BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
iceman2010

#501 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by iceman2010 »

doktor78 wrote:@Babocool:
Koliko si cekao na prikljucak, tj, koliko vremena je proslo od tvoje prijave do instalacije?
To ti zavisi imali modema ili nema. Trenutno ima, ali do prije jedno 15-tak dana nije bilo. Sada ide prilicno brzo.
Fozgen

#502 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Fozgen »

Ja sam zahtjev podnio 4. proslog mjeseca :-) i jos uvijek nisam dobio, lagano me zivcira, vjerovatno sutra idem da to sve obustavim jer mi fakat dosadilo cekati. Sutra je srijeda, ako sutra ne dodju nece garant ni u cet. a niti u pet., o suboti da ne pricamo a kamo li nedelji znaci moooozda ponedjeljak ili utorak sto ga dodje 14. sto znaci mjesec i pol :-) .
Meni i zeni treba net, haj TV pa i tel ali net :roll: .
Cuj mjesec i pol :lol: :lol: :lol:
kurty

#503 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by kurty »

Fozgen wrote:Ja sam zahtjev podnio 4. proslog mjeseca :-) i jos uvijek nisam dobio, lagano me zivcira, vjerovatno sutra idem da to sve obustavim jer mi fakat dosadilo cekati. Sutra je srijeda, ako sutra ne dodju nece garant ni u cet. a niti u pet., o suboti da ne pricamo a kamo li nedelji znaci moooozda ponedjeljak ili utorak sto ga dodje 14. sto znaci mjesec i pol :-) .
Meni i zeni treba net, haj TV pa i tel ali net :roll: .
Cuj mjesec i pol :lol: :lol: :lol:
Samo zovi, "prijeti" da ces preci na druge operatere, pritisni ih malo...
Savjet iz prve ruke ;-)
Dendrlix

#504 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Dendrlix »

Ja sam adsl svojevremeno cekao skoro tri mjeseca.... Cak dobio pismo od Sumana gdje mi se izvinjava sto cu morati sacekati prikljucak. :D
Fozgen

#505 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Fozgen »

Ama komicno to meni pravo, isto da ja njima necu nist placati, kao da je u pitanju njihova dobra volja i to oni meni kao poklanjaju, a ne da cu im mjesecno pljuvati 80KM.
Kenan-sa

#506 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Kenan-sa »

BABOcool wrote:Vidim razlicita misljenja na forumu sto se tice moja TV. Ja sam istu prikljucio prije mjesec dana i kao sto neko rece u prethodnom postu, kvalitet slike je za 2 klase bolji od odsalih operatera. Recimo, koristio sam Elob dugo vremena i svako malo se desi da slika zastopa odnosno nema je. Kod moja TV je slučaj da slika zastopa na sekund a kod eloba na 2/3 sata pa cak i vise.

Telefon odlicno radi i nikakvih problema nisam imao do sad, znaci ne kasni zvuk, ne krci... sve za 10.

Sto se tice interneta, konekcija ne puca, download odlican, mislio sam da ce biti puno lošiji jer sam prije imao paket 20 G gdje je bila brzina 4 puta veca, ali ne primeti se neki veci pad u odnosu na prije.

Mozda je to sve do linije jer je u ulici prije par godina uradjena nova centrala. Ali za sad je sve perfektno.

Mozda mala zamjerka na HD kanale jer ih jos uvijek nisu pustili ali hajde oprosteno jer su sve bolji i bolji iz dana u dan.

(Cuo sam da uskoro ubacaju nove kanale, nesto se prica o NOVA TV, RTL (Hrvatski) i sportklub, ako to uvedu onda su definitivno 2 koraka ispred ostalih operatera)
da,Moja tv je zaista odlicno zamisljen projekat,jedina mana je nedostatak sportskih kanala,da samo hoce uvesti sport klub i sportklub plus,bilo bi extra,a ostalo je sve ok od slike,interneta,telefona!..
_spirit

#507 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by _spirit »

Kod mene na žalost imaju dva loša wirellesa i BIHnet ADSL.

Koristim MojaTV Full paket, što se TVa tiče nemam primjedbi ima jako puno kanala, kvaliteta slike je dobra, ne zapije sve OK. Ali internet mi je dosta loš, konekcija puca svako 1-2 sata. Sa PDVom placam mjesecno 75km, mislim da je to previse za TV, Telefon koji ne koristim i Net koji puca.

Kada sam prijavljivao htjeo sam zadržati stari fixni broj i prijaviti MojaTV-Net paket, međutim lik koji radi rekao mi je da je to nemoguće, ako želim zadržati stari broj moram uzeti MojaTV-Full ili MojaTV-Premi paket i tako koristiti 2 fixna telefona. Prijavio sam Full paket i kada mi je donijeo resiver njihov radnik kroz priču mi reče kako se može koristiti Net paker i stari fixni broj, da i on sam tako radi :S

Fakat ne znam ko je u pravu od nji, nadam se da će uskoro do mene doći kablovski internet da se riješim telekoma i njihovi ne sposobni uposlenika :S

Već od ranije dok sam prijavljivo Dial-Up prije 9-10 godina imao sam problema sa njima, morao sam telefonirat nekoliko dana poslje prijave, jer mi nije bio pustan internet, tek nakon 4-5 dana poslje prijave i dosađivanja telefonom internet mi je pustan.
tacna

#508 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by tacna »

Taj lik te doro izradio mogo si uzet MOJATV NET paket bez problema i da ti ostane broj telefona izradio te vopra.
_spirit

#509 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by _spirit »

Pa eto taj lik radi u telekomu dugi niz godina, i bilo je jako puno žalbi na njega, ali eto još uvjek je tu.
Madrid

#510 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Madrid »

Da ubace koji dobar sportski kanal, da imamo englesku ili spansku ligu, a izbace one svakakve gluposti, onda bi mozda bili i dobri, ali ovako...
Da, i novu TV bi nam trebali priustiti, to je osnova na skoro svim kablovskim sistemima...
Fozgen

#511 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Fozgen »

I danas se ja zaputim u taj njihov centar, kako god on da se zvao, s namjerom da vidim hoce li oni mene posjetiti ove godine s namjerom prikljucenja Njihove(Mojet)TV, cekajuci vidim ja tu "septembarsku" akciju prikljucka od 1KM. Haj reko kad sam vec tu pitat cu imam li ja ista s tim. Guzva uzas i ja odem do drugog centra, kako god on se zvao, i nema guzve ima neki nasmijani lik koji odma zna i zbog cega sam dosao, velim ja njemu 4 proslog mjeseca hocel bit stagod brzo veli on meni sav happy 20 dolazi oprema :-) :lol: e sad valjda sam i ja trebao nabacit kez odplesat stagod ispred njeg nabacit mu peticu i izaci. Mozda i bi, al pitam ja njeg jel ta "akcija" od 1KM obuhvata i mene "a neeee veli on vi placata 70KaeMcica jer et prosli mjesec sam podnio zahtjev. E sad kontam 20-tog oprema nisam fakat prvi na redu a i da jesam nebi oni dosli prije 25-tog sto je skoro dva mjseca od podnosenja zahtjeva ama da ce oni meni placat 80KM svaki mjesec vec bi mi dosadilo cekat a ne da ja njima trebam davat i tak velim dje se to moze odjavit, kaze on samo kad oni nazovu velis da si odustao, dobro reko no frkz cavos i et tak :D
Cuj dva mjeseca cekat :-) :-) :lol:
japo-

#512 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by japo- »

:lol: :lol: :lol: hajd po cenera da neš" reć odustajem :D :-)

jaa sam čeko tj moj stari ono kad su tek krenuli u februaru pošaljem ja zahtjev došli negjde krajem aprila :lol: :lol: stari poludiJO kaze e sad neću nikako, monter nazvali i kazu fino guzva u pooslu, jbg ako hoćeš hoćeš ako nećeš ima ko hoće, i et on ti pristane :lol: :lol: :lol: :dance:
torik

#513 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by torik »

Imam od pocetka komercijalne faze MojaTV net. super ssam zadovoljan sa tv jes da ga ja i ne gledam to ostali ukucani, Mogli bi malo usareniti ponudu kanala, i malo brzi net dati ILI za 20 KM jeftiniji biti :) al et. Vi u Sarajevu i imate neke pristojne alternative, mi ostali ako hocemo stabilan net moramo na telekom :) a da ne govorim o kablovskoj
Fozgen

#514 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Fozgen »

japo- wrote::lol: :lol: :lol: hajd po cenera da neš" reć odustajem :D :-)

jaa sam čeko tj moj stari ono kad su tek krenuli u februaru pošaljem ja zahtjev došli negjde krajem aprila :lol: :lol: stari poludiJO kaze e sad neću nikako, monter nazvali i kazu fino guzva u pooslu, jbg ako hoćeš hoćeš ako nećeš ima ko hoće, i et on ti pristane :lol: :lol: :lol: :dance:
MoRe komotno :D
Ja ode sutra onim klosarima u "Telekabel" ( ne zna se ko je gori ) da uzmem njihov net i TV. Jbga meni i supruzi treba net, ja sad printam na poslu njene mailove pa nosim kuci da ona cita pa napise sta cu ja da posljam ujutro kad dodjem na svoj posao. Nije mi bas da imamo net od srbiguza nego bas treba.
addebisi

#515 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by addebisi »

Ljudi dragi,
trebam pomoc
Ovako, uzeli smo paket Adsl i tv, ono da ne placas opremu, moras da uzmes ugovor na 2 godine. Sad me zanima, koristim ju 9 mjeseci, kad se prekine ugovor, da li se samo vrati oprema i to biva to ili moras sta platiti.
Ja citam ugovor, nigdje mi te 2 godine ne pišu.
Sad mi treba pravnik za Član 7. koji kaze:" ...Ukoliko je korištenje pojedinacne usluge ugovoreno na određeno na vrijeme duže od 90 dana, podrazumijeva se da je ugovor zaključen sa obaveznim trajanjem od 90 dana."

Jel to sad znaci da ja mogu s njima okoncati ovaj rilejšnšip????
Fakat nista ne razumijem
Pomagajte...
Ne mogu nazvati 1422, jer mi je telefon na okretanje :D
japo-

#516 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by japo- »

nazovi s mobitela :D
holowey

#517 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by holowey »

addebisi wrote:Ljudi dragi,
trebam pomoc
Ovako, uzeli smo paket Adsl i tv, ono da ne placas opremu, moras da uzmes ugovor na 2 godine. Sad me zanima, koristim ju 9 mjeseci, kad se prekine ugovor, da li se samo vrati oprema i to biva to ili moras sta platiti.
Sad mi treba pravnik za Član 7. koji kaze:" ...Ukoliko je korištenje pojedinacne usluge ugovoreno na određeno na vrijeme duže od 90 dana, podrazumijeva se da je ugovor zaključen sa obaveznim trajanjem od 90 dana."

Fakat nista ne razumijem
Pomagajte...
ovo podebljano ti znaci da nakon potpisivanja ugovora sljedecih 90 dana nemas teoretske sanse da raskines ugovor a da im ne platis najmanje ta tri mjeseca... znaci, ako se desi da si poslije mjesec dana totalno nezadovoljan uslugom, ili naidje bolja ponuda od drugog provajdera, ti nemas opciju raskida ugovora do isteka tih 90 dana
holowey

#518 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by holowey »

holowey wrote:
Hendrix wrote:
holowey wrote:odem danas do telekoma da se raspitam oko mojatv usluge... primarni razlog je sto zelim da se rijesim sadasnje kablovske televizije...

- dobar dan
- dobar dan
- ja bih da uvedem mojatv phone po ovoj akcijskoj cijeni od 1KM...
- moze, nema problema, koji vam je broj fiksnog?
- taj i taj...
- ok, ali ovaj fiksni nije na vase ime tako da vi ne mozete dobiti mojatv po akcijskoj cijeni nego morate platiti 70KM...
- ali ja vec imam na ovom prikljucku adsl koji JESTE na moje ime...
- bez obzira, fiksni nije na vase ime, samo vlasnik fiksnog prikljucka moze imati mojatv na svoje ime
- a sta bi se desilo da uopste nemam telefonski prikljucak, da morate uvesti nove parice do mog stana?
- to bi vas isto kostalo 70KM...
- hvala lijepo, donevidjenja...

tako da vjerovatno moram preci na totaltv ili nesto tako...jbg, bio sam voljan da kabolvku od 13KM zamijenim mojatv od 25KM ali ocigledno da se telekomu vise svidja da u narednih par godine neko drugi uzima pare...meni svejedno...
Ova taksa je ukinuta a ta na šalteru nema pojma o tome, standardno za Telecom, meni su isto tražili 70KM ali sam se žalio i išao u zgradu njihovu do pravne službe gdje mi je rečeno da to ne važi više, tako da sam platio 10KM priključenje. Nazovi tehničku podršku MojaTv i pitaj tamo, sigurno je ukinuto to a na šalterima i dalje uzimaju naravno jer mogu ako čovjek ne zna.
oki, tnx za informaciju...otici cu u drugu njihovu poslovnicu da pokusam isto...
otisao u drugu poslovnicu, rekao da zelim da uvedem mojatv uslugu, samo me pitali da li sam vec korisnik neke od usluga bhtelecoma i prihvatili zahtjev za mojatv... nisu me uopste pitali za fiksni telefon na lokaciji gdje uvodim mojatv, samo pitali za adresu gdje ce biti izvrsena instalacija... kao da je druga firma u pitanju a ne druga poslovnica :lol:
Kenan-sa

#519 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Kenan-sa »

Kakve su sanse da Moja TV uvede neki kvalitetan sportski kanal,kao sto su sportklub i arena sport? mislim da je najveca mana Moje tv nedostatak sportskih kanala!!
kakaljin

#520 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by kakaljin »

Kenan-sa wrote:Kakve su sanse da Moja TV uvede neki kvalitetan sportski kanal,kao sto su sportklub i arena sport? mislim da je najveca mana Moje tv nedostatak sportskih kanala!!

ovo su meni odgovorili sa arene:

U planu je početak emitovanja Arena sport televizije na Moja TV BH - Telekom. Precizno neznamo da vam kažemo kada će to biti ostvareno.
kone

#521 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by kone »

Nemas nista od Arena sporta,jer mozes gledati samo one egzoticne sportove tipa americkog fudbala itd.Od fudbala su znali pustiti brazilsku ligu,a ja mislim da to tebe bas interesuje :D .Doduse imas vise tih Arena kanala(1,2,3,4 mislim)pa sad koji ce vam pustiti to jos niko ne zna(ako uopste i puste)....
addebisi

#522 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by addebisi »

holowey wrote:
addebisi wrote:Ljudi dragi,
trebam pomoc

Fakat nista ne razumijem
Pomagajte...
ovo podebljano ti znaci da nakon potpisivanja ugovora sljedecih 90 dana nemas teoretske sanse da raskines ugovor a da im ne platis najmanje ta tri mjeseca... znaci, ako se desi da si poslije mjesec dana totalno nezadovoljan uslugom, ili naidje bolja ponuda od drugog provajdera, ti nemas opciju raskida ugovora do isteka tih 90 dana
Pustila mamu da mi zove :) mama gore izgubljenija nego oni :D
Ja nazvala, kaze ako ne iznajmljujete opremu, onda moze besplatno :)))) samo nam ju vratite :))
tako da :) so long MojaTV :)
Malo sam se bila navikla na onaj flat, ali hajd, ima momak :))) sve je tvoje, moje :))))
Kenan-sa

#523 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Kenan-sa »

kone wrote:Nemas nista od Arena sporta,jer mozes gledati samo one egzoticne sportove tipa americkog fudbala itd.Od fudbala su znali pustiti brazilsku ligu,a ja mislim da to tebe bas interesuje :D .Doduse imas vise tih Arena kanala(1,2,3,4 mislim)pa sad koji ce vam pustiti to jos niko ne zna(ako uopste i puste)....
pa Arena sport koja je obuhvacena prenosom spanske lige,italijanske,kosarke itd..sad ne znam tacno koja je to Arena,da li 1,2,3,4.. u svakom slucaju radi se o jako dobrom kanalu!
Quaresma

#524 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Quaresma »

jel moguce za pola sata potrositi preko 2 gb, al kad bi bio samo na msn-u, desilo mi se zadnji dan u proslom mjesecu, ćaća kad mi je ono vidio, jedva ziv ostade. a ja ni kriv ni duzan
shiljak

#525 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by shiljak »

jest ako ti neko zna password :-D
Locked