vrijeme, svoje trenutke i svoje razloge i ne možeš ju zadržati uz sebe, jedino ju možeš zagrliti
kada dode i biti sretan što je u jednom trenu tvog života bila s tobom.
samo što većina za "to" vrijeme ljubavi sklopi brak pa je zato zadrže... pa poistovjećuju ljubav s brakom. al ljubav nestane... ispari... a ostane samo navika. i brak.
"Boli te kurac gdje ideš. Ideš. Stićeš kad stigneš. Naćeš što nađeš. Ako ne stigneš, ako ne nađeš, nisi stigo, nisi našo, boli te kurac, sjedi, oguli jabuku. Ne pitaj se i neće ti trebati odgovor. Odgovori i naći ćeš pitanja. Ako si u krugu ne moraš ići u krug. Sjedi, oguli jabuku, boli te kurac."![]()
znaci poenta je da u svakom trenutku kod sebe moras imati jabuku,dvije![]()
i cakiju![]()
a ostalo nije bitno
-
Zoya
#504 Re: kako da je osvojim opet
@basic, ti bas sebe volis da maltretiras ha?
A da malo sve pustis kraju, da se posvetis sebi i da mozda pocnes da upoznajes druge osobe?
I Boga mi ti one ispovjesti sa jutuba ne piju vode, pitanje je koja vecina to radi?
A da malo sve pustis kraju, da se posvetis sebi i da mozda pocnes da upoznajes druge osobe?
I Boga mi ti one ispovjesti sa jutuba ne piju vode, pitanje je koja vecina to radi?
-
basicman
#505 Re: kako da je osvojim opet
iskren post, hvala na savjetima. nije niko vrjedan zbog kojeg previse patis, a da je vrjedan ne bi ti dao da patis.Landa wrote:Basic, lijepo je biti zaljubljen, na sedmom nebu i misliti da je tvoja ljubav dovoljna. Bojim se da te djevojka ne zaigrava i izivljava se na tebi. Mislim, sama pomisao da si ti tu u tom gradu samo zato sto ona tu zivi joj daje toliku moc da ti nisi ni svjestan. Igras kao mecka po zaru! Promijeni taktiku, ako nista! Uzmi zivot u svoje ruke i okreni se sebi! Tada ce ti se stvari same pokazati. Ili ce ona poletjeti za tobom ili ne, uglavnom presijeci neki cvor.
Mada iskreno, bez namjere da te uvrijedim, bi trebao to sve bataliti i vratiti se na svoje mjesto...franfurt am mein, cini mi se, i zapoceti laganini svoj zivot onako meracki svojim tempom jer sjetim se svog druga koji je dobar dio svojih dvadesetih potrosio na igre macke i misa sa svojom tadasnjom dragom pa sada proklinje i nju i svoju pamet u sta mu godine odose.
Sretno, i ne daj na se!
to je jednostavno tako.
-
Mr.Penguin
#506 Re: kako da je osvojim opet
Nadam se da za deset godina necu jos uvijek pratiti ovu temu.
-
basicman
#507 Re: kako da je osvojim opet
vjeruj da sam i na to mislio, ima film od almodovar "atame", gdje frajer ude curi u stan bivsojdusa_raskopuša wrote:kidnapuj je.
i prvo je namlati, i poslje je sveze za krevet, i kaze joj, bices svezana, sve dok me ne zavolis....
i na kraju filma ga zavoli
a u ovom slucaju sam izgleda samo ja lud
-
basicman
#508 Re: kako da je osvojim opet
sta cu prenese me, ne radim to namjerno....uporedujem, zastajem, i pokusao sam bez nje....Tvrdokorna mrlja wrote:skontaj se bolan vise sta hoces, i sto se igras tih mazohistickih igrica?
poprilicno si naporan sa tom svojom neodlucnosti i sa emotivnim prenosima.
i ne ide...vracam se na tu tacku, da me je samo ona razumjela i samo mogla da me shvati, i da je nisam
tako tretirao kako zasluzuje....mogao sam puno bolje....sve smo mogli mi...da sam samo htio, biti njezan kao nekada... i da je duzi bio dan....a dani ce doci duzi, i zelim kao nekada...
- fatamorgana
#509 Re: kako da je osvojim opet
Evo ova pjesma koju je napisala jedna žena objašnjava dosta ovo gore što pišeš ....basicman wrote: 2
nesto smo jednom popricali, i ona je priznala da je pokusala s nekim, isto kao i ja.
i vidjela je da nije to ni blizu. isto kao i ja sto sam uvidio. samo sto je sad kod nje ponos povrjedena....
isto kao sto je i kod mene bila...ali izgleda da je zenski inat puno jaci nego nas, pa makar i bile nesretne
i poslje 20 godina priznale sebi, da nisi bile u pravu i da su nesretne, one ce ostati ponosne....
cak nadoh i na youtube, ispovjesti nesretno zaljubljenih, i vecina njih su zene, koje se i udase i rodise djecu da bi na kraju priznale da se kaju citav zivot sto su svog bivseg odbacile...i haj sad budi pametan
-
basicman
#510 Re: kako da je osvojim opet
mozda i najbolji post sto procitah. mislim identicno. vrijeme je u istu ruku nas najveci neprijatelj i prijatalj. neke stvari pokazu se tek poslje, ali bas tad i bude prekasno za sve.covjek i ogrubi i okruti, postane osobenjak....Lucazode wrote:Ouuuuuu ovo nisam vidio, koje zlo burazeruCekuta wrote:Kralju,razmisli da li je ispravno da ludis za jednom osobom 5-6 godina? Sta ako se preselis u Madrid i ona te ispali?Ili sto je gore od toga vidis je s nekim drugim tipom? Ima da ti se srusi svijet.Ja sam tako ludovao za curom 2,5 godine i otputovao sam da je iznenadim u Svedsku i sta me docekalo?ja pred vratima a otvara neki zuti Swed i ona iza njega sa spustenom glavom,doslo mi je da se bacim pod voz!Pokusaj da pronadjes nesto drugo,nije lahko ali prebolit ces je kad tad. . .U svakom slucaju good luck
@basicman: Teško kada čovjek u sebi drži more osjećaja i sumnji. Sve se čini kao kamen spoticanja. Najgore što u takvim slučajevima samo vrijeme može pokazati koliko dvoje vrijedi. A kako ono prolazi gubi se ta zajednička nit koje su dvoje ljudi imali i sve više popunjavaš život drugim stvarima. Može biti i korisno, mada čisto sumnjam. Imao je tvoj otac pravo kada kaže da se ne inatite, ne bi ona plakala bez potrebe a ti s'drugom bio preko one stvari. Nisi ti mazohista, samo si upao u igru gdje te osjećaji vode, pa bio povrijeđen ili ne, radiš to od srca. Ima tu dima... Ima tu prostora za dosta finih stvari ako izuzmemo da ona sere.
srce me vuce na ispravnu stranu, a isto i nju... i na kraju, ona zastane jer stvarno sere, ja eto bar znam da zelim razgovore...i da zelim da se rjesi putem dialoga, a ne putem nagadanja, koje donosi nove nesporazume....
ima tu jos dosta svjetla, samo treba krenuti...
-
basicman
#511 Re: kako da je osvojim opet
hahaha, ima i u patnji, nekog intenzivnog osjecaja, kad te boli bar znas da si ziv. iako to ne bi nazvao srecombabyline wrote:za nekog ko ima novu djevojku ... ne vjerujes ti ni u sudbinubasicman wrote:desilo se jos puno toga. sada sam tek zbunjen. bio sam u setnji i desilo se nesto jako cudno.
pored tolikog ogromnog grada, naletio sam s novom curom na nju sasvim slucajno, ali posto vjerujem
u Boga ne vjerujem da slucajnosti postoje. vozali smo se motorom, i stali smo kratko i parkirali, bio je prvi sumrak.
i pogledam preko ulice i ne mogu ocima da vjerujem, ona i prijateljica. kad me vidje poce da se smije,
ali tek poslje pare sekundi vidjela je moju pratnju koja mi se priblizi i poslje toga se samo uhvati za glavu sa obadvije ruke i stade bez rjeci. ja sam prisao, pozdravio se s njom i s prijateljicom i upoznao njih dvije. onda nastade muk,
i prijateljica joj rece hajmo. ja poslje produzih s novom na veceru. sjedoh u restoran i nikad nisam nista gorce i gore pojeo u zivotu. bila mi je knedla u grlu i mislio sam svo vrjeme na nju, i na to kako mi je zao sto je sve tako prokleto.
poceh da se pravim da je sve u redu, ali svo vrjeme sam bio odsutan i tuzan sto me je vidjela i sto pati, kao i ja.
poslje par sedmica dode mi otac u posjetu i rece mi da zeli da je vidi. ja mu rekoh da nemam bas nikakav kontakt. on rece, hocu da joj odem do posla, bila je godinama u sarajevu u posjeti i rece , necu da sam joj bio u gradu a da nisam popio ni kafu s njom. i ja ga odvedoh. sacekasmo je poslje posla. izade i iznenadi se, s ocem se pozdravi a meni okrenu leda, i ne htjeda ni ruku da mi da. onda nastavismo dalje, i pozva nas na veceru. na veceri kad smo sjedili izvadila je vere sto sam je prije 2 godine dao, kad sam je zarucio i poce da place. otac joj rece, da smo obadvoje grijesili, i da ne treba da se inatimo, nego da ozbiljno shvatimo zivot i zaboravimo sve. poslje toga par dana on ode, a ona mi obeca da cemo izaci da popricamo o svemu. dan prije nego sto smo se trebali vidjeti, napisa mi mail, da ne zeli da me vidi, i da joj se vise nikad ne javim u zivotu. bio sam tuzan, ali evo opet sam ok. ne vjerujem da neko moze da budu tako nesretno zaljubljen. izgleda da je htjela da me vidi i da su je roditelji nasavjetovali da ne dode. a mozda je razlog i ova sadasnja, i zato sto moze da vidi na fb, da smo u vezi i da vidi sve slike preko prijateljice njene. uglavnom sve ukazuje da ovo nece imati sretan kraj. to ima samo u fimovima, ipak je zivat nesto drugo. ja sam prazan, zbunjen, i sto je najgore pasivan...nemam vise ni volje ni da se borim..ni da pokusavam....stao sam...
i jos nesto my friend vi da ste skupa ne bi bili ni upola sretni kao sada kada uzivate u patnji sto niste skupa
-
basicman
#512 Re: kako da je osvojim opet
kakva godina, mozda godina odkad sam temu stavio, u stvarnosti su prosle 3 godine....kiki-miki wrote:Godina dana prođe...pa kako ti se više da![]()
Da je moglo ispasti nešto iz svega toga ispalo bi bolan.
Ovako ti mogu samo reći- ne voliš ti sebe nimalo.
-
basicman
#513 Re: kako da je osvojim opet
ma stvar je sto sam pokusao. sve sam pokusao, i afere...i distancu, da nijednu ne vidim mjesecima...Zoya wrote:@basic, ti bas sebe volis da maltretiras ha?
onda pokusao i vezu, ali poslje par mjeseci, uhvatim se u lazi...
nisam rekao da cu da se objesim, idem dalje...mozda naida neka, iskrena, nesebicna, istinski
dobra u dusi, iako su takve rjetke...narocito danas u vrjeme konzumiranja i bacanja....
ali sljedeci put cu pametnije, moracu da cjenim to i da pokazem....
-
basicman
#514 Re: kako da je osvojim opet
nadam se i ja. vjeruj mi... i ja bi radije sad radio nesto drugo. ali pomogne mi i vasa rjec, i od ovih stoMr.Penguin wrote:Nadam se da za deset godina necu jos uvijek pratiti ovu temu.
mi daju snage i cak ovih sto me napadaju. svako ima svoju istinu, pa cak je i bol malo manja kad je podjelis, isto kao
sto je i radost i slast veca, kad je podjelis s nekim.
-
basicman
#515 Re: kako da je osvojim opet
najgore je sto znam da je takofatamorgana wrote:Evo ova pjesma koju je napisala jedna žena objašnjava dosta ovo gore što pišeš ....basicman wrote: 2
nesto smo jednom popricali, i ona je priznala da je pokusala s nekim, isto kao i ja.
cak nadoh i na youtube, ispovjesti nesretno zaljubljenih, i vecina njih su zene, koje se i udase i rodise djecu da bi na kraju priznale da se kaju citav zivot sto su svog bivseg odbacile...i haj sad budi pametan![]()
nema nista izgleda gore od tvrdoglavosti...a tvrdoglavi oboje... ja u tome da se ne predajem, a ona u tome da se ubjeduje...da je tako bolje da smo razdvojeni,
iako sama vidi da poslje 3 godine nije stigla nigdje....place, jos cuva nase vere...nema nikoga...i jos pocela pricati gluposti zadnji put kad sam je vidio, kaze, da je vidjela u ove 2 godine, da ne zeli ni djecu ni brak, niti zeli ikoga, kaze da zeli samo da je sama....a vidim joj suze u ocima...to je cin po meni jedne osobe koja je duboko nesigurna, i razocarana, i depresivna.... najgore sto i mene uvlaci u provaliju....eto pustio sam je 3 godine...i nigdje nije ....
znao sam po pola godine da se ne javim ni sekunde....ako se ona preda, mislim da imamo sansu da pokusamo....
a ako se ja predam, mislim da odosmo obadvoje u 3 p.m.....
-
Zoya
#517 Re: kako da je osvojim opet
Ne mozes ti dalje dok ne poslozis neke stvari. Ti ne zelis naprijed, tebi prija ova situacija (kako god to zvucalo). Ona ti jasno govori da ne zeli dalje, da zeli biti sama, ali ti ne zelis to da cujes, ne zelis da prihvatis istinu.basicman wrote:ma stvar je sto sam pokusao. sve sam pokusao, i afere...i distancu, da nijednu ne vidim mjesecima...Zoya wrote:@basic, ti bas sebe volis da maltretiras ha?
nisam rekao da cu da se objesim, idem dalje...mozda naida neka, iskrena, nesebicna, istinski
dobra u dusi, iako su takve rjetke...narocito danas u vrjeme konzumiranja i bacanja....
Mene samo interesuje kako te ne smori to vise? Godine prolaze, kad se za par godina osvrnes unazad, skontaces da si bacio godine cekajuci nekog da se popravi, da se dohaviza, mislis da ako se ti predas onda ste oboje propali? Kakvu ti ulogu zelis tu ustvari? Da nekog spasis od necega? Od cega? Kad ni ta osoba ne zna sta zeli i uvijek radi po starom.
Tebi ne treba iskrena, nesebicna i dobra osoba, tebi treba neka koja ce te ovako za'ebavati, jer te neke fine ce ti brzo dosaditi
- Tvrdokorna mrlja
#518 Re: kako da je osvojim opet
da je ona ovo ,da je ona ono..a kad ste se spojili opet ,ti pomislio mozda nije to to,taktizirao,bespotrebno razmisljao,trazio razloge protiv,a ne zabasicman wrote:sta cu prenese me, ne radim to namjerno....uporedujem, zastajem, i pokusao sam bez nje....Tvrdokorna mrlja wrote:skontaj se bolan vise sta hoces, i sto se igras tih mazohistickih igrica?
i ne ide...vracam se na tu tacku, da me je samo ona razumjela i samo mogla da me shvati, i da je nisam
tako tretirao kako zasluzuje....mogao sam puno bolje....sve smo mogli mi...da sam samo htio, biti njezan kao nekada... i da je duzi bio dan....a dani ce doci duzi, i zelim kao nekada...
jedini je problem sto si neodlucan i ne znas sta zelis,jer ti mislis da postoji konacno rjesenje,da ces nekim postupkom rijesiti status emotivne povezanosti dok si ziv,tragas za mjesavinom malog princa i notebooka
niko ti ne moze garantovati vjecnu ljubav,stoga se opusti i uradi sta osjecas da trebas i zavrsi s tim.
-
basicman
#519 Re: kako da je osvojim opet
upravo o tome pricam. znam da ne zelim da je pustim da propadne, jer osjetim da je nesretna. zapamtio sam je kakva je bila, i kad je vidim sad, lici na sjenku sebe. radi po 11 sati dnevno ko rob u nekoj kancelariji, u open space, s nekim kolegicama debelim od jutra do mraka. dode navece kuci, u neke predgrade tmurno, niti koga ima, nit se s kim druzi, niti je radosna niti vesela. nije njoj ni do cega.Zoya wrote:Ne mozes ti dalje dok ne poslozis neke stvari. Ti ne zelis naprijed, tebi prija ova situacija (kako god to zvucalo). Ona ti jasno govori da ne zeli dalje, da zeli biti sama, ali ti ne zelis to da cujes, ne zelis da prihvatis istinu.basicman wrote:ma stvar je sto sam pokusao. sve sam pokusao, i afere...i distancu, da nijednu ne vidim mjesecima...Zoya wrote:@basic, ti bas sebe volis da maltretiras ha?
Mene samo interesuje kako te ne smori to vise? Godine prolaze, kad se za par godina osvrnes unazad, skontaces da si bacio godine cekajuci nekog da se popravi, da se dohaviza, mislis da ako se ti predas onda ste oboje propali? Kakvu ti ulogu zelis tu ustvari? Da nekog spasis od necega? Od cega? Kad ni ta osoba ne zna sta zeli i uvijek radi po starom.
Tebi ne treba iskrena, nesebicna i dobra osoba, tebi treba neka koja ce te ovako za'ebavati, jer te neke fine ce ti brzo dosaditi
ja bi volio da to nije tako !!!! da sam vidio, da je sretna i da je u redu, vjeruj da bi i meni bile lakse da dignem ruke.
ne bi vadila prstenje, plakala, okretala glavu, jer ne zeli da me pozdravi, ne bi bila ljuta i povrjedena. osjetim da je i njoj stalo. a ja pokusavam ici dalje, i ne uspjeva mi, a isto ni njoj. znam da ako dignem ruke od svega, da mozda jednog dana budem u pravu, ali ne zelim biti u pravu. ne zelim jednom za 20 godina, znati, da sam prije 20 godina bio u pravu. ne zelim znati da sam volio jednu, a ozenio drugu, i ja znam da cu se u tom novom zivotu mozda i bolje snaci, mozda i sebe slagati, da nije lose, i naci neki nacin da izguram dan, uz raju, uz muziku, ligu sampiona, i ostale gluposti beznacajne. ali znam da ce njoj biti puno teze. to me boli. boli me misao da ce mozda biti nesretna. boli me misao, da znam da je neko ne voli istinski. boli me misao, da joj neko ne svira i ne kuha kao ja i ne nasmijava je. zelim da je sretna, cak i ako je to s nekim drugim. boli me misao da ima 30 godina i da nema nikoga. volio bi da je sve drugacije, ali poslje 3 godine je vidim nesretnu. mozda si i u pravu, mozda treba proci jos 10 godina. ali tad ce imati 40, i sta onda ako bude jedna od onih zena, sto je ostala sama bez doma, bez djece. i roditelji jednog dana umru. jedna od onih sto produ neprimjetno ulicom, tiho necujno. jedno od onih sto samo vegetira. ne bi to sebi nikad oprostio, ni sebi a ni njenom prkosu. a sto se tici dobrih i losih, lose doista mogu da te zabave, da te zavaraju, ali na duge staze i za zivotne bitke.....se biraju dobre duse...i takvu jednu posebnu zelim.
-
basicman
#520 Re: kako da je osvojim opet
u pravu si, i doista se se dotakao i filozovskih aspekata. jesam bio zastao neodlucan i glupo je to bilo od mene.Tvrdokorna mrlja wrote:da je ona ovo ,da je ona ono..a kad ste se spojili opet ,ti pomislio mozda nije to to,taktizirao,bespotrebno razmisljao,trazio razloge protiv,a ne zabasicman wrote:sta cu prenese me, ne radim to namjerno....uporedujem, zastajem, i pokusao sam bez nje....Tvrdokorna mrlja wrote:skontaj se bolan vise sta hoces, i sto se igras tih mazohistickih igrica?
tako tretirao kako zasluzuje....mogao sam puno bolje....sve smo mogli mi...da sam samo htio, biti njezan kao nekada... i da je duzi bio dan....a dani ce doci duzi, i zelim kao nekada...![]()
jedini je problem sto si neodlucan i ne znas sta zelis,jer ti mislis da postoji konacno rjesenje,da ces nekim postupkom rijesiti status emotivne povezanosti dok si ziv,tragas za mjesavinom malog princa i notebookai slabo ti ide,jer faktori na koje ne uticemo mozgom donose prevagu u tome.
niko ti ne moze garantovati vjecnu ljubav,stoga se opusti i uradi sta osjecas da trebas i zavrsi s tim.
ali sam bio zastao, jer sam osjetio, da je neodlucna i to me je isto pokolebalo. konacno rjesenje zaista ne postoji. nije takav zivot jednostavan, da ima jedno rjesenje. drugim rjecima...
sta god izaberes "zajebaces se" hoces da kazes
uradicu po osjecaju, samo neke stvari nemaju kraj i cak i da hoces da zavrsis s tim, nemozes, naprimjer poceti nekoga voljeti, ili prestati voljeti nekoga. to je ipak nesto sto nije stvar odluke, jer sam vec davno bio odlucio...
-
KENJAC
#521 Re: kako da je osvojim opet
Jooooooj sad tek vidjoh ovu temu..... Jarane, Spanjolka ????? Ma ceraj to iz kuce! Struju uvedi u bravu i Bogu dragom se zahvali sto te jada trsio. Nikad im ne znas na koju ce nogu ustati. Moras igrat kako one sviraju. Malo malo pa zaplacu.Ma ti si covjece sretan covjek. Ne trazi je nit joj se javljaj. Ovo ti prica neko sto ........ ma da te ne zamaram! Bjezi od nje! 
-
Kindzadza
#522 Re: kako da je osvojim opet
Jao, kao da sam negde citao slicnu ljubavnu dramu... Americki vojnik (I ili II W.W.), Francuski front i Francuskinja. Stim da je kod njih Francuskinja "Ti", a Amer "Spanjolka"...
P.S. Ako ti se bifsa lozi na Real ili Ronalda, mozda mogu da ti pomognem.
P.S. Ako ti se bifsa lozi na Real ili Ronalda, mozda mogu da ti pomognem.
- male_okice
#523 Re: kako da je osvojim opet
http://www.youtube.com/watch?v=39PuFOTjtk8 nekako mi odgovara temi
- male_okice
#524 Re: kako da je osvojim opet
prvo otkud znas da ona nije sretna situacijom u kojoj se sada nalazi, otkud znas da ona za 10 godina ili cak za dvije nece sresti nekoga u koga ce se divlje zaljubiti roditi mu 10 djece i biti najsrecnija zena na svijetu?! Otkud znas da se to isto tebi nece desiti. Mislim da se oboje pravo preseravate vise. Pa nemate 10 godina a ponasate se i gore, malo-malo se neko povuce (ovaj zadnji put ti), malo-malo tjerate neki inat, igrate igirice, a kao volite se, a kao zelite srecu jedno drugom. Ako je to stvarno tako sve onda se sastavite i budite skupa (vjeruj mi nije tesko samo je potrebna volja), a ako ne mozete onda dovidjenja i svakom njegova sudbina. Ne razumijem sto patis od tog kompleksa da ti nju spasavas samoce ovoga ili onoga? Samo ako nije s tobom to ne znaci da je nesretna, ili da nece biti sretna, isto vazi i za tebe, i na kraju krajeva ako ona za 10 godina i bude nesretna to nije tvoja stvar-svako kroji vlastitu sudbinu, svako sam za sebe donosi odredjenje odluke koje ce mu uticati na zivot. Mislim prvo si je vozao po Njemackoj onda ste krenuli malo ozbiljnije tu u Spaniji pa si opet kalkulisao pa se povukao a kao zelis je. Pusti ti tu curu vise na miru pobogu ona ce biti najsrecnija bez tebe kako god okrenes, a ti...ti idi na terapiju.upravo o tome pricam. znam da ne zelim da je pustim da propadne, jer osjetim da je nesretna. zapamtio sam je kakva je bila, i kad je vidim sad, lici na sjenku sebe. radi po 11 sati dnevno ko rob u nekoj kancelariji, u open space, s nekim kolegicama debelim od jutra do mraka. dode navece kuci, u neke predgrade tmurno, niti koga ima, nit se s kim druzi, niti je radosna niti vesela. nije njoj ni do cega.
ja bi volio da to nije tako !!!! da sam vidio, da je sretna i da je u redu, vjeruj da bi i meni bile lakse da dignem ruke.
ne bi vadila prstenje, plakala, okretala glavu, jer ne zeli da me pozdravi, ne bi bila ljuta i povrjedena. osjetim da je i njoj stalo. a ja pokusavam ici dalje, i ne uspjeva mi, a isto ni njoj. znam da ako dignem ruke od svega, da mozda jednog dana budem u pravu, ali ne zelim biti u pravu. ne zelim jednom za 20 godina, znati, da sam prije 20 godina bio u pravu. ne zelim znati da sam volio jednu, a ozenio drugu, i ja znam da cu se u tom novom zivotu mozda i bolje snaci, mozda i sebe slagati, da nije lose, i naci neki nacin da izguram dan, uz raju, uz muziku, ligu sampiona, i ostale gluposti beznacajne. ali znam da ce njoj biti puno teze. to me boli. boli me misao da ce mozda biti nesretna. boli me misao, da znam da je neko ne voli istinski. boli me misao, da joj neko ne svira i ne kuha kao ja i ne nasmijava je. zelim da je sretna, cak i ako je to s nekim drugim. boli me misao da ima 30 godina i da nema nikoga. volio bi da je sve drugacije, ali poslje 3 godine je vidim nesretnu. mozda si i u pravu, mozda treba proci jos 10 godina. ali tad ce imati 40, i sta onda ako bude jedna od onih zena, sto je ostala sama bez doma, bez djece. i roditelji jednog dana umru. jedna od onih sto produ neprimjetno ulicom, tiho necujno. jedno od onih sto samo vegetira. ne bi to sebi nikad oprostio, ni sebi a ni njenom prkosu. a sto se tici dobrih i losih, lose doista mogu da te zabave, da te zavaraju, ali na duge staze i za zivotne bitke.....se biraju dobre duse...i takvu jednu posebnu zelim
- malaplavooka
#525 Re: kako da je osvojim opet
Ne slušaj nikog.Kad je već toliko voliš-samo naprijed. Ne odustaj!