Kupi one kao spirale, imas ih u DM, i navece kad operes kosu, na polu suhu stavi te spirale, i prespavaj sa tim, budu super valovi od toga.VenomousV wrote:eh evo i mene nazad na ovu temu =)
nisam upucena u problem pa cu samo sutit' =)
samo da podjelim novo oktrice (meni je novo)
uzela sam neki balein sprej za ravnanje kose cisto da isprobam i ispade da je dobar, samo sto sam ja malcice pretjerala sa nanosenjem istog pa je meni kosa djelovala nekako masno iako je tek oprana a mama ju je hvalila kako je divna i da izgledam kao da sam bila na feniranju u frizerskom =)
eh, posto kod mene kosa nije ravna skroz, nego baca na valovito, al cudno valovito, moram pitat' za neki kucni nacin da napravim fine valove, onak s vremena na vrijeme
Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
- swirl
#501 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
- VenomousV
#502 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
kakve spirale?
to kao oni gumeniu stapici?
imam to, al su tanki, moracu deblje uzeti =)
to kao oni gumeniu stapici?
- kinderlada
#503 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ja se farbala sama neko vece, kao i obicno stavljala neke svoje farbe kao i u zadjih par godina, nijanse neke plave i malo pepeljaste, ali me je ova pepeljasta unakazila pravo, potamnila me par nijansi, a ja je stavila samo pola da ne budem zuto-narandjasta
Zene pomagajte kako da kosu malo posvijetlim, do narednog farbanja necu valjda hodati ovako tamnaaaaaa

Zene pomagajte kako da kosu malo posvijetlim, do narednog farbanja necu valjda hodati ovako tamnaaaaaa
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#504 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Partizanko, davno sam ja pivu isprobavala, pa i afroditinu koprivu, ali kao sto rece aurora negdje prije na temi, nema preparata koji ce popraviti spaljenu i unistenu pramenovima kosu, nazalost nakon godina isprobavanja svega i svacega ja to mogu i potvrditi.
Jos samo rakiju ima da probam.

Jos samo rakiju ima da probam.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#505 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Rakiju popij i na shishanjeladyblue18 wrote:Partizanko, davno sam ja pivu isprobavala, pa i afroditinu koprivu, ali kao sto rece aurora negdje prije na temi, nema preparata koji ce popraviti spaljenu i unistenu pramenovima kosu, nazalost nakon godina isprobavanja svega i svacega ja to mogu i potvrditi.![]()
Jos samo rakiju ima da probam.![]()
- zonna
#506 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
-
Sarajevski_Marlboro
#507 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Kad bi postojalo nešto što uvije ili bar napravi valovitom gustu,tesku i ravnu kosu ...
i naravno da ne traje 2 sata...
ma meni ni toliko
i naravno da ne traje 2 sata...
ma meni ni toliko
- Partizzanka
#508 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
+1 ako ko i meni ima savjet
osevapio bi se
ja sam probala da stavim masu pjene (otprilike cijelu onu bocicu) i na onu alu foliju ... pa eto izdrzalo je nekih 4h ... s tim da se uzasno izravnalo (od lijepih lokni do izgleda ocerupane kokosi ...)
ali eto
ja sam probala da stavim masu pjene (otprilike cijelu onu bocicu) i na onu alu foliju ... pa eto izdrzalo je nekih 4h ... s tim da se uzasno izravnalo (od lijepih lokni do izgleda ocerupane kokosi ...)
ali eto
- VenomousV
#509 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
to nije bio izgled ocerupane kokosi, nego sexy wild izgled 
(think positive)
(think positive)
-
Sarajevski_Marlboro
#510 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ma kako vrijeme prolazi,ja se mirim s tim...

Mada je poprilicno dosadno uvijek imati istu frizuru...
Mada je poprilicno dosadno uvijek imati istu frizuru...
- Partizzanka
#511 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
pa ovo ocerupane kokosi je super izraz koji sam iskoristila umjesto onoga koji sam STVARNO trebala koristiti ... bolje da ne znas
sm - sta da ti kazem ... mozda smo u prednosti jer se mozemo osisati onako nekako ludo stepenasto ali ne stepenasto nego ono isisano kao stepenice ... stavim ti sliku kad nadjem
sm - sta da ti kazem ... mozda smo u prednosti jer se mozemo osisati onako nekako ludo stepenasto ali ne stepenasto nego ono isisano kao stepenice ... stavim ti sliku kad nadjem
-
Sarajevski_Marlboro
#512 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Oj,hahaha,kad se sjetim kako sam izgledala kad sam se ošišala stepenasto (jednom i nikad više
)...
Malo je reći divljakuša amazonska...
Malo je reći divljakuša amazonska...
- VenomousV
#513 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
kod mene je sad stepenasto al mi nekako dugo (prvi sprat
)... moram se opet sisat... imala sam jedno vrijeme pravu emo frizuru al mi je fkt plaho stajala 
- Partizzanka
#514 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
a kakva je to emo frizura
sm - ne mislim na klasicno stepenasto nego geometrijski RAVNO ... ja sam to mislila uraditi jednom
sm - ne mislim na klasicno stepenasto nego geometrijski RAVNO ... ja sam to mislila uraditi jednom
- VenomousV
#515 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

ista 'vak'a =)
i sad mi je tamo samo mnogo duza verzija
-
jadran
#516 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
...ja imma nesto slicno toj emo frizuri..iskrneo sama sam smislila neki oblik
tako mi bar frizeri kazu eheh
gornji dio tj. cijlo tjeme sisam kao u duze siske stepenasto..narano ne ide mi sve naprijed ...tako da dobijem gore kao siseke stepenasto fino uz lice..a dole dugu kosu ravnu, a sad planiram malo stepenasto vrhove samo...
gornji dio tj. cijlo tjeme sisam kao u duze siske stepenasto..narano ne ide mi sve naprijed ...tako da dobijem gore kao siseke stepenasto fino uz lice..a dole dugu kosu ravnu, a sad planiram malo stepenasto vrhove samo...
- swirl
#517 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Jest, to su ti gumeni stapici. Nekad su se koristile krpice, izrezes ih sam, i zavezes na kosu, sad imaju gumeni stapici.VenomousV wrote:kakve spirale?![]()
to kao oni gumeniu stapici?![]()
- bez_ideje
#518 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Znate li vi nekog frizera koji nece puhat i slagat face kad mu kazem da necu da mi pere kosu,stavlja bilo sta na nju,ceslja s vrha prema dole,fenira,da smanji fen i odmakne ga metar,i da me sisa iskljucivo ravnim makazama

- Michun
#519 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ne postoji takavbez_ideje wrote:Znate li vi nekog frizera koji nece puhat i slagat face kad mu kazem da necu da mi pere kosu,stavlja bilo sta na nju,ceslja s vrha prema dole,fenira,da smanji fen i odmakne ga metar,i da me sisa iskljucivo ravnim makazama![]()
![]()
- swirl
#520 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ovo za pranje kose te totalno razumijem, ja imam loknavu kosu, i ne zelim da mi je peru i da me feniraju, jer poslije sisanja idem kuci i sama perem kosu.bez_ideje wrote:Znate li vi nekog frizera koji nece puhat i slagat face kad mu kazem da necu da mi pere kosu,stavlja bilo sta na nju,ceslja s vrha prema dole,fenira,da smanji fen i odmakne ga metar,i da me sisa iskljucivo ravnim makazama![]()
![]()
- bez_ideje
#521 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
E bom cu onda ja to lijepo sama

Lijepo mi zlo bude kad mi operu kosu,istrljaju peskirom,pa krenu cupat cesljem ...doslovno cujem kako mi se kosa trga
I jos kad me pitaju sta koristim za kosu,bas mi je fina kosa.....ja kazem,pa obrve nadignu,ko ne valja to,stetno je to
da govna po njoj stavljam,bolje od silikona,amonijaka, peroksida i naftnih derivata ......A zdravija mi kosa od svih glava u salonu
Jos im ko moram obazrivo rec sto neces nikakav preljev,boju,pramen....zaljev sta vec. Namah se uvrijede kad im kazes da ne zelis koristiti nista od toga...
JOj,huja me sad uhvatila,kad se prisjecam salonskih dogodovstina......Necu vise!
Lijepo mi zlo bude kad mi operu kosu,istrljaju peskirom,pa krenu cupat cesljem ...doslovno cujem kako mi se kosa trga
I jos kad me pitaju sta koristim za kosu,bas mi je fina kosa.....ja kazem,pa obrve nadignu,ko ne valja to,stetno je to
Jos im ko moram obazrivo rec sto neces nikakav preljev,boju,pramen....zaljev sta vec. Namah se uvrijede kad im kazes da ne zelis koristiti nista od toga...
JOj,huja me sad uhvatila,kad se prisjecam salonskih dogodovstina......Necu vise!
- VenomousV
#522 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
bez_ideje wrote:E bom cu onda ja to lijepo sama![]()
![]()
Lijepo mi zlo bude kad mi operu kosu,istrljaju peskirom,pa krenu cupat cesljem ...doslovno cujem kako mi se kosa trga![]()
I jos kad me pitaju sta koristim za kosu,bas mi je fina kosa.....ja kazem,pa obrve nadignu,ko ne valja to,stetno je to![]()
![]()
![]()
da govna po njoj stavljam,bolje od silikona,amonijaka, peroksida i naftnih derivata ......A zdravija mi kosa od svih glava u salonu
![]()
a sta to koristis za kosu pa kazu ne valja?
-
Mariella
#523 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
I ja nikad necu razumjeti kako neko kome je posao da se brine o kosi (bar bi to trebao da bude), tu istu kosu tegli ko da je kosa na lutki...Uzas...
Nedavno gledam neka cura dosla da radi pramenove, a kosa joj do guzice, fina, ravna... Joj kad joj je poceo cesljati kosu onako polumokru, ma dlaka milion na onom ceslju ostane, al on to samo na pod i nastavi da cupa i vuce
Nedavno gledam neka cura dosla da radi pramenove, a kosa joj do guzice, fina, ravna... Joj kad joj je poceo cesljati kosu onako polumokru, ma dlaka milion na onom ceslju ostane, al on to samo na pod i nastavi da cupa i vuce
- bez_ideje
#524 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Cassiu,Kanu i ulja
A trenutno sam u fazi prikupljanja informacija da smuckam vlastiti sampon
A trenutno sam u fazi prikupljanja informacija da smuckam vlastiti sampon
-
Sarajevski_Marlboro
#525 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Sad me podsjeti ...Mariella wrote:I ja nikad necu razumjeti kako neko kome je posao da se brine o kosi (bar bi to trebao da bude), tu istu kosu tegli ko da je kosa na lutki...Uzas...
Je li vama preduga kosa,mislim ono bas do guzice,izgleda seljacki ?