Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
zeljonista

#501 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by zeljonista »

nikad vise u ovom gradu nece biti bolje ni isto kao nekad,samo gore,to svi potajno znamo :wink:
strong69

#502 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by strong69 »

zeljonista wrote:nikad vise u ovom gradu nece biti bolje ni isto kao nekad,samo gore,to svi potajno znamo :wink:
Ako ne bude bolje onda ce ljudi prestati dolaziti na utakmice. To je sigurno. Ko je na Kosevu bio na zapadu sa djetetom i nije na vrijeme izasao nece dugo doci na utakmicu.

Ovdje nema tog jasnog i konkretnog navijackog odnosa i nema navijackog kodeksa. Sve navijacke tenzije u Sarajevu rjesavale su se zajebancijom i podbadanjem jer drugacije nije ni moglo kad u porodici pola navija za Sarajevo a pola za Zelju. Nismo mi sredina za stvaranje ovakvih neprijateljstava. Ovi klinci i njihove furke nisu normalne. Pasce mrtva glava a onda ce biti kasno za sve.
amar007

#503 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by amar007 »

UEFA-I "ZANIMLJIVO" FINALE KUPA BIH

Sveevropska istraga u vezi namještanja utakmica polako kuca na vrata Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine. Tako je UEFA-inim istražiteljima zanimljiva utakmica finala fudbalskog Kupa Bosne i Hercegovine između Željezničara i Borca (2:2).

Naime, UEFA sumnja da bi revanš susret finala Kupa Bosne i Hercegovine, odigran 19. maja ove godine na Grbavici, mogao biti namješten. Susret je završio rezultatom 2:2, a banjalučka ekipa osvojila je trofej.

Istražitelji UEFA, koji djeluju u saradnji sa Tužilaštvom u Bochumu, još su tokom žrijeba za evropska klupska takmičenja obavili razgovor sa čelnicima nekoliko fudbalskih klubova sa Balkana, a među njima su bili predstavnici Željezničara i Borca.

"Zajedno sa nama tokom tog kraćeg sastanka su bili predstavnici klubova iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije i Slovenije. Ja sam lično taj sastanak doživio kao svojevrsno ispitivanje terena. Na startu sam vidio da UEFA pokušava doći do nekih informacija, koje bi mogle potkrijepiti neke njihove pretpostavke. Prvo pitanje koje su nam postavili bilo je da li znamo Hamdiju iz N/FSBiH. Nisam zaista znao na koga misle, možda su mislili na Hamdiju Abdića Tigra, ali mi nemamo ama baš nikakve veze sa njim. Tu sam shvatio da UEFA nema nikakvih čvrstih dokaza kojima bi se moglo potvrditi blo kakvo namještanje i oni žele time stati u kraj eventualnim mahinacijama. Mi smo se svi na tom sastanku stavili na raspolaganje da se stvari dovedu u red. Ostavili smo svoje kontakte, kako bi mogli pomoći u bilo čemu. Nama je stalo do ugleda Premijer lige i kluba koji zastupamo. Lično pozdravljam istragu UEFA-e i Tužilaštva u Bochumu, ali samo da ne budu neke inisinuacije, već samo stvari potkrepljene dokazima. Iskren da budem, imao sam dojam i još uvijek ga imam da UEFA istražuje pojedine utakmice samo na osnovu kvota na kladionicama, kretanja rezultata i neuobičajenih rezultata", kazao je za SportSport.ba Džemal Bisić, član uprave sarajevskog Željezničara.

"Ja sam samo mjesec dana tu i nemam nikakvih informacija da je neko razgovarao sa ljudima iz kluba po tom pitanju. Međutim, mi ćemo svakako ispitati sve navode vezane za naše utakmice", kratko je prokomentarisao predsjednik Borca Srđan Šuput.

"Ne mogu omalovažavati UEFA-u, ali mislim da nema govora da je ta utakmica mogla biti namještena. Mi smo sanjali taj trofej. Štampali smo majice, pripremili pobjedničku proslavu, potrošili novac... Nikada nismo ni razmišljali o tome, a sticajem okolnosti Borac je poveo sa 2:0 i utakmica je otišla u neplaniranom smjeru, pa svi smo bili šokirani zbog toga. Kasnije smo strepili i zbog prvenstva, jer se taj poraz mogao odraziti na našu igru u nastavku sezone. Hapoel je za nas bio igračka katastrofa, ali ovo nam je bilo šokantnije, jer smo posustali u finalu, u minut do 12. Mi smo u klubu zaista čisti, a da li je možda neki pojedinac učestovao u prljavim rabotama, ne znam, niti to u ovom trenutku mogu znati. Ja dok sam na čelu kluba nećemo dati nikome i trunke da sumnja u nas i regularnost naših utakmica", rekao je za SportSport.ba predsjednik sarajevskog Željezničara Sabahudin Žujo.

UEFA i Tužilaštvo u Bochumu istražuju 24 utakmice bh. klubova, za koje postoje indicije da bi mogle biti namještene. Međutim, zvanična istraga još nije uhvatila maha, a za nekoliko dana se očekuje i zvanično saopštenje Ured državnog tužioca u Bochumu u kojem će biti objelodanjeno o kojim se utakmicama radi i koji su ljudi pod istragom.
Nadam se da ce UEFA ovo detaljno ispitati i kada se skupe dokazi pocinioce izbaciti u drugu ligu, jedino tako ce se ovakvim stvarima stati u kraj :thumbup:
elSaik

#504 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by elSaik »

Dobro je ovaj i rekao, izgleda da likovi samo kvote i gledaju. Ali, eto, neka istražuju, vidjet ćemo.
Obuca9

#505 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Obuca9 »

E vala, ako je ono bilo namješteno, onda se igrači i jedni i drugi ne trebaju sekirati, ako ih i suspenduju, mogu komotno u BNP u Sarajevu, odnosno SNP u Banjaluci, za početak. Kasnije im ni Holivud ne gine ;)
ultima_palabra

#506 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by ultima_palabra »

hz__semir wrote:E vala, ako je ono bilo namješteno, onda se igrači i jedni i drugi ne trebaju sekirati, ako ih i suspenduju, mogu komotno u BNP u Sarajevu, odnosno SNP u Banjaluci, za početak. Kasnije im ni Holivud ne gine ;)
Upravo tako...
amar007

#507 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by amar007 »

hz__semir wrote:E vala, ako je ono bilo namješteno, onda se igrači i jedni i drugi ne trebaju sekirati, ako ih i suspenduju, mogu komotno u BNP u Sarajevu, odnosno SNP u Banjaluci, za početak. Kasnije im ni Holivud ne gine ;)
Ne radi se samo o finalu kupa, pogledaj zadnji pasos.
UEFA i Tužilaštvo u Bochumu istražuju 24 utakmice bh. klubova, za koje postoje indicije da bi mogle biti namještene. Međutim, zvanična istraga još nije uhvatila maha, a za nekoliko dana se očekuje i zvanično saopštenje Ured državnog tužioca u Bochumu u kojem će biti objelodanjeno o kojim se utakmicama radi i koji su ljudi pod istragom.
Mada za finale kupa i ja sumnjam da se moglo nastimati, pogotovo jer su isprintane majice i sve... :|
Nuclear Winter

#508 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Nuclear Winter »

amar007 wrote:
Ne radi se samo o finalu kupa, pogledaj zadnji pasos.
Mada za finale kupa i ja sumnjam da se moglo nastimati, pogotovo jer su isprintane majice i sve... :|
E baš su ih majice trebale spriječiti da se ne namjesti utakmica.A osim toga ova tekma nije namještena zbog para nego zbog proklete POLITIKE."Zeleni" su uzeli titulu,"kockasti" otišli u evropu,a kako će "dodikovci" ostati kratkih rukava?
elSaik

#509 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by elSaik »

Pa de mi reci koji su to "nekockasti" trebali ići u Europu umjesto "kockastih"? Ili, ko je trebao izbaciti Borca pa da ne uđe u finale kupa - Leotar? Slavija? Svakako, Borac je već imao osiguranu Europu bez obzira osvojio kup ili ne tako da nije ni "ostao kratkih rukava".
Nuclear Winter

#510 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Nuclear Winter »

Uredu moja greška,vjerovatno su "zaštitnici" srpskih interesa u NS tražili da borac uzme kup kad su već ispušili titulu,u svakom slučaju znaš(iako nije svaki put)da je u ovoj zemlji sve u vezi nacionalnog "reciprociteta",pa je tako bilo i ovaj put.Ne krivim ja vas jednostavno je tako,i dok budu takvi "zaštitinici" u NS biće i sranja.A što se tiče namještanja za kladionicu i ptice na grani znaju da je lištica sredila one dvije tekme sa jermenima prošle(ili pretprošle) godine.
zeljonista

#511 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by zeljonista »

ma nek vi niste otisli u europu za ostalo me libo tuki!!
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#512 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by bordo gandalf »

zeljonista wrote:ma nek vi niste otisli u europu za ostalo me libo tuki!!
zbog ovakvih stanje u nasem gradu se nikad nece popraviti :roll:
lerdi

#513 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by lerdi »

A meni je drago što ste vi pokazali da niste ni za Azije, a kamoli za Europe :D

Šalu na stranu, nešto se izgleda opasno sprema što se tiče našeg fudbala. Pritisci su tu, a šta će na kraju biti ostaje nam da vidimo ;)
elSaik

#514 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by elSaik »

Ma kakvi pritisci, sve je to šuplja. ;-)
Baltazar_khan

#515 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Baltazar_khan »

kakvo je to izražavanje bezobrazniče jedan :shock: :razz: :oops:
zeljonista

#516 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by zeljonista »

fakat ne znam sta mjaucete svi,a kad BBB,torcida,ili prekodrinci naprave neki belaj,svrsavate svi,joj jesu ludi itd :-) ...a kad je nesto kod nas,odmah se paljba ospe,svasta u bozijoj basti...
Havarija!

#517 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Havarija! »

zeljonista wrote:fakat ne znam sta mjaucete svi,a kad BBB,torcida,ili prekodrinci naprave neki belaj,svrsavate svi,joj jesu ludi itd :-) ...a kad je nesto kod nas,odmah se paljba ospe,svasta u bozijoj basti...
Idi citaj lektiru, sa'ce septembar.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#518 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by bordo gandalf »

zeljonista wrote:fakat ne znam sta mjaucete svi,a kad BBB,torcida,ili prekodrinci naprave neki belaj,svrsavate svi,joj jesu ludi itd :-) ...a kad je nesto kod nas,odmah se paljba ospe,svasta u bozijoj basti...
Pa treba li se furati na njih i praviti belaje???
zeljonista

#519 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by zeljonista »

ma ne mislim ja samo na njih,nego opcenito,na engleze,talijane nebitno...svi to manje vise gotivimo,i kad se nesto desi,ko mice kakve samo kukamo..nikad nam nisu bolji navijaci bili,a to sve zahvaljujuci ovom novom trendu,htjeli vi to ili ne priznati...pomirite se sto prije sa tim,bice vam lakse..jedina mana u tome svemu,neka tuca,neka belaja,ali samo da se postuje neki kodeks,ali to nazalost na balkanu ne postoji...selam :wink:
Obuca9

#520 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Obuca9 »

Jašta radi, baš ono gotivim kad mi od 10 jarana na pitanje "Ho'š na Koševo večeras", njih 9 odgovori "Bježi ba, da mi ko glavu razbije". Pravo se gotivno osjećam u tom trenutku i ponosan sam što smo bar po nečemu slični Englezima.
Joey Tribbiani

#521 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Joey Tribbiani »

don_emir wrote:
zbog ovakvih stanje u nasem gradu se nikad nece popraviti :roll:
post koji nikako, ali nikako ne dolikuje jednom moderatoru. Ako je zbog toga (a nije), onda ste za puuuno vise sranja krivi vi jer ste se 5 godina sladili time sto mi ne igramo u evropi. Odvagaj malo prije nego sto bubnes.

Krive su nove fukre i debili kao uzori jednom dijelu nase omladine
Dammme

#522 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by Dammme »

zeljonista wrote:ma ne mislim ja samo na njih,nego opcenito,na engleze,talijane nebitno...svi to manje vise gotivimo,i kad se nesto desi,ko mice kakve samo kukamo..nikad nam nisu bolji navijaci bili,a to sve zahvaljujuci ovom novom trendu,htjeli vi to ili ne priznati...pomirite se sto prije sa tim,bice vam lakse..jedina mana u tome svemu,neka tuca,neka belaja,ali samo da se postuje neki kodeks,ali to nazalost na balkanu ne postoji...selam :wink:
S čime BA da se pomirim BA :?: :!:
Sa udaranjem policajca letvom u glavu?
Sa bacanjem suzavca među žene i djecu?
Sa trzanjem noževa na igrače?
Sa trzanjem noževa na navijače svog kluba?
Kad ti dozvole da izvadiš ličnu, možda ćeš doći i pameti.
Dobro neko reče, de se ti uhvati lektire, sad će septembar.
lerdi

#523 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by lerdi »

elSaik wrote:Ma kakvi pritisci, sve je to šuplja. ;-)
Ma ne bi rekao. Počinju istrage, provlaći se priča o mogućem protektoratu, sastanci sa Platinijem i Blaterom itd. Možda ja u nedostatku pozitive vidim nadu i gdje je nema, al eto valjda će nešto pozitivno iz svega ovoga ispasti. Nada zadnja umire :-D
lerdi

#524 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by lerdi »

zeljonista wrote:ma ne mislim ja samo na njih,nego opcenito,na engleze,talijane nebitno...svi to manje vise gotivimo,i kad se nesto desi,ko mice kakve samo kukamo..nikad nam nisu bolji navijaci bili,a to sve zahvaljujuci ovom novom trendu,htjeli vi to ili ne priznati...pomirite se sto prije sa tim,bice vam lakse..jedina mana u tome svemu,neka tuca,neka belaja,ali samo da se postuje neki kodeks,ali to nazalost na balkanu ne postoji...selam :wink:
Ja bi tebe i takve ko ti svaki dan izvodio na kakvu livadu, podjelio palice pa se udrite do iznemoglosti. Možda vam dođe iz uzice u glavu. Nije fudbal tu da bi vi ispoljavali svoje frustracije nego da zaljubljenici u tu igru uživaju u istoj. Haj sad pročitaj Robinsona Kruso-a pa nam javi šta je bilo sa Petkom ;)
leo karan

#525 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011

Post by leo karan »

izgleda da ga je Purke zabio za leotar
beton igrac vazda bio
Locked