Nisu, jer otkad oni to sarađuju sa AKonom, Black Eyed Peasom i ostalim proizvoidma masonske muzičke industrije.just principe wrote:ma boli me briga kako je na koncertima, ako mi se neka stvarka svidja od nekog slusacu je, i nebitno sad komercijala ili ne,,,,jbg sad ispade ako je komercijala da ne treba slusati ili je furka ne prikljuciti se toj vecini...ponavljam meni nije bitno ko pusta muziku ili ko je pjeva ako mi se svidi dobro jest, ako ne zaboli me neka stvar...btw. nemojte sad samo preci na masone![]()
p.s. sigurno su i Tiesto i vanBuuren komercijale, zato ne valjaju
Elektronska muzika ! ! !
Moderator: _BataZiv_0809
- So What!
#501 Re: Elektronska muzika ! ! !
- just principe
#502 Re: Elektronska muzika ! ! !
pa vjerovatno medju zenama je cini.. ma dobro nije bitno sad sve to, sve je to stvar stvari ukusa
zbog toga nismo kompetentni bilo sta reci,,,postavljajte muziku
- psydelija
#503 Re: Elektronska muzika ! ! !
ukusi su razliciti, ali, ovaj dejvid da je svirao u moje vreme, dobio bi flasu u vugla! ne sto mi je antipatican, vec zato sto je TARABA! koji je to zanr muzike? turbo-diesel-hip hop-house-rnb... hahaha
covek koji malo kapira elektroniku i koji je prosao podrume i livade, na njegovu svirku mora da se uradi do bola da bi mogao da "uziva" na zurci.
komercijala na koju svr*avaju tinejdzeri i pocetnici... nekadasnji house je dobio elemente svega i danas je ruska salata, kao i nasa narodna muzika, ali sa vise love...tiesto, antoan i jos par njih su u proslosti znali nesto, ovi danas su prosta nula.
da vam uprostim, taj dejvid svira qr*u i mladi pare.
covek koji malo kapira elektroniku i koji je prosao podrume i livade, na njegovu svirku mora da se uradi do bola da bi mogao da "uziva" na zurci.
komercijala na koju svr*avaju tinejdzeri i pocetnici... nekadasnji house je dobio elemente svega i danas je ruska salata, kao i nasa narodna muzika, ali sa vise love...tiesto, antoan i jos par njih su u proslosti znali nesto, ovi danas su prosta nula.
da vam uprostim, taj dejvid svira qr*u i mladi pare.
-
dezurni_ucenik
#504 Re: Elektronska muzika ! ! !
.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 22:05, edited 1 time in total.
- psydelija
#505 Re: Elektronska muzika ! ! !
CVIKERASH wrote:psydelija wrote:ukusi su razliciti, ali, ovaj dejvid da je svirao u moje vreme, dobio bi flasu u vugla! ne sto mi je antipatican, vec zato sto je TARABA! koji je to zanr muzike? turbo-diesel-hip hop-house-rnb... hahaha
da vam uprostim, taj dejvid svira qr*u i mladi pare.![]()
p.s. i ljudi koji bi slusali tu vrstu muzike (10 godina prije) bi bili u raji proglaseni za homice...
nisu bili daleko od istine... oko rejv scene se i danas okuplja gro homica & lezbi...
mada sva je ta scena nekako u paketu sa seks revolucijom progurana na mala vrata jos 60-tih godina.
- psydelija
#506 Re: Elektronska muzika ! ! !
evo jedan video za sve ljubitelje progresiv, goa trance zurke... live snimak sa 1300 m.n.v., podno alpi.
strasna scena, opasan razglas, luda svirka... jednom recju, ovo je (po meni) jedan od boljih goa festivala u svetu.
http://www.youtube.com/watch?v=UCO0iF4J ... re=related
ps. u jednom delu kao vokali nastpaju bregoviceve bugarke!
strasna scena, opasan razglas, luda svirka... jednom recju, ovo je (po meni) jedan od boljih goa festivala u svetu.
http://www.youtube.com/watch?v=UCO0iF4J ... re=related
ps. u jednom delu kao vokali nastpaju bregoviceve bugarke!
- benassi
#507 Re: Elektronska muzika ! ! !
Slusa li ko nesto mozda ovako ?
- Mikado
- oldschool
#509 Re: Elektronska muzika ! ! !
Svašta ste napisali, ali ništa novo niste rekli, Guetta je brend, ima armiju iza sebe, sarađuje sa popularnim pjevačicama, a sve to zarad veće publike, veće prodaje, većeg novca, valja tu istu armiju oko njega nahraniti. Coca Cola, McDonald's i razni drugi brendovi su štetni, imaš stotine istraživanja, međutim, ljudi to i dalje konzumiraju, džaba sve antireklame, studije, tako i sa tom ''komercijala ili ne''.Tiesto, Armin, iskreno, nisu ni do koljena Van Dyke-u, što se tiče produkcije, teško da ima ko jači. Nije loš Zabiela, ali Wizardu i ''debelom'' ne može ni gramofonske ploče čuvati, tolika je razlika, mogu ja nekoga mrziti, voljeti, ali kažem kako jeste.
Sad malo komercijale, imaju 100 miliona pregleda
Sad malo komercijale, imaju 100 miliona pregleda
Last edited by oldschool on 24/06/2011 00:07, edited 1 time in total.
- Partijaner
- Industrialyzer
#511 Re: Elektronska muzika ! ! !
oldschool , znas da postujem tvoje misljenje ali pretjerujes kad je Zabiela u pitanju , pa gledas li ti u njegove ruke dok miksa ?
Sto se tice komercijale , ima tu par kvalitetnih producenata : prije 2-3 godine je Ladback Lude bio strasan , Vato Gonzalez , Diplo , Markus Schulz , Van Dyk , Van Doorn...
Oni su svi izmislili produkciju za Guettu , ali eto , David je postao brand kao sto neko rece i to je to
Sto se tice komercijale , ima tu par kvalitetnih producenata : prije 2-3 godine je Ladback Lude bio strasan , Vato Gonzalez , Diplo , Markus Schulz , Van Dyk , Van Doorn...
Oni su svi izmislili produkciju za Guettu , ali eto , David je postao brand kao sto neko rece i to je to
-
dezurni_ucenik
#512 Re: Elektronska muzika ! ! !
.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 22:04, edited 1 time in total.
-
james_dean
-
james_dean
- oldschool
#515 Re: Elektronska muzika ! ! !
Gledam, ništa posebno, jedna ritam mašina:D. Radi na playerima, koristi laptop i jednu ritam mašinu, tebi izgleda puno, međutim, Wizard radi s četri gramofona, dosta ritam mašina,posebno Roland 909, zna još koristiti i EMU Ultra e6400 sampler, Akai MPC2000, Korg Prophecy, Korg MS2000, Cox isto radi na četiri gramofona, imaš na netu neke video uratke-mixa techno, acid,trance, hard trance, pa pojede sve, iživljava se na opremi. Eh, sada, razlika između playera i gramofona je ogromna, sve dok ne budeš radio, nećeš moći toliko to shvatiti, najbolje da poredim sa manualnim mjenačem i automatikom, uzmi u obzir da oni često puste dvije stvari uporedo s gramofona, a mnogo od ovih to ne znaju ni na pomagalima, sam nadimak Wizard-Jeff Mills ti kaže nešto o osobi, čarobnjak u miksanju, tehnici, ne može mu nitko pero odbiti. Imaš toliko dj-eva, poslušaš im set, nadjes te stvarke, sve isto, dok kod nekih uzmeš i nađeš trake, drugačije zvuče, nije puko kalemljenje i bezvezna vrtnja raznih fejdera. Tek da vidiš početke nekih, puštanje na kasetefon i mikseta, ili opremu na kojoj je sve to snimano, ovo danas je talašika. Jedan Mills i Dyk su imal filharmonijski koncert, napisali sve za isti, imali svjetski poznate dirigente, dalje ne treba, to treba zaslužiti, da ti franckusko Ministarstvo kulture bude pokrovitelj. Imaju dva videa koja pokazuju učinak razne opreme, pogledati, neki tako nastupaju:Doldschool , znas da postujem tvoje misljenje ali pretjerujes kad je Zabiela u pitanju , pa gledas li ti u njegove ruke dok miksa ?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1sYfJERU ... re=related[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7zM3_-qX ... re=related[/youtube]
Last edited by oldschool on 23/06/2011 22:58, edited 1 time in total.
- Industrialyzer
#516 Re: Elektronska muzika ! ! !
Jeff je ikona elek. muzike i za mene covjek kojem treba odati najvece priznanje za sve sto je uradio za techno , zanr kojim se ubijam redovno
Poslusaj Zabielu na Exitu prije dvije godine , covjek koji tako precizno radi schratch , koji savrseno poklopi svaku traku , vjeruj mi da nije lahko na playerima raditi ovo sto on radi , doslo takvo doba , vise mogucnosti imas sa playerima nego na gramofonima. A i nije sve u tome da nabacis opreme ispred sebe , treba to znati koristiti u pravo vrijeme
Ovo sto Zabiela radi danas rijetko ko moze uraditi , te price da ne moze donijeti ploce nekim ljudima poput debelog mozes nekome drugom pricati.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xcclMnL2 ... re=related[/youtube]
Mozes li ga pratiti ?
Poslusaj Zabielu na Exitu prije dvije godine , covjek koji tako precizno radi schratch , koji savrseno poklopi svaku traku , vjeruj mi da nije lahko na playerima raditi ovo sto on radi , doslo takvo doba , vise mogucnosti imas sa playerima nego na gramofonima. A i nije sve u tome da nabacis opreme ispred sebe , treba to znati koristiti u pravo vrijeme
Ovo sto Zabiela radi danas rijetko ko moze uraditi , te price da ne moze donijeti ploce nekim ljudima poput debelog mozes nekome drugom pricati.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xcclMnL2 ... re=related[/youtube]
Mozes li ga pratiti ?
- oldschool
#517 Re: Elektronska muzika ! ! !
Ok, ali ako sudiš po današnjim generacijama, tu je jedan od najboljih, ali ne može ni ''debelom'' pero odbiti, raditi na 4 gramofona, ubacivati efekte, miksati, ponavljam, samo Cox i Mills su u stanju svirati na 4 gramofona, većina ovih ne zna ni na dva. Dodaj da izdaju vinile samo sa matricama, sekvencama i to odlično kasnije koriste u setovima. Player i laptop sve za tebe rade, eventualno još nešto radiš, kad radiš na gramofonima preznojiš se, ipak su oni radili i kao scratch dj-evi, mnogi osporavaju ''debelog'',ali, kada je u pitanju tehnika, svi se slažu, predobar je. Što se tiče opreme, imaš neke koji su koristili hrpu opreme na startu, rasturali live, dok je danas donesu, postave ali ne prikopčaju, te kao nešto tandaraju. Isto kao što imaš Svena, koji ima poseban pristup, odabir traka i svega što njega čini unikatnim.
Last edited by oldschool on 24/06/2011 01:06, edited 2 times in total.
- Industrialyzer
#518 Re: Elektronska muzika ! ! !
Naravno da je tada bilo teze ali gledamo danasnje stanje , u moru Dejvida , Tiesta i ostalog komercijalnog smeca jedan Zabiela se mora postovati.
A pazi ovu tehnologiju , strasni su
A pazi ovu tehnologiju , strasni su
- oldschool
#519 Re: Elektronska muzika ! ! !
Ne sporim da je Zabiela dobar, no ne može ga porediti s nekim vukovima, od ,nazovimo to tako, '' novije'' generacije je jedan od najboljih, ipak, nečijem talentu se nikad neće približiti. Imaš danas hrpu opreme, teško je to sve pohvatati, ovo je hard, odmah se sjetim eurodance-a kad čujem
. Nekad možeš sve koristiti, ali džaba, po meni je i dalje odabir traka na prvom mjestu, sve ostalo ide iza.
- Industrialyzer
#520 Re: Elektronska muzika ! ! !
Ma pusti koja je muzika , vidi co'eka sto na senzore dere a onaj drugi na gramofonu
Ako imas Umek - Ludko Nastic u fullu sibni na pp
Ako imas Umek - Ludko Nastic u fullu sibni na pp
-
dezurni_ucenik
#521 Re: Elektronska muzika ! ! !
.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 22:03, edited 1 time in total.
- Industrialyzer
#522 Re: Elektronska muzika ! ! !
Dualitik , takodje jedan od jacih producenata nove generacije , obratite pzanju na 0:59 , tad pocinje carolija
- Partijaner
- just principe
#524 Re: Elektronska muzika ! ! !
koja umjetnost
- pirmin
#525 Re: Elektronska muzika ! ! !
Nema ljepseg prizora nego zgodna zena i fin dip-h