Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
krusty

#501 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by krusty »

eluna wrote: suljke, uvjerila sam se da praštanja kod ovih radara nema nikome ...... igrom slučaja znam neke face koje su pokušale to da srede i nisu uspjele, bez obzira na položaj, funkcije, veze itd. ...

igrom slucaja ja znam upravo neke face koje su sredile tu kaznu

nisi dovoljno informisana
eluna

#502 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by eluna »

krusty wrote:
eluna wrote: suljke, uvjerila sam se da praštanja kod ovih radara nema nikome ...... igrom slučaja znam neke face koje su pokušale to da srede i nisu uspjele, bez obzira na položaj, funkcije, veze itd. ...

SUPER! napiši raji kako, da znamo :D

mada bih prije rekla da se te face malo prave važne, neosnovano :wink:
respo

#503 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by respo »

eluna ja bih prije rekao da te face koje ti poznajes nisu imale jaku stelu da srede :)

a to da u policiji nema ljudi koji znaju o kompijuterima okaci macku o rep sto bi rekli
ne mora znati konkretno onaj koji sjedi pored monitora citavu smjenu znaju neki drugi koji nemaju doticaja konkretno s kamerama u svom poslu
Ateista

#504 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

eluna wrote:@ateista

definitivno ne vidiš malo obrnute filozofije u mojim postovima, no, nebitno :)

a što se tiče tvog posta o davanju "LAŽNIH" podataka o vazaču koji je počinio prekršaj(između ostalog, i to je krivično djelo za koje bi te sudija čak mogao iu zatvor strpati - ako bude lošije volje), e to je pilo vode dok nije potpisan međudržavni sporazum o izručivanju počinioca krivičnih djela - jeste da prekoračenje brzine spada u prekršaje - ali nije više policija tako indolentna u okruženju, skontali su da i oni moraju nekako da zarade platu, pa razmjenjuju podatke, vjeruj mi :D
Znam da je krivicno djelo, ali niko ne moze dokazati ko je stvarno vozio, mogu da uvaze ili ne uvaze, ne mogu mi nista zbog toga. Da li fercera, ne znam dok ne provjerim, znam samo da covjek tvrdi je isprobao i da mu je to njihov drot rekao.
u hrvatskoj na autoputu operišu PRESRETAČI - usput, gospodo, IMA IH I KOD NAS 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) samo izgleda niste imali prilike da se susretnete sa tom vrstom radara. Možda nekom pametnijem studentu kriminalistike padne na pamet da vam poskida IP adrese, zaviri u CIPS bazu, pa vam dokaže da je tako, ko zna :lol:
Kakve veze ima CIPS baza?
moje je mišljenje da se budžeti ne pune zato što su postavljeni stacionirani radari, i da ovi radari nisu postavljeni da bi "sitna buranija" zaplatila. Naprotiv, mislim da su postavljeni da policajci ne bi mogli više uzimati po 10-20 KM za praštanje. Upravo zato je nastao bum u prilivu u budžete, što ovi poput ateiste, koji stalno krše propise, više nemaju kome da ponude "na kafu" i nastave po starom :lol: :lol: :lol: :lol: samo ovi poput ateiste ne kontaju to nego se bune po forumima....

dakle, stacionirani radari su postavljeni zbog uklanjanja korupcije kod manjih prekršaja, direkta posljedica toga jeste ogroman priliv novca u budžete

e sad se pitam koliko je to prekršaja bilo ranije, jer su oni pametniji odmah po postavljanju tih radara počeli da poštuju propise, dok se pojedinci još uzaludno nadaju da "može nešto na kafu".......nije mi samo jasno kako tako superlativni frajeri ne kuže da je to nestalo :roll: :roll:
Slazem se ja da je jedan od ciljeva bio da se izbjegne davanje cenera na kafu, ali i to naravno sve sa ciljem da se poveca budzet, ovako pare ne idu drzavi nego opet sitnoh buraniji - drotovima.

Ja od kad znam za te radare, pratim gdje su i na tim mjestima usporavam, nema potrebe svugdje, samo me je jednom uslikao jer sam zaboravio na onaj u Binjezevu, i sad je to na sudu jer je bilo preko 30 i uzimanje vozacke, cekam poziv. :D

To da se ne mzoe srediti stela na tim radarima, vec su ti drugi odgovorili, i slazem se sa njima, sve se moze ko ima dovoljno jaku stelu. Onima koji donose zakone sigurno nije iclj smanjivanje korupcije, vec da imaju vise kontrole nad korupcijom i da mogu oni da uzimaju sebi a ne sitna buranija, a tako imaju puno vise nego nad obicnim policajcima koji mogu da progledaju kroz prste kad su raspolozeni ili da uzmu za "kafu".

I ja se uopste nesto ne bunim i ne kukam, samo komentarisem i pokusavam da dodjem do korisnih informacija koje mi mogu pomoci da koliko je moguce smanjim mogucnost da dobijem kaznu, kao i da podijelim one informacije koje ja znam. Znam da je nemoguce u potpunosti izbjeci placanje kazni ovakvim stilom voznje, na to sam uvijek spreman i ne bunim se, ali naravno da cu se potruditi da ih izbjegnem ako mogu. :D
japo-

#505 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by japo- »

Ateista wrote:
Ja od kad znam za te radare, pratim gdje su i na tim mjestima usporavam, nema potrebe svugdje, samo me je jednom uslikao jer sam zaboravio na onaj u Binjezevu, i sad je to na sudu jer je bilo preko 30 i uzimanje vozacke, cekam poziv. :D

:shock: :lol: :dance: al ti imaš podatke iz HR :lol:
Ateista

#506 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

japo- wrote:
Ateista wrote:

:shock: :lol: :dance: al ti imaš podatke iz HR :lol:
Ma jos me nesto strah hoce li to fercerati, ne znam ni sam. :-) :D
japo-

#507 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by japo- »

:lol: probaj nemaš šta izgubit 8-) u najgorem slučaju platiš kaznu u kunama :D hjad da znamo jel fercera :D
Ateista

#508 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

japo- wrote::lol: probaj nemaš šta izgubit 8-) u najgorem slučaju platiš kaznu u kunama :D hjad da znamo jel fercera :D
Sacekacu vjerovatno neku manju kaznu, gdje nije u pitanju vozacka pa nemam sta izgubiti, ovako rizikujem da idem autorbusom na posao mjesec dana. :lol:
krusty

#509 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by krusty »

eluna wrote:
krusty wrote:

cuj kako :?

pa fino, taj neko zna nekog sto radi na tim kamerama, nazove kad ga uslika i to se sredi. logicno
texel

#510 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by texel »

Lista kamera u BiH, sa podacima o brzini, lokaciji itd.

http://www.scdb.info/software/statistik ... e&land=BIH
samo_ovaj_put

#511 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by samo_ovaj_put »

danas su kopali kod ekonomske skole,mislim da ce onaj radar opet u funkciju
shlauf

#512 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by shlauf »

samo_ovaj_put wrote:danas su kopali kod ekonomske skole,mislim da ce onaj radar opet u funkciju
Asvaltirano, završeni radovi. Maloprije prošao. :D

Aleeee aleeeeeeeeee :dance:
eluna

#513 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by eluna »

@@@@@@@ (zanima me da li se iko od ovih na forumu zapitao zašto pišem to što pišem, i zašto okolišam a ne napišem konkretno - mozda i ja radim negdje i čuvam posao) @@@@@@@@@@@@

fino kažem - kazna na stacioniranim radarima se NE MOŽE srediti - ako tu istu kaznu plaćaju i svi drotovi, i svi političari, i svi doktori i profesori, znači da nema štele..... vi naravno imate pravo na svoje mišljenje :)

ne savjetujem nikome da daje podatke o državljanima drugih država - samo ćete se uvaliti u veće probleme

a što se tiče situacije da neko nije vozio, ali je VLASNIK motornog vozila kojim je učinjen prekršaj, zakon smatra odgovornim vlasnika ukoliko ovaj ne želi da kaže ko je vozač, to stoga da bi svako ko je VLASNIK pokretne imovine imao svijest o odgovornosti za istu. pa ako ti se ne plaćaju kazne, ali i ne gube prijateljstva, nemoj auto da daješ neodgovornim ljudima. pazi i na svoju pokretnu imovinu, i na to šta neko sa istom čini/ne čini (aktivna i pasivna radnja - formalno pravni naziv)
eluna

#514 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by eluna »

krusty wrote:
eluna wrote:
krusty wrote:

cuj kako :?

pa fino, taj neko zna nekog sto radi na tim kamerama, nazove kad ga uslika i to se sredi. logicno
I POTPUNO POGREŠNO :lol: :lol: :lol: :lol: ali nema veze, imaš pravo na svoje mišljenje :wink: pa te ostavljam u toj zabludi
djes_ba

#515 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by djes_ba »

shlauf wrote:
samo_ovaj_put wrote:danas su kopali kod ekonomske skole,mislim da ce onaj radar opet u funkciju

sinoc blica i to opasno
peugeot crni 407 oko 21h prosao pored malo brze :-D
mislim da ce dobiti cestitku Bajramsku :D :D :D
BSn

#516 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by BSn »

shlauf wrote:

je l' kod ekonomske sad 40 il' 50?
Edin H.

#517 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Edin H. »

shlauf wrote:

Jes'l furo :D
shlauf

#518 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by shlauf »

Jock :D

Aleeee aleeeeeeeeeeeeeeee :dance:
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#519 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by 1946 »

BSn wrote:je l' kod ekonomske sad 40 il' 50?
60
P.S. Ne odgovaram za eventualne promjene od strane odgovornih osoba, kao i za posljedice ne poštivanja tih promjena :-D
BSn

#520 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by BSn »

1946 wrote:
BSn wrote:je l' kod ekonomske sad 40 il' 50?
60
P.S. Ne odgovaram za eventualne promjene od strane odgovornih osoba, kao i za posljedice ne poštivanja tih promjena :-D

nista, u 3-cu i polako. ne mogu oni smanjit ogranicenje, kol'ko ja mogu sporo vozit. :D

ako me uslika, ja cu rec' da mi je '46-ica rek'o da mogu seset. :D
Edin H.

#521 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Edin H. »

Jesu vala napravili budalastinu sa ovim bespotrebnim kamerama, raja besmisleno koce da smanje brzinu, koce i zaustavljaju se na treptajuce zeleno da ne prodju kroz zuto ili crveno, show program :-)

Cilj radara je da se uvede na mjestima gdje postoji istorija udesa sa tezim posljedicama da bi se na takvim mjestima smanjila brzina i rizik od saobracajnih udesa, a ne da neko klepi cifru i prepada raju na mjestima, gdje ionako treba ubrzati protok saobracaja.

Takodje nema vidljivih oznaka kamere prije same kamere sa jasnim ogranicenjem brzine i kamere moraju biti ofarbane u neku jarku boju da su vidljive (u Engleskoj su ofarbane zutom bojom).
Ove kazne na svakom normalnom sudu ne bi moglo proci ni pod razno.

U Engleskoj ukidaju kamere, u BiH rasu kao gljive

http://www.telegraph.co.uk/motoring/new ... dents.html

Speed camera switch-off sees fewer accidents

Accident data shows that in the first nine months after the devices were scrapped in Swindon, there were 315 road casualties in the area as a whole, compared with 327 in the same period the previous year.

In total there were two fatalities – compared with four in the same period previously – and 44 serious injuries, down from 48.

Iskljucivanja kamera - manje saobracajnih nesreca

Statistika pokazuje da u prvih devet mjeseci nakon sto su kamere ukinute u Swindonu da je bilo 315 povrijedjenih u cijeloj oblasti, poredeci sa 327 godinu dana prije.

Ukupno dvoje ljudi je poginulo, u odnosu na cetiri smrtna slucaja godinu dana prije - 44 osobe sa ozbiljnim povredama u odnosu na 48 osoba godinu prije.
Neelix

#522 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Neelix »

cilj kamera je da se efikasnije kazne oni koji ne postuju zakon. tacka ;) . i s tim u vidu podrzavam ideju da se uvedu na svakih 100 metara glavne gradske saobracajnice :)
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#523 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by 1946 »

BSn wrote:ako me uslika, ja cu rec' da mi je '46-ica rek'o da mogu seset. :D
Maksuz zbog tebe sam sad proš'o šes'et i ništa nije Ublicalo, ali Bogumi ni znaka neJma nakon one raksrsnice kod Bel Amija pa ti pripazider :-D
kurty

#524 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by kurty »

ovo je jako kompleksno pitanje
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#525 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Truba »

i tako ti ja idem na bajku 85 na sat ono blicnu
sta sad :mrgreen:
Post Reply