condy wrote:romeomoraprezivjeti wrote:
Je ko majstor?:-D i ja imam gotovo isti problem,jedni kazu grijaci,drugi dizna,treci da je sve u redu. Mozda i ja pocnem sipati kakvo ulje u rezervoar,ne bi li se motor smirio?!:-)
Imaš dvije mogućnosti. Prva je primjeniti ono što sam napisao i nasuti litar atf ulja na više od pola rezervoara goriva ako nemaš FAP filter i dobro pročepit auto na bržoj cesti Ili druga mogućnost ti je, voziti ko i do sada, slušati zvuk motora ko da je traktor i nevjerovat drugima koji su takav problem rješili za manje od 10 KM, bez vozanja auta jednom, drugom, trećem majstoru, bez naglabanja, ovo, ono, ...na tebi je

Ma nista ne kosta nasuti atf u rezervoar,to je najlakše. Poenta je,kako nema postenog majstora,kojí ce se posvetiti svom poslu,i pronaci kvar. Auto trese nakon paljenja,kad je hladan motor,i pocesto zapuši. Nekad se desi da upali i ne trese,i bez dimne zavjese,:-D i radi bez poteskoca kad je hladan,al' to je u rijetko.

Jos nisam naisao na isto misljenje majstora,a bio sam kod dosta njih. Svi imaju svoje teorije,al' samo teórije. Sutra idem u nabavku atf-a,jednó burence od 100l zbavim,da vidim kako ce ici citros s njim.
Sretno i javi ako rjesis problem.
Pravi majstor je onaj koji se posveti svom poslu.
Znam majstora iz Zenice, koji radi samo Citroene. Fanatik je kad su u pitanju ta vozila. Obožava ih, svi mu u porodici imaju samo ta vozila
Zove se Eno, tel. 061 787 870. Probaj vidjeti sa njima, ako ovo ne pomogne sa ATF uljem.
@ condy
Hvala na informaciji,pokusam za pocetak sa atf-om.