VW Golf all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- respo
#501 Re: VW Golf all about
pa ne pretjerujem
svako novo auto je relativno udobno
a vjerovatno si 6-icu vozio loko pa i nisi imao vremena da osjetis ukocenost
moje licno misljenje je da je pezo 307 udobniji od 5-ice jer u 5-ici sam par puta ostao kao da me neko udarao po ledjima (opet kazem moje iskustvo)
sto ne znaci da svako ima isti standard o udobnosti
svako novo auto je relativno udobno
a vjerovatno si 6-icu vozio loko pa i nisi imao vremena da osjetis ukocenost
moje licno misljenje je da je pezo 307 udobniji od 5-ice jer u 5-ici sam par puta ostao kao da me neko udarao po ledjima (opet kazem moje iskustvo)
sto ne znaci da svako ima isti standard o udobnosti
-
Klodovik
#502 Re: VW Golf all about
Ma, sve se to da srediti. Ali Peugetovom mjenjaču lijeka nema.respo wrote:kod golfa i u doplati ne mozes dobiti udobnost za ledja
lakse cu ja s mjenjacem izaci na kraj nego sa bolovima u kicmi
- respo
#503 Re: VW Golf all about
lakse popraviti mjenjac nego kicmu 
- kreso_atac
#504 Re: VW Golf all about
neko je pitao za maglenke kod golfa. prilicno nelogicno rijeseno (po mojem nekom vidjenju logike
), onaj "okretac" gdje palis kratko svjetlo povuces jedan stepen prema sebi za prednje, dvaput povuces za zadnju. Ne znam sta fali funkcijama na rucici ali eto, nije moje da se pitam 
-
Klodovik
#505 Re: VW Golf all about
Teško se nalaze funkcije na ručici, posebno za maglenke. To je moje iskustvo iz Peugeota. U WAG autima sve ide zatvorenih očiju. Pa, samo dok otvorim prednji prozor na 206-ici treba mi minuta. A zadnje prozore da ne spominjem. Baš me zanima o čemu su razmišljali kad su onako raspoređivali prekidače za prozore.kreso_atac wrote:neko je pitao za maglenke kod golfa. prilicno nelogicno rijeseno (po mojem nekom vidjenju logike), onaj "okretac" gdje palis kratko svjetlo povuces jedan stepen prema sebi za prednje, dvaput povuces za zadnju. Ne znam sta fali funkcijama na rucici ali eto, nije moje da se pitam
-
Klodovik
#506 Re: VW Golf all about
Ne može se popraviti nešto što u startu ne valja.respo wrote:lakse popraviti mjenjac nego kicmu
-
herbert mekfjuger
#507 Re: VW Golf all about
ja sam pito, hvalakreso_atac wrote:neko je pitao za maglenke kod golfa. prilicno nelogicno rijeseno (po mojem nekom vidjenju logike), onaj "okretac" gdje palis kratko svjetlo povuces jedan stepen prema sebi za prednje, dvaput povuces za zadnju. Ne znam sta fali funkcijama na rucici ali eto, nije moje da se pitam
- respo
#508 Re: VW Golf all about
jesi siguran?Klodovik wrote:Ne može se popraviti nešto što u startu ne valja.respo wrote:lakse popraviti mjenjac nego kicmu
- vukojebina
#509 Re: VW Golf all about
ova prica o neudobnosti stvarno nidje veze...ja imam peticu i svaka 2-3 mjeseca sam na relaciji austrija - bosna, i nikakvih problema sa kicmom nemam...ni nakon 6-7 sati voznje u cugu nisam osjetio neke posledice niti bolove..stim da je jako bitno dobro namjestiti sjediste (ovo govorim uopsteno, znaci za svako vozilo)... jednom sam vozio clia neka 2,5 sata..sacuvaj me Boze vise tog vozila, jos dva sata mi je trebalo da se ispravim..jednom sam za bosnu spicio sam opel corsom, nisam se dobro osjeco par dana...mazda trojka me takodje razocarala na nekih 150 km voznje nisam se bas fino osjeco, takodje audi trojka..pezoa 307 nisam vozio na neku dugu relaciju, ali kad sam sjeo nisam osjetio neki wauuu efekat ko u staru 405 recimo kad sjedes, bas osjetis udobnost...
takodje mi je prejako kad tipovi kazu, nije me briga sto mi auto izgubi na cijeni, jer ja nenormalno uzivam dok ga vozim..ajd da vozite aston martina, jaguara, sta ja znam, imo bi razumijevanja, al brate fiata vozit, ili lagunu i tako govorit, stvarno presmijesno...
takodje mi je prejako kad tipovi kazu, nije me briga sto mi auto izgubi na cijeni, jer ja nenormalno uzivam dok ga vozim..ajd da vozite aston martina, jaguara, sta ja znam, imo bi razumijevanja, al brate fiata vozit, ili lagunu i tako govorit, stvarno presmijesno...
Last edited by vukojebina on 05/12/2010 22:34, edited 1 time in total.
- johntra
#510 Re: VW Golf all about
što ti to nismo jasni? je li to što znamo razmišljat svojom glavom ili što moramo kupiti Golfa da bi nas komšiluk smatrao većim lafcima?vukojebina wrote:takodje mi je prejako kad tipovi kazu, nije me briga sto mi auto izgubi na cijeni, jer ja nenormalno uzivam dok ga vozim..ajd da vozite aston martina, jaguara, sta ja znam, imo bi razumijevanja, al brate fiata vozit, ili lagunu i tako govorit, stvarno presmijesno...
-
Klodovik
#511 Re: VW Golf all about
Nepreciznost Peugeotovih mjenjača je nešto oko čega valjda ne bi trebalo biti spora. Za bolja fabrička sjedišta i ovjes možeš lako doplatiti. Ne govorim o nekim rješenjima mimo fabričkih.respo wrote:jesi siguran?Klodovik wrote:Ne može se popraviti nešto što u startu ne valja.respo wrote:lakse popraviti mjenjac nego kicmu
-
herbert mekfjuger
#512 Re: VW Golf all about
vidi se da nisi vozio lagunuvukojebina wrote:ova prica o neudobnosti stvarno nidje veze...ja imam peticu i svaka 2-3 mjeseca sam na relaciji austrija - bosna, i nikakvih problema sa kicmom nemam...ni nakon 6-7 sati voznje u cugu nisam osjetio neke posledice niti bolove..stim da je jako bitno dobro namjestiti sjediste (ovo govorim uopsteno, znaci za svako vozilo)... jednom sam vozio clia neka 2,5 sata..sacuvaj me Boze vise tog vozila, jos dva sata mi je trebalo da se ispravim..jednom sam za bosnu spicio sam opel corsom, nisam se dobro osjeco par dana...mazda trojka me takodje razocarala na nekih 150 km voznje nisam se bas fino osjeco, takodje audi trojka..pezoa 307 nisam vozio na neku dugu relaciju, ali kad sam sjeo nisam osjetio neki wauuu efekat ko u staru 405 recimo kad sjedes, bas osjetis udobnost...
- vukojebina
#513 Re: VW Golf all about
niste mi jasni zato jer je fiat kanta, a laguna je najnepouzdanije auto u evropi...a i ta prica kako sam ja uzo golfa samo da bi bio lafac pred komsijama je kerov ku..c, jer ti i takvi ko ti pokusavate da stvorite neke stereotipe o ljudima kao sto sam recimo ja, koji jednostavno hocu da vozim pouzdano auto..
- johntra
#514 Re: VW Golf all about
boli te kurac, vozi i dalje...ali ne seri o drugim autima, kad nemaš pojma...kratko i jasno... 
-
herbert mekfjuger
#515 Re: VW Golf all about
to ti imo lagunu, pa tvrdiš da je najnepouzdanije auto ili...? i naravno da nisi uzeo golfa da bi bio lafac... jedino ako nemaš u glavi, đe ćeš bit lafac s golfomvukojebina wrote:niste mi jasni zato jer je fiat kanta, a laguna je najnepouzdanije auto u evropi...a i ta prica kako sam ja uzo golfa samo da bi bio lafac pred komsijama je kerov ku..c, jer ti i takvi ko ti pokusavate da stvorite neke stereotipe o ljudima kao sto sam recimo ja, koji jednostavno hocu da vozim pouzdano auto..
s druge strane, najnepouzdanije ili ne, šta će se to na golfu pokvarit? Koja oprema?
Last edited by herbert mekfjuger on 05/12/2010 22:43, edited 1 time in total.
- kreso_atac
#516 Re: VW Golf all about
konkretno kod mene na oba jeepa je sve na rucici, i sve je jednostavno da jednostavnije ne moze biti (tipicno americki
)... i da, jos jedna stvar koju ne razumijem kod VW vozila: je li stvarno to ima potreba za posebnim prekidacem za otkljucavanje rezervoara goriva? ne znam da li je to kod svih vozila, ja koliko sam primijetio kod renoa nije, kod jeepa nije, kod dodgea, toyote, chryslera, cini mi se i mercedesa toga nema.
I nije golf (bar 5) toliko neudoban koliko je malo prostora unutra, pogotovo na zadnjoj klupi.
I nije golf (bar 5) toliko neudoban koliko je malo prostora unutra, pogotovo na zadnjoj klupi.
-
vnm
#517 Re: VW Golf all about
nije mi jasno kako ti moze smetati sto seru po golfu, a ti na drugoj strani seres po svemu sto nije golf...vukojebina wrote:niste mi jasni zato jer je fiat kanta, a laguna je najnepouzdanije auto u evropi...a i ta prica kako sam ja uzo golfa samo da bi bio lafac pred komsijama je kerov ku..c, jer ti i takvi ko ti pokusavate da stvorite neke stereotipe o ljudima kao sto sam recimo ja, koji jednostavno hocu da vozim pouzdano auto..
valjda je normalno da ako ti imas neko vlastito misljenje da i drugi imaju pravo na svoje...
-
herbert mekfjuger
#518 Re: VW Golf all about
ma i 4 i 5 previše tijesni za toliku veličinu kad gledaš dok nisi unutra .S i fkt čemu onaj prekidač za rezervoar :S
-
mišmaš
#519 Re: VW Golf all about
đe ćeš golfa stavit u rečenicu zajedno sa lagunom brate moj... u golfa ja ne mogu stat jebo te, i ako stanem ko da sjedim u sepetu (znate valjda šta je sepet jebo ga
), nemoš se okrenut bog te vidio... ako je laguna (2) nepouzdana ja sam don džonson.. pusti te zajebavancije
- vukojebina
#520 Re: VW Golf all about
johntra wrote:boli te kurac, vozi i dalje...ali ne seri o drugim autima, kad nemaš pojma...kratko i jasno...
ocito je da istina boli..idemo dalje...
sto se tice lagune, neka hvala, daleko od moje kuce...a znam da je nepouzdana jer po sluzbenim podatcima svih servisa za pomoc na cesti u evropi, to je auto sa najvecim brojem intervencija..hvala dovidjenja!
-
herbert mekfjuger
#521 Re: VW Golf all about
imaš negdje te službene podatke na uvid il onako lupaš ko i običnovukojebina wrote:johntra wrote:boli te kurac, vozi i dalje...ali ne seri o drugim autima, kad nemaš pojma...kratko i jasno...
sto se tice lagune, neka hvala, daleko od moje kuce...a znam da je nepouzdana jer po sluzbenim podatcima svih servisa za pomoc na cesti u evropi, to je auto sa najvecim brojem intervencija..hvala dovidjenja!
mogu i ja tako lupit: po službenim podacima službe za putne komunikacije evropske unije golf je smeće, al đe su mi dokazi
- johntra
#522 Re: VW Golf all about
jašta je, boli...nego, šta ima u Austriji? ima li Golfova povoljnih, ima jedna mala u komšiluku, mislim da bi mi dala kad bi vozao peticu?vukojebina wrote:johntra wrote:boli te kurac, vozi i dalje...ali ne seri o drugim autima, kad nemaš pojma...kratko i jasno...
- vukojebina
#523 Re: VW Golf all about
herbert mekfjuger wrote:imaš negdje te službene podatke na uvid il onako lupaš ko i običnovukojebina wrote:johntra wrote:boli te kurac, vozi i dalje...ali ne seri o drugim autima, kad nemaš pojma...kratko i jasno...
sto se tice lagune, neka hvala, daleko od moje kuce...a znam da je nepouzdana jer po sluzbenim podatcima svih servisa za pomoc na cesti u evropi, to je auto sa najvecim brojem intervencija..hvala dovidjenja!hahaha ej moj vukojebina, baš si vukojebina
mogu i ja tako lupit: po službenim podacima službe za putne komunikacije evropske unije golf je smeće, al đe su mi dokazi(mada realno i ne trebaju
)
kralju moj,nisam ti ja kriv sto zivis negdje u brdima, pa do tebe informacije samo moze donijeti golub pismonosa...znas kod nas u civilizovanim sredinama imas i novine, koje, pazi slucajnosti, nekad ovako znaju pisat o kontama poput lagune i stila...
- vukojebina
#524 Re: VW Golf all about
ma netreba tebi petica, dobices ti i sa stilom, samo trebas otic na koridu u cevljanovice...johntra wrote:jašta je, boli...nego, šta ima u Austriji? ima li Golfova povoljnih, ima jedna mala u komšiluku, mislim da bi mi dala kad bi vozao peticu?vukojebina wrote:johntra wrote:boli te kurac, vozi i dalje...ali ne seri o drugim autima, kad nemaš pojma...kratko i jasno...
- johntra
#525 Re: VW Golf all about
znači, tebi je uspjelo na Koridi?