Buraz cijenom tvoje iskustvo,godine i sve ostalo al' mislim da si blago pomjesao enke pojmove.
Svi smo mi navijaci Sarajeva..NARAVO. vecina nas zivi za taj klub,taj nam je klub nacin zivota ...i to se SVI SLAZEMO.
Samo je cinjenica da svi mi,bez obzira na ljubav prema klubu,ne izrazavamos voje emocije sa tribina na isti nacin. Ima ljudi koji jednostavno dodju,uvijek na istun stolicu zapada ili istoka,recimo,i sami onako "tiho" za sebe gledju svoj klub,uzivaju u igri,golovima..sjecaju se svih sastava ,i minuta nekih bitnih golova.
Ima raje koji kao na neko svetiste hipnotisano idu svaku tekmu Sarajeva sa svojom ekipicom,prije tekme se malo i popije

,ili cak i ne,prica se o taktici sa rajom...zauzme se redovno mjesto na istoku i zapadu ...zna se i bucan biti,cak nekda i ispratiti neku pjesmu sa sjevera.
Ali ima raje koji svoju ljubav prema klubu artikulisu kroz organizovanu anvijacku skupinu,sto se u navijackom svijetu naziva ultra navijacku skupinu. Svoju artikulaciju i podrsku usmjeravaju kroz kolektivnu podrsku....pjesme,zastave,barjaci,baklje...i sl. nekima od njih je jako bitno da maticna grupa i tribina budu u dobrom elementu. Uz zelju da klub pobjedi na terenu,tu je jako izrazena zelja i da se dominira naspram suparnickih navijaca i u tom nekom navijackom barometru i poredjenju.
E ta ultra skupina koja prati i podrazva Sarajevo su Hz. Niko ne akze da oni vise ili manje vole svoj klub od recimo ovih primjera navijaca u prvom dijelu moga teksta,samo cisto imaju malo drugaciji izrazaj te ljubavi.
Sve je to sasvim jasno,niko tu ne moze reci da neko vise ili manje voli sarajevo,cisto je stvar u razlicitosti artikulisanja podrske i privrzenosti svome klubu.
Nismo svi Hz,nismo svi pitari..ali svi smo jedna velika bordo familija