FK Sloboda Tuzla

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ellaxaz

#501 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by ellaxaz »

Image
snaga_znanja

#502 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by snaga_znanja »

PrtiBeeGee wrote:
leet wrote:
PrtiBeeGee wrote: JEDAN GRAD, JEDNA LJUBAV. SLOBODA TUZLA
Misliš Sloboda 1919 - Olimpic ?
Ime kluba: Sloboda 1919, Tradicija: ostaje, Boja dresova: ostaje, Ime stadiona: ostaje, Ima navijaca: ostaje

kako si samo iskompleksiran :D :D
Lijepo ste vi to zamislili ali zasto bi vam neko drugi priznao tradiciju? To sto vi sami sebe lazete je vas problem... U biti vi se pripajate Olimpiku, a ne Olimpik vama tako da tradiciju dobijate olimpikovu... a i nije velika razlika... :D
snaga_znanja

#503 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by snaga_znanja »

Fukare sa otoke... :D
karanana

#504 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by karanana »

najlakse je tako, promijeniti odijelo ostaviti prljav ves na drugom mjestu i onda krenuti sa propadanjem ispocetka.
pa gdje je tu draz sporta? gdje je tu zelja da se od nicega ponovo napravi nesto? ako taj veliki tuzlanski bazen nije mogao da uradi nista sa starom slobodom, sta mislite da ce se desiti sa Olimpique Tuzla za koju godinu?

mislim briga me, nek radi sta god hoce, ako je legalno. ali ja bih mu rekao da prvo izmiri dugove starog kluba pa onda nek koristi svu infrastrukturu.

mozda da se i zrinja fizionira sa nama.
nikad_vise

#505 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by nikad_vise »

S obzirom da ce doci do ujedinjenja,za ocekivati je filtriranja igrackog kadra.Prema sadasnjim sastavima Olimpik i Sloboda na raspolaganju imaju ogroman broj igraca od kojih ce vjerovatno pola njih dobiti otkaze. :)
Igrači:
Alen Škoro
Almir Pliska
Amir Zolj
Asim Škaljić
Bojan Regoje
Bratislav Ristić
Dino Hamzić
Dženan Durak
Fenan Salčinović
Haris Duljević
Haris Hajradinović
Irfan Fejzić
Irhan Smajić
Mahir Karić
Miloš Vidović
Miloš Đorđević
Nihad Suljević
Ognjen Đelmić
Perica Ivetić
Rijad Pljevljak
Sead Bučan
Semir Kapić
Veldin Muharemović
Velibor Đurić

E sad treba i od ove Slobodine ekipe zadrzati one momke koji ce moci dati doprinos i lagano krenuti u napad na jedno od mjesta koje vode u Evropu:
Halilovic, Adi
Ribic, Edin
Divkovic, Tino
Suljic, Hasan
Sindric, Eldar
Gosto, Nermin
Gojkovic, Renato
Salihovic, Adnan
Omic, Muhamed
Ceric, Tarik
Pejic, Matijas
Nikolic, Stanisa
Malkic, Mersed
Nezic, Muamer
Hasanovic, Dzemil
Mehmedovic, Damir
Memisevic, Samir
Mahmutovic, Halil
Aljukic, Alden
Mandzic, Juso
Prses, Omar
Jusufovic, Ervin
Music, Mirza
Sisic, Aldin
Ahmetovic, Esmir
Jahic, Adnan
Music, Semir
Ribic, Haris
Mujkanovic, Semir
Mesic, Mirza
Muminhodzic, Muhamed
Smigalovic, Almir
Jackson, Phil

Prema transfermarketu ukupna vrijednost ekipe nakon fuzije:
FK Sloboda Tuzla 2.225.000 €
FK Olimpic Sarajevo 5.025.000 €

S obzirom da sad krecu slatke muke mislim da bi puno bolje bilo da se zabavimo igrackim kadrom nego pravdanjem zasto je nesto uradjeno i kako je uradjeno.Da stvar bude gora najvise osude trenutno upucuju oni koji su se najvise nasladjivali patnjama slobode.Oni se sad brinu i o tradiciji,i o fukarama,o tuzli,imamovicu,gracicu.Hvala vam dusebrisnici i posvetite se svom poslu a pred slobodom je igracka krizaljka i vjera da ce i radovi oko stadiona biti u jos vecem jeku :D a hoce sigurno jer iza ove slobode ce bez dileme sad stati i imamovic i svi dobronamjerni tuzlaci. :bih:
snaga_znanja

#506 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by snaga_znanja »

Uglavnom da rezimiramo, Fukare su sad navijaci Olimpika? :D
cikaBosanac

#507 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by cikaBosanac »

snaga_znanja wrote:Uglavnom da rezimiramo, Fukare su sad navijaci Olimpika? :D
Il obrnuto :lol: :lol:
splend

#508 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by splend »

gracic je biznismen. boli njega neka stvar za olimpik i slobodu, realno. on je tuzli vidio priliku kako da zaradi. imao je mali privatni klub, kojeg ce pripojiti slobodi i dobiti 300.000 simpatizera i potencijalnih kupaca. do sada je imao mizeran broj istih.
druga je stvar sto ce on to uraditi lopovski, pa ce zajebati drzavu jer ce ugasiti jednu 'firmu' i za godinu osnovati istu. zakon mu dopusta nesto tako, on to vjesto koristi, a kako vidim, najvise pridika tome imaju oni koji su od olimpika imali i najvece koristi (6 zagarantovanih bodova svake godine). dogodine ce se sloboda, iako umalo da ispadne u trecu ligu, lagano boriti za titulu :) nije lose....
karanana

#509 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by karanana »

a cekaj...znaci vi bi da od dva tima napravite jedan?
sta ce se desiti sa klubom koji je trenutno u 1. ligi federacije? je li se gasi ili ostaje u toj ligi? ako se gasi, ko preuzima sve obaveze koje ostaju iza njega?
ovo ko oni privatnici koji jednu firmu ubace u dugove i dubiozu i onda otvore novu i krenu ispocetka, a porezni obveznici, radnici i ostali ga pushe.
nikad_vise

#510 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by nikad_vise »

karanana wrote:najlakse je tako, promijeniti odijelo ostaviti prljav ves na drugom mjestu i onda krenuti sa propadanjem ispocetka.
pa gdje je tu draz sporta? gdje je tu zelja da se od nicega ponovo napravi nesto? ako taj veliki tuzlanski bazen nije mogao da uradi nista sa starom slobodom, sta mislite da ce se desiti sa Olimpique Tuzla za koju godinu?

mislim briga me, nek radi sta god hoce, ako je legalno. ali ja bih mu rekao da prvo izmiri dugove starog kluba pa onda nek koristi svu infrastrukturu.

mozda da se i zrinja fizionira sa nama.
Najlakse je sjediti i palamuditi tako ko ti a pametovati tuzlacima sta i kako trebaju dok im 2 miliona duga visi nad glavom.Ono klasicni generali poslije rata.Zasto bi on izmirivao dug,nije ga on ni napravio.Neka ga izmire oni koji su te dugove napravili i neka se po individualnoj odgovornosti goni svaki koji je zakinuo nekog clana kluba za marku. Pricati o tim nekim ultras glupim fazonima dok sloboda svakodnevno tone a sa sobom vuce i sport sa ovog kantona je malo smijesno.Jesi li se nekad zapitao koliko bi slobodina omladinska skola napravila BH dijamanata da su ta djeca imala dobre uvjere? Jesil se zapitao mozda prije nego sto pocnes pricati o prljavom vesu koliko mladica i sportista sa ovog prostora nikad nije dobilo sansu da iskazu sav svoj potencijal zato sto je simbol ovog kantona i jedini klub koji ima nekog renomea s ovog prostora totalno potonuo u ponor.O kakvoj ti zelji pricas da se on neceg napravi nesto.U drzavi gdje 50% ljudi nezaposleno,gdje ljudi pare cuvaju za osnovne zivotne uvjete kako da se napravi nesto.Covjek milioner je kao s neba pao i vratio posljednju nadu da ce se u Tuzli gledati evropski mecevi i dobar nogomet nakon toliko godina crnila i ti dodjes i seres o nekoj tradiciji.

@splend
nece gracic nista ugasiti i ostetiti drzavu.Gracic je vlasnik Olimpica a u slucaju fuzije tuzlaci sami odlucuju hoce li izmijeniti ime kluba i izbjeci taj uteg koji ih godinama davi ili ce sacekati par mjeseci da ih drzava ugasi jer su bankrotirali.
cikaBosanac

#511 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by cikaBosanac »

karanana wrote:a cekaj...znaci vi bi da od dva tima napravite jedan?
sta ce se desiti sa klubom koji je trenutno u 1. ligi federacije? je li se gasi ili ostaje u toj ligi? ako se gasi, ko preuzima sve obaveze koje ostaju iza njega?
ovo ko oni privatnici koji jednu firmu ubace u dugove i dubiozu i onda otvore novu i krenu ispocetka, a porezni obveznici, radnici i ostali ga pushe.
Pa ostaje samo jedan klub a to je FK Sloboda Olimpic...
Rob_Atl

#512 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Rob_Atl »

Hajde ba ko da vi nebi potpisali sad da se zovete Red Bull Zeljo ili Sarajevo ili Celik nebitno, i da vam je klub pun kesa i da se pocne ulagati da bude pristojan klub koji ce se plasirati u evropska takmicenja. Pa jebo te samo mi iz ovog regiona se nismo plasirali u neko euro takmicenje, a igramo eo vec 12 godina, a kakvo je stanje ne vidim pomaka ni za narednih 12 godina, osim ako neko ne pocne da ulaze i koji je pun para... mi zivimo jos od nekih polufinala kup uefe igrano nekad 80-tim i hvalimo se tim, ma dajjj
Last edited by Rob_Atl on 04/12/2012 00:21, edited 1 time in total.
snaga_znanja

#513 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by snaga_znanja »

Kratko bi nas narod rek'o. Lopovska posla... Da ima drzave i policije do sad bi vec sjedila u muriji i portir sa Tusnja zbog organizovanja prevare vjerovnika... Samo kod nas takav lopovluk moze proci uz odobravanje krezavih sirokih masa...
snaga_znanja

#514 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by snaga_znanja »

Rob_Atl wrote:Hajde ba ko da vi nebi potpisali sad da se zovete Red Bull Zeljo ili Sarajevo ili Celik nebitno, i da vam je klub pun kesa i da se pocne ulagati da bude pristojan klub koji ce se plasirati u evropska takmicenja. Pa jebo te samo mi iz ovog regiona se nismo plasirali u neko euro takmicenje, a igramo eo vec 12 godina, a kakvo je stanje ne vidim pomaka ni za narednih 12 godina, osim ako neko ne pocne da ulaze i koji je pun para... mi zivimo jos od nekih polufinala kup uefe igrano nekad 80-tim i hvalimo se tim, ma dajjj
Inace Olimpik se naigro Euro kupova sve ove godine... kako ste samo naivni...
nikad_vise

#515 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by nikad_vise »

Olimpik se seli u tz i od polusezone igra tamo.Mijenja ime u sloboda olimpik i pod tim imenom ce nastupati u premijer ligi.Oba tima ce vjerovatno odigrati svoje meceve u svojoj ligi i na kraju sezone ce se zvanicno fuzionirati ova dva tima u jedan.Naziv ce biti Sloboda 1919.
nego karanana jesil ti navijac veleza ako me sjecanje dobro sluzi posto nisam dugo bio aktivan na forumu?
cikaBosanac

#516 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by cikaBosanac »

Rob_Atl wrote:Ajde ba ko da vi nebi potpisali sad da se zovete Red Bull Zeljo ili Sarajevo ili Celik nebitno, i da vam je klub pun kesa i da se pocne ulagati da bude pristojan klub koji ce se plasirati u evropska takmicenja. Pa jebo te samo mi iz ovog regiona se nismo plasirali u neko euro takmicenje, a igramo eo vec 12 godina, a kakvo je stanje ne vidim pomaka ni za narednih 12 godina, osim ako neko ne pocne da ulaze i koji je pun para... mi zivimo jos od nekih polufinala kup uefe igrano nekad 80-tim i hvalimo se tim, ma dajjj
Nije to samo kod nas tako, i u Srbiji i Hrvatskoj je ista stvar. Hrvati imaju Dinamo, do je sa ostalim klubovima patnja, dok u Srbiji Partizan u EL ostali takodjer patnja..Jeste da smo mi najgoroj poziciji, al sami smo sebi krivi.
Last edited by cikaBosanac on 04/12/2012 00:28, edited 1 time in total.
karanana

#517 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by karanana »

jesam. ali sam ohladio zadnjih par godina pa me ni nema puno na temama o nasem fudbalu.
megaman4

#518 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by megaman4 »

karanana wrote:jesam. ali sam ohladio zadnjih par godina pa me ni nema puno na temama o nasem fudbalu.
otiđi malo na zvanični sajt kluba, ima intervju s Rahimićem, kaže da Italijani žele Mirzu Ćemalovića, daju pare....navodno se nešto radi i po pitanju infrastrukture i sl... :)
Opetja033

#519 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Opetja033 »

Rob_Atl wrote:Hajde ba ko da vi nebi potpisali sad da se zovete Red Bull Zeljo ili Sarajevo ili Celik nebitno, i da vam je klub pun kesa i da se pocne ulagati da bude pristojan klub koji ce se plasirati u evropska takmicenja. Pa jebo te samo mi iz ovog regiona se nismo plasirali u neko euro takmicenje, a igramo eo vec 12 godina, a kakvo je stanje ne vidim pomaka ni za narednih 12 godina, osim ako neko ne pocne da ulaze i koji je pun para... mi zivimo jos od nekih polufinala kup uefe igrano nekad 80-tim i hvalimo se tim, ma dajjj
Nikada ne bi pristali, barem HZ i ostali navijaci FK Sarajevo. Kada se predlagao novi statut, HZ su trazile da se izricito navede da:
1) Sponzori nece moci dodavati svoje ime FK Sarajevo, i kao primjer je bas uzet Red Bull Salzburg.
2) Da sponzori nece moci mijenjati boju dresova kluba (kao u slucaju gore pomenute ekipe).

Dakle ne uvaljuj nas u ovu pricu. Izricito smo bili protiv i skupstina nam je izasla u susret po tom pitanju pa su te tacke naknadno ubacene.
nikad_vise

#520 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by nikad_vise »

karanana wrote:jesam. ali sam ohladio zadnjih par godina pa me ni nema puno na temama o nasem fudbalu.
ne razumijem onda kako se tako otvoreno stvstavas na stranu onih koji su rado spremni popljuvati ovakvo nesto.I Velez je godinama u istoj situaciji i dobro znas koliko bi velezu znacilo da se neki od tajkuna odluci uloziti u tvoju svetinju.Znas koliko je navijacima Veleza stalo da gledaju svoju ekipu u vrhu,nastup u evropi,koliko su mostarci zeljni dobrog nogometa i koliko omladina u mostaru ispasta najvise zbog slabog veleza. Ljudima u Tz je puna glava vise i tradicije i svega toga,tu tradiciju slobode su velikim dijelom obiljezili nesposobni i korumpirani ljudi koji su doveli ovaj klub i ovu regiju da ostane bez svog simbola.Vec desetljece agonije je u Tuzli i sad kad se pojavio tracak nade da ce tuzlaci konacno moci da vrate bar djelic dostojanstva Slobodi,sa svih strana su naletili dusmani da mrcvare i pristaju na muku fukarama.Budimo ljudi i budimo zadovoljni sto je spasen jedan sportski kolektiv bez obzira pod kojim okolnostima i ne pokusavajmo ovo sabotirati i omalozavati.Ovo je generalno dobra stvar za BIH sport i budi siguran da ce sada sa jakom slobodom i liga biti puno kvalitetnija..da pariraju zelji i sarajevu sloboda ce se pojacavati,a slijedom i svi ostali klubovi u ligi kako bi bili konkurentniji.Jer budi siguran da ce gracic sa slobodinom infrastrukturom i svojom ambicioznoscu krenuti u otvorenu bitku za titulu sa zeljom,sarajevom,borcem,sirokim i zasto ne i velezom ako se stvari posloze u mostarskom klubu.
nikad_vise

#521 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by nikad_vise »

Opetja033 wrote:
Nikada ne bi pristali, barem HZ i ostali navijaci FK Sarajevo. Kada se predlagao novi statut, HZ su trazile da se izricito navede da:
1) Sponzori nece moci dodavati svoje ime FK Sarajevo, i kao primjer je bas uzet Red Bull Salzburg.
2) Da sponzori nece moci mijenjati boju dresova kluba (kao u slucaju gore pomenute ekipe).

Dakle ne uvaljuj nas u ovu pricu. Izricito smo bili protiv i skupstina nam je izasla u susret po tom pitanju pa su te tacke naknadno ubacene.
Zar sarajevo nije nastalo fuzijom par klubova?Il sam ja nesto pomijesao :?
Opetja033

#522 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Opetja033 »

nikad_vise wrote:
Opetja033 wrote:

Zar sarajevo nije nastalo fuzijom par klubova?Il sam ja nesto pomijesao :?
Jeste. Samo mi molim te pojasni malo kakve to veze ima sa bilo cim sto sam napisao ja i ovaj Rob_atl sa kojim diskutujem? Ili samo pokusavas kao padobranac da uletis pa da ispadne kako si ga suknuo nekome? Procitaj sta je on napisao, procitaj sta sam napisao ja i onda procitaj svoj komentar.. Mogao si komotno ubaciti i pitanje o uticajima globalnih klimatskih promjena na koraljne grebene u Australiji.
PrtiBeeGee

#523 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by PrtiBeeGee »

snaga_znanja wrote:Uglavnom da rezimiramo, Fukare su sad navijaci Olimpika? :D
Druze prema svemu sudeci dok citam tvoje komentare ti si EDIT: Sljedeci put kad budes ovako pisao ides na odmor!
Slobodino ostaje SVE, Olimpik samo dolazi u grad Tz sa svojim novcem, igracima, sponzorima, trenerom. Sloboda daje stadion, historiju, navijace, igrace, itd itd......

I DUGO NISAM VIDIO DA SU LJUDI OVOLIKO LJUBOMORNI.... :D :D :D :D
nikad_vise

#524 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by nikad_vise »

Opetja033 wrote: Jeste. Samo mi molim te pojasni malo kakve to veze ima sa bilo cim sto sam napisao ja i ovaj Rob_atl sa kojim diskutujem? Ili samo pokusavas kao padobranac da uletis pa da ispadne kako si ga suknuo nekome? Procitaj sta je on napisao, procitaj sta sam napisao ja i onda procitaj svoj komentar.. Mogao si komotno ubaciti i pitanje o uticajima globalnih klimatskih promjena na koraljne grebene u Australiji.
Samo provjeravam.Da ne idemo u off topic onda,vjerovatno razumijes i podrzavas ovaj potez gradjana tuzle :D
luckylaka

#525 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by luckylaka »

Opetja033 wrote:

Daj bolan ko da se navijaci u toj situaciji nesto pitaju,koda su se pitali engleski navijaci kada su seici kupovali klubove.Dodze ciko i kaze,,koliko kosta f.k.Sa,,neko to izracuna i kaze npr.10.miliona,ciko kaze evo 20 i da vas ne vidim vise.Tu navijaci mogu samo da bleje.Dakle ovo je samo primjer.Za dobre pare sve se kupuje i prodaje
Post Reply