eluna wrote:@ateista
definitivno ne vidiš malo obrnute filozofije u mojim postovima, no, nebitno
a što se tiče tvog posta o davanju "LAŽNIH" podataka o vazaču koji je počinio prekršaj(između ostalog, i to je krivično djelo za koje bi te sudija čak mogao iu zatvor strpati - ako bude lošije volje), e to je pilo vode dok nije potpisan međudržavni sporazum o izručivanju počinioca krivičnih djela - jeste da prekoračenje brzine spada u prekršaje - ali nije više policija tako indolentna u okruženju, skontali su da i oni moraju nekako da zarade platu, pa razmjenjuju podatke, vjeruj mi
Znam da je krivicno djelo, ali niko ne moze dokazati ko je stvarno vozio, mogu da uvaze ili ne uvaze, ne mogu mi nista zbog toga. Da li fercera, ne znam dok ne provjerim, znam samo da covjek tvrdi je isprobao i da mu je to njihov drot rekao.
Kakve veze ima CIPS baza?
moje je mišljenje da se budžeti ne pune zato što su postavljeni stacionirani radari, i da ovi radari nisu postavljeni da bi "sitna buranija" zaplatila. Naprotiv, mislim da su postavljeni da policajci ne bi mogli više uzimati po 10-20 KM za praštanje. Upravo zato je nastao bum u prilivu u budžete, što ovi poput ateiste, koji stalno krše propise, više nemaju kome da ponude "na kafu" i nastave po starom

samo ovi poput ateiste ne kontaju to nego se bune po forumima....
dakle, stacionirani radari su postavljeni zbog uklanjanja korupcije kod manjih prekršaja, direkta posljedica toga jeste ogroman priliv novca u budžete
e sad se pitam koliko je to prekršaja bilo ranije, jer su oni pametniji odmah po postavljanju tih radara počeli da poštuju propise, dok se pojedinci još uzaludno nadaju da "može nešto na kafu".......nije mi samo jasno kako tako superlativni frajeri ne kuže da je to nestalo

Slazem se ja da je jedan od ciljeva bio da se izbjegne davanje cenera na kafu, ali i to naravno sve sa ciljem da se poveca budzet, ovako pare ne idu drzavi nego opet sitnoh buraniji - drotovima.
Ja od kad znam za te radare, pratim gdje su i na tim mjestima usporavam, nema potrebe svugdje, samo me je jednom uslikao jer sam zaboravio na onaj u Binjezevu, i sad je to na sudu jer je bilo preko 30 i uzimanje vozacke, cekam poziv.
To da se ne mzoe srediti stela na tim radarima, vec su ti drugi odgovorili, i slazem se sa njima, sve se moze ko ima dovoljno jaku stelu. Onima koji donose zakone sigurno nije iclj smanjivanje korupcije, vec da imaju vise kontrole nad korupcijom i da mogu oni da uzimaju sebi a ne sitna buranija, a tako imaju puno vise nego nad obicnim policajcima koji mogu da progledaju kroz prste kad su raspolozeni ili da uzmu za "kafu".
I ja se uopste nesto ne bunim i ne kukam, samo komentarisem i pokusavam da dodjem do korisnih informacija koje mi mogu pomoci da koliko je moguce smanjim mogucnost da dobijem kaznu, kao i da podijelim one informacije koje ja znam. Znam da je nemoguce u potpunosti izbjeci placanje kazni ovakvim stilom voznje, na to sam uvijek spreman i ne bunim se, ali naravno da cu se potruditi da ih izbjegnem ako mogu.