ah ovo sam tek sad vidio. u 27 days nisu zombiji nego su "samo" zarazeni.Bitte_Halt_ja_ja wrote:odlicna zadnjka epizoda. Ali me nervira sto ona plavka trci bjezi a zombi joj vazda za petama. Da se covjek setucka brzi bi bio od njih....ali eto.
Bolje mi je napravljeno u 27days, bar mogu trcati pa je ujedno i napetije. Ovako spori i traljavi nikad se nebi mogli prosiriti po cijeloj planeti pa i da svako ko umre se pretvori u zombija nikad nebi savladali ljude, a daleko od toga da bi mogli prezivjeti pored vojske, jednostavno su spori.
The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- vee-jay
#501 Re: The Walking Dead - serija
- ChataDodajStaHoces
#502 Re: The Walking Dead - serija
Kako su u stripu Dale i mala Sophie zivi? Jel to ne prati serija strip doslovno?
- dječak sa šibicama
#503 Re: The Walking Dead - serija
Kod nas zombiji nebi trebali puno setati, samo sacekaju da se tri konstitutivna naroda pomaraju, i onda ulete da pojedu prezivjele, ranjene i poginule.
Nego, sjetim se ja scenaristima malo mame, razvukli su farmu ko da je Pink Farma, 12 epizoda skoro nicega, i onda u zadnjoj epizodi primaknu suhotinu da pomirises ali jok jesti, cekaj jesen.
Valjda ce treca biti dinamicnija, i da nece prvih 6 epizoda prilaziti zatvoru, a onda naredne 3 hodati oko zatvora, cijelo to vrijeme ce mali sesirdzija i u njega mu mama histerisati i raditi gluposti, i tek negdje krajem sezone narednog proljeca uci u zatvor ili tako nesto.
Nego, sjetim se ja scenaristima malo mame, razvukli su farmu ko da je Pink Farma, 12 epizoda skoro nicega, i onda u zadnjoj epizodi primaknu suhotinu da pomirises ali jok jesti, cekaj jesen.
Valjda ce treca biti dinamicnija, i da nece prvih 6 epizoda prilaziti zatvoru, a onda naredne 3 hodati oko zatvora, cijelo to vrijeme ce mali sesirdzija i u njega mu mama histerisati i raditi gluposti, i tek negdje krajem sezone narednog proljeca uci u zatvor ili tako nesto.
- dale cooper
#504 Re: The Walking Dead - serija
Da, čini mi se da je u 27 days u pitanju neka vrsta ekstremnog bjesnila.vee-jay wrote:ah ovo sam tek sad vidio. u 27 days nisu zombiji nego su "samo" zarazeni.Bitte_Halt_ja_ja wrote:odlicna zadnjka epizoda. Ali me nervira sto ona plavka trci bjezi a zombi joj vazda za petama. Da se covjek setucka brzi bi bio od njih....ali eto.
Bolje mi je napravljeno u 27days, bar mogu trcati pa je ujedno i napetije. Ovako spori i traljavi nikad se nebi mogli prosiriti po cijeloj planeti pa i da svako ko umre se pretvori u zombija nikad nebi savladali ljude, a daleko od toga da bi mogli prezivjeti pored vojske, jednostavno su spori.
A čini mi se da su producenti Walking Dead spomenuli da što se tiče ponašanja zombija
koriste pravila koja su zacrtana Romerovim filmovima.
A nije se zaraza proširila jednostavnim ujedima, nego je virus vjerovatno proširen zrakom,
tako da su svi zaraženi, samo je pitanje vremena i na koji način će se zombificirati.
- vee-jay
#505 Re: The Walking Dead - serija
jel ti to ne pratis temu?Chata87 wrote:Kako su u stripu Dale i mala Sophie zivi? Jel to ne prati serija strip doslovno?
da, serija ne prati strip doslovno.
- ChataDodajStaHoces
#506 Re: The Walking Dead - serija
Ma pratim nego me ranije nisu interesovali stripovi pa sam preskakao te postovevee-jay wrote:jel ti to ne pratis temu?
![]()
da, serija ne prati strip doslovno.
- jaza_HZSA
#507 Re: The Walking Dead - serija
dale i andrea u stripu malo
najjace kad u broju 17. rick kaze lory.... SHUT THE FUCK UP!!! hahahahaha (zivim da to vidim u seriji)
p.s. ja sam nasao kolekciju do broja 68 na torrentu, otvara se citacem CDisplay i stvarno je dobar kvalitet... ima li jos brojeva i je li neko pronasao
najjace kad u broju 17. rick kaze lory.... SHUT THE FUCK UP!!! hahahahaha (zivim da to vidim u seriji)
p.s. ja sam nasao kolekciju do broja 68 na torrentu, otvara se citacem CDisplay i stvarno je dobar kvalitet... ima li jos brojeva i je li neko pronasao
- ChataDodajStaHoces
#508 Re: The Walking Dead - serija
jaza_HZSA wrote:dale i andrea u stripu malo![]()
![]()
![]()
Ja koristim Comic Rack i bas mi se svidja
- alibaba_i_30_godina
#509 AW: The Walking Dead - serija
Jel neko pronasao stripove za mobitel, ima na play store ali se placaju.Chata87 wrote:jaza_HZSA wrote:dale i andrea u stripu malo![]()
![]()
![]()
![]()
Ja koristim Comic Rack i bas mi se svidjabesplatan je, i lagan za koristiti... a evo vam svi stripovi za DL - http://bit.ly/GCdYA7
Gesendet von meinem GT-I9100 mit Tapatalk
- ChataDodajStaHoces
#510 Re: AW: The Walking Dead - serija
Ja ove citam na iPhoneu bez problema s besplatnom aplikacijom Comic ZealNeyDan wrote:Jel neko pronasao stripove za mobitel, ima na play store ali se placaju.
-
Havarija!
#511 Re: The Walking Dead - serija
94. je zadnji koji je izasao, tako da imas jos za citati.jaza_HZSA wrote:dale i andrea u stripu malo![]()
![]()
![]()
- alibaba_i_30_godina
#512 Re: AW: The Walking Dead - serija
Skinuo si aplikaciju na mob a onda snimio stripove koje si skinuo preko torrenata ili si i njih skinuo odmah preko store-a?Chata87 wrote:Ja ove citam na iPhoneu bez problema s besplatnom aplikacijom Comic ZealNeyDan wrote:Jel neko pronasao stripove za mobitel, ima na play store ali se placaju.
- ChataDodajStaHoces
#513 Re: AW: The Walking Dead - serija
ovo prvoNeyDan wrote:Skinuo si aplikaciju na mob a onda snimio stripove koje si skinuo preko torrenata ili si i njih skinuo odmah preko store-a?
-
Walter76
#514 Re: The Walking Dead - serija
Vala mi smo vec odavno u ovoj drzavi Walking Dead i sumnjam da bi se sta promijenilo. Mozda bi ovaj put imali sta jesti...dale cooper wrote: Uvijek se pitam kada gledam serije/filmove sa ovakvim apokaliptičnim scenarijom, kako bi Bosanci
preživljavali npr zombie najezdu.
- _Reds_
#515 Re: The Walking Dead - serija
Nerelane stvari :1. Nista se ne moze kretati a da ne trosi određenu energiju, pa prema tome i zombiji
2. U zadnjad epizodi, druge sezone navljuju ti oni na ogramnu njih hiljadu, al nikako da neki padnu dole, pa da ih drugi pregaze, nego onako jedna po jedan kulturno prolaze, nakon sto su razvalili ogradu tako sto se hiljadu njih nabilo na ogradu. Jel ko vodio zomija da se sapleo od nesto
hhaa, izgleda da su pametniji od ljudi.
2. U zadnjad epizodi, druge sezone navljuju ti oni na ogramnu njih hiljadu, al nikako da neki padnu dole, pa da ih drugi pregaze, nego onako jedna po jedan kulturno prolaze, nakon sto su razvalili ogradu tako sto se hiljadu njih nabilo na ogradu. Jel ko vodio zomija da se sapleo od nesto
- vee-jay
#516 Re: The Walking Dead - serija
1. nisam primjetio, da li je energija bila tema? kako znas da zombiji ne trose energiju? i, onoliko koliko je nama poznato, nista se ne moze kretati a da ne trosi odredjenu energiju._Reds_ wrote:Nerelane stvari :1. Nista se ne moze kretati a da ne trosi određenu energiju, pa prema tome i zombiji
2. U zadnjad epizodi, druge sezone navljuju ti oni na ogramnu njih hiljadu, al nikako da neki padnu dole, pa da ih drugi pregaze, nego onako jedna po jedan kulturno prolaze, nakon sto su razvalili ogradu tako sto se hiljadu njih nabilo na ogradu. Jel ko vodio zomija da se sapleo od nestohhaa, izgleda da su pametniji od ljudi.
2. da i to je bilo prvo sta sam ja primjetio. cak se na ogradi moglo vidjeti da je ona upravo na onim djelovima pukla gdje su rezovi cisti.
btw. serija je prepuna nerealnih ili jos gore pravo glupih stvari ali mi je i dalje gledamo
- irac300
#517 Re: The Walking Dead - serija
1. Ako njih (zombije) kontroliše parazitski virus koji koristi mrtva tijela da bi došao do resursa za hranjenje, znači da im ipak treba energija, pa ne bi bezveze žderali živo meso._Reds_ wrote:Nerelane stvari :1. Nista se ne moze kretati a da ne trosi određenu energiju, pa prema tome i zombiji
2. U zadnjad epizodi, druge sezone navljuju ti oni na ogramnu njih hiljadu, al nikako da neki padnu dole, pa da ih drugi pregaze, nego onako jedna po jedan kulturno prolaze, nakon sto su razvalili ogradu tako sto se hiljadu njih nabilo na ogradu. Jel ko vodio zomija da se sapleo od nestohhaa, izgleda da su pametniji od ljudi.
2. To se slažem, ali ipak ne može se uvijek na svaku sitnicu obraćati pažnja prilikom snimanja, a to da li će se neki od njih saplesti i ne igra neku bitnu ulogu u cijeloj priči, tako da i ne obraćam pažnju na te stvari.
- dječak sa šibicama
#518 Re: The Walking Dead - serija
A kakav je ono helikopter za kojim su svi krenuli?
Jel to mozda dio Gradonacelnikovih snaga, ono, da nisu skuzili kako ih "migrirati" (nesto su na kraju epizode i spomenuli, cini mi se mali azijat, "nasli smo im se na putu, kao da migriraju") odnosno namamiti zombije bukom helikoptera.
Definitivno moram strip procitati
Jel to mozda dio Gradonacelnikovih snaga, ono, da nisu skuzili kako ih "migrirati" (nesto su na kraju epizode i spomenuli, cini mi se mali azijat, "nasli smo im se na putu, kao da migriraju") odnosno namamiti zombije bukom helikoptera.
- ChataDodajStaHoces
#519 Re: The Walking Dead - serija
Helikopter je u stripu, a nisam to vidio u serijidječak sa šibicama wrote:A kakav je ono helikopter za kojim su svi krenuli?
- jasko_ba
#520 Re: The Walking Dead - serija
koliko se sjecam, prva epizoda serije, prije nego je usao u onaj tenk, helikopter je neki preletio iznad
ili je do mene?
ili je do mene?
Last edited by jasko_ba on 21/03/2012 15:50, edited 1 time in total.
- vee-jay
#521 Re: The Walking Dead - serija
Chata87 wrote:Helikopter je u stripu, a nisam to vidio u serijidječak sa šibicama wrote:A kakav je ono helikopter za kojim su svi krenuli?
Definitivno moram strip procitatiima jos do toga... neko 26-27 izdanje
kako sam se samo navukao na ove stripove pfff
- Jack Be Nimble
#522 Re: The Walking Dead - serija
Vidio je helikopter, mada kada ga je azijat spasio i doveo medju svoje oni su mu rekli da mu se pricinilo.jasko_ba wrote:koliko se sjecam, prva epizoda serije, prije nego je usao u onaj tenk, helikopter je neki preletio iznad
ili je do mene?
Kada vi skinete roman sa interneta da li bude u .pdf ili .jpeg formatu? Ja skinuo svih 94 izdanja medjutim sve .jpeg, nakon prvog dijaloga izbrisao neda mi se tako citati
-
Walter76
#523 Re: The Walking Dead - serija
Ajde neko da izbaci link da mogu citati te stripove u .pdf ko covjek! Hvala!Jack Be Nimble wrote:Vidio je helikopter, mada kada ga je azijat spasio i doveo medju svoje oni su mu rekli da mu se pricinilo.jasko_ba wrote:koliko se sjecam, prva epizoda serije, prije nego je usao u onaj tenk, helikopter je neki preletio iznad
ili je do mene?
Kada vi skinete roman sa interneta da li bude u .pdf ili .jpeg formatu? Ja skinuo svih 94 izdanja medjutim sve .jpeg, nakon prvog dijaloga izbrisao neda mi se tako citati. Ima li gdje pdf...znam da bi mgao to sve prebaciti u pdf ali mi se neda
.
- ChataDodajStaHoces
#524 Re: The Walking Dead - serija
http://bit.ly/GCdYA7 cbr format koji je "default" za stripove 
- _Reds_
#525 Re: The Walking Dead - serija
irac300 wrote:1. Ako njih (zombije) kontroliše parazitski virus koji koristi mrtva tijela da bi došao do resursa za hranjenje, znači da im ipak treba energija, pa ne bi bezveze žderali živo meso._Reds_ wrote:Nerelane stvari :1. Nista se ne moze kretati a da ne trosi određenu energiju, pa prema tome i zombiji
2. To se slažem, ali ipak ne može se uvijek na svaku sitnicu obraćati pažnja prilikom snimanja, a to da li će se neki od njih saplesti i ne igra neku bitnu ulogu u cijeloj priči, tako da i ne obraćam pažnju na te stvari.
Pa da enregija im treba, ali jesi vidio da je ijedan zombi pao zato sto nema eneregije, uzimali oni zivo meso ili ne uzimali. I ako Vvirus vuce na neki nacin eneregiju, znamo da su svi nositelji virusa, onda ni ovi "zivi" ne moraju jesti !