Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
swirl

#501 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by swirl »

VenomousV wrote:eh evo i mene nazad na ovu temu =)
nisam upucena u problem pa cu samo sutit' =)

samo da podjelim novo oktrice (meni je novo)
uzela sam neki balein sprej za ravnanje kose cisto da isprobam i ispade da je dobar, samo sto sam ja malcice pretjerala sa nanosenjem istog pa je meni kosa djelovala nekako masno iako je tek oprana a mama ju je hvalila kako je divna i da izgledam kao da sam bila na feniranju u frizerskom =)

eh, posto kod mene kosa nije ravna skroz, nego baca na valovito, al cudno valovito, moram pitat' za neki kucni nacin da napravim fine valove, onak s vremena na vrijeme :D
Kupi one kao spirale, imas ih u DM, i navece kad operes kosu, na polu suhu stavi te spirale, i prespavaj sa tim, budu super valovi od toga.
VenomousV

#502 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by VenomousV »

kakve spirale? :shock:
to kao oni gumeniu stapici? :lol:
imam to, al su tanki, moracu deblje uzeti =)
kinderlada

#503 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by kinderlada »

Ja se farbala sama neko vece, kao i obicno stavljala neke svoje farbe kao i u zadjih par godina, nijanse neke plave i malo pepeljaste, ali me je ova pepeljasta unakazila pravo, potamnila me par nijansi, a ja je stavila samo pola da ne budem zuto-narandjasta :sad:

Zene pomagajte kako da kosu malo posvijetlim, do narednog farbanja necu valjda hodati ovako tamnaaaaaa
:roll:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#504 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyblue18 »

Partizanko, davno sam ja pivu isprobavala, pa i afroditinu koprivu, ali kao sto rece aurora negdje prije na temi, nema preparata koji ce popraviti spaljenu i unistenu pramenovima kosu, nazalost nakon godina isprobavanja svega i svacega ja to mogu i potvrditi. :D

Jos samo rakiju ima da probam. :lol: :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#505 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by plain vanilla »

ladyblue18 wrote:Partizanko, davno sam ja pivu isprobavala, pa i afroditinu koprivu, ali kao sto rece aurora negdje prije na temi, nema preparata koji ce popraviti spaljenu i unistenu pramenovima kosu, nazalost nakon godina isprobavanja svega i svacega ja to mogu i potvrditi. :D

Jos samo rakiju ima da probam. :lol: :D
Rakiju popij i na shishanje :D
zonna

#506 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zonna »

:D nemoj luk zaboraviti :-) i obavezno javi da li se sta desava da znamo :)
Sarajevski_Marlboro

#507 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Sarajevski_Marlboro »

Kad bi postojalo nešto što uvije ili bar napravi valovitom gustu,tesku i ravnu kosu ...
i naravno da ne traje 2 sata...
ma meni ni toliko :D
Partizzanka

#508 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Partizzanka »

+1 ako ko i meni ima savjet :) osevapio bi se :)

ja sam probala da stavim masu pjene (otprilike cijelu onu bocicu) i na onu alu foliju ... pa eto izdrzalo je nekih 4h ... s tim da se uzasno izravnalo (od lijepih lokni do izgleda ocerupane kokosi ...) :)
ali eto
VenomousV

#509 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by VenomousV »

to nije bio izgled ocerupane kokosi, nego sexy wild izgled :D
(think positive)
Sarajevski_Marlboro

#510 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Ma kako vrijeme prolazi,ja se mirim s tim...
:D
Mada je poprilicno dosadno uvijek imati istu frizuru...
Partizzanka

#511 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Partizzanka »

pa ovo ocerupane kokosi je super izraz koji sam iskoristila umjesto onoga koji sam STVARNO trebala koristiti ... bolje da ne znas :)

sm - sta da ti kazem ... mozda smo u prednosti jer se mozemo osisati onako nekako ludo stepenasto ali ne stepenasto nego ono isisano kao stepenice ... stavim ti sliku kad nadjem
Sarajevski_Marlboro

#512 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Oj,hahaha,kad se sjetim kako sam izgledala kad sam se ošišala stepenasto (jednom i nikad više 8-) )...
Malo je reći divljakuša amazonska...
VenomousV

#513 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by VenomousV »

kod mene je sad stepenasto al mi nekako dugo (prvi sprat :D)... moram se opet sisat... imala sam jedno vrijeme pravu emo frizuru al mi je fkt plaho stajala :D
Partizzanka

#514 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Partizzanka »

a kakva je to emo frizura

sm - ne mislim na klasicno stepenasto nego geometrijski RAVNO ... ja sam to mislila uraditi jednom
VenomousV

#515 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by VenomousV »

Image

ista 'vak'a =)

i sad mi je tamo samo mnogo duza verzija :D (ovog gornjeg dijela, ovo dolje mi je ko kod nje)
jadran

#516 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by jadran »

...ja imma nesto slicno toj emo frizuri..iskrneo sama sam smislila neki oblik :) tako mi bar frizeri kazu eheh

gornji dio tj. cijlo tjeme sisam kao u duze siske stepenasto..narano ne ide mi sve naprijed ...tako da dobijem gore kao siseke stepenasto fino uz lice..a dole dugu kosu ravnu, a sad planiram malo stepenasto vrhove samo...:)
swirl

#517 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by swirl »

VenomousV wrote:kakve spirale? :shock:
to kao oni gumeniu stapici? :lol:
imam to, al su tanki, moracu deblje uzeti =)
Jest, to su ti gumeni stapici. Nekad su se koristile krpice, izrezes ih sam, i zavezes na kosu, sad imaju gumeni stapici.
bez_ideje

#518 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

Znate li vi nekog frizera koji nece puhat i slagat face kad mu kazem da necu da mi pere kosu,stavlja bilo sta na nju,ceslja s vrha prema dole,fenira,da smanji fen i odmakne ga metar,i da me sisa iskljucivo ravnim makazama :oops: :oops: :oops:
Michun

#519 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Michun »

bez_ideje wrote:Znate li vi nekog frizera koji nece puhat i slagat face kad mu kazem da necu da mi pere kosu,stavlja bilo sta na nju,ceslja s vrha prema dole,fenira,da smanji fen i odmakne ga metar,i da me sisa iskljucivo ravnim makazama :oops: :oops: :oops:
ne postoji takav :-)
swirl

#520 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by swirl »

bez_ideje wrote:Znate li vi nekog frizera koji nece puhat i slagat face kad mu kazem da necu da mi pere kosu,stavlja bilo sta na nju,ceslja s vrha prema dole,fenira,da smanji fen i odmakne ga metar,i da me sisa iskljucivo ravnim makazama :oops: :oops: :oops:
Ovo za pranje kose te totalno razumijem, ja imam loknavu kosu, i ne zelim da mi je peru i da me feniraju, jer poslije sisanja idem kuci i sama perem kosu.
bez_ideje

#521 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

E bom cu onda ja to lijepo sama :twisted: :twisted: :twisted:
Lijepo mi zlo bude kad mi operu kosu,istrljaju peskirom,pa krenu cupat cesljem ...doslovno cujem kako mi se kosa trga :twisted:
I jos kad me pitaju sta koristim za kosu,bas mi je fina kosa.....ja kazem,pa obrve nadignu,ko ne valja to,stetno je to :-) :-) :-) :-) da govna po njoj stavljam,bolje od silikona,amonijaka, peroksida i naftnih derivata ......A zdravija mi kosa od svih glava u salonu :twisted:
Jos im ko moram obazrivo rec sto neces nikakav preljev,boju,pramen....zaljev sta vec. Namah se uvrijede kad im kazes da ne zelis koristiti nista od toga...
JOj,huja me sad uhvatila,kad se prisjecam salonskih dogodovstina......Necu vise!
VenomousV

#522 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by VenomousV »

bez_ideje wrote:E bom cu onda ja to lijepo sama :twisted: :twisted: :twisted:
Lijepo mi zlo bude kad mi operu kosu,istrljaju peskirom,pa krenu cupat cesljem ...doslovno cujem kako mi se kosa trga :twisted:
I jos kad me pitaju sta koristim za kosu,bas mi je fina kosa.....ja kazem,pa obrve nadignu,ko ne valja to,stetno je to :-) :-) :-) :-) da govna po njoj stavljam,bolje od silikona,amonijaka, peroksida i naftnih derivata ......A zdravija mi kosa od svih glava u salonu :twisted:
Jos im ko moram obazrivo rec sto neces nikakav preljev,boju,pramen....zaljev sta vec. Namah se uvrijede kad im kazes da ne zelis koristiti nista od toga...
JOj,huja me sad uhvatila,kad se prisjecam salonskih dogodovstina......Necu vise!

a sta to koristis za kosu pa kazu ne valja? :D
Mariella

#523 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Mariella »

I ja nikad necu razumjeti kako neko kome je posao da se brine o kosi (bar bi to trebao da bude), tu istu kosu tegli ko da je kosa na lutki...Uzas...

Nedavno gledam neka cura dosla da radi pramenove, a kosa joj do guzice, fina, ravna... Joj kad joj je poceo cesljati kosu onako polumokru, ma dlaka milion na onom ceslju ostane, al on to samo na pod i nastavi da cupa i vuce :run:
bez_ideje

#524 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bez_ideje »

Cassiu,Kanu i ulja
A trenutno sam u fazi prikupljanja informacija da smuckam vlastiti sampon :mrgreen:
Sarajevski_Marlboro

#525 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Mariella wrote:I ja nikad necu razumjeti kako neko kome je posao da se brine o kosi (bar bi to trebao da bude), tu istu kosu tegli ko da je kosa na lutki...Uzas...

Nedavno gledam neka cura dosla da radi pramenove, a kosa joj do guzice, fina, ravna... Joj kad joj je poceo cesljati kosu onako polumokru, ma dlaka milion na onom ceslju ostane, al on to samo na pod i nastavi da cupa i vuce :run:
Sad me podsjeti ...

Je li vama preduga kosa,mislim ono bas do guzice,izgleda seljacki ?
Post Reply