Superb je visa srednja klasa, Laguna, Insignia itd su cista srednja klasa...johntra wrote:pusti mi poređenje sa S80, čija je osnovna cijena kao haman najopremljeniji Superb, isto važi i za Latitude...daj da vidimo kako Superb stoji sa Lagunom, Mondeom, Insginiom...kad je Superb tako dobro auto i kad Škoda ima rast, što je ove godine prodat u manje od 14.000 primjeraka i to na Škodina dva najbolja tržišta? taj rast od tri posto je samo trenutan i to dobro znaš, svim proizvođačima u Evropi je pad neminovan, VW je već pao, isto čeka i Škodu..druga je stvar što se svi vade na ostalim tržištima..goran16v wrote: Superb stoji tako da je prodan u 55.981 kom, a npr Volvo S80 u 5261 kom Renalut Latitide u 10.719 kom
Izvini, nisam upratio koja je tvoja funkcija u Fiatu ili kvalifikacija za ekonomske analize pa da bi bude bitno sta ti pises - zato nema potrebe da mi pises. Bogati kako se to postaje upucen bolje od drugih na forumu, kupis Stila i proglasis se grates italian car fanom i ultimativnim autoritetom koliko za Mozabik i Mauricijus?
Ne znam ja ko je budala ali njemu prodaja pada 20% vec godinu i po, a glupanima sto predstavljaju nove modele raste 3%. I bogati odgovori mi, kako ce 12 modela zadovoljiti sve kupce bez srednje klase, sta je s onima koji zele srednju klasu?
ti zaista misliš da će Rapid nešto enormno poboljšati prodaju Škode sljedeće godine? onda si fakat smiješan...
onima koji žele srednju klasu FIAT-a na raspolaganju će biti novi modeli, za sada je 12 evropskih modela dovoljno...normalno da FIAT-u ide prodaja malih automobila od ruke, kad je GP izašao prodat je u 400.000 komada, o čemu Polo i Fabia mogu samo sanjati...što je stariji model, normalno da je pad neminovan, ali i sa ogromnim padom prodaje se bolje od ultra dobre Škode Fabie...
kažem ti opet, popusti se FIAT-a, nije to tema za tebe...
Ostala ti je prica po obicaju gatanja priznatog ekonomskog strucnjaka i golf tj vidovita Dzemila...
Naravno da Fiat nije teme za mene, ja vozim prave automobile...