Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
ibizza

#501 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by ibizza »

Sir Jack Daniels wrote:
ibizza wrote:
Sir Jack Daniels wrote:Uz duzno postovanje prema studentima pomenutog univerziteta, nije mi jasno zasto prave toliku pompu oko svega ovoga, njihovog poredjenja sa drzavnim fakultetom itd . . Ajde ljudi, svima nam je jasno, kako nama, tako i vama, da ste tamo otisli jer ZNATE da je lakse i da je veca prolaznost . Price o kvalitetnijoj nastavi ne piju vode, kako to mozete pricati kad ja licno poznajem masu tih kvazi studenata sto idu na predavanje samo vikendima, a radnim danima ih zaticem kako bezbrizno gradivo ponavljaju u okolnim kaficima i kladionicama, iscitavajuci biltene i dnevne ponude . Bio sam svjedok kada je mom haveru dosla poruka od naseg druga koji je sa nama u srednju isao, a ide na isti fax sada samo u Kiseljaku, bio je covjek na ispitu i poslao je nama poruku sa par pitanja iz jednog predmeta ??!?! Primjer 2 . Upoznajem lika na jednom popravnom roku, i onako kroz pricu spominje mi svoja dva druga koji se isto krenuli sa njim na fax na UnSa, popadali su par ispita i bilo je evidentno da ce bit guravo dati uslov za godinu, prebace se u Kiseljak i zavrse sve prije nas obojice ! Nemojte vise molim vas ! Za pare sve ide, znamo mi, vi i čaršija
Ja koliko vidim,ovdje upravo VI sa UNSA dolazite i pricate kako je lagano,kako se semestar ocisti za jedan dan :-)

Prelagano je,ma ustvari i ne ides na ispite,godisnje dodjes samo predas uplatinicu i dobijes index sa upisanim ocjenama.
Dosadni ste sa tim,moj drug ovamo padao,tamo u roku.
Imam i ja druga,isao na efsa,mrcvario se,to sto je polozio,polozio je sto je sebi nastelio.Prebacio se na FMT,i tamo nastavio kao i na efsa,sve sredjvao i u roku zavrsio,kasnije se hvalio jaranici(zajednicka nam haverka),kako naruci u kaficu kafu,index preda i upise mu se ocjena.
A naravno,to je lagao,kurcio se ,fol on sve moze srediti,al kad je na pojedinim ispitima zaglavio,gdje mu ni te ogromnbe stele nisu pomagale,onda je kukako i govorio kakos e zajebao,kako je trebao na Sokolac.

Ja sam zavrsio,ovo pisem 10. put na ovoj temi.Ko kaze da je skoro isto po tezini,taj laze,lakse jeste,mozda i za duplo,al pricati kako se semestri zavrsavaju za jedan dan je LAZ!

Ti levati sto dolaze sa UnSa i govore da je lako, mozes bit siguran da seru i da imaju stelu . To ne poricem, da i na UnSa ima prljavstine koliko hoces . Ali na svom primjeru znam, da itekako moras zagrijat stolicu i zadat se i ucit . Ne kazem ja da se na kiseljackom ne mora nista radit da se da godina, al kriterij je kriticno manji nego na sarajevskom . I to mi niko ne moze demantirat ni reci da nije tako
kockica_kockica

#502 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by kockica_kockica »

privremeni wrote:
kockica_kockica wrote:Sve se svodi na Mi ( kao odrednica za one koji su bili na drzavnom fakultetu) i Oni (kao odrednica na privatnom fakultetu)...
Kad je bilo rijeci o verifikaciji diploma i ko ima koji stepen strucne spreme opet smo bili Mi i Oni (odrednice iste)

Smijesno mi ovo omalovazavanje necijeg obrazovanja, ma gdje bilo. A student ce pokusati sve samo da polozi ispit, on/ona ce plakati, prepisivati ako moze, podjoniti seminarski, ukrasti ideju, sve sve samo da popuni jos jednu kucicu u index-u.
I svi oni koji kazu da su svoj fakultet zavrsili a da nikad nisu pokusali prepisati lazu...
Studenti su se, barem na nasim prostorima, uvijek snalazili kako su mogli i umjeli, a to govori o motivima studiranja.
Ni ja ovdje nisam nesto procitao, mozda mi je promaklo, da se hvale ko je imao boljeg i zahtjevnijeg profesora, ko je stekao vise znanja i u kojem dijelu, ko je vise koristio dodatnu literaturu,praksu i sl.
Mozes misliti, jacina predmeta se mjeri brojem stranica neke knjige (uvijek jednina) ili skripte, da li se polaze parcijano ili cijeli predmet, test ili ne.
Nazalost, ne mogu reci ni da ce trziste rada, barem ne u dogledno vrijeme, dati pravu ocjenu necijeg licnog kvaliteta i sposobnosti, bez obzira sa kojih fakulteta dolazili. A to je zaista individualna stvar, koliko je svaki pojedinac spreman uciti, uloziti u sebe, dokazati svoje sposobnosti.
Cuj na drzavnom ili privatnom fakultetu je uvijek bilo onih koji su padali, onih koji su sjedili u kaficu dok im se upisuje ocjena, onih koji su derali guzove na stolici za svaki ispit.... Ali to je od osobe do osobe, i do snalazljivosti...

Jacina predmeta se zaista broji ko je imao koliko knjiga, skipti i svega, a ja znam da oni koji nisu navikli uciti uce iz skripte od 20-30 stranica (ne znam kako uspiju na tako malo prostora nabrojati naslove i podnaslove a kamoli neka vaznija objasnjenja)... Parcijalno ili integralno polaganje, bilo prije i dan danas je... Ne razumijem u cemu je problem... I prije se polagalo parcijalno na fakultetima (onomad nekad davne 1989 godine po starom sistemu) kao i sada... I tada kao i sada onaj ko nije ucio nije polozio...

Sposobnosti pojedinca se ne moze vrednovati prema tome koliko je skole zavrsio, iz iskustva znam da ljudi sa manje skole su sposobniji nego oni sa magistratima i doktoratima... Ja znam doktora nauka koji me uvjeravao da mu ne radi kompjuter i da mu treba majstor, a zapravo je samo trebao sebi skopcati sve kablove ( tada su bila tri kabla ako me sjecanje sluzi)... Malo je nedostajalo da mu se u lice nasmijem, ali mi je tada taj bezveznjakovic i neznalica bio sef pa nisam mogla...

Trziste rada... poslodavci gledaju u papire... papiri znaju zavarati... znam osobe koje su zbog zavrsene skole primljene da rade a ispostavilo se da je osoba samo na papiru strucnjak, u stvarnosti je jedna vrlo sporokontajuca i nesposobna osoba, za koju svi rade a ona samo sjedi i trepce okicama...

I na temu, svaki privatni fakultet mora zadovoljiti osnovne kriterije kako Zakonske tako i one Univerzitetske... Nije na nama da nekome osporavamo rad jer "mi znamo da oni ne valjaju".. Mi to ne znamo...
I na kraju svi oni koji kazu da su fakultet zavrsili u kafani neuceci bez jake stele lazu... Platio ne platio moras pokazati znanje da bi prosao na ispitu... Kriteriji za polaganje kod profesora koji predaju na drzavnom i na privatnom fakultetu su isti ... Nema tih para zbog kojih bi jedan Trnka i slicni spustili kriterij
privremeni

#503 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by privremeni »

kockica_kockica wrote:
privremeni wrote:
kockica_kockica wrote:Sve se svodi na Mi ( kao odrednica za one koji su bili na drzavnom fakultetu) i Oni (kao odrednica na privatnom fakultetu)...
Kad je bilo rijeci o verifikaciji diploma i ko ima koji stepen strucne spreme opet smo bili Mi i Oni (odrednice iste)

Smijesno mi ovo omalovazavanje necijeg obrazovanja, ma gdje bilo. A student ce pokusati sve samo da polozi ispit, on/ona ce plakati, prepisivati ako moze, podjoniti seminarski, ukrasti ideju, sve sve samo da popuni jos jednu kucicu u index-u.
I svi oni koji kazu da su svoj fakultet zavrsili a da nikad nisu pokusali prepisati lazu...
Studenti su se, barem na nasim prostorima, uvijek snalazili kako su mogli i umjeli, a to govori o motivima studiranja.
Ni ja ovdje nisam nesto procitao, mozda mi je promaklo, da se hvale ko je imao boljeg i zahtjevnijeg profesora, ko je stekao vise znanja i u kojem dijelu, ko je vise koristio dodatnu literaturu,praksu i sl.
Mozes misliti, jacina predmeta se mjeri brojem stranica neke knjige (uvijek jednina) ili skripte, da li se polaze parcijano ili cijeli predmet, test ili ne.
Nazalost, ne mogu reci ni da ce trziste rada, barem ne u dogledno vrijeme, dati pravu ocjenu necijeg licnog kvaliteta i sposobnosti, bez obzira sa kojih fakulteta dolazili. A to je zaista individualna stvar, koliko je svaki pojedinac spreman uciti, uloziti u sebe, dokazati svoje sposobnosti.
Cuj na drzavnom ili privatnom fakultetu je uvijek bilo onih koji su padali, onih koji su sjedili u kaficu dok im se upisuje ocjena, onih koji su derali guzove na stolici za svaki ispit.... Ali to je od osobe do osobe, i do snalazljivosti...
sta sam drugo rekao? Doduse, nisam spomenuo snalazljivost, vec motive ljudi kojima je stalo do formalne kvalifikacije a ne do znanja, do toga da budu strucnjaci u nekoj oblasti rada. Na fin nacin sam rekao da smo nemoralni i prevaranti, ako bas hoces.
Jacina predmeta se zaista broji ko je imao koliko knjiga, skipti i svega, a ja znam da oni koji nisu navikli uciti uce iz skripte od 20-30 stranica (ne znam kako uspiju na tako malo prostora nabrojati naslove i podnaslove a kamoli neka vaznija objasnjenja)... Parcijalno ili integralno polaganje, bilo prije i dan danas je... Ne razumijem u cemu je problem... I prije se polagalo parcijalno na fakultetima (onomad nekad davne 1989 godine po starom sistemu) kao i sada... I tada kao i sada onaj ko nije ucio nije polozio...
Ni ja ne razumijem zasto se oko ovog raspravljaju kad ih ogromna vecina gleda da i onu 1 knjigu smanji na sto manje strana obaveznog teksta. Je d n u ! Ne daj Boze da neko samoincijativno prosiri svoje znanje. Sta je sa praksom, labosima, vjezbama ?

Sposobnosti pojedinca se ne moze vrednovati prema tome koliko je skole zavrsio, iz iskustva znam da ljudi sa manje skole su sposobniji nego oni sa magistratima i doktoratima... Ja znam doktora nauka koji me uvjeravao da mu ne radi kompjuter i da mu treba majstor, a zapravo je samo trebao sebi skopcati sve kablove ( tada su bila tri kabla ako me sjecanje sluzi)... Malo je nedostajalo da mu se u lice nasmijem, ali mi je tada taj bezveznjakovic i neznalica bio sef pa nisam mogla...
Sposobnost pojedinca, kad je struka u pitanju, se mjeri u praksi u poslu za koji je kvalifikovan. Svakom svoje, ja ne moram znati spajati kablove, ali svoj posao moram, u koliko ne spadam u onu kategoruju, koju si ti u prvom pasusu svog posta nazvala/o "snalazljivim". Svakom njegov moral.

Trziste rada... poslodavci gledaju u papire... papiri znaju zavarati... znam osobe koje su zbog zavrsene skole primljene da rade a ispostavilo se da je osoba samo na papiru strucnjak, u stvarnosti je jedna vrlo sporokontajuca i nesposobna osoba, za koju svi rade a ona samo sjedi i trepce okicama...
Procitaj ponovo moj tekst koji komentarises. Moram ponovo da pomenem moral, kao pojedinacnu kategoriju,
koja se stice porodicnim odgojem, kao i vrijednostima koje neka drzavna zajednica, u ovom slucaju drzava BiH, potencira kao vrijednost. Sta potencira, vidljivo je iz prakse, kao i ove teme.

I na temu, svaki privatni fakultet mora zadovoljiti osnovne kriterije kako Zakonske tako i one Univerzitetske... Nije na nama da nekome osporavamo rad jer "mi znamo da oni ne valjaju".. Mi to ne znamo...
U pravu si, samo ne znam gdje sam ja to negirao. Meni ovo inace vise lici na nedozvoljeno reklamiranje privatnog biznisa na sa-x, kao i teme o piramidama. Ni jedna strana nije iznijela neke argumente, cijela prica je iz "vlastitog iskustva" ili nesto slicno, pa ne znam zasto toliko zuci kod diskutanata. A toliko ozbiljnih problema u obrazovanju.
I na kraju svi oni koji kazu da su fakultet zavrsili u kafani neuceci bez jake stele lazu... Platio ne platio moras pokazati znanje da bi prosao na ispitu... Kriteriji za polaganje kod profesora koji predaju na drzavnom i na privatnom fakultetu su isti ... Nema tih para zbog kojih bi jedan Trnka i slicni spustili kriterij.
Ponovo moram naglasiti da imamo iskrivljen sistem vrijednosti. Uvijek je bilo kupovine ispita, stela, gledanja kroz prste i sl. Ali to se smatralo sramotom, nesposobnoscu. Danas se time hvale, pa ti vidi gdje smo.
Za kraj, prije nekih 10-tak godina nasao sam se u inozemstvu sa jednim starim profesorom sa sarajevskog PF. U prici, pitam kako finansijski stoji taj kadar u odnosu na cijelu situaciju u zemlji. Kaze covjek, nikad bolje, jedini je problem sto su stalno na tockovima, u vozanju od fakulteta do fakulteta. :-)
kockica_kockica

#504 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

@privremeni

Nisam rekla da se s tobom ne slazem nemoj me pogresno shvatiti... i ja tvrdim da imamo poremecene vrijednosti i odnose u drzavi, a moral nikad nije bio na nizoj razini kao sada... Nekako svi funkcioniramo na tezi: moje je bilo teze, njemu je lako.... Mozda nekome jeste lako (znam par slucajeva koji se nisu niti jednom oznojili a zavrsise fakultet) ali ne smijemo praviti generalizaciju ....

Mene samo nerviraju oni koji zavrsise fakultete, mastere, magisterije, napisase i doktorate, a ne znaju stvari iz opce kulture, opce znanje o stvarima koje se ne uci u tim institucijama je nistavno... to sam htjela pokazati na primjeru doktora nauka koji ne zna spojiti kablove od racunara...

I tvoja zadnja recenica da profesori na fakultetima nikad nisu bolje zivjeli samo su malo duze na tockovima da bi stigli od fakulteta do fakulteta je tako porazavajuce istinita....
rikiriki

#505 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by rikiriki »

manje zemlje,a više fakulteta,više akademaca,a lošijeg znanja. :D
veljaca

#506 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by veljaca »

kockica_kockica wrote:@privremeni

Nisam rekla da se s tobom ne slazem nemoj me pogresno shvatiti... i ja tvrdim da imamo poremecene vrijednosti i odnose u drzavi, a moral nikad nije bio na nizoj razini kao sada... Nekako svi funkcioniramo na tezi: moje je bilo teze, njemu je lako.... Mozda nekome jeste lako (znam par slucajeva koji se nisu niti jednom oznojili a zavrsise fakultet) ali ne smijemo praviti generalizaciju ....

Mene samo nerviraju oni koji zavrsise fakultete, mastere, magisterije, napisase i doktorate, a ne znaju stvari iz opce kulture, opce znanje o stvarima koje se ne uci u tim institucijama je nistavno... to sam htjela pokazati na primjeru doktora nauka koji ne zna spojiti kablove od racunara...

I tvoja zadnja recenica da profesori na fakultetima nikad nisu bolje zivjeli samo su malo duze na tockovima da bi stigli od fakulteta do fakulteta je tako porazavajuce istinita....
:thumbup:

Ja upravo isticem ovo .....
rikiriki

#507 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by rikiriki »

ccc ,koliko je Tito grešio,nije otvarao fakultete na svakoj autobuskoj stanici na regionalnom putu,ccc :D
privremeni

#508 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by privremeni »

Lijepo te je citati i sa tobom diskutovati
Stepen strucne naobrazbe nema veze sa kulturom i sirinom u bilo kojoj formi.A kompletan sistem obrazovanja, od osnovnog pa dalje, ide u pravcu da ce kultura sve vise biti elitna kategorija. Osvrni se na sve reforme skolstva i sta sa njima prvo strada, opca znanja, koja poslodavcu nisu korisna.
Mozda grijesim, ali cijeli Bolonjski proces, ja dozivljavam kao prevaru i sakacenje mladih generacija. Stvaranje novog robovskog sistema. Francuzi su iznijeli neke podatke na tu temu, navodno su se vec pokazali nedostaci u vidu nemogucnosti prilagodjavanja zahtjevima trzista, ljudi su usko specijalizirani i tesko mogu zadovoljiti bilo kakvoj promjeni radnog mjesta. To mi ima smisla. Sa sirokog temelja, lako ces se nadograditi za neku oblast, al hajde promijeni posao kad znas samo to jedno, ili cak samo dio jednog procesa, na nesto drugo. Sve je dio globalizacijskih procesa, velikim poslodavcima, koji su ustvari nosioci politike, ne trebaju intelektualci, samo strucnjaci i to sto poslusniji i ovisniji.
Ako mlada osoba ne uradi nesto sama za sebe i na sebi, nitko drugi nece.
Da dodam, generaliziranje je nase drugo ime.
I naravno da su im fakulteti koje pohadjaju "teski", bez obzira na kojoj strani, kad za druge ne znaju, da ne kazem koji procenat je upisao fakultet sto je tako zaista htio, imao afiniteta i ljubavi, znao sta ih ceka. Pogledaj samo teme svakog proljeca : Koji fakultet upisati?
kockica_kockica

#509 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

privremeni wrote:

Lijepo te je citati i sa tobom diskutovati
Stepen strucne naobrazbe nema veze sa kulturom i sirinom u bilo kojoj formi.A kompletan sistem obrazovanja, od osnovnog pa dalje, ide u pravcu da ce kultura sve vise biti elitna kategorija. Osvrni se na sve reforme skolstva i sta sa njima prvo strada, opca znanja, koja poslodavcu nisu korisna.
Mozda grijesim, ali cijeli Bolonjski proces, ja dozivljavam kao prevaru i sakacenje mladih generacija. Stvaranje novog robovskog sistema. Francuzi su iznijeli neke podatke na tu temu, navodno su se vec pokazali nedostaci u vidu nemogucnosti prilagodjavanja zahtjevima trzista, ljudi su usko specijalizirani i tesko mogu zadovoljiti bilo kakvoj promjeni radnog mjesta. To mi ima smisla. Sa sirokog temelja, lako ces se nadograditi za neku oblast, al hajde promijeni posao kad znas samo to jedno, ili cak samo dio jednog procesa, na nesto drugo. Sve je dio globalizacijskih procesa, velikim poslodavcima, koji su ustvari nosioci politike, ne trebaju intelektualci, samo strucnjaci i to sto poslusniji i ovisniji.
Ako mlada osoba ne uradi nesto sama za sebe i na sebi, nitko drugi nece.
Da dodam, generaliziranje je nase drugo ime.
I naravno da su im fakulteti koje pohadjaju "teski", bez obzira na kojoj strani, kad za druge ne znaju, da ne kazem koji procenat je upisao fakultet sto je tako zaista htio, imao afiniteta i ljubavi, znao sta ih ceka. Pogledaj samo teme svakog proljeca : Koji fakultet upisati?
Hvala...

Na zalost ovaj sistem skolovanja sa sistemom zaposljavanja multifunkcionarnih ljudi ( ovdje mislim na jednog covjeka koji obavlja poslove za 4 radna mjesta) je u velikom neskladu... Bolonja je tu samo jer je trend ne zato da bi nam obrazovanje bilo bolje..
Na zalost svi smo u limbu iz kojeg ja ne vidim izlaza....

Zakone prave i kroje prema svojim potrebama... tuzno ali istinito.... napravili su cirkus od obrazovnog sistema i unazadili cijelu armiju generacija koje zavrsise skole, a da nisu u stanju napraviti neku jednostavnu opce poznatu stvar...

Ja stalno govorim da nam djeca nakon srednje skole budu glupa i neobrazovana (vrhunac nauciti gradivo i nakon ocjene ga izbrisati )

Buduce generacije bi trebale biti pametnije.. ali kako?????
Kad na forumu svako malo citam da mu se napisu predlozi koji fakultet da upise je ... hmmm bolje da se ne izrazavam.. ali u obrazovnom smislu i mogu reci cak i mentalnom nivou je nedonosce koje nikad nece biti zadovoljno svojim zivotom i svi ce mu biti krivi samo ne on i njegovo stagniranje na nivou djeteta od nekoliko godina...

Zao mi je sto se mozgovi djece i omaldine ljudi ne razvijaju i ne stimulisu da se razvijaju...
addy_sa

#510 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by addy_sa »

predsjednik Ustavnog suda BiH je mentor na doktorskom studiju na "Vitezu" u Travniku. i ja sam upisao doktorski studij jer mi najviše odgovara program III ciklusa koji su ponudili..
rikiriki

#511 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by rikiriki »

addy_sa wrote:predsjednik Ustavnog suda BiH je mentor na doktorskom studiju na "Vitezu" u Travniku. i ja sam upisao doktorski studij jer mi najviše odgovara program III ciklusa koji su ponudili..
meni bi nekako najviše pasalo da su u mojoj ulici, jal da dolaze kući.daj zajebite te priče, za lovu i kilo pečenja se legalizuju partijski droncji što vise po kojekavim funkcijama bez škole-diplome.Pa pogledajte koji drotovi postaše intelektualci.
bolton1

#512 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by bolton1 »

Mozeli mi iko reci kakva je arhitekrura tamo .. valjali ista kakva su predavanja i kakvi su uslovi

pozzz
veljaca

#513 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by veljaca »

Obilježen početak akademske godine na Pravnom fakultetu u Kiseljaku
Na Pravnom fakultetu u Kiseljaku, koji radi u sklopu Univerziteta u Travniku, održan je svečani čas kojim je označen početak nove akademske godine na ovoj visokoškolskoj ustanovi. Velikom broju studenata i roditelja obratili su se doc. dr. Mensur Kustura, dekan Fakulteta, doc. dr. Gordana Mršić, prodekan za nastavu, Haris Hasić, dosadašnji predstavnik studenata Fakulteta - a od ove akademske godine i asistent na građanskopravnoj grupi predmeta, te Zoran Matošević, pomoćnik ministra za obrazovanje Srednjobosanskog kantona, koji je još jednom naglasio kako je podrška razvoju privatnih visokoškolskih ustanova na području
srednje Bosne bio odličan potez.
Na kraju svečanosti studentima, roditeljima i gostima obratio se doc. dr. Ismet Alija, glavni menadžer Pravnog fakulteta u Kiseljaku, koji je u nadahnutom govoru predstavio Fakultet, ali i ugledne profesore koji rade na istom.
Treba naglasiti kako Pravni fakultet pri Univerzitetu u Travniku ima oko 1.000 studenata, a samo ove akademske godine upisano je oko 200 studenata. U proteklom periodu ova visokoškolska ustanova sklopila je i nekoliko ugovora sa visokoškolskim ustanovama u inostranstvu u oblasti učenja na daljinu, razmjene studenata, razmjene profesorskog kadra, a sklopljen je i dogovor o priznavanju ispita i usaglašavanje programske jezgre.

Dnevni Avaz, 13.10.2011.
ortega

#514 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by ortega »

iskoristio bih ovu priliku da svim brucosima zazelim uspjesno skolovanje na pfk i da usvoje znanja koja ce im sutra pomoci u ostvarivanju bolje buducnosti, i ispunjavanju svih licnih ciljeva, naravno i ostalim studentima zelim mnogo uspjeha i srece tokom nadolazece akademske godine!!
cyber_kurajber

#515 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by cyber_kurajber »

buksna wrote:
ortega wrote:iskoristio bih ovu priliku da svim brucosima zazelim uspjesno skolovanje na pfk i da usvoje znanja koja ce im sutra pomoci u ostvarivanju bolje buducnosti, i ispunjavanju svih licnih ciljeva, naravno i ostalim studentima zelim mnogo uspjeha i srece tokom nadolazece akademske godine!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :run:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
ivannn

#516 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by ivannn »

ne znam je li ovo još netko stavio

no, kako ni ove godine nijedan bh. univerzitet nije u top500 svjetskih univerziteta, ipak su se pronašli na nekim drugim listama

http://bturn.com/1390/bizarre-balkan-universities

iskrene čestitke i samo naprijed jer znate svoj posao :thumbup:
nera18

#517 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by nera18 »

ivannn wrote:ne znam je li ovo još netko stavio

no, kako ni ove godine nijedan bh. univerzitet nije u top500 svjetskih univerziteta, ipak su se pronašli na nekim drugim listama

a vidi nema kiseljaka :lol:
strasno bi me zabrinulo i da ima, al eto :lol:
bolton1

#518 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by bolton1 »

Mozeli mi iko reci kakva je arhitekrura tamo .. valjali ista kakva su predavanja i kakvi su uslovi

pozzz
swirl

#519 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by swirl »

ivannn wrote:ne znam je li ovo još netko stavio

International University of Novi Pazar :D :D
ortega

#520 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by ortega »

hheheheh zar je moguce da je ovoliko ljubomornih ljudi...zaista nevjerovatno! sega je citat ove komentare i ljudsku isfrustriranost i iskompleksiranost..fuj!

momci i djevojke sa travnickog univerziteta samo naprijed, i ne osvrcite se, u putu se svakom podapinje, vi gledajte da ti sto podapinju ostanu iza, a vi da projurite..sretno
bolton1

#521 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by bolton1 »

ortega wrote:hheheheh zar je moguce da je ovoliko ljubomornih ljudi...zaista nevjerovatno! sega je citat ove komentare i ljudsku isfrustriranost i iskompleksiranost..fuj!

momci i djevojke sa travnickog univerziteta samo naprijed, i ne osvrcite se, u putu se svakom podapinje, vi gledajte da ti sto podapinju ostanu iza, a vi da projurite..sretno
Jel ti studiras u travniku i ako studiras na kojem si faxu
ortega

#522 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by ortega »

ne, ja ne studiram!!
veljaca

#523 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by veljaca »

ortega wrote:ne, ja ne studiram!!
Slazem se sa tobom da treba samo ici naprijed ....
Pitanje: da li predajes u Travniku/Kiseljaku ili si asistent ili radis na tom univerzitetu ? Ako je odgovor ne - da li poznajes ili imas nekoga ko ima dodira sa tim univerzitetom ?
Hvala ....
swirl

#524 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by swirl »

ortega wrote:hheheheh zar je moguce da je ovoliko ljubomornih ljudi...zaista nevjerovatno! sega je citat ove komentare i ljudsku isfrustriranost i iskompleksiranost..fuj!

Bas sam isfrustrirana i iskomleksirana, i ljuta na sebe sto nisam studirala na travnickom univerzitetu. Daj ne budi smijesan majke ti.
privremeni

#525 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by privremeni »

veljaca wrote:
ortega wrote:ne, ja ne studiram!!
Slazem se sa tobom da treba samo ici naprijed ....
Pitanje: da li predajes u Travniku/Kiseljaku ili si asistent ili radis na tom univerzitetu ? Ako je odgovor ne - da li poznajes ili imas nekoga ko ima dodira sa tim univerzitetom ?
Hvala ....
Iako nisi mene pitao,ja znam jednog viseg asistenta na zdravstvenom smjeru.
Locked