certificirani racunovodja
Moderator: anex
-
C RACUNOVODJA
#501 Re: certificirani racunovodja
PRODAJEM LITERATURU ZA STICANJE ZVANJA CERTIFICIRANI RAČUNOVOĐA
IMATE UKUPNU 3 FOLDERA:
174 MB MATERIJALA
243 DATOTEKE
24 MAPE
1.FOLDER – PO GODINAMA
KOMPLET TESTOVI ZA SVE PREDMETE POREDANI HRONOLOŠKI PO GODINAMA OD 2007 GODINE PA DO ZADNJEG ROKA
2.FOLDER – PO PREDMETIMA
2.1. FINANSIJSKI MENADŽMENT :
-KOMPLET TESTOVI SA RJEŠENJIMA
-SKRIPTA
-PREDAVANJA SA OBUKE
-OKVIRNA PITANJA I OKVIRNI ZADACI
-3 KLNJIGE (2 SKENIRANE I JEDNA U WORDU)
-ZBIRKA ZADATAKA SA RJEŠENJIMA
2.2.FINANSIJSKO IZVJEŠTAVANJE 2:
-SKRIPTA
-OKVIRNA PITANJA
-PREDAVANJA SA OBUKE
-U POWER POINtU ANALiZA I ZADACI
-ZA IZVJEŠTAVANJE VAM SE VEŽU I STANDARDI KOJE TAKOĐER ŠALJEM
2.3.REVIZIJA I SISTEMI INTERNE KONTROLE:
-SKRIPTA
-OKVIRNA PITANJA
-MEĐUNARODNI REVIZIJSKI STANDARDI
2.4. UPRAVLJAČKO RAČUNOVODSTVO:
-SKRIPTA
-OKVIRNA PITANJA
-I JEDNA ZIP DATOTEKA SA VEZANIM DOKUMENTIMA
3.FOLDER – STANDARDI
-MRS
-MSFI
-TUMAČENJE STANDRADA
-MREVS
-MSKK
-MSRP
-MEĐUNARODNI OKVIR
-MSU 2400
-MSIU 3000
-MSPU
-KODEKS ETIKE ZA PROFESIONALNE RAČUNOVOĐE
-IFAC PRIRUČNIK
-MSFI ZA MSS
KONTAKT:
MEIL: [email protected]
061/465-341
IMATE UKUPNU 3 FOLDERA:
174 MB MATERIJALA
243 DATOTEKE
24 MAPE
1.FOLDER – PO GODINAMA
KOMPLET TESTOVI ZA SVE PREDMETE POREDANI HRONOLOŠKI PO GODINAMA OD 2007 GODINE PA DO ZADNJEG ROKA
2.FOLDER – PO PREDMETIMA
2.1. FINANSIJSKI MENADŽMENT :
-SKRIPTA
-PREDAVANJA SA OBUKE
-OKVIRNA PITANJA I OKVIRNI ZADACI
-3 KLNJIGE (2 SKENIRANE I JEDNA U WORDU)
2.2.FINANSIJSKO IZVJEŠTAVANJE 2:
-SKRIPTA
-OKVIRNA PITANJA
-PREDAVANJA SA OBUKE
-U POWER POINtU ANALiZA I ZADACI
-ZA IZVJEŠTAVANJE VAM SE VEŽU I STANDARDI KOJE TAKOĐER ŠALJEM
2.3.REVIZIJA I SISTEMI INTERNE KONTROLE:
-SKRIPTA
-OKVIRNA PITANJA
2.4. UPRAVLJAČKO RAČUNOVODSTVO:
-SKRIPTA
-OKVIRNA PITANJA
-I JEDNA ZIP DATOTEKA SA VEZANIM DOKUMENTIMA
3.FOLDER – STANDARDI
-MRS
-MSFI
-TUMAČENJE STANDRADA
-MREVS
-MSKK
-MSRP
-MEĐUNARODNI OKVIR
-MSU 2400
-MSIU 3000
-MSPU
-KODEKS ETIKE ZA PROFESIONALNE RAČUNOVOĐE
-IFAC PRIRUČNIK
-MSFI ZA MSS
KONTAKT:
MEIL: [email protected]
061/465-341
-
edoze1
#502 Re: certificirani racunovodja
zna li iko kada će spiskovi kome je savez dozvolio izlazak na ispite i do kada se mora izvršiti uplata.na stranici saveza ništa
-
modem33
#503 Re: certificirani racunovodja
edoze1 wrote:zna li iko kada će spiskovi kome je savez dozvolio izlazak na ispite i do kada se mora izvršiti uplata.na stranici saveza ništa
uplate su vec pocele od 5-25.10.2013 a spisak samo sluzi .... za dodjelu ID broja ....
-
edoze1
#504 Re: certificirani racunovodja
da li je i dalje 200,00 km po ispitu i da li je isti broj žiro računa.ima na stranici saveza ranije objavljeno mislim za 2011 godinu upustvo za uplatu gdje navode da na uplatnicu obavezno treba upisati i id broj koji vam je dodjeljen.
-
modem33
#505 Re: certificirani racunovodja
edoze1 wrote:da li je i dalje 200,00 km po ispitu i da li je isti broj žiro računa.ima na stranici saveza ranije objavljeno mislim za 2011 godinu upustvo za uplatu gdje navode da na uplatnicu obavezno treba upisati i id broj koji vam je dodjeljen.
ima noviju obavijest na stranici saveza ..... isti broj racuna .... ali ne spominju ID broj ..... osim za one koji su vec polagali .... Barem sam ja tako razumio . ... Ko kad su to iskomadali na vise dijelova pa jadnici ne znaju ni oni sta rade vise.
-
edoze1
#506 Re: certificirani racunovodja
ma ništa zovem ih u ponedeljak.
- desperate housewife
#507 Re: certificirani racunovodja
ako želite doći do neke literature ili razmijeniti literaturu besplatno - možete se učlaniti u ovu fb grupu
https://www.facebook.com/groups/670826256277679/
https://www.facebook.com/groups/670826256277679/
-
modem33
#508 Re: certificirani racunovodja
edoze1 wrote:ma ništa zovem ih u ponedeljak.
Javi sta budu rekli
- dinoo1898
#509 Re: certificirani racunovodja
ja nikada nisam faxao i nikada mi nisu pravili problem... ne znam, to vjerovatno rade pojedinci iz predostroznosti pa se poslije prosiri kao glasina...modem33 wrote:uplate su vec pocele od 5-25.10.2013 a spisak samo sluzi .... za dodjelu ID broja ....
Samo ne znam .... neki ljudi govore da treba i uplatnice faksirati savezu ... sto mi je pomalo retardirano .... onda nema smisla sto onda daju cetifikate ako ne znaju da li su im novci legli na racun .. Katastrofa!.
-
Armin2013
#510 Re: certificirani racunovodja
Uplatnice nema potrebe slati na fax, a u tabelama se nalaze imena osoba koje su prijavile ispit i čija je prijava ok, za prošle ispite ja prijavu poslo faxom kad su izašle tabele mene nema na spisku, zvao savez i riješio problem a da sam otišo na ispit bez provjere bilo bi problema, tako da treba provjerit tabeledinoo1898 wrote:ja nikada nisam faxao i nikada mi nisu pravili problem... ne znam, to vjerovatno rade pojedinci iz predostroznosti pa se poslije prosiri kao glasina...modem33 wrote:uplate su vec pocele od 5-25.10.2013 a spisak samo sluzi .... za dodjelu ID broja ....
Samo ne znam .... neki ljudi govore da treba i uplatnice faksirati savezu ... sto mi je pomalo retardirano .... onda nema smisla sto onda daju cetifikate ako ne znaju da li su im novci legli na racun .. Katastrofa!.
-
lolol
#511 Re: certificirani racunovodja
Pozdrav kolege,
ako imate on line knjige za predmet Upravljacko racunovodstvo bila bih vam zahvalna, ili za prodati isto je ok.
Javite se na inbox.
ako imate on line knjige za predmet Upravljacko racunovodstvo bila bih vam zahvalna, ili za prodati isto je ok.
Javite se na inbox.
-
mirsa
#512 Re: certificirani racunovodja
Da li neko zna može li se prijaviti i uplatiti samo jedan predmet (npr.finasijsko izvještavanje a ne revizija, znači ne jedan cijeli ispit) ako se izlazi prvi put?
-
mariovid
#513 Re: certificirani racunovodja
Mislim da zavisi o vrsti završenog fakulteta, ali najsigurnije ti je da nazoveš Savez i provjeriš, ipak su oni ti koji određuju pravila za polaganje ispitamirsa wrote:Da li neko zna može li se prijaviti i uplatiti samo jedan predmet (npr.finasijsko izvještavanje a ne revizija, znači ne jedan cijeli ispit) ako se izlazi prvi put?
http://www.srr-fbih.org/pdf/2013/09/Jav ... 202013.pdf
-
mirsa
#514 Re: certificirani racunovodja
Hvala! Svakako da ću nazvati, zanimalo me samo da li je imao neko iskustva u vezi sa pojedinačnim polaganjem.mariovid wrote:Mislim da zavisi o vrsti završenog fakulteta, ali najsigurnije ti je da nazoveš Savez i provjeriš, ipak su oni ti koji određuju pravila za polaganje ispitamirsa wrote:Da li neko zna može li se prijaviti i uplatiti samo jedan predmet (npr.finasijsko izvještavanje a ne revizija, znači ne jedan cijeli ispit) ako se izlazi prvi put?, a nije ti viška da pročitaš malo o tome !
http://www.srr-fbih.org/pdf/2013/09/Jav ... 202013.pdf
- ExNihilo
#515 Re: certificirani racunovodja
Mogao bi se napraviti neki dropbox account na kome ćemo skupiti literaturu na jedno mjesto...
-
Armin2013
#516 Re: certificirani racunovodja
ExNihilo wrote:Mogao bi se napraviti neki dropbox account na kome ćemo skupiti literaturu na jedno mjesto...
-
amina_bl
#517 Re: certificirani racunovodja
Da nema neko slučajno knjigu Računovodstvo prof. Jadranke Kapić u elektronskom obliku?
Ja sam pronašla na primjerak na scribd, ali se ne može skinuti, a ono baš-baš mi treba.
Hvala.
Ja sam pronašla na primjerak na scribd, ali se ne može skinuti, a ono baš-baš mi treba.
Hvala.
-
modem33
#518 Re: certificirani racunovodja
amina_bl wrote:Da nema neko slučajno knjigu Računovodstvo prof. Jadranke Kapić u elektronskom obliku?
Hvala.
registruj se FB-om ..... uploaduj neki dokument ..... i downloaduj.
-
amina_bl
#519 Re: certificirani racunovodja
A šta ako neko nema fb, na primjer?
Meni nije ponuđena mogućnost da se logujem, uradim upload, nego samo da platim 8,99 dolara, tako nešto.
Meni nije ponuđena mogućnost da se logujem, uradim upload, nego samo da platim 8,99 dolara, tako nešto.
- Sheytanela
#520 Re: certificirani racunovodja
Moze li mi neko molm vas reci koja poglavlja za reviziju trebaju iz Messier-a?
-
Armin2013
#521 Re: certificirani racunovodja
Imaš na stranici saveza za svaki predmet koje oblasti treba pripremit.Sheytanela wrote:Moze li mi neko molm vas reci koja poglavlja za reviziju trebaju iz Messier-a?
-
ekseks
#522 Re: certificirani racunovodja
Posjedujem kompletan set literature koja je napravljena od strane stručnih lica i prilagođena kandidatima za polaganje ispita za Certificiranog računovođu.
Literatura uključuje sve tipove zadataka koji su se pojavljivali na ispitima u zadnjih 6 godina, sa detaljnim objašnjenjima izrade, kao i jasno razrađen kompletan teorijski dio razrađen u okviru tematskih cjelina.
Za sva ostala pitanja, kao i način preuzimanja literature, slobodno me kontaktirajte na telefon br: 061/884-232.
Literatura uključuje sve tipove zadataka koji su se pojavljivali na ispitima u zadnjih 6 godina, sa detaljnim objašnjenjima izrade, kao i jasno razrađen kompletan teorijski dio razrađen u okviru tematskih cjelina.
Za sva ostala pitanja, kao i način preuzimanja literature, slobodno me kontaktirajte na telefon br: 061/884-232.
-
Illumination
#523 Re: certificirani racunovodja
Ima li neko sa sličnom situacijom da me informiše ili da ipak zivkam savez?
Završen Ekonomski fakultet u Tuzli, četverogodišnji (240 ECTS), ali je zvanje bachelor ekonomije. Prema tabeli sam među CR ekonomistima (polažem cijelu grupu ispita), ali me ipak zbunjuje ovaj raspored održavanja ispita, tj. ovo da su od 10-11,30 kandidati koji su završili četverogodišnji dodiplomski studiji i stekli zvanje diplomiranog ekonomiste , a od 10 do 13 h ostali, bolonja. Zanima me u koju grupu ja sa četverogodišnjim studijem po "bolonji" spadam?
Hvala
Završen Ekonomski fakultet u Tuzli, četverogodišnji (240 ECTS), ali je zvanje bachelor ekonomije. Prema tabeli sam među CR ekonomistima (polažem cijelu grupu ispita), ali me ipak zbunjuje ovaj raspored održavanja ispita, tj. ovo da su od 10-11,30 kandidati koji su završili četverogodišnji dodiplomski studiji i stekli zvanje diplomiranog ekonomiste , a od 10 do 13 h ostali, bolonja. Zanima me u koju grupu ja sa četverogodišnjim studijem po "bolonji" spadam?
Hvala
-
Armin2013
#524 Re: certificirani racunovodja
Mislim da to ima veze sa tim da li polažeš ispit u kompletu ili pojedinačno odnosno ako imaš dva ispita za taj dan onda spadaš u grupu od 10-11,30 a ako polažeš samo jedan ispit onda spadaš u grupu 10-13h, ali nemaš se šta sikirat kad dođeš na ispit oni će to vama razjasnit gdje ko sjedi, itd.Illumination wrote:Ima li neko sa sličnom situacijom da me informiše ili da ipak zivkam savez?![]()
Završen Ekonomski fakultet u Tuzli, četverogodišnji (240 ECTS), ali je zvanje bachelor ekonomije. Prema tabeli sam među CR ekonomistima (polažem cijelu grupu ispita), ali me ipak zbunjuje ovaj raspored održavanja ispita, tj. ovo da su od 10-11,30 kandidati koji su završili četverogodišnji dodiplomski studiji i stekli zvanje diplomiranog ekonomiste , a od 10 do 13 h ostali, bolonja. Zanima me u koju grupu ja sa četverogodišnjim studijem po "bolonji" spadam?![]()
Hvala
-
Illumination
#525 Re: certificirani racunovodja
Komplet ispita
Hvala!
Hvala!